19.08.06, 15:12
Czy można rzucać urok wzrokiem, wydaje mi się to nie możliwe,ale moja sąsiad-
ka ma chyba takie zdolności. Przyszła do mnie na działkę, popatrzyła na pomi-
dory,że tak ładnie rosną, i pomidory po tej wizycie przestały rosnąć. Potem
była u sąsiadki i zachwycała się ogórkami,teraz sąsiadka mówi,że ogórki prze
stały rosnąć. Chyba ona jednak coś w sobie ma i rzuca urok wzrokiem.
Obserwuj wątek
    • maureen2 Re: urok 19.08.06, 17:07
      Taka możliwość istnieje, jeżeli patrzy odpowiednio długo i dobrze koncentruje
      się, to może spowodować zahamowanie wzrostu roślin.Niektorzy mają takie możli-
      wości.
      • paulina861 Re: urok 19.08.06, 19:29
        Ja pikole pierwszy raz o takim czyms slysze;) Ciekawych rzeczy sie mozna
        dowiedziec;)

Pozdr.
        • maureen2 Re: urok 19.08.06, 19:49
          To nie jest takie niespotykane, podobno zdarza się, przecież istnieje potęga
          nieświadomości,jak piszą forumowicze.
          • spojler21 Złe oko 19.08.06, 20:01
            Kiedyś czytałem teorię, która starała się wyjaśnić to zjawisko w miarę naukowo.
            Nic już nie pamiętam o spojrzeniu, natomiast mogę podać inny przyklad.
            Kiedyś zdarzało się, że ludzie pluli na siebie gdy byli na kogoś rozzłoszczeni
            czy też z innych powodów.
            Było to uważane za pewien rodzaj symbolu, niewerbalnego przekazu, nic więcej.
            Natomiast badania pokazały, że gdy jesteśmy zdenerwowani, w naszej ślinie
            pojawia się substancja (nie pamiętam co ją produkuje) która dzialą jak jad.
            Gdy więc dostanie się do np: oka, może realnie zaszkodzić przeciwnikowi.
            Oczywiście ewolucja powoduje, że zdolność ta jest w regresie co znacznie
            zmniejsza jej efektywność. Ale fakt pozostaje faktem.
    • net_friend Re: urok 19.08.06, 19:55
      Moze sąsiadka powinna wpaść na stacje benzynową. Ceny przestalyby rosnąc. Albo
      do sejmu, zachamowac głupotę...
      • paulina861 Re: urok 19.08.06, 20:01
        hehehe;D Przydalo bys ie pare takich ludzi w rzadzie to moze by przestali sie
        zajmowac soba i bic sie o stolki tylko zajmowac sie krajem;)

Pozdr.
    • kiczarcia1 Re: urok 19.08.06, 20:10
      Teraz przekonuję się,że jednak to możliwe. Przedtem wydawało mi się,że sąsiedzi
      wymyślają,że uprzedzili się do niej,bo zaczęli bać się i przestali wpuszczać ją
      na działkę, co uważałam jednak za brak kultury.
    • shachar Re: urok 25.08.14, 01:23
      Chcialabym aby twoja sąsiadka rzuciła okiem na mój tyłek :-)
      • leda16 Re: urok 10.12.15, 18:20
        E tam, niech rzuci lepiej okiem na deficyt budżetowy.
    • basia506 Re: urok 09.12.15, 23:06
      Ja dzwoniłam do Sylwi Jacewicz i jej zaufałam nie nalega i nie zmusza do niczego jak inni

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka