spiral_architect Re: Tolerancja 08.01.06, 19:26 ala-a napisała: > czym jest? > > ależ Alu...przecież wiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
ala-a Re: Tolerancja 08.01.06, 19:30 jak bym wiedziala to bym nie pytala. A Ty jestes madry to napisz..co to takiego Odpowiedz Link Zgłoś
spiral_architect Re: Tolerancja 08.01.06, 19:31 Skąd wiesz, ze jestem madry i ze wiem Alu ? Odpowiedz Link Zgłoś
ala-a Re: Tolerancja 08.01.06, 19:34 spiral_architect napisał: > Skąd wiesz, ze jestem madry i ze wiem Alu ? intuicja kobieca mi to podpowiada. Odpowiedz Link Zgłoś
zuzieczka Re: Tolerancja 08.01.06, 19:47 ala-a napisała: > spiral_architect napisał: > > > Skąd wiesz, ze jestem madry i ze wiem Alu ? > > intuicja kobieca mi to podpowiada. No Toscie pogadali. Jak gluchy ze slepym. Odpowiedz Link Zgłoś
ala-a Re: Tolerancja 08.01.06, 19:35 sumakra napisała: > Niektórzy nazywają tak obojętność albo poblazliwoscia.. czy uwazacie siebie za ludzi tolerancyjnych? Odpowiedz Link Zgłoś
equus3 Moje pierwsze skojarzenie 09.01.06, 10:37 Moje pierwsze skojarzenie z tolerancją to "pozwalanie innym żyć, tak jak tego chcą, tak długo, jak nikogo tym nie krzywdzą". Odpowiedz Link Zgłoś
jablkoweczka Re: Tolerancja 09.01.06, 12:26 Moim zdaniem nie ma możliwości podania dobrej definicji toleracji wprost, ponieważ granice wolności jednostki wyznacza wolność i nie czynienie krzywdy innym jednostkom. Niestety w realnym świecie zakresy wolności różnych osób nie są zbiorami rozłącznymi, te granice się przenikają tworząc obszary konfliktów jeśli rozumienie świata przez takie osoby jest w inne. Tolerancję lub nietolerację wyznacza zespół naszych zachowań w obszarze takiego konfliktu rozumienia świata, ale ocena tych zachowań: czy są one przyjawem tolerancji czy nie, jest już sprawą bardzo indywidualną. Odpowiedz Link Zgłoś