filemonka2 14.07.05, 19:26 jak sobie ja wyobrazacie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
renkaforever Re: wolnosc.. 14.07.05, 19:32 Wolnosci nie da sie jednoznacznie okreslic, bo to uczucie ulotne i subiektywne. Wydaje sie byc kontrolowane przez wyobraznie, zatem jest nierealne. Odpowiedz Link Zgłoś
hansii Re: wolnosc.. 14.07.05, 19:33 najnormalniej tradycyjnie. jako wolnosc czynienia wszystkiego, co dusza zapragnie, z zastrzezenieniem nienaruszania wolnosci INNYCH. Odpowiedz Link Zgłoś
nameja Re: wolnosc.. 14.07.05, 19:37 Do mnie przemawia tradycyjna definicja: możliwość dokonywania wyborów. W życiu. We wszystkich życiowych sprawach. To jest super! Chyba. Może ktoś tak ma, niech się wypowie. Odpowiedz Link Zgłoś
alienka2 Re: wolnosc.. 14.07.05, 19:44 Wolności to dotyk wiatru na odkrytych ramionach. Cisza i wolne kołysanie się koron drzew gdy podniosę głowę do góry. Spokój w sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
alienka2 Re: wolnosc.. 14.07.05, 19:53 czyli dla mnie wolność - uwolnienie się od tego co mnie zniewala na codzień... Odpowiedz Link Zgłoś
krtysia Re: wolnosc.. 14.07.05, 20:11 alienka2 napisała: > czyli dla mnie wolność - uwolnienie się od tego co mnie zniewala na codzień... co masz na mysli,co zniewala cie na codzien? Odpowiedz Link Zgłoś
alienka2 Re: wolnosc.. 14.07.05, 20:25 lęki, wstyd, moje myśli, te różne "stany" którch nie chcę, które zabierają mi mnie samą - zdolność odczuwania Odpowiedz Link Zgłoś
krtysia Re: wolnosc.. 14.07.05, 20:28 alienka2 napisała: > lęki, wstyd, moje myśli, te różne "stany" którch nie chcę, które zabierają mi > mnie samą - zdolność odczuwania > > > > a to te leki i wstydy mozna wygonic od siebie,trzeba tylko chciec... takie stany mial kazdy dorastajacy czlowiek,niektorym to pozostaje bo mysla ze tak byc musi.. z wiekiem mijaja...gwarantuje;))) Odpowiedz Link Zgłoś
alienka2 Re: wolnosc.. 14.07.05, 20:56 ten przycisk "trza chcieć" u mnie jakoś słabo działa ja to dorastający człowiek byłam 10 lat temu nie fajnie wtedy było nie powiem bo widzisz niektórzy biorą odech i biegną przez ulicę pod ostrzałem a ja kurde ciągle za tym rogiem, bo jestem przekonana, że jak nic pierwszy saper mnie trafi... już se wymościłam gniazdko za tym rogiem z tych moich lęków, wstydów, myśli i takich tam... trudno zmienić to wszytsko... Odpowiedz Link Zgłoś
alienka2 Re: wolnosc.. 14.07.05, 20:59 ale zmianę upatruję jako wolność...bo to wszystko mnie zniewala, to chyba jest taka nerwica Czy byłabyś wolna gdybyś czuła, że twoje nogi są skute, robisz kroki ale nie potrafisz bieć... Odpowiedz Link Zgłoś
krtysia Re: wolnosc.. 14.07.05, 21:02 alienka2 napisała: > ale zmianę upatruję jako wolność...bo to wszystko mnie zniewala, to chyba jest > taka nerwica > Czy byłabyś wolna gdybyś czuła, że twoje nogi są skute, robisz kroki ale nie > potrafisz bieć... nie napewno nie bylabym wolna... Twoj stan psychiczny tez nie daje Ci wolnosci, skoro sama nie umiesz sobie z tym poradzic to moze wizyta u lekarza by Ci pomogla? Odpowiedz Link Zgłoś
krtysia Re: wolnosc.. 14.07.05, 21:07 alienka2 napisała: > no, właśnie idę za niedługo to dobrze ,to dla Ciebie szansa... miej nadzieje ze wszystko sie zmieni,bo Ty zmienisz nastawienie.. pozdrawiam Cie serdecznie... Odpowiedz Link Zgłoś
alienka2 Re: wolnosc.. 14.07.05, 21:14 dzięki za zainteresowanie, w takich chwilach widze jak bardzo brak mi rozmowy... "są rzeczy niedozwolone prawie, że konieczne i rzeczy dozwolone prawie, że zakazne" przeczytałam kiedyś taki cytat, może nie dosłownie cytuję, bo nie pamiętam czasem mam wrażenie, że to jedna z możliwości być znów wrócić do siebie -czyli działanie Odpowiedz Link Zgłoś
krtysia Re: wolnosc.. 14.07.05, 21:17 alienka2 napisała: > dzięki za zainteresowanie, w takich chwilach widze jak bardzo brak mi rozmowy.. > . > > "są rzeczy niedozwolone prawie, że konieczne i rzeczy dozwolone prawie, że > zakazne" > > przeczytałam kiedyś taki cytat, może nie dosłownie cytuję, bo nie pamiętam > czasem mam wrażenie, że to jedna z możliwości > być znów wrócić do siebie > -czyli działanie > > > to rozmawiaj po to jest Forum... postaraj sie zainteresowac tym co inni pisza,moze napisac tam cos od siebie.. odgonisz tym samym te czarne mysli... ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
yoosh Re: wolnosc.. 14.07.05, 19:49 Niezaleznosc-pod kazdym wzgledem-rowniez uczuciowa.Nie mylic z brakiem milosci. Odpowiedz Link Zgłoś
yoosh Re: wolnosc.. 14.07.05, 19:51 ... i jeszcze dodam,ze wyobrazam ja sobie na niebiesko w rozowe sloniki:))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
krtysia Re: wolnosc.. 14.07.05, 19:56 a ja nie wiem co to jest ta wolnosc??? ale nie czuje sie zniewolona ? po co nam ta wolnosc? Odpowiedz Link Zgłoś
yoosh Re: wolnosc.. 14.07.05, 20:00 wstydz sie,imagine tyle czasu cie ofiarnie oswiecal,a ty nadal ciemna ;) Odpowiedz Link Zgłoś
krtysia Re: wolnosc.. 14.07.05, 20:05 yoosh napisała: > wstydz sie,imagine tyle czasu cie ofiarnie oswiecal,a ty nadal ciemna ;) Imek wie ze do mnie jego nauki nie docieraja... co nie zmiania faktu ze Go lubie i czytam ,ale ...ale... a ty kobieto nie zagaduj ,powiedz wiecej o tej wolnosci? czy uwazasz ze Buddysci sa wolnymi ludzmi? Odpowiedz Link Zgłoś
yoosh Re: wolnosc.. 14.07.05, 20:11 krtysia napisała: > > czy uwazasz ze Buddysci sa wolnymi ludzmi? wolnosc jest w swiadomosci czlowieka,a jaka jego swiadomosc,tak jego wolnosc. Wielu buddystow zyje w zniewolonych krajach np. tybet i zachowuja spokoj i wewnetrzna wolnosc.Ja uwazam,ze jest wolnosc wewnetrzna,na ktora tylko my mamy wplyw i wolnosc zewnetrzna uwarunkowana wieloma czynnikami,na ktore mamy wplyw posredni. Odpowiedz Link Zgłoś
krtysia Re: wolnosc.. 14.07.05, 20:15 yoosh napisała: > krtysia napisała: > > > > > czy uwazasz ze Buddysci sa wolnymi ludzmi? > > wolnosc jest w swiadomosci czlowieka,a jaka jego swiadomosc,tak jego wolnosc. > Wielu buddystow zyje w zniewolonych krajach np. tybet i zachowuja spokoj i > wewnetrzna wolnosc.Ja uwazam,ze jest wolnosc wewnetrzna,na ktora tylko my mamy > wplyw i wolnosc zewnetrzna uwarunkowana wieloma czynnikami,na ktore mamy wplyw > posredni. ja by, powiedziala ze kazdy normalny czlowiek powinien miec spokoj wewnetrzny.. bo ta wolnosc to ten spokoj ,tak? Odpowiedz Link Zgłoś
yoosh Re: wolnosc.. 14.07.05, 20:18 no mozna by tak rzec.Gdy czujesz sie wolna,jestes wolna od lęku.I na odwrot tez dziala :) O reszte spytaj naszego wolnosciowego speca:)))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
po_godzinach Re: wolnosc.. 14.07.05, 20:00 po co nam ta wolnosc? aby się nie udusić Odpowiedz Link Zgłoś
krtysia Re: wolnosc.. 14.07.05, 20:05 po_godzinach napisała: > po co nam ta wolnosc? > > aby się nie udusić ale jaka wolnosc.? Odpowiedz Link Zgłoś
krtysia Re: wolnosc.. 14.07.05, 20:10 po_godzinach napisała: > osobista) zabijesz mnie jak zapytam ,co uwazasz za wolnosc osobista? Odpowiedz Link Zgłoś
po_godzinach Re: wolnosc.. 14.07.05, 20:21 nie zabiję) osobiste poczucie wolności Odpowiedz Link Zgłoś
krtysia Re: wolnosc.. 14.07.05, 20:25 po_godzinach napisała: > nie zabiję) > > osobiste poczucie wolności a takie poczucie osobistej wolnosci mam ,gwarantuje mi to Prawo... Odpowiedz Link Zgłoś
po_godzinach Re: wolnosc.. 14.07.05, 20:27 a czujesz sie tez wolna, czy tylko wiesz, że masz takie prawo? Odpowiedz Link Zgłoś
hansii Re: wolnosc.. 14.07.05, 20:31 po_godzinach napisała: > a czujesz sie tez wolna, czy tylko wiesz, że masz takie prawo?< Ty nie zapedzaj Krtysi w kozi rog, bo dziewczyna ma tyle tych praw, ze polowe chetnie by sprzedala! (przez grzecznosc nie powiem za co!) Odpowiedz Link Zgłoś
krtysia Re: wolnosc.. 14.07.05, 20:33 hansii napisał: > po_godzinach napisała: > > > a czujesz sie tez wolna, czy tylko wiesz, że masz takie prawo?< > > Ty nie zapedzaj Krtysi w kozi rog, bo dziewczyna ma tyle tych praw, ze polowe > chetnie by sprzedala! (przez grzecznosc nie powiem za co!) > > a ja mysle ze bedziesz musial powiedziec za co? i wcale ta mila kobieta mnie nigdzie nie zapedza... Odpowiedz Link Zgłoś
krtysia Re: wolnosc.. 14.07.05, 20:31 po_godzinach napisała: > a czujesz sie tez wolna, czy tylko wiesz, że masz takie prawo? wiem ze nikt nie moze naruszyc czy pozbawic mnie wolnosci osobistej... tak jak i ja innym... Znajomosc moich praw daje mi pewnosc,i spokoj...no i wolnosc. Odpowiedz Link Zgłoś
po_godzinach Re: wolnosc.. 14.07.05, 20:37 jesli jest prawdą, że niektórzy ludzie w niewoli czuja sie wolni, to ta wolność musi byc stanem świadomości i juz Odpowiedz Link Zgłoś
krtysia Re: wolnosc.. 14.07.05, 20:41 po_godzinach napisała: > jesli jest prawdą, że niektórzy ludzie w niewoli czuja sie wolni, to ta wolność > > musi byc stanem świadomości i juz oczywiscie ze tak...;)) Odpowiedz Link Zgłoś
hansii Re: wolnosc.. 14.07.05, 20:02 krtysia napisała: > po co nam ta wolnosc?< nie chce byc wscibski... ale , czy mam sie domyslac, ze... juz z ta wolnoscia, ktora masz, nie wiesz co zrobic?... Odpowiedz Link Zgłoś
krtysia Re: wolnosc.. 14.07.05, 20:07 hansii napisał: > krtysia napisała: > > po co nam ta wolnosc?< > > nie chce byc wscibski... > ale , czy mam sie domyslac, ze... > juz z ta wolnoscia, ktora masz, nie wiesz co zrobic?... ;)))))))))))))))))))))))))))))) moze i bym nie wiedziala,ale ograniczenia nie pozwalaja aby mi palma odbila... Odpowiedz Link Zgłoś
hansii Re: wolnosc.. 14.07.05, 20:23 krtysia napisała: > moze i bym nie wiedziala,ale ograniczenia nie pozwalaja aby mi palma odbila...< no to bede wscipski... i typuje..., ze te ograniczenia stwarza kasa, a nie najdrozszy? Odpowiedz Link Zgłoś
krtysia Re: wolnosc.. 14.07.05, 20:35 hansii napisał: > krtysia napisała: > > moze i bym nie wiedziala,ale ograniczenia nie pozwalaja aby mi palma > odbila...< > > no to bede wscipski... > i typuje..., ze te ograniczenia stwarza kasa, a nie najdrozszy? naturalnie ...ze kasa najdrozszy ma kase;))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
hansii Re: wolnosc.. 14.07.05, 20:37 krtysia napisała: > naturalnie ...ze kasa > najdrozszy ma kase;))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) no to wszystko u Ciebie na jednym guziku wisi... wspolczuje... bo mam podobnie... :) Odpowiedz Link Zgłoś
krtysia Re: wolnosc.. 14.07.05, 20:40 hansii napisał: > krtysia napisała: > > naturalnie ...ze kasa > > najdrozszy ma kase;))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) > > no to wszystko u Ciebie na jednym guziku wisi... > wspolczuje... > bo mam podobnie... :) nie wspolczuje mi ,bo ja nie mam nic przeciwko temu:)) on nie ogranicza mojej wolnosci,,,granice znam sama... Hansi znasz odpowiedz na to pytanie? warum.. warum Banane ist krumm? Odpowiedz Link Zgłoś
hansii Re: wolnosc.. 14.07.05, 20:43 krtysia napisała: > Hansi znasz odpowiedz na to pytanie? > warum.. warum Banane ist krumm? > Ogorki - to Unia Europejska juz WYPROSTOWALA. banany sa poza zasiegiem jej wladzy... a wiesz cos wiecej? Odpowiedz Link Zgłoś
krtysia Re: wolnosc.. 14.07.05, 20:47 hansii napisał: > krtysia napisała: > > Hansi znasz odpowiedz na to pytanie? > > warum.. warum Banane ist krumm? > > > Ogorki - to Unia Europejska juz WYPROSTOWALA. > banany sa poza zasiegiem jej wladzy... > > a wiesz cos wiecej? nie wiem wiecej ,ale kiedys slyszalam odpowiedz na to pytanie.. ale zapomnialam... myslalam,ze Ty taki madry i obeznany mi powiesz... Odpowiedz Link Zgłoś
krtysia Re: wolnosc.. 14.07.05, 20:09 yoosh napisała: > i tu sie z toba wyjatkow zgadzam :))))) z czym i czemu? Odpowiedz Link Zgłoś
yoosh Re: wolnosc.. 14.07.05, 20:14 o czem , o kiem z kiem,z czem :)))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
krtysia Re: wolnosc.. 14.07.05, 20:16 yoosh napisała: > o czem , o kiem > z kiem,z czem :)))))))))))))))))))))) wie ,was ,warum? Odpowiedz Link Zgłoś
krtysia Re: wolnosc.. 14.07.05, 20:24 yoosh napisała: > darum Banane ist krumm:) aber warum ?? die Banane ist krumm;))) Odpowiedz Link Zgłoś
krtysia Re: wolnosc.. 14.07.05, 20:08 imagiro napisał: > a iii ty .... no cio ??? gadaj mi tu ,co to ta wolnosc... ale konkretnie;))) Odpowiedz Link Zgłoś
renkaforever Re: wolnosc.. 14.07.05, 23:52 Wolnosc to stan swiadomosci...hahahhhaaa, kon by sie usmial! Odpowiedz Link Zgłoś
krtysia Re: wolnosc.. 15.07.05, 10:15 renkaforever napisała: > Wolnosc to stan swiadomosci...hahahhhaaa, kon by sie usmial! to spytaj konia.. jakie on ma zdanie na ten temat;) i dlaczego tak sie obsmial;? Odpowiedz Link Zgłoś
yoosh Re: wolnosc.. 15.07.05, 10:17 :))))))))))))))) bo konie tez maja poczucie humoru:) Odpowiedz Link Zgłoś
krtysia Re: wolnosc.. 15.07.05, 10:23 yoosh napisała: > :))))))))))))))) > bo konie tez maja poczucie humoru:) no i dobrze;))) ja jestem otwarta na nowe dowcipy;))) Odpowiedz Link Zgłoś
yoosh Re: wolnosc.. 15.07.05, 10:26 kon smieje sie,ze czlowiek jeszcze nie wie,to co on juz dawno,hehe:)))) Odpowiedz Link Zgłoś