mona.blue 03.01.20, 18:09 Macie jakieś postanowienia noworoczne? A może uważacie, że to bez sensu? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
afq Re: Postanowienia noworoczne 03.01.20, 18:30 ja wyjątkowo zrobiłem postanowienie że w tym roku nie zbuduje domu :-) Odpowiedz Link Zgłoś
mona.blue Re: Postanowienia noworoczne 03.01.20, 18:34 afq napisał: > ja wyjątkowo zrobiłem postanowienie > > że w tym roku nie zbuduje domu :-) > :) Ja na razie jeszcze nic nie postanowiłam, a w ogóle będę się zastanawiać dopiero, czy coś postanawiać :) Odpowiedz Link Zgłoś
na_deszczu Re: Postanowienia noworoczne 04.01.20, 14:06 Witam się z wami w kolejnej dekadzie i z okazji nowego roku, życzę wam tego, czego akurat potrzebujecie. Przez kilka ostatnich dni starałam sie odnaleźć po świętach. Myślę, że dla wielu ten poświąteczny okres to dość trudny okres, bo grudzień daje namiastkę magii, wiary w ludzi i w ich szlachetność. Jakby atmosfera świąt sprzyjała otwieraniu serc. Po czym znow następuje powrót do szarej codzienności. Ale po to są te szarości, aby docenić blask. Z resztą szarość to też spokój, odpoczynek. A za rok znów święta. A za nim przyjdą musi sie ten kolejny rok wydarzyć, co było za co być wdzięcznym przy wigilijnym stole. Dobrze mona, że jest net i że można byc w stałym kontakcie z tymi, których nie mozna widzieć częściej, niż na święta. I mimo to uczestniczyć w ich życiu, czuć ich obecność. To trochę jak my tu na forum. Jeśli chodzi o postanowienia, to chcę jeszcze więcej czasu wygospodarować dla starszego syna. Chce byc wsparciem dla męża wtedy, gdy czuje, że nie daje rady z pewnymi sprawami. Chcę więcej czytać, wcześniej wstawać. Myślę, ze to spowoduje kolejne dobre rzeczy. Dekadę kończę zamknięciem pewnego etapu. Przez prawie pięć lat zmagałam sie co jakis czas z pewnymi wykańczającymi mnie stanami emocjonalnymi. Mam nadzieje juz nigdy nie ulec iluzji, że inni ludzie są w stanie zaspokoić moje fundamentalne potrzeby. Tę zakończoną już powieść zdecydowanie mogę złożyć na ołtarzu 2019r. To wielka ulga, że mogłam opuścić jej karty i teraz bez poruszenia jedynie strony przewracać. Odpowiedz Link Zgłoś
maris-aris Re: Postanowienia noworoczne 05.01.20, 15:19 To dobrze, ze opuscilas strony nieswojej powiesci. Wrocilas pewna profesjonalna pani psychiatra co widac na fejsie. A glupiutka malwi pochowala ja za zycia, tak jej zazdroscila "Ekspertka" przez doswiadczenie ... Odpowiedz Link Zgłoś
maris-aris Re: Postanowienia noworoczne 05.01.20, 15:23 I strony tej opowiesci czytaja, jak maz poszedl z Beatles, czy tez zona niezaslubiona do konca poszla ze szwagrem Odpowiedz Link Zgłoś
maris-aris Re: Postanowienia noworoczne 05.01.20, 15:28 Wrocila ta, co mowila, ze gdy jej nie bylo zamienila die w kote. Oby nadeszly lepsze czasy w tym roku bez protoka i bez prostotki. Odpowiedz Link Zgłoś
na_deszczu Re: Postanowienia noworoczne 05.01.20, 22:01 Chodzi ci o tę, która chciała się zmienić w kota czarownicy? Podobno bardzo długo tej czarownicy szukała i bezskutecznie. W międzyczasie została matką, a gdy ostatnie dziecko wyfrunęło w świat zamieniał się w wilczycę i zamieszkała w lesie. Do pewnych zaklęć myślę trzeba dojrzeć. Odpowiedz Link Zgłoś
maris-aris Re: Postanowienia noworoczne 07.01.20, 14:46 A pozory myla, rzekl jez schodzac ze szczotki ryzowej. Maz malwiny okazal sie zadnym eksem tej psychiatry tylko to gacki majtkowski die podszywal, zeby go malwina zechciala. I tak wariatka poljnela haczyk myslac, ze sprzatnela psychiatrie meza, a ten facet die tylko smieje. Odpowiedz Link Zgłoś
maris-aris Re: Postanowienia noworoczne 07.01.20, 15:07 I ten eks psychiatry byl powodem dlaczego chciala zrobic z niej wilczyce i poslac do lady. A to durne, nudne babsko zainseminowal majtkowski a nie eks psychiatry he he Odpowiedz Link Zgłoś
yadaxad Re: Postanowienia noworoczne 04.01.20, 22:28 A potem napiszą, że zdrowa gryczana jest zapestycydowana. Odpowiedz Link Zgłoś
meela Re: Postanowienia noworoczne 05.01.20, 12:28 Nie mam postanowień. Uważam, że tak jest lepiej. Lepiej dla mnie. Co dla innych jest lepsze, to każdy musi sam to odkryć. Odpowiedz Link Zgłoś
mona.blue Re: Postanowienia noworoczne 05.01.20, 19:09 Ja jednak jakieś będę miała, na razie na dwa się zdecydowałam. Odpowiedz Link Zgłoś
karolina3891 Re: Postanowienia noworoczne 03.02.20, 12:31 Moje 3 słowa w dyskusji. Pozdrawiam i życzę wszystkiego dobrego, w drodze do realizacji postanowień, nie tylko noworocznych. oczamipsychiatryterapeuty.blogspot.com/2020/01/noworoczne-postanowienia-jestem-na-tak.html Odpowiedz Link Zgłoś
jan_stereo Re: Postanowienia noworoczne 04.05.20, 15:18 Zazwyczaj nie czekam na koniec/poczatek roku, jak cos mi chodzi po glowie to chce zaczac od 'zaraz' albo wcale, tym samym nie mam pustych postanowien lezacych w szafie, najwyzej jakis bezuzyteczny bilet lotniczy, ktory potem odzyskuje finansowo... Odpowiedz Link Zgłoś