07.07.02, 14:33
Może pomożecie?
Gdzie się wybrać na urlop w Polsce?
k.
Obserwuj wątek
    • Gość: jang Re: Urlop IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 07.07.02, 14:52
      www.gazeta.pl/alfa/home.jsp?dzial=0511&forum=19
      • zdezorientowana Re: Urlop 07.07.02, 16:17
        Dzięki, ale niewiele mi to pomogło. Co najwyżej zastanowię się nad wycieczką
        we wrześniu z Triadą.
        • kwieto Re: Urlop 07.07.02, 17:00
          Oj, jest duzo rejonow - Jura krakowsko czestochowska i jej zamki, gory
          (bieszczady, prawie pusty beskid, zadeptane tatry, stolowe izerskie, pieniny
          itd), morze - tu kurortow zatrzesienie, mazury (pytanie czy pieszo, rowerem czy
          pod zaglami, ale kazdy znajdzie cos dla siebie - ci bardziej spieszeni raczej w
          kierunku Suwalk, ci bardziej uwodnieni w kierunku wielkich jezior). Oczywiscie
          okolice Elblaga, Jeziorak... albo w glusze, okolice Biebrzy, okolice
          Bialegostoku i puszcza (biala?). Mozna tez na ziemie zachodnie, tam jest sporo
          ciekawych zamkow, palacykow, a i pagorkowato jest jak kto lubi...
          • Gość: danusia Re: Urlop IP: *.elblag.dialog.net.pl 08.07.02, 13:55
            kwieto opowiedz mi wiecej o okolicach elblaga. mieszkam w tym miescie od
            jakiegos czasu ale nie znam jego okolic. slyszalam ze sa piekne. moglbys mi
            cos polecic na jednodniowe wypady?mam 2 miesiace wakacji i chce je aktywnie
            spedzic i udowodnic sobie ze moze byc ciekawie nawet nie wyjezdzajac do
            paryza. dziekuje slonecznie i wakacyjnie
            • Gość: ida Re: Urlop IP: *.csk.pl 08.07.02, 14:09
              Danusia, wybacz ale jak czytam takie posty, to mam wrażenie, ze ludzie to jacyś
              porąbani są...
              Mieszkasz w Elblągu, bierzesz jakąs mapę, przewodnik czy coś takiego, orientujesz
              sie co i jak, bierzesz rower, samochód, czy udajesz się na dworzec...
              I jedziesz sobie w nieznane... Proste

• Gość: danusia Re: Urlop IP: *.elblag.dialog.net.pl 08.07.02, 14:49
                ido ja wiem o istnieniu przewodnikow itp ale chodzilo mi bardziej o polecenie
                pewnych miejsc:) zawsze to lepiej kiedy dostajesz rade od "zywego czlowieka" a
                nie z przewodnika. ja po prostu wsiadam w autobus i jade przed siebie.
                wysiadam, robie zdjecia i jest super. a moze sa miesjsca ktore nie sa atrakcja
                turystyczna a sa piekne po prostu... nie wiem. tak sie tylko zastanawialam.
                pozdrawiam
            • kwieto Re: Urlop 08.07.02, 14:20
              Ojeja, te okolice znam akurat dosc slabo, musze na jaka mape zerknac...
              Ale na pewno kanal elblaski - statkiem wycieczkowym, sluzy to rzecz normalna,
              ale sa miejsca, gdzie caly statek jest wyciagany z wody i wieziony po ziemi do
              nastepnego odcinka kanalu! Oczywiscie jeziora na zagle, hmmm...
              Pojezierze Ilawskie, Obok Malbork, Mierzeja wislana (nie bylem), niedaleko
              Frombork, Paslek, dalej musialbym poszperac po przewodnikach gdzie jest cos
              ciekawego, ale sam rejon Zulaw wislanych jest fajny, np. na rowerowe wycieczki
        • Gość: OLt Re: Urlop IP: *.wat.sdi.tpnet.pl 07.07.02, 17:14
          hmm, pytanie czy sie chcesz raczej zmeczyc fizycznie, czy odpoczac, plywac i
          opalac czy zwiedzac, moze poznawac ludzi (jakich?), albo sprobowac od nich
          odpoczac, popatrzyc na teren plaski czy bardziej fantazyjny, pojezdzic konno na
          huculach np, ojej, mozliwosci mnooooooostwo
          tylko musisz wiedziec czego oczekujesz ;-)
    • zalamana1 Re: Urlop 07.07.02, 17:34
      zdezorientowana napisał(a):
      > Gdzie się wybrać na urlop w Polsce?

Miejsc tysiące, lecz co lubisz? Musisz sobie na to odpowiedzieć,
      a wówczas zawęzi się krąg miejsc do odpoczynku.
      Dobrego wyboru.

• wredna2 Re: Urlop 07.07.02, 17:42
      To zalezy z jakiego rejonu Polski jestes i jak dlugi masz ten urlop.
      Jak to napiszesz, dopiero wtedy mozna sie bedzie konstruktywnie zastanowic!
      pzdr
    • Gość: 007wc Re: Urlop IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 07.07.02, 18:04
      Jedz do Ustronia -Jaszowca lub nad morze Jarosławiec
      • tuli_pan KASZUBY!!! 08.07.02, 15:11
        nie sluchaj nikogo, tylko mnie, wybierz sie na Kaszuby- jest cudownie, te lasy
        i jeziora.pieknie, to jakby Mazury tylko ladniej

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka