Gość: Imagine IP: *.unl.edu 30.08.04, 22:56 na ktora jeszcze nie wynaleziono szczepionki. Juz czas. Imagine. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
komandos57 Re: Wiara w boga to zakazna choroba 30.08.04, 22:58 Gość portalu: Imagine napisał(a): > na ktora jeszcze nie wynaleziono szczepionki. Juz czas. > Imagine. xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx Imaginie,kulturalnie Ci powiem ze zaraz zjebie Cie na funty. Odpowiedz Link Zgłoś
caorle Re: Wiara w boga to zakazna choroba 30.08.04, 22:58 ale pierdolisz to powinno być ustawowo zabronione pierdolenie nie śmieszne zabronione Odpowiedz Link Zgłoś
melanie Re: Wiara w boga to zakazna choroba 30.08.04, 23:26 Gość portalu: Imagine napisał(a): > na ktora jeszcze nie wynaleziono szczepionki. Juz czas. > Imagine. ***************** Imaginku, to juz bylo: "religia to jest opium dla ciemnego ludu" W.I.Lenin. Czyzbys siegnal po dziela wybrane? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krish Re: Wiara w boga to zakazna choroba IP: 62.233.233.* 30.08.04, 23:35 ale to jest przeinaczenie sensu chodzilo o lekarstwo, srodek usmierzajacy bol nie o srodek odurzajacy no i marks, nie lenin Odpowiedz Link Zgłoś
melanie Re: Wiara w boga to zakazna choroba 30.08.04, 23:37 Moze i marks. Mam nadzieje, ze razem z leninem i reszta towarzystwa smaza sie w piekle. Natomiast dla rownowagiTurgieniew: "Kazdy czlowiek powinien wierzyc w Boga, gdyz kazdy musi umrzec" Odpowiedz Link Zgłoś
melanie Re: Wiara w boga to zakazna choroba 30.08.04, 23:39 Juz slysze oczywiscie argumenty, ze Marks to tylko naukowiec i nie jego wina itd. Niech tam, moze on przeszedl czysciec i juz ma dobrze. Lenina natomiast nawet ziemia nie chce przyjac. Lezy ta kukla wciaz na powierzchni. Odpowiedz Link Zgłoś
melanie Re: Wiara w boga to zakazna choroba 30.08.04, 23:43 Jasne, a potem caly ten srodek usmierzajacy bol wystrzelali w Solowkach. Razem z Patriarcha. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krish Re: Wiara w boga to zakazna choroba IP: 62.233.233.* 30.08.04, 23:48 melanio, spokojnie nie wiem czy na tym forum jest czlowiek stojacy dalej od komunizmu niz ja po prostu religia to opium dla ludu w dzisiejszym powszechnym rozumieniu jest przeinaczeniem intencji autora kimkolwiek ponadto byl Odpowiedz Link Zgłoś
melanie Re: Wiara w boga to zakazna choroba 30.08.04, 23:53 Zgadzam sie. W tym sensie, w ktorym napisales jest srodkiem lagodzacym bol. I przynoszacym pocieszenie. Po to jest. Wiara, ze jest jakis punkt odniesienia w chwilach zwatpienia, ze jest jakis sens cierpienia itd. Ale daje tez ogrom sily. Dlatego kazdy rezym tak sie jej boi. Bo czlowiek ktory wierzy w Boga nie da sie sponiewierac. Wiem, dlaczego polacy przetrwali, mimo swoich wad (kazdy narod ma swoje) nigdy nie dali sie tak sponiewierac jak rosjanie (Lenin dlatego wybil cale duchowienstwo). Zydzi tez przetrwali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krish Re: Wiara w boga to zakazna choroba IP: 62.233.233.* 31.08.04, 00:00 I wlasnie to mial na mysli marks "Religia jest westchnieniem uciśnionego stworzenia, sercem nieczułego świata, jest duszą bezdusznych stosunków. Religia jest opium ludu" fakt, ze pozniejsze miluchy z leninem na czele przeinaczyli to na swoja modle jak to w zyciu Odpowiedz Link Zgłoś
melanie Re: Wiara w boga to zakazna choroba 31.08.04, 00:06 fakt, ze pozniejsze miluchy z leninem na czele > przeinaczyli to na swoja modle ****************** A ja wlasnie te modle mialam na mysli, bo w Lenin to podaje za swoja tfurczosc.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bez tak, a ateizm to okaz zdrowia - vide ZSRR... IP: *.arcor-ip.net 30.08.04, 23:31 dziekuje za zachete do dyskusji. po chrzescijansku, ze wzgledu na pozna pore, musze sie jednak udac na spoczynek. odmowiwszy uprzednio Zdrowaske. Odpowiedz Link Zgłoś
ziemiomorze Chuang Tzu 30.08.04, 23:38 Zadaniem sieci jest lapanie ryb A kiedy ryby sa zlapane, siec jest zapomniana Zadaniem potrzasku jest zlapanie krolika A gdy krolik zostaje zlapany potrzask zostaje zapomniany Zadaniem slow jest przenoszenie idei Gdy idee zostaja uchwycone, slowa sa zapomniane Gdziez moge znalezc tego, ktory zapomnial slow? On jest tym, z ktorym chce rozmawiac Odpowiedz Link Zgłoś
fnoll szyderap 31.08.04, 02:03 a czy twoja obecna maksyma nie jest przypadkiem z abradaba granego obecnie przez kanały muzyczne, w tym 4fun szczególnie? bo tam jest taki wers bo ja się ostatnio podszlifowałem w telewizyjnych klimatach i sieję szpan :D Odpowiedz Link Zgłoś
ziemiomorze Re: szyderap 31.08.04, 09:47 Alez tak, abradab i gutek; normalnie rozwala mnie ten kawalek, czlowieku. Odpowiedz Link Zgłoś
fnoll Re: szyderap 31.08.04, 10:17 mnie też normalnie rozwala meeen, aż ściągłem całą płytę i ta już nie rozwala, niestety co tam, gwiazdy jednego songu też mają robotę do odwalenia na tym świecie - jakby wyglądało lato bez nich? ale co to będzie na jesień, co to będzie... no delete, delete Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sdf Re: Wiara w boga to zakazna choroba IP: *.ipt.aol.com 30.08.04, 23:47 wyobraz sobie czlowieku co by sie stalo gdyby nagle wszyscy idioci przestali wierzyc, chyba nie wiesz co mowisz Odpowiedz Link Zgłoś
fnoll na całe szczęście 31.08.04, 01:59 na całe szczęście jest to choroba wyłącznie młodzieńców i starców :) no i osób niedojrzałych ale - może to jednak nie choroba, lecz zdrowe dopełnienie? na ten czas? hę? Odpowiedz Link Zgłoś
vielonick Re: Wiara w boga to zakazna choroba 31.08.04, 03:25 Gość portalu: Imagine napisał(a): > na ktora jeszcze nie wynaleziono szczepionki. Juz czas. skoros Ty nie zarazony to znaczy, ze ja masz oswiec nie-wiernych Odpowiedz Link Zgłoś
amelia7 Re: Wiara w boga to zakazna choroba 31.08.04, 09:35 No i właśnie, wystarczy spojrzeć parę wątków niżej - bez tej choroby życie wydaje się bez sensu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Witold andzejku tak uczy Budda ? IP: *.dsl.lsan03.pacbell.net 31.08.04, 18:00 maly andzejku czy naprawde az tak ci sie nudzi, ze piszesz ciagle to samo znudzil ci sie ton wyniosly i wysoki twoich postow jako wielki guru andzrejek vel budda ? ile razy obiecywals juz odejscie ? Witold Odpowiedz Link Zgłoś