Dodaj do ulubionych

czy ja kiedyś będę gotowa???

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.04, 00:05
Jestem ze świetnym facetem już kilka lat i go kocham bardzo, on mnie też, i
wszystko wskazuje na to, że będziemy ze sobą już na zawsze. Problem w tym, że
on już od pewnego czasu jest gotowy do małżeństwa, a mnie to przeraża- wydaje
mi się, że to jest bardzo poważna decyzja, że trzeba to dokladnie przemyśleć
itd. On wie, że ja najpierw chcę skończyć studia, więc czeka na ten moment, a
ja boję się coraz bardziej-bo czas leci.Nie mam wątpliwości, że go kocham,
ale nie czuję się gotowa do rozmów o małżeństwie; wiem, że go to rani, bo on
odbiera to jako znak, że nie traktuję naszego związku poważnie.Obawiam sie,
że mój lęk do powiedzenia "tak" nie zniknie z dnia na dzień,a wręcz
przeciwnie-że będzie się nasilać. Boję się, że on niedługo będzie chciał mi
się oświadczyć i co ja mu powiem-"tak, ale jeszcze nie teraz"? Nie chcę go
zranić ale przede wszystkim nie chce go stracić. Czy ktoś z was miał podobny
problem i może mi coś poradzić?Jak to wygląda z punktu widzenia faceta?
Obserwuj wątek
    • dust.in.the.wind Re: czy ja kiedyś będę gotowa??? 01.11.04, 00:17
      Czy związek musi być koniecznie przypieczętowany papierem? Ślub to wikłanie się
      w papiery, bez których przecież też można całkiem przyjemnie spędzać z Kimś
      czas, stanowić rodzinę. Myśle, że jesteś jeszcze młoda, nigdzie nie musisz się
      spieszyć, skoro tak czujesz:)A z chłopakiem porozmawiaj otwarcie, zaufaj mu,
      jeśli Ciebie kocha - zrozumie...
    • Gość: Alicja TO TWOJE ZYCIE. NIE ZMUSZAJ SIE DO TEGO IP: 5.5R* / *.wlfdle.rnc.net.cable.rogers.com 01.11.04, 01:03
      Nie rob nic na sile, bo ktos , bo cos, bo co powiedza inni. TO TWOJE ZYCIE i
      zdecyduj sama. Najwyrazniej nie jestes w tym facecie zakochana. Czujesz jakas
      dziwna obligacje do poslubienia go. Ale ja sie pytam DLACZEGO???? Dlaczego
      uwazasz ze musisz wyjsc za niego za maz???? Bo rodziny sie znaja, bo kazdy ze
      znajomych uwaza ze to tylko formalnosc, BO MACIE ZA SOBA KILKA
      LAT "CHODZENIA"?????Ale to wlasnie to chodzenie mialo cie utwierdzic w
      przekonaniu, ze to wlasnie ten, tylko ten i nikt inny, a jednak a moze wlasnie
      widzisz ze to nie to. NIE ZMUSZAJ SIE DO TEGO KROKU.
      • Gość: Inka Re: TO TWOJE ZYCIE. NIE ZMUSZAJ SIE DO TEGO IP: *.szwajcarska.pl 01.11.04, 19:48
        Alicja to chyba jest strasznie nieszczęśliwa bo wszędzie gdzie są wątki o
        miłości w których ludzie piszą, że się bardzo kochają ona twierdzi, że tak nie
        jest i wmawia innym, że to nie miłość. Przestań bredzić Alicjo i skończ z tymi
        radami, które mogą wnieść więcej szkody niż pożytku.
        • Gość: Alicja Re: TO TWOJE ZYCIE. NIE ZMUSZAJ SIE DO TEGO IP: 5.5R* / *.wlfdle.rnc.net.cable.rogers.com 01.11.04, 21:52
          To raczej ty bredzisz Inko. Kazdy na prawo do swoich opinii i niekoniecznie
          musza one pokrywac sie z twoja. O moje szczescie nie musisz sie martwic .
          Raczej pisz czego tobie brakuje ze jestes taka wsciekla na innych i atakujesz
          ludzi dlatego tylko ze mysla inaczej niz ty. Powinnas chyba znalezc sobie
          przyjaciela, bo wchodzisz na wszystkie watki o milosci. Brakuje ci czegos????
          • Gość: Inka Re: TO TWOJE ZYCIE. NIE ZMUSZAJ SIE DO TEGO IP: *.szwajcarska.pl 01.11.04, 22:56
            "Brakuje ci czegos????" W tej chwili na pewno nie szczęścia.
    • Gość: gf Re: czy ja kiedyś będę gotowa??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.04, 01:45
      Alicja bredzi ;)

Oczywiscie, ze jestes w nim zakochana. Natomiast jestes bardzo bardzo mloda, a
      malzenstwa sa dla bardzo bardzo doroslych ludzi. Powiedz mu, ze chcesz sie
      jeszcze nacieszyc stanem 'chodzenia' zanim latami bedziecie sie cieszyc innym
      stanem.
    • Gość: teresa Re: czy ja kiedyś będę gotowa??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.04, 02:03
      nie słuchaj gf, ona załatwia swoje porachunki z Alicją

porozmawiaj otwarcie ze swoim chłopakiem
      powiedz mu to, co nam tu opowiedziałaś
      • Gość: endzi Re: czy ja kiedyś będę gotowa??? IP: *.sip.asm.bellsouth.net 01.11.04, 02:27
        To gf ma jakies porachunki z Alicja? o mamo.. jak z serialu brazyliskiego.
        I ja tez uwazam, ze Alicja BREDZI.
        • Gość: teresa Re: czy ja kiedyś będę gotowa??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.04, 02:47
          oko zaszlo mglom?
          • Gość: endzi Re: czy ja kiedyś będę gotowa??? IP: *.sip.asm.bellsouth.net 01.11.04, 03:44
            > oko zaszlo mglom?

...zawsze mam drugie.
            • Gość: teresa Re: czy ja kiedyś będę gotowa??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.04, 03:53
              a tu i trzecie by się przydało...
              • Gość: endzi Re: czy ja kiedyś będę gotowa??? IP: *.sip.asm.bellsouth.net 01.11.04, 04:02
                a przydaloby sie, przydalo. Takie wirtualne trzecie oko, zebym Cie mogla
                zobaczyc.
                • Gość: Alicja endzi= Wzrok Bazyliszka IP: 5.5R* / *.wlfdle.rnc.net.cable.rogers.com 01.11.04, 22:34
                  Lepiej zebys na nikogo nie patrzyla nawet wirtualnie, bo majac w sobie tyle
                  jadu moglabys kogos zabic wzrokiem jak Bazyliszek
                  • Gość: endzi Re: ENDZI- WZROK BAZYLISZKA !!! IP: *.sip.asm.bellsouth.net 01.11.04, 23:05
                    Droga Alicjo, nie mam pojecia coz takiego zjadlliwego wyczytalas w moich
                    wpisach do Teresy. Przeczytaj je jeszcze raz, a pozniej poczytaj swoje
                    pozniejsze wpisy i porownaj. To co napisalas o Ince, dla przykladu.
                    A co do tej dziewczyny to ja jej juz poradzilam.
      • Gość: gf Re: czy ja kiedyś będę gotowa??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.04, 22:37
        > nie słuchaj gf, ona załatwia swoje porachunki z Alicją

????

wczoraj pierwszy raz na oczy panne widzialam, lalka...
    • Gość: Alicja NO I CO RADZICIE MOI DRODZY TEJ DZIEWCZYNIE???NIC IP: 5.5R* / *.wlfdle.rnc.net.cable.rogers.com 01.11.04, 22:30
      Szanowni respondenci zajmijcie sie prosze merytoryczna strona wypowiedzi
      dziewczyny, ktora nie jest jednak az tak pewna co ma z ta miloscia zrobic jakby
      mozna to wywnioskowac z waszych zjadliwych i zlosliwych postow. Moja skromna
      osoba nie zasluguje na az tak wiele waszej uwagi. Nie zauwazylam tu waszych rad
      dla AUTORKI. Widac niektorzy z was musza na necie odreagowac sie. Szkoda tylko
      ze psujecie idee pomocy czy rady dla tych ktorzy o nia prosza.
      • Gość: Inka Re: NO I CO RADZICIE MOI DRODZY TEJ DZIEWCZYNIE? IP: *.szwajcarska.pl 01.11.04, 22:39
        Nie nie wie co zrobić z miłością tylko się zastanawia nad poważną decyzją a Ty
        jej nie wmawiaj, ze chyba nie kocha faceta bo gdyby go nie kochała to by
        takiego wątku nie założyła. A zjadliwe i kąśliwe posty to masz Ty i odreagować
        musisz Ty bo jesteś chyba nieszczęśliwa bo innego powodu takiego radzenia nie
        widzę.
      • Gość: gf mam dla Ciebie Alicjo propozycje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.04, 22:39
        moze nie przejmuj sie tak smiertelnie swoja rola w zyciu wontkownicy? :)
        • Gość: Alicja Mam dla was propozycje IP: 5.5R* / *.wlfdle.rnc.net.cable.rogers.com 01.11.04, 22:45
          Przykleilyscie sie do watku i do dziewczyny ktora was absolutnie nie
          obchodzi??? To chore. A ty Inka zajmij sie raczej soba . Majac takie podejscie
          do innych nie mozesz liczyc na to ze w koncu kogos poznasz kto zechce z toba
          zostac na dluzej. No i znowu bedzisz tu odreagowywac.
          • Gość: gf Re: Mam dla was propozycje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.04, 22:51
            co Ty kobito pitolisz? :D

skad Ty masz wiadomosci na temat stanu cywilnego badz nieformalnego Inki? :)))

p.s.dobre wychowanie wymagaloby napisania Was oraz Toba, o czym milosiernie
            donosze klaniajac sie w pas ;)
            • Gość: Alicja Re: Mam dla was propozycje IP: 5.5R* / *.wlfdle.rnc.net.cable.rogers.com 01.11.04, 22:55
              Ty i Inka to jedno czy tez taka sobie forumowa mafia???O dobrym wychowaniu nie
              pisz sieroto, bo imie rowniez pisze sie z duzej litery a ty walisz z malej
              • Gość: Inka Re: Mam dla was propozycje IP: *.szwajcarska.pl 01.11.04, 22:58
                Widzę, że spostrzegawczość nie jest Twoją mocną stroną bo byś zauważyła po IP,
                że ja i gf to nie jedna osoba. Nie jedno tylko nie jedna osoba!
              • Gość: gf Re: Mam dla was propozycje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.04, 23:00
                > O dobrym wychowaniu nie
                > pisz sieroto, bo imie rowniez pisze sie z duzej litery a ty walisz z malej

gdzie sieroto?
                • Gość: Alicja Re: Mam dla was propozycje IP: 5.5R* / *.wlfdle.rnc.net.cable.rogers.com 01.11.04, 23:12
                  Latwo was podpuscic dziewczyny.
                  • Gość: gf Re: Mam dla was propozycje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.04, 23:15
                    :DDDD

powiedzialbym, latwo z siebie zrobic...hmm...

• Gość: Alicja Re: Mam dla was propozycje IP: 5.5R* / *.wlfdle.rnc.net.cable.rogers.com 01.11.04, 23:19
                      gf nie dosc ze piszesz sie z malej litery to jeszcze plec ci zmieniono.
                      Naprawde bardzo mi przykro. Nie sadzilam ze facet moze byc taki upierdliwy.
                      Upsss.
                      • Gość: gf Re: Mam dla was propozycje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.04, 23:21
                        > gf nie dosc ze piszesz sie z malej litery

dlaczego 'girlfriend' mialoby sie pisac wielka litera?
                        • Gość: Alicja Re: Mam dla was propozycje gf IP: 5.5R* / *.wlfdle.rnc.net.cable.rogers.com 01.11.04, 23:30
                          Dlatego ze jako nick jest to imie wlasne.Zreszta dla mnie to bez roznicy to ty
                          przyczepiles/as sie pierwszy do zaimkow osobowych pisanych mala litera. A
                          szacunku do ciebie nie musze w ten sposob okazywac, bo ty nie tylko ze mnie go
                          nie okazujesz to jeszcze zlosliwie czepiasz sie kazdej mojej
                          wypowiedzi.Dlaczego nie znosisz opinii odmiennych niz twoja ? Swiat bylby
                          bardzo nudny gdyby wszyscy mysleli tak samo, nieprawdaz Przyjaciolko?
                          • Gość: gf Re: Mam dla was propozycje gf IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.04, 23:38
                            Bardzo lubie opinie inne niz moja. Pod warunkiem wszakze, ze sa blyskotliwe,
                            panimajesz lalka? :)

W kazdym watku pitolisz jak potluczona, na co, jak widzisz, nie tylko ja
                            zwrocilam uwage. Nie tylko moja, jak widzisz, czujesz sie ofiara, jak widze :)
                            Ale bardzo cacy, bo dawno nie goscil na tym szacownym forze taki cudak.

Nicki zwyczajowo pisuje sie mala litera. Skromnosc przez mnie przemawia.
                            Panimajesz lalka? :))

Ty natomiast nie przestrzegasz podstaw 'pisanego' savoir-vivre'u. Nic to. Ja i
                            tak bede.

wot szto :)

p.s.masz jakis problem z identyfikacja plciowa?
                            • Gość: Alicja Re: Mam dla was propozycje gf IP: 5.5R* / *.wlfdle.rnc.net.cable.rogers.com 01.11.04, 23:49
                              Mnie tam twoja plec nie interesuje tylko fakt ze glupi burak i cham jestes. No
                              i w dodatku prymityw.
                              • Gość: gf Re: Mam dla was propozycje gf IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.04, 23:58
                                milych snow Alicjo :)
                                • Gość: Alicja Re: Mam dla was propozycje gf IP: 5.5R* / *.wlfdle.rnc.net.cable.rogers.com 01.11.04, 23:59
                                  Wzajemnie.
          • Gość: Inka Re: Mam dla was propozycje IP: *.szwajcarska.pl 01.11.04, 22:59
            A kto z Toba jest na dłużej Alicjo???
            • Gość: Alicja Re: Mam dla was propozycje IP: 5.5R* / *.wlfdle.rnc.net.cable.rogers.com 01.11.04, 23:15
              Inka czys ty na glowe upadla??? Sadzisz ze napisze ci tu moj zyciorys???
              Wystarczy sie posmiac z ciebie.
              • Gość: Inka Re: Mam dla was propozycje IP: *.szwajcarska.pl 01.11.04, 23:46
                Alicja na razie to większość się śmieje z Ciebie bo naprawdę gadasz jak
                potłuczona.
                • Gość: Alicja Re: Mam dla was propozycje IP: 5.5R* / *.wlfdle.rnc.net.cable.rogers.com 01.11.04, 23:53
                  Wiekszosc to ty Inko ??? Zreszta czy wiekszosc na przyklad prymitywow takich
                  jak ty czy gf oznacza racje???
                  • Gość: Inka Re: Mam dla was propozycje IP: *.szwajcarska.pl 02.11.04, 00:09
                    Oo Alicja się wkurzyła. To tylko świadczy, że mieliśmy rację. A te posty pójdą
                    do kosza bo obrażają inne osoby. Już klikam na śmietnik.
                    • Gość: Alicja Re: Mam dla was propozycje IP: 5.5R* / *.wlfdle.rnc.net.cable.rogers.com 02.11.04, 00:17
                      Niestety Alicja sie nie wkurzyla, tylko nie spodziewala sie ze spotka sie tu z
                      tak nieciekawymi osobami jak ty. No to dobrej nocy siostro.
                      • Gość: Inka Re: Mam dla was propozycje IP: *.szwajcarska.pl 02.11.04, 00:37
                        NIE ŻYCZĘ DOBREJ NOCY KOMUŚ KTO WYZYWA INNYCH OD PRYMITYWÓW. WIĘC KOSZMARÓW
                        ŻYCZĘ I KULTURY WIĘCEJ.
                        • Gość: Alicja Re: Mam dla was propozycje IP: 5.5R* / *.wlfdle.rnc.net.cable.rogers.com 02.11.04, 03:31
                          A to sie nam Inka wkurzyla. Mialam wiec racje co do ciebie. Pewnie nie zasniesz
                          przez ta swoja zlosliwosc. Wiecej kultury na przyszlosc droga siostro. Wyrazaj
                          opinie na temat a nie atakuj personalnie innych ktorzy mysla inaczej niz ty.
                          Pewnie i sen ci wtedy wroci.Ps. Tez cie wwalilam do smietnika.
                          • Gość: Inka Re: Mam dla was propozycje IP: *.szwajcarska.pl 02.11.04, 10:30
                            Nie powtarzaj mnie to znaczy nie małpuj. Myślałam, że mówiłaś, że masz swoje
                            zdanie a tu proszę.
                            • Gość: Inka Re: Mam dla was propozycje IP: *.szwajcarska.pl 02.11.04, 10:39
                              A kogo sen nie zmógł to widać. Na pewno nie mnie. Bo ja o 3 nad ranem sobie
                              smacznie spałam a nie mąciłam chore rady na forum.
                              • Gość: Alicja Re: Mam dla was propozycje IP: 5.5R* / *.wlfdle.rnc.net.cable.rogers.com 03.11.04, 18:38
                                To juz troche widac uspokoilas ten wsciek macicy. O 3 rano moze i spalas , ale
                                w pol do pierwszej w nocy nie. Ja napewno tak dlugo jak ty nie siedzialam. U
                                ciebie 3 rano , u mnie 9 wieczorem . Badz troche bardziej rozgarnieta.
    • procesor Re: czy ja kiedyś będę gotowa??? 01.11.04, 22:36
      Gość portalu: mimi napisał(a):
      > Boję się, że on niedługo będzie chciał mi
      > się oświadczyć i co ja mu powiem-"tak, ale jeszcze nie teraz"? Nie chcę go
      > zranić ale przede wszystkim nie chce go stracić.

Problemu nie miałam i nie jestem facetem. :)

Ale co do tego co mu poiwesz - to tak, tak mu musisz powiedziec. :) Bo przecież