k873 14.12.06, 20:08 Mam pytanie,być może głupie,ale odpowiedzi nie znam,więc pytam.Gdzie odbywają się terapie grupowe i czy trzeba za nie płacić?I od razu pytanie,do biorących w nich udział-pomogło wam ona czy nie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bszalacha Re: terapia grupowa 14.12.06, 20:21 są tzw.oddziały dzienne dla róznych grup chorych przy poradniach zdrowia psychicznego.Sa też przy szpitalach dla tych,co sa po hospitalizacjach/cięższe stany/.Są i prywatne,opłata ok.30-40zł.za spotkanie/1 raz w tygodniu/.Idzie się tam po terapii indywidualnej i nie każdy może,dlatego trzeba zasięgnąć opinii psychologa lub lekarza prowadzącego/nadmiar agresji,uzaleznienia,psychozy itp zwykle nie kwalifikują sie do pracy w grupach/.Tyle wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
sha_la_la_la Re: terapia grupowa 14.12.06, 21:55 Treapia grupowa to okropne przeżycie,gdy wszyscy mężczyżni mówią ci,że jesteś nikim, tylko indywidualny kontakt z męzczyzną może dać poczucie własnej wartoś- ci. Odpowiedz Link Zgłoś
kaana1 Re: terapia grupowa 14.12.06, 22:59 Możesz iść np. na bezpłatną terapię dla DDA (Dorosłe Dzieci Alkoholików), nawet jeśli nie pochodzisz z rodziny alkoholowej. Takie terapie są organizowane przy chyba większości poradni uzależnienia i współuzależnienia. Można dużo skorzystać, terapia jest podobna do terapii dla DDD (Dorosłe Dzieci z Rodzin Dysfunkcyjnych), tyle że taką z kolei terapię bardzo trudno jest znależć. Jeśli nie pochodzisz z rodziny alkoholowej, to trzeba po prostu poprosić o przyjęcie na taką grupę. Odpowiedz Link Zgłoś
kiczarcia1 Re: terapia grupowa 15.12.06, 00:04 Są odziały leczenia nerwic,gdzie można przejść psychoterapię,mnie pomogło to wsparcie całej grupy,zrozumienie moich problemów,zyskałam nawet przyjaciół, z którymi utrzymuję kontakt do dzisiaj. Odpowiedz Link Zgłoś