Dodaj do ulubionych

Schizofrenia

11.02.06, 11:54
Witam, moj problem wiaze sie z moja chora na schizofrenie mama,z ktora
mieszkam Czasami nie wiem jak reagowac na ataki manii przesladowczej oraz
iluzji ktore tworzy jej umysl.Problem lezy w tym ze mama miala przepisany lek
o nazwie rispolept ale jej organizm bardzo zle reaguje gdy go przyjmuje i gdy
jej go podalem dostala pewnego rodzaju zapasci oraz omdlenia.Wiem ze ma
problemy z ukladem krwionosnym i ten lek ma przeciwskazania na osoby z takim
schorzeniem.Jestem w kropce poniewaz jezeli nie moge podawac jej leku to ona
ma ataki a ja ciezko znosze kolejne razy gdy wysluchuje rzeczy o ktorych ona
mowi na temat moich bliskich.
Obserwuj wątek
    • 1zeus1 Re: Schizofrenia 11.02.06, 12:00
      Szkoda ci kasy na psychiatre, ze pytasz na forum?
      • alojsus Re: Schizofrenia 11.02.06, 12:03
        psychiatra upiera sie z epowinna brac ten lek ktory przepisal, i mowi ze efekt
        uboczny czyli omdlenia i zapasc to nie przez ten lek a ja wiem ze dzieje sie to
        wtedy gdy go bierze.psychiatra nic nie kosztuje, poprostu chce zasiegnac
        informacji z innego zrodla.
        • 1zeus1 Re: Schizofrenia 11.02.06, 12:05
          Ala-a to taka byszczacha ze wie wszystko. A jak juz zadnej recepty nie
          znajduje, proponuje zawsze seks analny:)
        • lifeisaparadox Re: Schizofrenia 31.05.14, 18:09
          Człowiek w manii reaguje na neuroleptyki jak alkoholik na detoks, tym bardziej jak to jest związane ze schizofrenią to musi być bardziej uciążliwe dla chorej.
          • zdegus_towana Re: Schizofrenia 31.05.14, 18:52
            lifeisaparadox napisał:

> Człowiek w manii reaguje na neuroleptyki jak alkoholik na detoks, tym bardziej
            > jak to jest związane ze schizofrenią to musi być bardziej uciążliwe dla chorej.

Dla samego schizofrenika jest to specjalnie uciazliwe, bo nie zdaje sobie z tego sprawy. Jest to uciazliwe dla rodziny i innych bliskich.
    • illiterate Re: Schizofrenia 11.02.06, 15:34
      Idz z mama do innego lekarza.
    • theop-hanu Re: Schizofrenia 29.05.14, 18:24
      Ogromna prośba o pomoc!
      Mam wielką prośbę – możliwe, że trochę odbiegając od tematu, ale przyznaję że jestem bardzo zdesperowana. Otóż – prowadzę badania nad osobami chorymi na schizofrenię, którzy są/byli kiedyś w związku. Jest to kwestia wypełnienia trzech krótkich kwestionariuszy, anonimowo. Niestety, ani w szpitalu do którego mam dostęp, ani na prowadzonych przeze mnie warsztatach po prostu nie ma osób w związkach Błagam Was o pomoc, bo inaczej nie będę w stanie skończyć pracy magisterskiej. Jeżeli macie schizofrenię i kiedykolwiek byliście w związku, bądź znacie taką osobę i możecie jej przekazać informację o prowadzonych przeze mnie badaniach to proszę, wypełnijcie ankietę pod podanym linkiem:
      www.survio.com/survey/d/V5H3P1O1V6I8O9T6W
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka