Gość: gf IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.04, 19:50 dlugopis nie wypisal ;) czy macie zwyczaj, czytajac nieme w koncu forum, sluchac muzyki? czego teraz sluchacie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mathias_sammer Re: to ja jeszcze cos napisze, poki mi sie 12.10.04, 19:52 Gość portalu: gf napisał(a): > dlugopis nie wypisal ;) > > czy macie zwyczaj, czytajac nieme w koncu forum, sluchac muzyki? > > czego teraz sluchacie? Mahlera oraz szukam czegos w "niezbedniku inteligenta", ale okrojony. Skojarzyl misie z Imagine'am. poza tym jeszcze stukam na innym forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gf Re: to ja jeszcze cos napisze, poki mi sie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.04, 19:55 > Mahlera Das ist gut :) a konkretnie czego? Odpowiedz Link Zgłoś
mathias_sammer Re: to ja jeszcze cos napisze, poki mi sie 12.10.04, 20:07 Gość portalu: gf napisał(a): > > Mahlera > > Das ist gut :) > > a konkretnie czego? > Takie tam o dzieciach, ale teraz ide ogladac Gute Zeiten schlechte Zeiten ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gf Re: to ja jeszcze cos napisze, poki mi sie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.04, 20:23 no Mathias nie ma co, wesolych piosenak sluchasz o ile mnie pamiec nie myli... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
evamari Re: to ja jeszcze cos napisze, poki mi sie 12.10.04, 19:52 o kurcze, przypomnialas mi, dzieki!!:)) wlasnie wlaczylam radyjko:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kama Re: to ja jeszcze cos napisze, poki mi sie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.04, 19:53 Tracy Chapman:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gf Re: to ja jeszcze cos napisze, poki mi sie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.04, 19:56 Gość portalu: kama napisał(a): > Tracy Chapman:)) a konkretnie? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krish Re: to ja jeszcze cos napisze, poki mi sie IP: *.chello.pl 12.10.04, 19:59 no born to fight, no czego mozna ze skrzeczacej muziny na forum sluchac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kama Re: to ja jeszcze cos napisze, poki mi sie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.04, 20:09 Gość portalu: gf napisał(a): > Gość portalu: kama napisał(a): > > > Tracy Chapman:)) > > a konkretnie? :) leci akurat The Love That You Had Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: menel Re: to ja jeszcze cos napisze, poki mi sie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.04, 20:07 Jimi Hendrix - Fire, przedtem Journeyman DJ- Journeyman Blues Odpowiedz Link Zgłoś
bonobo44 Lubilem sluchac Antarctici Vangelisa 12.10.04, 20:07 nie wiem, czy to juz dewiacja (satanistyczna?), ale do niedawna uwielbialem sluchac krystalicznie czystej muzyki z albumu "Antarctica"; darujcie, ze napisze, dlaczego jednak muzyka ta chyba juz nigdy wiecej nie bedzie mi sie kojarzyla z olsniewajaca biela pustkowi bialego ladu i miarowo spadajacymi w blekit Oceanu Lodowatego kroplami wody z krawedzi topniejacej wiosna kry, lecz z... zalobna muzyka snujaca sie niczym tragiczne memento, jak dym z krematorium nad wionacymi martwa cisza polami smierci zalanymi ogromniejacymi kaluzami krwi pod znieruchomialym ze zgrozy niebem, gdyz wlasnie wiosna w Dzien Zmartwychwstania Panskiego sa to jedyne plamy czerwieni widoczne na tych niezmierzonych przestrzeniach z... kosmosu 8( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krish Re: to ja jeszcze cos napisze, poki mi sie IP: *.chello.pl 12.10.04, 20:32 mi to chyba tematycznie najbardziej z tym forum to offspring pasuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Luty Re: :))))) nt IP: *.dialup.mindspring.com 12.10.04, 20:50 No dobrze, slucham dzisiaj Ewe Malas-Godlewska i Jose Cura... song of love... bardzo lubie jej glos, najpiekniejszy glos swiata....mojego...:))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gf Re: :))))) nt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.04, 20:51 Popatrz, popatrz...ja ten kiczyk tez lubię :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Luty Re: :))))) nt IP: *.dialup.mindspring.com 12.10.04, 20:53 a dla czego kiczyk, a nie kicz...? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gf Re: :))))) nt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.04, 20:54 bo to jest krótkie w sumie ;P piekny głos to jest Cassandra Wilson, a nie tam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Luty Re: :))))) nt IP: *.dialup.mindspring.com 12.10.04, 20:59 a znasz wiersze Lorki w jej wykonaniu...? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Luty Re: :))))) nt IP: *.dialup.mindspring.com 12.10.04, 21:02 Moj dziadek tez mial piekny glos, jak mawiala babcia, jest tyle pieknych glosow, na tyle sposobow pieknych, ze nie bedziemy tutakj kruszyc kopii...? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gf Re: :))))) nt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.04, 21:06 Gość portalu: Luty napisał(a): > Moj dziadek tez mial piekny glos, jak mawiala babcia, jest tyle pieknych > glosow, na tyle sposobow pieknych, ze nie bedziemy tutakj kruszyc kopii...? OKi, ja tylko 'wymieniam poglady' ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malgo Re: piekny glos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.04, 21:09 A mnie do choru nie przyjeli :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gf Re: piekny glos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.04, 21:11 a mnie przyjęli, ale mi sie nie spodobalo :) Odpowiedz Link Zgłoś
alfika Re: :)))))))))))) 14.10.04, 07:46 a mnie przyjęli, nawet mi sie podobało, ale głośno śpiewać nie dali, he he :))) Odpowiedz Link Zgłoś
zalozylam_nowe Re: :)))))))))))) 14.10.04, 10:51 alfika napisała: > a mnie przyjęli, nawet mi sie podobało, ale głośno śpiewać nie dali, he he :))) ale za to teraz przy wlasnym kompie mozesz spiewac i spiewac ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gf no dawajcie, dawajcie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.04, 21:13 bo robie badania nad wplywem muzyki na rozum ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malgo Re: no dawajcie, dawajcie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.04, 21:30 To teraz za nic się nie przyznam. Piorun wie co wywnioskujesz. ps Jak juz będziesz moj rozum osądzac, wez pod uwage tę okolicznosc łagodzącą, ze nieprzyjęcie do choru traumą bylo. Moglo mnie wywichnąc ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gf Re: no dawajcie, dawajcie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.04, 21:32 przeciez nie bede wnioskowac publicznie ;P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malgo Re: no dawajcie, dawajcie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.04, 21:38 To mnie nie uspakaja. Chcę dobrze wypaść, już taka jestem prymuska??? ;) , Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gf Re: no dawajcie, dawajcie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.04, 21:47 Oh, malgo, po prostu walnij coś błyskotliwego ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malgo Re: no dawajcie, dawajcie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.04, 21:54 Och nie! Ani świecić,ani walić nie będę -wstydzę się ;) Odpowiedz Link Zgłoś
caorle Re: to ja jeszcze cos napisze, poki mi sie 12.10.04, 21:28 Red Hot Chilli Peppers a teraz zamierzam Sade... no i co o tym sądzisz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gf Re: to ja jeszcze cos napisze, poki mi sie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.04, 21:31 ale co Wy wszyscy tacy malo konkretni jestescie? co RHCP i co Adu? :) Odpowiedz Link Zgłoś
caorle Re: to ja jeszcze cos napisze, poki mi sie 12.10.04, 21:37 Kaaalifoornikejszyn...aaa..aaa... a Sade to Adu... :-)) no i teraz mów... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gf coś śmiesznego na dobranoc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.04, 22:21 www.bluenote.com/detail.asp?SelectionID=10289 Odpowiedz Link Zgłoś
cossa Re: to ja jeszcze cos napisze, poki mi sie 12.10.04, 22:28 "skazana" jestem na mojego chlopa i leci sobie w tle to co mu w kompie gra zazwyczaj Marillion, Cure, albo jakies mroki ale czasem stare dobre piosneczki '80, 90' (teraz R.A.M.:) i chyba mi z tym dobrze ;) pozdr.cossa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gf Re: to ja jeszcze cos napisze, poki mi sie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.04, 23:08 laaavenders griiin dilydily laaaveeenders bluu łeeen ju law miii dilydily aj łil law ju... sentymentalny jakiś ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malgo Re: mroki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.04, 23:54 Moze cos z 4AD np.Mortal Coil,Dead Can Dance ?-lubie mroki zwlaszcza jak nastroj zly.Dawno nie sluchalam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adri Re: to ja jeszcze cos napisze, poki mi sie IP: *.adsl-surfen.hetnet.nl 12.10.04, 22:38 Jak czytam w samotnosci to KULT,mam dyskografie w kompie wiec tak przerzucam od nowosci do staroci. Obecnie w tle slysze komentatora meczu pilki noznej :) Odpowiedz Link Zgłoś
vielonick cisza 13.10.04, 02:19 dzisiaj byla a tak to roznie: Deep Purple Demarczyk Metheny Shirley Horne... groch z kapusta czyli ;) a w/w przemyslenia to ja bym poznac chciala baaardzo :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gf Re: cisza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.04, 00:03 > Metheny NIEEEEEE!!!! litości pliz :) Odpowiedz Link Zgłoś
vielonick Re: cisza 14.10.04, 00:21 nie znasz sie ;) cd: Grechuta (jak moglam nie wpisac w pierwszym rzucie?) Niemen (jw) Haden Jantar SDM... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gf Re: cisza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.04, 00:22 Znam się. Metheny to marketingowa bańka mydlana. Odpowiedz Link Zgłoś
vielonick Re: cisza 14.10.04, 01:37 ciekawe kiedy peknie ;) zeby ktos z Polaka taka banke potrafil "zrobic"... jak znasz sie na marketingu to moze Ty...? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gf Re: cisza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.04, 01:39 to nie kwestia umiejętności tylko pieniędzy nie znam się na marketingu Odpowiedz Link Zgłoś
vielonick Re: cisza 14.10.04, 01:58 to skad wiesz, ze "marketingowa banka" skoro sie nie znasz? sporo ludzi ma kupe kasy a nie sa tak znani i sluchani jak PM cos tam musi miec, poza pieniedzmi, ze przyciaga od tylu lat Odpowiedz Link Zgłoś
vielonick Re: cisza 14.10.04, 02:14 tja Britney spiewala dwa lata Metheny tworzy od trzydziestu... dobranoc :) Odpowiedz Link Zgłoś
zalozylam_nowe Re: cisza 14.10.04, 10:53 vielonick napisała: > tja > Britney spiewala dwa lata > Metheny tworzy od trzydziestu... > > dobranoc :) > a kto sprzedal wiecej? :) poza tym, Metheny jest popstarem od kilku... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ryb Re: cisza IP: *.cable.ubr06.croy.blueyonder.co.uk 14.10.04, 00:10 solitary moon, las vegas tango (Gil Evans)itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gf Re: cisza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.04, 00:19 czy ja juz mowilam, ze Cie lubie? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ryb Re: cisza IP: *.cable.ubr06.croy.blueyonder.co.uk 14.10.04, 00:24 Nie, ale rozumiem ze tak. Tez Cie lubie :) Odpowiedz Link Zgłoś
m.malone I tutaj Ci też odpowiadam:))) 14.10.04, 12:24 Czasem słucham tego: www.ireland-information.com/irishmusic/irishsongs-music-lyrics-midis.htm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gf bardzo dobrze, trzy z minusem ;)) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.04, 21:39 She Moved Through the Fair wolę jako simplmajndsowe Belfast Child ;P Odpowiedz Link Zgłoś
j_ar Re: to ja jeszcze cos napisze, poki mi sie 15.10.04, 08:31 zwykle radio maryja aby podniesc uduchowienie w sobie i delikatnosc, ale, aby nie byc posadzonym o..o.. no nie wiem, dewocjonalizm czy cos, to czasami zmieniam na radio jozef, ale oni nie sa tacy mili i uduchowieni niestety ;( Odpowiedz Link Zgłoś
m.malone Re: to ja jeszcze cos napisze, poki mi sie 15.10.04, 08:40 j_ar napisał: > zwykle radio maryja aby podniesc uduchowienie w sobie i delikatnosc, ale, aby > nie byc posadzonym o..o.. no nie wiem, dewocjonalizm czy cos, to czasami > zmieniam na radio jozef, ale oni nie sa tacy mili i uduchowieni niestety ;( Jezus! Maria! Józef! :) Odpowiedz Link Zgłoś
m.malone Jar, a czy Ty... 15.10.04, 08:41 choć przyklękasz podczas słuchania RM? Pozdrowienia MM Odpowiedz Link Zgłoś
j_ar Re: Jar, a czy Ty... 15.10.04, 08:54 przyklekaja tylko ci z mala wiara, ja padam plackiem,oops przepraszam, krzyzem na podlodze ;) Odpowiedz Link Zgłoś
scylla Re: to ja jeszcze cos napisze, poki mi sie 15.10.04, 08:55 jak to zwykłe radio maryja? radio maryja jest niezwykłe, wręcz nie z tej ziemi, tak bardzo niezwykłe:) , tak niezwykłe że ja az nie zasługuje na słuchanie płynącej wiedzy. jednak ja wolę bardziej ziemską muzę: coś w rodzaju Metalica, Linkink Park,itp. Radio jozef? O kurde, co to jest, chyba nadają z pod ziemi, to trzeba zgłosić Rydzykowi, może mi odpuści moje zainteresowania muzyką. Odpowiedz Link Zgłoś
j_ar Re: to ja jeszcze cos napisze, poki mi sie 15.10.04, 08:58 och..az zem sie zaczerwienil, na milosc radiomaryja, oczywiscie, ze nie 'zwykłe' tylko 'zwykle'.. coz za fo pa, no coz za ę cos tam, no naprawde... Odpowiedz Link Zgłoś
scylla Re: to ja jeszcze cos napisze, poki mi sie 15.10.04, 09:05 Twoja zaczerwienienie zostało pewnie potraktowane jako przyznanie się do popełnionego "fo pa"( co to?), poleżysz parę dni plackiem, czy tam krzyżem, i zaczerwienienie minie, a za pokute parę dni słuchania ulubionej stacji nie z tej ziemi. Odpowiedz Link Zgłoś
tea_time Teraz:Fading Colours (Clean) 15.10.04, 08:56 Czesto: Delerium (Silence) Pink Floyd ( High Hopes) Ukrainians( Oh Ukraine) Specials ( Ghost Town) Najczesciej: najpiekniejsze kobiece glosy:Cassandry (Wilson),Diany (Krall),Emmer (Kenny),Emmy (Shapplin),Evy (Cassidy)... Tea Odpowiedz Link Zgłoś
tea_time Re: Znacie Loreenę McKennitt nt 15.10.04, 09:16 Znam-y, ale ostatnio nie sluchalismy:) Tea Odpowiedz Link Zgłoś
tea_time Re: A Rebecca Pidgeon... 15.10.04, 09:24 Nie slyszalam jak spiewa, ale widzialam jak gra;) Tea Odpowiedz Link Zgłoś
m.malone Re: Gra ze swoja grupą i śpiewa... 15.10.04, 09:28 Przepraszam. miało być: ...i śpiewa głównie swoje teksty. Moim zdaniem nieźle. Nie wiem co sądzisz o jej grze Tea Pozdrawiam MM Odpowiedz Link Zgłoś
tea_time Mialam na mysli kino 15.10.04, 09:33 i kilka filmow, w ktorych widzialam tylko "Hiszpanskiego wieznia", gdzie zagrala bardzo przyzwoicie, w kazdym razie nie przypuszczalabym po tej roli, ze zajmuje sie jeszcze czyms innym poza kinem:) Dzieki za podpowiedz, poszukam jej nagran, poslucham. Tea Odpowiedz Link Zgłoś
m.malone Re: Mialam na mysli kino 15.10.04, 10:56 tea_time napisała: > > i kilka filmow, w ktorych widzialam tylko "Hiszpanskiego wieznia", gdzie > zagrala bardzo przyzwoicie, w kazdym razie nie przypuszczalabym po tej roli, ze > > zajmuje sie jeszcze czyms innym poza kinem:) Dzieki za podpowiedz, poszukam jej > > nagran, poslucham. Tea A ja z kolei nie wiedziałem, że gra w filmach:) Dzięki Tea Mam jej 3 płyty 1. The New York Girls' Club 2. The Raven 3. Four Marys MM Odpowiedz Link Zgłoś
m.malone Re: Mialam na mysli kino 15.10.04, 11:05 A jeśli zajrzysz tam: www.ireland-information.com/irishmusic/irishsongs-music-lyrics-midis.htm Będziesz wiedziała czemu lubię Clannad (z Maire Ni Bhraonain - czyli Mary Brennan) no i Enyę (nie wiem czy to sie odmienia?) Odpowiedz Link Zgłoś
m.malone Miało być tak: 15.10.04, 11:07 www.ireland-information.com/irishmusic/irishsongs-music-lyrics-midis.htm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gf Re: Teraz:Fading Colours (Clean) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.04, 10:06 Ja wole, kiedy spiewa mezczyzna. Zwlaszcza jesli jest Johnem Martyrem albo Joao Gilberto. Odpowiedz Link Zgłoś
tea_time Re: Teraz:Fading Colours (Clean) 15.10.04, 10:49 Depeche Mode...:), ale posluchaj GF tego wykonania, tez ma swoj urok:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gf Re: to ja jeszcze cos napisze, poki mi sie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.04, 10:02 A tanczysz czasem, j_ar, sluchajac RM? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
m.malone Re: to ja jeszcze cos napisze, poki mi sie 15.10.04, 10:48 Gość portalu: gf napisał(a): > A tanczysz czasem, j_ar, sluchajac RM? ;) Podczas spowiedzi powszechnej pewnie się wije:P Albo taniec św.Wita:DDDD Odpowiedz Link Zgłoś
j_ar Re: to ja jeszcze cos napisze, poki mi sie 15.10.04, 12:00 jak mozesz, to nie jest rozrywkowa muzyka, to muzyka dla wnetrza, i zaprawde cale wnetrze mi sie trzesie wtedy hahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abe Re: to ja jeszcze cos napisze, poki mi sie IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 15.10.04, 10:44 Jacka Kaczmarskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
m.malone Re: to ja jeszcze cos napisze, poki mi sie 15.10.04, 10:49 Gość portalu: abe napisał(a): > Jacka Kaczmarskiego. Niestety już nie na żywo. Można też go czytać (np. w tym dużym zbiorze) Odpowiedz Link Zgłoś