charmaine 26.08.04, 21:57 Czy w obecnych czasach istnieje takie zjawisko jak mezalians? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ryb Re: Pytanie dość zaskakujące IP: *.cable.ubr06.croy.blueyonder.co.uk 26.08.04, 22:01 Oczywiscie ze tak, spotykam to na kazdym kroku zycia. Odpowiedz Link Zgłoś
nonnek z pewnoscia. 26.08.04, 22:02 komunizm nie obalil wiary w Boga a liberalny kapitalizm nie obalil nastawien klasowo-kastowych dobranoc. Odpowiedz Link Zgłoś
ziemiomorze Re: Pytanie dość zaskakujące 26.08.04, 22:05 charmaine napisała: > Czy w obecnych czasach istnieje takie zjawisko jak mezalians? Istnieje - bo istnieja żyćliwi. I - wierz lub nie - znam rodzine, w ktorej po 10 latach wypomina sie synowej, ze ona (nota bene - corka profesora), inteligentka dopiero w trzecim pokoleniu, wyszla za hrabicza. z. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ryb Re: Pytanie dość zaskakujące IP: *.cable.ubr06.croy.blueyonder.co.uk 26.08.04, 22:08 No i co z tego ze corka profesora? Jak nie plynie w niej blekitna krew, to juz nic nie da sie zrobic :) Odpowiedz Link Zgłoś
charmaine Re: Pytanie dość zaskakujące 26.08.04, 22:17 Ależ nie tylko o błekitnokwisty mezalians mi chodzi:). Lub "innosferczy":) Któż teraz jest tzw: "dobrą partią"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ryb Re: Pytanie dość zaskakujące IP: *.cable.ubr06.croy.blueyonder.co.uk 26.08.04, 22:25 Wiem, wiem, tylko tak troszke zboczylem z toru :). Na dobra partie to sa rozne definicje. Dlatego uwazam ze ludziska powinni sie odpowiednio dobierac. A nie robia tego. Pozniej teksty typu, no i co z tego ze jestes super duper naukowcem, jak do garnka nie ma co wlozyc? Problem jest w tym ze do garnka jest co wlozyc, tylko ta druga osoba chce zloty garnek w ktorym bedzie gotowala zlote jaja... Odpowiedz Link Zgłoś
charmaine Re: Pytanie dość zaskakujące 26.08.04, 22:32 I, że tak napiszę, przechodzimy do kolejnego tematu pt: dobór partnerski. Wobez powyższego wcale mnie nie dziwi spadek ilości zawieranych małżeństw. Lepiej dobrze się poznać będąc w razem w związku nieformalnym. Sic! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: az Re: Pytanie dość zaskakujące IP: *.magtel.net.pl 26.08.04, 22:35 > Lepiej dobrze się poznać będąc w razem w związku nieformalnym. Kiedyś tę funkcję spełniało narzeczeństwo. Myślisz, że kolor garnków jest bardzo istotny? Odpowiedz Link Zgłoś
charmaine Re: Pytanie dość zaskakujące 26.08.04, 22:40 Przepraszam, a po chorerę mi garnki? Chyba że samogotowalne. Nie znoszę gotować, jeść uwielbiam. W kuchni zaś lubię siedzieć i stawiać pasjanse. Dlatego też stół kuchenny jest niezbędny, nieważne w jakim kolorze - oby tylko był! Odpowiedz Link Zgłoś
komandos57 To o mezaliansie czy o garach juz mowimy? 26.08.04, 22:44 charmaine napisała: > Przepraszam, a po chorerę mi garnki? > Chyba że samogotowalne. > Nie znoszę gotować, jeść uwielbiam. > W kuchni zaś lubię siedzieć i stawiać pasjanse. Dlatego też stół kuchenny jest > niezbędny, nieważne w jakim kolorze - oby tylko był! xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx Garnki samogotowalne.Slicznie.2+. Odpowiedz Link Zgłoś
charmaine Przecież garnki są główną przyczyną mezaliansu! 26.08.04, 22:49 Nie rozumiesz? A tak w ogóle to nie dołuj mnie już! Poproszę o 3 na szynach. Nawet grzecznie poproszę. (Ej, a tak nieśmiało to może 5?) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ryb Re: Pytanie dość zaskakujące IP: *.cable.ubr06.croy.blueyonder.co.uk 26.08.04, 22:43 hahaha :))) kolor garkow jest bardzo istotny :))) Odpowiedz Link Zgłoś
charmaine Re: Pytanie dość zaskakujące 26.08.04, 22:46 Uświadom mnie, ignorantkę totalną, dlaczego kolor garnków jest bardzo istotny? Mateńko moja jedyna! Wiem, trafiłeś na estetę ewentuel "artystę"! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ryb Re: Pytanie dość zaskakujące IP: *.cable.ubr06.croy.blueyonder.co.uk 26.08.04, 22:50 Hahaha, wiez przestan, bo juz nie moge :))) No, ale chcialabys miec garnki w jednym kolorze, to takie nudne :))) Odpowiedz Link Zgłoś
charmaine Re: Pytanie dość zaskakujące 26.08.04, 22:57 No ba! W życiu! Mając tylko jeden garnek, pierwotnie w kolorze royal blue, obecnie onże wielokolorowy jest. To jest wprost cała gama kolorów, aż ćmi w oczach! - od góry royal blue - troszkę niżej przygaszony royal blue - jeszcze niżej przydymiony royal blue - spód garnka spalony royal blue Schowam toto papuzie i oczęta piekne me odpoczną. Odpowiedz Link Zgłoś
ziemiomorze Re: Pytanie dość zaskakujące 26.08.04, 22:29 Wszystko zalezy od srodowiska - tyle sie pozmienialo, ze nie ma dobrych partii obiektywnych, albo jednakowo dobrych dla wszystkich. Bogaty? Wyksztalcony? Katolik? Bialy? Z wyzszych sfer? Z okladek kolorowych czasopism? z. Odpowiedz Link Zgłoś
charmaine Re: Pytanie dość zaskakujące 26.08.04, 22:34 Taaak, niech pije, niech bije, oby tylko był! Każda partia będzie wtedy "dobra" :) Boszzz, plącze mi się wszystko, ale nie cofam tego, com napisała. Odpowiedz Link Zgłoś
komandos57 Re: Pytanie dość zaskakujące 26.08.04, 22:37 charmaine napisała: > Czy w obecnych czasach istnieje takie zjawisko jak mezalians? xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx O tak.Zdecydowanie.Wlasnie taki mam teraz.Buziaczki. Odpowiedz Link Zgłoś
charmaine Re: Pytanie dość zaskakujące 26.08.04, 22:42 Czyli jaki masz teraz? Ojej, głupie pytanie - wiadomo: brak porozumienia, mówicie innymi głosami (ewentuel ryczycie), trawę każe żreć, testamentu nie spisała? Biednyś ty, biedny - tak się zagonić w kozi róg!? Odpowiedz Link Zgłoś
vielonick Re: Pytanie dość zaskakujące 26.08.04, 23:45 mezaliansem drzewiej sie nazywalo zwiazki rozno-klasowe co wiazalo sie glownie z roznicami majatkowymi i w obecnych czasach to powraca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: carolline Re: Pytanie dość zaskakujące IP: 80.51.247.* 27.08.04, 17:45 yyyyy ...mysle ze odpowiedz moze byc twierdzaca...bo choc slowo "mezalians" kojarzy sie z zamierzchla przeszloscia (przynajmniej mnie sie kojarzy) a teraz jest wiek swiatla ;) to jednak moga wystapic duze roznice w statusie materialnym poszczegolnych ludzi i to pojecie moze okazac sie byc nadal aktualnym... pozDro Odpowiedz Link Zgłoś
jan_stereo Re: Pytanie dość zaskakujące 27.08.04, 19:56 No oczywiscie ze istnieje,on ci jest taki nieukladny,bezkompromisowy wrecz,kaczki i kury tylko maja wobec niego stosunek erotyczny bez wyrzutow i komunikatow narratorskich. Odpowiedz Link Zgłoś