vicca 20.05.02, 14:57 "A jeśli dom będę miał, to będzie bukowy koniecznie, pachnący i słoneczny - wieczorem usiądę - wiatr gra a zegar na ścianie gwarzy..." uhmm... rozmarzona V* Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kwieto Re: rozmyślania o domu 20.05.02, 15:04 Bukowina? hmmm... I zbudujemy dom bez strychow i bez piwnic zaplonie lampa klon zapachem lasow grzybnych nie musisz stawiac piecow nie trzeba okien szklic i zbudujemy dom bo taki dom musi byc Odpowiedz Link Zgłoś
vicca Re: rozmyślania o domu 20.05.02, 16:09 Bukowina, zgadza się :) A to troszkę z innej bajki: "Podaj cegłę, podaj cegłę, zbudujemy nowy dom, na miarę naszych marzeń dom..." Odpowiedz Link Zgłoś
kwieto Re: rozmyślania o domu 20.05.02, 17:27 Dom malowany przy starym murze dom malowany w niebieskie roze ma cztery katy i cztery sciany dom malowany zaczarowany dom... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MARIUSZ Chciałbym. IP: *.tarnobrzeg.sdi.tpnet.pl 20.05.02, 15:31 Chciałbym mieć miejsce ma ziemi Które mógłbym nazwać swoim domem. :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Chciałbym. IP: *.unl.edu 20.05.02, 15:35 Gość portalu: MARIUSZ napisał(a): > Chciałbym > mieć > miejsce > ma > ziemi > Które > mógłbym > nazwać > swoim > domem. > :( Masz je, ale nie dostrzegasz. To twoje wnetrze. To twoj jedyny, prawdziwy dom. Pozdr, Andrzej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gabi Re: Chciałbym. IP: *.sympatico.ca 20.05.02, 15:51 Gość portalu: Andrzej napisał(a): > Gość portalu: MARIUSZ napisał(a): > > > Chciałbym > > mieć > > miejsce > > ma > > ziemi > > Które > > mógłbym > > nazwać > > swoim > > domem. > > :( > > Masz je, ale nie dostrzegasz. To twoje wnetrze. To twoj jedyny, prawdziwy dom. > Pozdr, Andrzej. Andrzeju swietnie to ujales...pozdrwiam G :-) Odpowiedz Link Zgłoś
mariposa Re: rozmyślania o domu 20.05.02, 17:35 przychodzimy, odchodzimy, leciutenko na paluszkach, (...) miasta nasze, domy nasze, na uwiezi sie kolysza, tuz nad ziemia, ledwo, ledwo, jak wiatr maly, to nie widac... lecz jak wielki wiatr sie zerwie, rozkolysza sie, zatancza, miasta nasze, domy nasze, i poleca w stratosfery... (...) od poczatku zbudujemy, miasta nasze, domy nasze... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jeweller śniło IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 20.05.02, 18:56 śniła mi się żona, jaka nigdy nie była, zadowolona, jaką dawno nie była, z psem, którego dawno tu nie było, nie powtórzę snu kochance, jej ramiona domem nie są, odwiedzam wciąż ściany, co domem nigdy nie były, nie chciały takie dni miewam cholerne, chciałbym by nigdy ich nie było Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sławek Re: rozmyślania o domu IP: 213.186.93.* 20.05.02, 18:58 Coś za bardzo się zrobiło psiejsko-czarodziejsko... Kiedy przyjdą podpalić dom, ten, w którym mieszkasz - Polskę, kiedy rzucą przed siebie grom kiedy runą żelaznym wojskiem i pod drzwiami staną, i nocą kolbami w drzwi załomocą - ty, ze snu podnosząc skroń, stań u drzwi. Bagnet na broń! Trzeba krwi! :-) Wybaczcie ale właśnie obejrzałem "Helikopter w ogniu". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lea Re: rozmyślania o domu IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 20.05.02, 19:06 " Bedziemy kiedys mieszkac w swoim wlasnym domu, bedziemy kiedys chodzic po swych wlasnych schodach, nikt jeszcze o tym nie mowi nikomu, lecz wiatr juz o tym szumi po galeziach" Odpowiedz Link Zgłoś
kamfora Re: rozmyślania o domu 20.05.02, 20:36 "Gdy glosy uslysze u drzwi Czyjekolwiek - wejdzcie prosze, Jstem zbieraczem glosow. A dom moj bardzo lubi, Gdy smiech sciany mu rozjasnia, Gedzby lubi i piesni, Wpadnijcie na pare chwil, Kiedy los was zaniesie w te strony, To dom moj otworem stoi, Dla takich jak wy, Dla takich jak wy..." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pom Re: rozmyślania o domu IP: *.koszalin.cvx.ppp.tpnet.pl 20.05.02, 21:07 W moim maleńkim domu wszystko się zdarzyć może same zmyślają się historie sam się rozgryza orzech... Dom jest tam, gdzie jest ktoś kogo kocham. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dodo Re: rozmyślania o domu IP: *.sympatico.ca 20.05.02, 21:22 bardzo mi odpowiada angielskie rozroznienie na "house" i "home" - jezyk polski nie ma takiego odpowiednika a szkoda, bo jest to przeciez zasadnicza sprawa w zyciu kazedego z nas - duch i materia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inka_s Re: rozmyślania o domu IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 20.05.02, 21:46 Gość portalu: Pom napisał(a): > Dom jest tam, gdzie jest ktoś kogo kocham. I dlatego najważniejsza część mojego domu jest ... No właśnie , gdzie? Tam gdzie niebo? w szumie wiatru? Mojego domu zostało pół.... Odpowiedz Link Zgłoś
kamfora Re: rozmyślania o domu 20.05.02, 21:59 Gość portalu: inka_s napisał(a): > I dlatego najważniejsza część mojego domu jest ... No właśnie , gdzie? W Domu Ojca. Odpowiedz Link Zgłoś
wredna2 Re: rozmyślania o domu 20.05.02, 22:15 Najwazniejsza czescia domu zawsze bylo palenisko...zarowno jako symbol jak i zywy ogien A najwazniejszym odglosem domu, jest glosik dziecka... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dodo Re: rozmyślania o domu IP: *.sympatico.ca 20.05.02, 22:22 wredna2 napisał(a): > A najwazniejszym odglosem domu, jest glosik dziecka... > > albo szczekanie psa :-) nikt nas tak nie kocha, jak psy... a dom bez psa jest pusty i samotny. w ostatecznosci moze byc kot ale to jednak nie to samo. Odpowiedz Link Zgłoś
wredna2 Re: rozmyślania o domu 20.05.02, 23:03 Tak....masz racje dodo ... szczegolnie jak tym psiakiem jest mlody boksio.. Odpowiedz Link Zgłoś
ta_mar_ta Re: rozmyślania o domu 20.05.02, 23:57 Stary boksio też może być :), ale jak go zabraknie...ech.... Ta_ Odpowiedz Link Zgłoś
vicca Re: rozmyślania o domu 21.05.02, 11:07 "W niebie do wynajęcia szklanką ciepłej herbaty poczęstuje Cię Pan..." Troszkę metafizycznie się zrobiło :) Odpowiedz Link Zgłoś
kwieto Re: rozmyślania o domu 21.05.02, 12:07 Oceanie sinowlosy biale statki ku mnie wyslij dwa kamyki, moje mysli na otwartych dloniach niose Daj mi miejsce w glebi morza szczypte ladu szczypte skaly tu zbuduje zamek bialy tutaj gniazdo swe zaloze Gdzies daleko w swych stolicach zyja ludzie bija w dzwony niezliczone bataliony przyczajone na granicach marszalkowie szklanoocy pala owce i dziewczeta kto o kwiatach dzis pamieta szumia gieldy w glebi nocy W glebi morza zablakany nie chce nic o ludziach slyszec bialy kolor kolor ciszy w moim zamku biale sciany w moim zamku gdzies w ogrodzie bede czytac wschodnie basnie zanim slonce w morzu zgasnie zeby z morza powstac codzien A gdy ludzie, wypelnieni nienawiscia w jednej chwili zniszcza wszystko co stworzyli wielkim ogniem z wnetrza ziemi znikna lady zniknie morze nie wie nikt co bedzie potem w bialych swiatlach ja z powrotem w lonie matki sie odrodze Dzis mam nieco melancholijny nastroj... Odpowiedz Link Zgłoś
czarodziejka pozwole sobie ....... cytaty 21.05.02, 00:37 Dom to nie miejsce w którym mieszkasz, ale miejsce, gdzie ciebie rozumieją. /Janusz Morgenstern/ Mężczyźni budują domy, kobiety je tworzą. /Przysłowie angielskie/ Bóg jest radością: dlatego wystawił słońce przed swój dom. /św. Franciszek z Asyżu/ Odpowiedz Link Zgłoś