Dodaj do ulubionych

terapia grupowa

14.12.06, 20:08
Mam pytanie,być może głupie,ale odpowiedzi nie znam,więc pytam.Gdzie odbywają
się terapie grupowe i czy trzeba za nie płacić?I od razu pytanie,do biorących
w nich udział-pomogło wam ona czy nie?
Obserwuj wątek
    • bszalacha Re: terapia grupowa 14.12.06, 20:21
      są tzw.oddziały dzienne dla róznych grup chorych przy poradniach zdrowia
      psychicznego.Sa też przy szpitalach dla tych,co sa po hospitalizacjach/cięższe
      stany/.Są i prywatne,opłata ok.30-40zł.za spotkanie/1 raz w tygodniu/.Idzie się
      tam po terapii indywidualnej i nie każdy może,dlatego trzeba zasięgnąć opinii
      psychologa lub lekarza prowadzącego/nadmiar agresji,uzaleznienia,psychozy itp
      zwykle nie kwalifikują sie do pracy w grupach/.Tyle wiem.
    • sha_la_la_la Re: terapia grupowa 14.12.06, 21:55
      Treapia grupowa to okropne przeżycie,gdy wszyscy mężczyżni mówią ci,że jesteś
      nikim, tylko indywidualny kontakt z męzczyzną może dać poczucie własnej wartoś-
      ci.
      • kaana1 Re: terapia grupowa 14.12.06, 22:59
        Możesz iść np. na bezpłatną terapię dla DDA (Dorosłe Dzieci Alkoholików), nawet
        jeśli nie pochodzisz z rodziny alkoholowej. Takie terapie są organizowane przy
        chyba większości poradni uzależnienia i współuzależnienia. Można dużo
        skorzystać, terapia jest podobna do terapii dla DDD (Dorosłe Dzieci z Rodzin
        Dysfunkcyjnych), tyle że taką z kolei terapię bardzo trudno jest znależć. Jeśli
        nie pochodzisz z rodziny alkoholowej, to trzeba po prostu poprosić o przyjęcie
        na taką grupę.
    • kiczarcia1 Re: terapia grupowa 15.12.06, 00:04
      Są odziały leczenia nerwic,gdzie można przejść psychoterapię,mnie pomogło to
      wsparcie całej grupy,zrozumienie moich problemów,zyskałam nawet przyjaciół, z
      którymi utrzymuję kontakt do dzisiaj.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka