zdezorientowana 07.07.02, 14:33 Może pomożecie? Gdzie się wybrać na urlop w Polsce? k. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: jang Re: Urlop IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 07.07.02, 14:52 www.gazeta.pl/alfa/home.jsp?dzial=0511&forum=19 Odpowiedz Link Zgłoś
zdezorientowana Re: Urlop 07.07.02, 16:17 Dzięki, ale niewiele mi to pomogło. Co najwyżej zastanowię się nad wycieczką we wrześniu z Triadą. Odpowiedz Link Zgłoś
kwieto Re: Urlop 07.07.02, 17:00 Oj, jest duzo rejonow - Jura krakowsko czestochowska i jej zamki, gory (bieszczady, prawie pusty beskid, zadeptane tatry, stolowe izerskie, pieniny itd), morze - tu kurortow zatrzesienie, mazury (pytanie czy pieszo, rowerem czy pod zaglami, ale kazdy znajdzie cos dla siebie - ci bardziej spieszeni raczej w kierunku Suwalk, ci bardziej uwodnieni w kierunku wielkich jezior). Oczywiscie okolice Elblaga, Jeziorak... albo w glusze, okolice Biebrzy, okolice Bialegostoku i puszcza (biala?). Mozna tez na ziemie zachodnie, tam jest sporo ciekawych zamkow, palacykow, a i pagorkowato jest jak kto lubi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: danusia Re: Urlop IP: *.elblag.dialog.net.pl 08.07.02, 13:55 kwieto opowiedz mi wiecej o okolicach elblaga. mieszkam w tym miescie od jakiegos czasu ale nie znam jego okolic. slyszalam ze sa piekne. moglbys mi cos polecic na jednodniowe wypady?mam 2 miesiace wakacji i chce je aktywnie spedzic i udowodnic sobie ze moze byc ciekawie nawet nie wyjezdzajac do paryza. dziekuje slonecznie i wakacyjnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ida Re: Urlop IP: *.csk.pl 08.07.02, 14:09 Danusia, wybacz ale jak czytam takie posty, to mam wrażenie, ze ludzie to jacyś porąbani są... Mieszkasz w Elblągu, bierzesz jakąs mapę, przewodnik czy coś takiego, orientujesz sie co i jak, bierzesz rower, samochód, czy udajesz się na dworzec... I jedziesz sobie w nieznane... Proste Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: danusia Re: Urlop IP: *.elblag.dialog.net.pl 08.07.02, 14:49 ido ja wiem o istnieniu przewodnikow itp ale chodzilo mi bardziej o polecenie pewnych miejsc:) zawsze to lepiej kiedy dostajesz rade od "zywego czlowieka" a nie z przewodnika. ja po prostu wsiadam w autobus i jade przed siebie. wysiadam, robie zdjecia i jest super. a moze sa miesjsca ktore nie sa atrakcja turystyczna a sa piekne po prostu... nie wiem. tak sie tylko zastanawialam. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kwieto Re: Urlop 08.07.02, 14:20 Ojeja, te okolice znam akurat dosc slabo, musze na jaka mape zerknac... Ale na pewno kanal elblaski - statkiem wycieczkowym, sluzy to rzecz normalna, ale sa miejsca, gdzie caly statek jest wyciagany z wody i wieziony po ziemi do nastepnego odcinka kanalu! Oczywiscie jeziora na zagle, hmmm... Pojezierze Ilawskie, Obok Malbork, Mierzeja wislana (nie bylem), niedaleko Frombork, Paslek, dalej musialbym poszperac po przewodnikach gdzie jest cos ciekawego, ale sam rejon Zulaw wislanych jest fajny, np. na rowerowe wycieczki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OLt Re: Urlop IP: *.wat.sdi.tpnet.pl 07.07.02, 17:14 hmm, pytanie czy sie chcesz raczej zmeczyc fizycznie, czy odpoczac, plywac i opalac czy zwiedzac, moze poznawac ludzi (jakich?), albo sprobowac od nich odpoczac, popatrzyc na teren plaski czy bardziej fantazyjny, pojezdzic konno na huculach np, ojej, mozliwosci mnooooooostwo tylko musisz wiedziec czego oczekujesz ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
zalamana1 Re: Urlop 07.07.02, 17:34 zdezorientowana napisał(a): > Gdzie się wybrać na urlop w Polsce? Miejsc tysiące, lecz co lubisz? Musisz sobie na to odpowiedzieć, a wówczas zawęzi się krąg miejsc do odpoczynku. Dobrego wyboru. Odpowiedz Link Zgłoś
wredna2 Re: Urlop 07.07.02, 17:42 To zalezy z jakiego rejonu Polski jestes i jak dlugi masz ten urlop. Jak to napiszesz, dopiero wtedy mozna sie bedzie konstruktywnie zastanowic! pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 007wc Re: Urlop IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 07.07.02, 18:04 Jedz do Ustronia -Jaszowca lub nad morze Jarosławiec Odpowiedz Link Zgłoś
tuli_pan KASZUBY!!! 08.07.02, 15:11 nie sluchaj nikogo, tylko mnie, wybierz sie na Kaszuby- jest cudownie, te lasy i jeziora.pieknie, to jakby Mazury tylko ladniej Odpowiedz Link Zgłoś