Dodaj do ulubionych

wieczorem ...

13.08.02, 16:56
...pod kończącym się deszczem spadających gwiazdek, w delikatnie zamglonym
wietrzyku...

Rozstawiłam stół w ogrodzie, rozpaliłam lampki i zapraszam na jakąś
imprezkę :)

Pzdr ciepło

V*

PS. Od razu widać że kotletów mi się za duzo nasmazyło? ;)
Obserwuj wątek
    • Gość: tashi Re: wieczorem ... IP: *.bb.online.no 13.08.02, 17:51
      czy moge sie dolaczyc?? Mam dzisiaj urodziurodziny ;-). Przynosze Bardzo Wielkiego Torta z Wisienka Na Samej Gorze...
      Pozdrawiam
      Tashi
      • vicca Tashi 13.08.02, 17:59
        Wszystkiego najlepszego !

Jesteś mile widziany/a - nawet bez tortu :)

Pzdr ciepło V*
        • defanddumb Re: Tashi 13.08.02, 18:01
          To ja dostarczę kilka butelek przemysanego Bordeaux; i chętnie pomogę pokroić
          tort.

Czy wszechświatowej sławy kotleciki występują również w wersji bezmięsnej?
          • Gość: Pom Re: Tashi IP: *.koszalin.cvx.ppp.tpnet.pl 13.08.02, 18:21
            Mogę? Mam wisielczy humor i się nieco sypię, ale za to robię dobre sałatki.:)
            Trzy do wyboru. Będą pasować do kotlecików.
            • Gość: Tashi Re: Tashi IP: *.bb.online.no 13.08.02, 19:53
              Trzym sie cieplo - jak to mowia, nasze problemy sa marzeniami innych. ja tu siedze na dalekiej polnocy, nie mam pracy, w Polsce dlugi. Grunt, ze na razie cieplo a na glowe nie leci.
              Pozdrawiam cieplo wszystkich imprezowiczow i pije zdrowie gosci.
              Mmmm, dobre to Bordeuaux...
              Tashi
              • Gość: Pom Re: Tashi IP: *.koszalin.cvx.ppp.tpnet.pl 13.08.02, 20:34
                Trzymam się. Przyjanmniej staram. Masz rację, jestem szczęściarą w jakim sensie
                i tak. Dla Ciebie specjalnie zrobię moją ulubioną sałatkę... z różnymi
                gatunkami sera. Lubisz sery? Do Bordeaux bardzo pasują...
                • Gość: Tashi Re: Tashi IP: *.bb.online.no 13.08.02, 20:40
                  Uwielbiam, zwlaszcza ten twardy szwajcar, Gruyere, czy jakos tak, ale ine tez sa swietne. Dzieki wielkie. Moze torta albo tortille?? :-)
                  A'propos - nie uwazasz, ze gdzies sie gospodyni zapodziala??
                  Tashi
                  ps. moze czegos posluchamy?? Ja jestem niestety w klimacie "Uciekaj moje serce", znacie text?? Jak myslicie o kogo chodzi - "nicniewiedzacy a zdradzony pies czy mis", ja nie jestem pewien.
                  T.
                  • Gość: Pom Re: Tashi IP: *.koszalin.cvx.ppp.tpnet.pl 13.08.02, 20:45
                    Ależ to bardzo przygnębiające! Smętne...
                    To już lepiej "moje serce to jest muzyk, który zwiał z orkiestry, bo nie z
                    każdym lubi grać":)
                    • Gość: Tashi Re: Tashi IP: *.ti.telenor.net / *.ti.telenor.net 13.08.02, 20:52
                      No nie jest to piosenka o wiecznym szczesciu, coz taki mam nastroj, poza tym bardzo ja lubie... Czyja jest Twoja??
                      Vicca, kotlety Ci sie pala?? Zostaw kotlety, mamy tu pyszna salatke!!
                      Moze zatem posluchamy Loreeny McKennit - moze Santiago??
                      T.
                      • defanddumb Re: muzyka w nocnym ogrodzie 13.08.02, 20:59
                        na razie posłuchajmy czegoś do pobrykania po trawie; a jak się zmęczymy, to się
                        położymy na trawencję, posączymy dobre winko ( półwytrawne dla amatorów
                        mięsnych potraw- służę, i słodkawe dla amatorów słodyczy-proszę bardzo, komu
                        polać..) i posłuchamy spokojnego massive attacku czy innego tricky'ego gapiąc
                        się na gwiazdy ( jak ktoś nie może pić na leżąco, bo mu się wylewa, to
                        przyniosłem słomki:)

co Wy na to?
                        • Gość: Tashi Re: muzyka w nocnym ogrodzie IP: *.bb.online.no 13.08.02, 21:03
                          Glosniej ten Massive!!, ja nie pobrykam, ale chetnie popatrze :-)
                          I koniecznie zadzwon po znajomych, cos mala ta imprezka, gospodyni wyszla chyba z jakims przystojniakiem :-)
                          Eh, te bale na studiach
                          T.
                          • defanddumb Re: muzyka w nocnym ogrodzie 13.08.02, 21:10
                            przyjdą przyjdą....
                            gospodyni wie, że się później wszystko rozkręca, więc pewnie jeszcze jakieś
                            ostatnie pyszności przyrządza....

ostatnio przy podobnej okazji, to, o ile pamiętam, rano trzeciego dnia się
                            jeszcze schodzili, i była prawie że bitwa o ostatniego pieroga...

zgłaśniam...

• Gość: Tashi Re: muzyka w nocnym ogrodzie IP: *.bb.online.no 13.08.02, 21:18
                              defanddumb, a Ty czego sie napijesz??, dla mnie koniaczek zdziebko ciezkostrawny. Ja zostane przy winku, swietne jest rzeczywiscie.
                              U mnie jeszcze jasno, ani jednej gwiazdy, a u Was?? pewnie juz sie sciemnia,psy sie uspily...
                              Nie wiedzialem, ze tu imprezy tak dlugo trwaja, caly czas w jednym miejscu?? A o polityce gadaja??
                              T.
                        • Gość: Pom Re: muzyka w nocnym ogrodzie IP: *.koszalin.cvx.ppp.tpnet.pl 13.08.02, 21:11
                          Mmmm.... pięknie.
                          A koniaczek? Posączyłabym sobie pod wielkim kasztanowcem, przy stole z białym
                          obrusem. I do tego aromatyczne ciasto...:) Po kotlecikach coś słodkiego musi
                          być obowiązkowo.
                          • Gość: inka_s Re: muzyka w nocnym ogrodzie IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 13.08.02, 21:14
                            Ciii!
                            Wyłączcie na chwile!
                            Posłuchajcie jak świerszcze grają i wietrzyk w lisciach drzew szeleści... No i
                            leżąc na trawce poszukajmy jeszcze tych spadających gwiazd coby życzenia
                            wypowiedzieć!
                        • vicca Re: muzyka w nocnym ogrodzie 14.08.02, 08:16
                          hmm...

Daj tę słomkę i włącz coś energicznego bo zimno się robi

Pzdr ciepło
                          V*
                          • defanddumb ognisko w porannej mgle 14.08.02, 09:15
                            wracam właśnie z długiego spaceru do pobliskiego lasku-z kim spacerowałem, nie
                            powiem, ale oto prezentuję stos patyków przyniesionych w celu rozpalenie
                            ogniska- niech ta zimna mgła nam się nie wkrada pod koszule...

a jak zrobimy ognisko, to zaparzymy na nim kawę ( czajnik możemy zrobić z
                            pustej pięciolitrowej puszki po piwie )

kto ma zapałki?
                            • vicca Re: ognisko w porannej mgle 14.08.02, 10:12
                              ja mam zapałki i kawę, i herbatkę, i odrobinę rumu do nich - na rozgrzewkę ;)
                              • defanddumb Re: ognisko w porannej mgle 14.08.02, 10:51
                                no i wesoło trzaskają płomyki...

dolej mi proszę do kawki tego koniaczku....
                                troszkę alkocholu z rana taki miły, frywolno-twórczy nastrój mi wprowadza..
                                • vicca Re: ognisko w porannej mgle 14.08.02, 12:15
                                  Koniaczek - proszę uprzejmie, ale już nie o poranku tylko chłodnym, mokrym
                                  południem :)

Pzdr ciepło Vicca
                      • vicca Re: Tashi 14.08.02, 08:09
                        Jestem, jestem :)
                        Taki mnie romantyzm po prostu ogarnął żem się wyłączyła ;)

Ale już jestem - kotlety, sałatki i napoje też więc ...

Pzdr ciepło
                        Vicca
    • Gość: Tashi Zaklecie... IP: *.ti.telenor.net / *.ti.telenor.net 13.08.02, 19:59
      Vicca
      a znasz takie zaklecie:
      Money come, money shine
      money flow, money's mine.
      Kiedy probowalem przelozyc na polski, ale bez powodzenia. Moze ty znasz, zdaje sie, ze to Twoja branza ;-).
      jak sie bawi reszta towarzystwa??
      Sprobujcie tej norweskiej potrawy- nalesniki z dzemem i boczkiem, pycha!
      Tashi
      • vicca Re: Zaklecie... 14.08.02, 08:11
        znam, ale niektóre zaklęcia są nieprzetłumaczalne ;)
        Co więcej - działają tylko i wyłącznie w orginale, więc... ;)

Po naszemu zawsze mozna spróbować z biedronką :)
        Pzdr ciepło V*

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka