gszesznica 06.08.06, 11:11 czy to czlowiek czlowiekowi, taki obraz rzeczywistosci zgotowal? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gszesznica Re: Kazdemu wg zasług 06.08.06, 11:15 i Tobie tez? rozumiem..? czesto dajesz sie oklamac? Odpowiedz Link Zgłoś
mskaiq Re: Falsz na kazdym kroku 06.08.06, 12:23 Mysle ze nie. To my sami patrzymy na ten swiat w taki sposob. Odpowiedz Link Zgłoś
gszesznica Re: Falsz na kazdym kroku 06.08.06, 15:24 mskaiq napisał: > Mysle ze nie. To my sami patrzymy na ten swiat w taki sposob. oczywiscie,,tez twierdze ze widzimy to co chcemy:) Odpowiedz Link Zgłoś
wichrowe_wzgorza Re: Falsz na kazdym kroku 06.08.06, 12:34 gszesznica napisała: > czy to czlowiek czlowiekowi, taki obraz rzeczywistosci zgotowal? > > Wydaje mi się, że czasem kłAmstwo, nasze tajemnice są jedynym sposobem na chronienie siebie... Nie wiem, czy to najlepszy sposob, ale skoro działa i pozwala czuć się bezpiecznym, to dlaczego z tego nie korzystac?:) Odpowiedz Link Zgłoś
mskaiq Re: Falsz na kazdym kroku 06.08.06, 12:41 Czlowiek klamie bo sie boi. W jaki sposob klamstwo moze dawac poczucie bezpieczenstwa kiedy samo jest oparte na strachu. Klamiac nie rozwiazujesz strachu ktory jest Tobie, wzmagasz go. On zawsze wroci, bedzie jeszcze silniejszy. Odpowiedz Link Zgłoś
wichrowe_wzgorza Re: Falsz na kazdym kroku 06.08.06, 16:57 mskaiq napisał: > Czlowiek klamie bo sie boi. W jaki sposob klamstwo moze dawac poczucie > bezpieczenstwa kiedy samo jest oparte na strachu. Klamiac nie rozwiazujesz > strachu ktory jest Tobie, wzmagasz go. On zawsze wroci, bedzie jeszcze > silniejszy. > Caly problem w tym, ze nie potrafiac klamac jest sie po trosze uposledzonym...:) Zrozumialam, ze czasem ludzie musza odwolac sie do klamstwa, choc wcale nie oznacza, iz mi to pasuje. Ucze sie, zeby sie przystosowac i "nie wystawiac", wbrew pozorom prawda wcale nikogo nie interesuje. Lubimy bardziej fikcje, nawet, jesli z tego powodu w jakis tam sposob "cierpiec" sie zdarzy:) Odpowiedz Link Zgłoś
gszesznica Re: Falsz na kazdym kroku 06.08.06, 15:25 wichrowe_wzgorza napisała: > gszesznica napisała: > > > czy to czlowiek czlowiekowi, taki obraz rzeczywistosci zgotowal? > > > > > Wydaje mi się, że czasem kłAmstwo, nasze tajemnice są jedynym sposobem na > chronienie siebie... Nie wiem, czy to najlepszy sposob, ale skoro działa i > pozwala czuć się bezpiecznym, to dlaczego z tego nie korzystac?:) > > > skoro inni to robia ..to i my tez. Odpowiedz Link Zgłoś
wichrowe_wzgorza Re: Falsz na kazdym kroku 06.08.06, 16:58 taaak Alu, trzeba sie "dostosowac" do gier i zasad, eheheh :) Warto, serio! :) Odpowiedz Link Zgłoś
loltka Re: Falsz na kazdym kroku 06.08.06, 15:16 jaka jest rzeczywistośc kazdy widzi, zamiast narzekac-lepeij zaakceptowac, ze swiat jest taki jaki jest i zmieniac siebie-tylko wtedy mozna zmienic swiat-gdy zacznie sie od siebie ja mam regułe-nie podoba mi sie, to nie zabieram sie za zmienianie kogokolwiek, tylko ide w swoja strone, tam gdzie mi sie podoba:) Odpowiedz Link Zgłoś
gszesznica Re: Falsz na kazdym kroku 06.08.06, 15:23 "lepiej zaakceptowac swiat takim jakim jest.." a to "zaakceptowanie"biedy,glupoty politykow nami rzadzocymi,komorek rodzinnych z ktorych prawie kazda to patologia,wojen,niszczenia zieleni,niezyczliwosci ludzkiej...czy to jest ta rzeczywistosc z ktora nalezy sie pogodzic? i jak byc w takiej rzeczywistosci szczesliwym? Odpowiedz Link Zgłoś
maureen2 Re: Falsz na kazdym kroku 06.08.06, 15:27 tak,to jest sztuka dostępna tylko nielicznym, Odpowiedz Link Zgłoś
alfika Re: Falsz na kazdym kroku 06.08.06, 20:43 to nie jest sztuka, tylko olewanie, a to jest pospolite i nieciekawe (oczywiście dla nielicznych) Odpowiedz Link Zgłoś
wichrowe_wzgorza Re: Falsz na kazdym kroku 06.08.06, 17:02 wiesz co? kiedys moze ludzi zabraknąc... to, o czym piszesz jest dobre do czasu, heh Odpowiedz Link Zgłoś