Dodaj do ulubionych

mam trądzik na twarzy. jak sobie z tym poradzić?

26.11.05, 17:44
nie oczekuję rad typu: idź do dermatologa, spróbuj takiego kremu. pytam, jak
sobie poradzić w kontaktach z ludźmi. wstydzę się tego jak wyglądam. wstydzę
się pokazywać ludziom. nie mam kilku pryszczyków, to jest poważny problem
Obserwuj wątek
    • ala-a Re: mam trądzik na twarzy. jak sobie z tym poradz 26.11.05, 17:58
      ale bylas u lekarza z tym ,u dermatologa ?
      i co powiedzial?
      • martyna_wu Re: mam trądzik na twarzy. jak sobie z tym poradz 26.11.05, 18:02
        byłam - za każdym razem inny lek przepisywał, bo poprzedni nie pomagał
        • ala-a Re: mam trądzik na twarzy. jak sobie z tym poradz 26.11.05, 18:13
          martyna_wu napisała:

> byłam - za każdym razem inny lek przepisywał, bo poprzedni nie pomagał

a ile masz lat?
          • martyna_wu Re: mam trądzik na twarzy. jak sobie z tym poradz 26.11.05, 18:18
            prawie 21
            • ala-a Re: mam trądzik na twarzy. jak sobie z tym poradz 26.11.05, 18:24
              powinnas jeszcze raz sprobowac znalezc dobrego lekarza no i kosmetyczke..
              jak chcesz napisz do mnie na priva powiem ci wiecej..

to ze czujesz sie niekomfortowo w takiej sytuacji wcale nie dziwi,dziwi tylko
              ze nie trafilas na dobrego specjaliste;)
              • empe42 Re: mam trądzik na twarzy. jak sobie z tym poradz 26.11.05, 19:37
                Kilkanaście lat temu był w aptekach żel o nazwie AKNOTEN (tretinoinum),
                produkowany przez firmę KRKA (Slovenia) Mój syn wyleczył nim trądzik. Był wtedy
                w twoim wieku. Zel ten poleciła mi znajoma farmaceutka.Nie wiem czy jeszcze
                jest w sprzedaży. Zel działał w ten sposób, że wszystkie syfy z głębi skóry
                wychodziły na wierzch. Z początku wyglądało to tak, jakby się stan pogarszał,
                ale to poprostu skóra się oczyszczała. Spróbuj.
              • yoosh Re: mam trądzik na twarzy. jak sobie z tym poradz 26.11.05, 19:43
                Moge też napisac? Mam 15 lat.:)
    • gryzipiorko Re: mam trądzik na twarzy. jak sobie z tym poradz 27.11.05, 06:45

zaakceptowac:-0)

taki wiek - i to tez zaakceptowac
      • angelika211 Re: mam trądzik na twarzy. jak sobie z tym poradz 27.11.05, 16:43
        leki hormonalne Ci napewno by pomogly ale , jest zawsze jakies ale .. musi Ci
        je wypisac ginekolog na polecenie dermatologa-
    • solaris_38 autoszczepionka z włąsnych bakterii 27.11.05, 20:01
      zależy czy jeteś zakażony Propionibacterium acne czy Staphylococcus aureus
      nie mniej faktyczną pomoc pzrynosi JEDYNIE zastosowanie
      1. autoszczepionki ( z własnych bakterii)
      2. leczenie doustne antybiotykowe
      3 masci i zabiegi lokalne

autoszczepionkę robi się nawet z funduszu ale robią nie wszędzie w zakładach
      mikrobilogii
      pomaga ona dom pół roku PO
      jesli nie pomaga
      robi się drugi raz
      nie znam pzrypadku żeby za drugim razem nie pomogło
      • komandos57 Re: autoszczepionka z włąsnych bakterii 27.11.05, 20:28
        solaris_38 napisała:
        ( z własnych bakterii)
        > 2. leczenie doustne
        xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
        no wlasnie......sam ci moge takowe zaserwowac,zabcio w podkowach....a ze
        szczepionka z wl;asnej bakterii to tylko i wylacznie ciebie tyczy.Przeciez
        wiesz ze jestes jak ptasia grypa.
    • komandos57 Re: mam trądzik na twarzy. jak sobie z tym poradz 27.11.05, 20:04
      martyna_wu napisała:

> nie oczekuję rad typu: idź do dermatologa, spróbuj takiego kremu. pytam, jak
      > sobie poradzić w kontaktach z ludźmi. wstydzę się tego jak wyglądam. wstydzę
      > się pokazywać ludziom. nie mam kilku pryszczyków, to jest poważny problem
      xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

najlepiej spokiem z podpisssdzia nasmaruj gumowa morde. i cierpliwie czekaj
      krasulo.....jest nadzieja ze wysypka zejdzie na cycki
    • komandos57 jedynie sluszne 27.11.05, 20:20
      martyna_wu napisała:

> nie oczekuję rad typu: idź do dermatologa, spróbuj takiego kremu. pytam, jak
      > sobie poradzić w kontaktach z ludźmi. wstydzę się tego jak wyglądam. wstydzę
      > się pokazywać ludziom. nie mam kilku pryszczyków, to jest poważny problem

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
      a czy jestes pewna ze to wina wysypki....bo znam takie paniuski ktyorych uroda
      zaczyna i konczy sie na wlosach.oczywiscie wierze ze z tym jest wszystko w
      porzadku i na lonowcach sie nie konczy...A tak na marginesie...trzymam kciuka
      yobko
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka