girl32 04.11.05, 09:37 Człowiek nie rozwinie w pełni swego człowieczeństw i swojej osobowości,jeśli będzie tylko myślał dobrze i pragnął dobrze,a nie będzie czynił dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cham.zawsze.ten.sam Re: przemyślenia 04.11.05, 23:54 to niedobrze bo mozesz pozarazac Odpowiedz Link Zgłoś
kotek.25 Re: przemyślenia 04.11.05, 13:29 Ale czy nie o to właśnie chodzi w człowieczeństwie aby uczyć się na błedach i poznawać to co dobre, a co złe.Bez zła nie wiedzielibyśmy czym jest dobro i na odwrót. Czasami możesz tylko pomysleć- bo nic nie da się zrobić. Odpowiedz Link Zgłoś
tom1111 Re: przemyślenia 04.11.05, 13:46 działanie , myślenie , pragnienie dobra , nic nie znaczy jesli nie będzie wynikało ze zrozumienia , dobro ma prawdziwą wartość ,jeśli wypływa samoistnie z człowieka , nie jest wtedy obciążone , żadnymi uwarunkowaniami , nic nie oczekuje w zamian , po prostu jest Odpowiedz Link Zgłoś
fleuret Re: przemyślenia 04.11.05, 13:50 ..................... "sam nie czyniłem dobrego ani mniej ani wiecej to tylko anioł rozdawał czasami przez moje ręce kochac też nie umiałem wiernie ani niewiernie ktoś inny lepszy kochał przeze mnie .................." Odpowiedz Link Zgłoś
solaris_38 Re: przemyślenia 04.11.05, 22:01 myśli tez sa czynami i mają taką moc jesli sa naparwd dobre to dzieje sie dobro :) ale inna sprawa że dobre myśli prowadzą do dobrych czynów to nieunikniona konsekwencja chyba że myśli nie sa dobre tylko sa górnolotne puste i sa bardziej fantazjami nie przeznaczonymi do zaistnienia Odpowiedz Link Zgłoś
jula09 Re: przemyślenia 04.11.05, 23:09 Najważniesze są dobre czyny i chęć pomagania innym. Nie mozemy pomóc wszystkim, ale chociaż kilku osobom. Odpowiedz Link Zgłoś
cham.zawsze.ten.sam Re: przemyślenia 05.11.05, 00:15 jula dlaczego ci sie uczyc nie chcialo? Odpowiedz Link Zgłoś
jula09 Re: przemyślenia 05.11.05, 00:44 Studia wyższe i podyplomowe to za mało by wchodzić na forum? Odpowiedz Link Zgłoś