klonn3 09.04.06, 16:10 skuteczna komunikacja z innymi i tak nie jest możliwa to po co w ogóle próbujemy? nie lepiej skupić się na skutecznej komunikacji z samym sobą? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
frostinio Komunikacja ? - Tak. Lubie kolejowa :) 09.04.06, 16:16 klonn3 napisała: > nie lepiej skupić się na skutecznej komunikacji z samym sobą? Tez bez sensu :) Najlepiej nie skupiac sie na czymkolwiek konkretnym. Jakies minimum porozumienia jest potrzebne (ze soba i z otoczeniem), ale lepiej glownie cieszyc sie zyciem i korzystac z tych przyjemnosci, ktore ze soba niesie :) Odpowiedz Link Zgłoś
klonn3 Re: Komunikacja ? - Tak. Lubie kolejowa :) 09.04.06, 16:18 racja w sumie życie to żart zlewka Odpowiedz Link Zgłoś
klonn3 Re: komunikacja 09.04.06, 16:22 biorąc pod uwagę że z czasem się z tego całego absurdu rozumie coraz mniej powierzchowność wydaje się z dwojga opcji zdecydowanie bardziej pociągającą powierzchowność przeciętność po-co-się-wysilać wtedy wszystko jest ok i na swoim miejscu cała energia skupiona na podtrzymywaniu konwencji bo to pewnie i o to chodzi Odpowiedz Link Zgłoś
luty10 Re: komunikacja 09.04.06, 16:32 powierzchownosc na dluzsza meta jest meczaca... wygodniej jest sie wglebic... Odpowiedz Link Zgłoś
klonn3 Re: komunikacja 09.04.06, 16:35 ale jak się wgłębiasz zostajesz sam i to nie dlatego że inni Cię zostawiają - ale Ty już nie masz kontaktu z innymi chyba lepiej znowu ponaśladować powierzchowność totalną przystosować się, po prostu Odpowiedz Link Zgłoś
by_luty10 Re: komunikacja 09.04.06, 16:41 wglebiona mniej reagujesz na poszturchiwania otoczenia... z czasem zaczynasz to otoczenie bardziej rozumiec... powierzchownosc w zyciu, to jak pstrykanie pilotem po programach telewizyjnych...co mozesz z nich zrozumiec? Odpowiedz Link Zgłoś
klonn3 Re: komunikacja 09.04.06, 16:45 luty, ale co Ci daje to rozumienie? satysfakcję? czy znudzenie? Odpowiedz Link Zgłoś
luty10 Re: komunikacja 09.04.06, 16:48 klonn3 napisała: > luty, ale co Ci daje to rozumienie? > satysfakcję? czy znudzenie? niezaleznosc...:) Odpowiedz Link Zgłoś
klonn3 Re: komunikacja 09.04.06, 16:59 no to masz fajnie bo ja tych, co chciałabym zrozumieć i tak nie rozumiem :( porozumienie zresztą też mi nie wychodzi wiec chyba lepiej rzeczywiście skupić się na niezależności Odpowiedz Link Zgłoś
klonn3 Re: komunikacja 09.04.06, 16:44 a ludzie potrzebują swoich złudzeń jak ich nie chcesz kupować, to Cię nienawidzą jeśli rozmowa ma służyć tylko podtrzymaniu schematów to po co w ogóle tracić energię? boszzzzzzzzz, ale chrzanię sorki idę na spacer Odpowiedz Link Zgłoś
hatroha Re: komunikacja 09.04.06, 16:46 Klonn - chrzanisz całkiem ciekawie.... chrzan jest dobry na ból kolana... Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
klonn3 Re: komunikacja 09.04.06, 16:50 oj, to przykro mi bardzo <głask> dla kolanka a chrzanami to go lepiej nie traktuj Odpowiedz Link Zgłoś
raveness1 Re: komunikacja 09.04.06, 16:42 Skuteczna komuikacja jest coraz trudniejsza, to prawda. Ale sa wyjatki choc bardzo nieliczne. Odpowiedz Link Zgłoś
rybolog Re: komunikacja 09.04.06, 16:52 powiedzialbynm ze jest coraz trudniejsza. Ale to nasza wina, zamiast jezdzic autobusem, jak tylko odlozymy troche kasy i...kupujemy samochod. I jaki final? jezdzimy sami, bez pasazerow, bez podziwiania innego pasazera, sami nie bedac podziwiani...i tak komunikacja staje sie coraz trudniejsza...korki coraz to wieksze...i narzekania coraz to wieksze. Odpowiedz Link Zgłoś
solaris_38 Re: komunikacja 09.04.06, 21:09 jest mozliwa ja powiem ci daj mi mleko a ty mi dasz lub nie dasz ale wiesz że chce żebyś dał bardziej złożone poziomy faktycznie trudno uzyskac żądany pzrez nas stopień dokładności a dla mnie raczej cudem jest że w ogóle się potrafimy komunikowac przez słowa, wiersze, obrazy, piosenki, dzieła sztuki i pomoc normalny cud :) był taki film Nel o kobiecie co sam żyła w lesie i nie kontaktowała się nikim wszystko co wiedziała o świcie to były odgłosy barwy jakas jasna kula po niebie sie przesuwała ale .. co to mogło byc ? cała Nasza wiedza o świecie powstała własnie z komunikacji i jest to wiedza imponująca choć każda wiedza to chyba początek wiedzy jeszcze większej ? jesli potrafisz się w ogóle na jakimś poziomie kontaktowac to umiejętność ta dotyczy zarówno ludzi jak ciebie samego to to samo narzędzie ale chyba łatwiej na sobie ćwiczyć bo to najbliższy i stale dostepny kawałek poligonu jakim jest zycie Odpowiedz Link Zgłoś