ela_r 24.06.03, 18:44 Cie nie kocha, moze Cie tak strasznie nienawidziec? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: pytanie Re: dlaczego ktos kto IP: *.acn.waw.pl 24.06.03, 19:32 a co temu komuś zrobiłaś? tak czy siak uważaj bo myśl ma moc sprawczą Odpowiedz Link Zgłoś
ela_r Re: dlaczego ktos kto 24.06.03, 19:36 nie wiem wlasnie co zrobilam, bo przeciez zranic mozna tylko kogos, kto kocha Odpowiedz Link Zgłoś
aiszka4 Re: dlaczego ktos kto 24.06.03, 19:42 ela_r napisała: > nie wiem wlasnie co zrobilam, bo przeciez zranic mozna tylko kogos, kto kocha Trochę mało szczegółów, żeby Ci coś napisać. Mnie strasznie zraniła osoba, której nie kocham, nie kochałam ledwo ją znam. A teraz nienawidzę jej z całego serca. Więc to chyba możliwe... Odpowiedz Link Zgłoś
ela_r Re: dlaczego ktos kto 24.06.03, 20:17 czym Cie zranila? aiszka4 napisała: > > nie wiem wlasnie co zrobilam, bo przeciez zranic mozna tylko kogos, kto ko > cha > > Trochę mało szczegółów, żeby Ci coś napisać. > > Mnie strasznie zraniła osoba, której nie kocham, nie kochałam ledwo ją znam. A > teraz nienawidzę jej z całego serca. Więc to chyba możliwe... Odpowiedz Link Zgłoś
glupiakasia Re: dlaczego ktos kto 25.06.03, 20:57 > a co temu komuś zrobiłaś? tak czy siak uważaj bo myśl ma moc sprawczą a czy moze byc gorzej?? jesli uwaza, ze ktos ja nienawidzi? A mysli nie maja mocy sprawczej, chyba, ze najpierw dokladnie się przygotuje pod nie grunt. Odpowiedz Link Zgłoś
cossa Re: dlaczego ktos kto 24.06.03, 21:56 bo oprocz milosci jest tez nienawisc. bywaja tez inne uczucia. myslisz, ze nienawidzi, bo kocha, kochal? cossa ela_r napisała: > Cie nie kocha, moze Cie tak strasznie nienawidziec? Odpowiedz Link Zgłoś
delffinka Re: dlaczego ktos kto 24.06.03, 22:00 bo może masz coś czego ta osoba nie ma bo może jesteś taka jak ta osoba chciała by być bo może kocha a ty nie... i tak dalej... Odpowiedz Link Zgłoś
ela_r Re: dlaczego ktos kto 24.06.03, 22:43 delffinka napisała: > bo może kocha a ty nie... to raczej na odwrot Odpowiedz Link Zgłoś
ela_r Re: dlaczego ktos kto 24.06.03, 22:43 ela_r napisała: > delffinka napisała: > > > bo może kocha a ty nie... > to raczej na odwrot i dlatego mnie to dziwi Odpowiedz Link Zgłoś
delffinka Re: dlaczego ktos kto 25.06.03, 20:22 Czy to znaczy, że ty do tej osoby...coś czujesz...??? Odpowiedz Link Zgłoś
glupiakasia Re: dlaczego ktos kto 25.06.03, 21:02 > > > bo może kocha a ty nie... > > to raczej na odwrot > i dlatego mnie to dziwi olej drania, zapomnij, jeśli naprawdę nienawidzi, to zatruje ci życie, będzie męczył, bo mu to sprawia przyjemność. Będzie sie mścił za niepopełnione przewinienia, zadawał ból i cieszył się , ze płaczesz. Zapomnij, zajmij sie czymś innym, kimś innym. Może zrobiłas coś, co uraziło dumę, może ma chorobliwe poczucie własnej wartości, nic na to nie poradzisz, bo on się nie przyzna. nie myśl, nie dręcz się, zapomnij. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie; mysle, ze nie Re: dlaczego ktos kto IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 24.06.03, 22:40 cossa napisała: > bo oprocz milosci jest tez nienawisc. bywaja tez inne > uczucia. myslisz, ze nienawidzi, bo kocha, kochal? > > cossa > > ela_r napisała: > > > Cie nie kocha, moze Cie tak strasznie nienawidziec? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chłost Re: dlaczego ktos kto IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 25.06.03, 01:55 ela_r napisała: > Cie nie kocha, moze Cie tak strasznie nienawidziec? bo nie potrafi sobie ze sobą poradzić. chł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M. Re: dlaczego ktos kto IP: *.stacje.agora.pl 25.06.03, 10:31 Podobno nienawiść jest zawiedzioną miłością ... Odpowiedz Link Zgłoś
szewczyk_dratewka Re: dlaczego ktos kto 25.06.03, 10:39 ela_r napisała: > Cie nie kocha, moze Cie tak strasznie nienawidziec? Albo kocha, albo nienawidzi. Tu nie ma sprzeczności. uczucia przeciwstawne, które istnieją bardzo blisko siebie. I występują zamiast, a nie razem. Choć szewczyk dratewka nienawidził smoka dopóki go nie zabił, a potem go pokochał bo dzięki niemu stał się sławny. Ile to w bajkach może być mądrości... Odpowiedz Link Zgłoś
lallka Re: dlaczego ktos kto 25.06.03, 11:30 czy mozna pokochac kogos za to, ze jest sie slawnym? watpie. kocha sie, albo nie Odpowiedz Link Zgłoś
lallka Re: dlaczego ktos kto 25.06.03, 11:31 milosc i nienawisc wystepuja razem. mozna i kochac i nienawidziec ta sama osobe. szewczyk_dratewka napisał: > ela_r napisała: > > > Cie nie kocha, moze Cie tak strasznie nienawidziec? > > Albo kocha, albo nienawidzi. Tu nie ma sprzeczności. uczucia przeciwstawne, > które istnieją bardzo blisko siebie. I występują zamiast, a nie razem. > Choć szewczyk dratewka nienawidził smoka dopóki go nie zabił, a potem go > pokochał bo dzięki niemu stał się sławny. Ile to w bajkach może być mądrości... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M. Re: dlaczego ktos kto IP: *.stacje.agora.pl 25.06.03, 11:43 To sie nazywa ambiwalencją. Odpowiedz Link Zgłoś
szewczyk_dratewka Re: dlaczego ktos kto 25.06.03, 12:01 lallka napisała: > milosc i nienawisc wystepuja razem. mozna i kochac i nienawidziec ta sama osobe > i po co tak sobie komplikować życie. nie lepiej kochać kogoś i nie nienawidzić nikogo? pytanie czy nienawiśc może sie pojawić przed miłościa? Odpowiedz Link Zgłoś
lallka Re: dlaczego ktos kto 25.06.03, 12:04 szewczyk_dratewka napisał: > > pytanie czy nienawiśc może sie pojawić przed miłościa? tak, po zauroczeniu. miedzy zauroczeniem a miloscia Odpowiedz Link Zgłoś
szewczyk_dratewka Re: dlaczego ktos kto 25.06.03, 12:15 lallka napisała: > > pytanie czy nienawiśc może sie pojawić przed miłościa? > tak, po zauroczeniu. miedzy zauroczeniem a miloscia ale ty strasznie matematycznie podchodzisz do uczuć... lubisz to? Odpowiedz Link Zgłoś
lallka Re: dlaczego ktos kto 25.06.03, 12:22 szewczyk_dratewka napisał: > lallka napisała: > > > > pytanie czy nienawiśc może sie pojawić przed miłościa? > > tak, po zauroczeniu. miedzy zauroczeniem a miloscia > > ale ty strasznie matematycznie podchodzisz do uczuć... > lubisz to? ty jak widze tez Odpowiedz Link Zgłoś
szewczyk_dratewka Re: dlaczego ktos kto 25.06.03, 12:51 lallka napisała: > > ty jak widze tez ale ja szukam cały czas tych pozytywnych i budujacych. wybieram miłośc od nienawiści Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M. Re: dlaczego ktos kto IP: *.stacje.agora.pl 25.06.03, 13:48 szewczyk_dratewka napisał: > ale ja szukam cały czas tych pozytywnych i budujacych. > wybieram miłośc od nienawiści Czy aby na pewno? A może masz mocne mechanizmy obronne? Odpowiedz Link Zgłoś
szewczyk_dratewka Re: dlaczego ktos kto 25.06.03, 13:57 Gość portalu: M. napisał(a): > Czy aby na pewno? A może masz mocne mechanizmy obronne? Na pewno wybieram miłość i wole ją od nienawiści. A mechanizmy? mam kilka mocnych mechanizmów, może i dzięki nim radzę sobie lepiej ze złymi uczuciami, a może po prostu jestem wśród ludzi których warto kochać. Odpowiedz Link Zgłoś
kamfora Re: dlaczego ktos kto 25.06.03, 20:31 ela_r napisała: > Cie nie kocha, moze Cie tak strasznie nienawidziec? Jeśli mówisz o kimś, że ten ktoś Cię nienawidzi, to znaczy, że czujesz się przez tego kogoś (z)raniona. Ten ktoś nie jest więc Ci obojętny, bo zranionym można się poczuć tylko przez osobę w jakimś sensie bliską sercu. W czym przejawia się owa "nienawiść" tego, kto Cię nie kocha? Odpowiedz Link Zgłoś
ela_r Re: dlaczego ktos kto 25.06.03, 21:26 > > W czym przejawia się owa "nienawiść" tego, kto Cię nie kocha? juz sama nie wiem, ale takie mialam wrazenie. teraz moze jestem juz obojetna. Odpowiedz Link Zgłoś
ela_r Re: dlaczego ktos kto 25.06.03, 21:43 > > juz sama nie wiem, ale takie mialam wrazenie. teraz moze jestem juz obojetna. nie ja obojetna, tylko ja mu jestem obojetna Odpowiedz Link Zgłoś
kamfora Re: dlaczego ktos kto 25.06.03, 21:59 ela_r napisała: > > > > juz sama nie wiem, ale takie mialam wrazenie. teraz moze jestem juz obojet > na. > nie ja obojetna, tylko ja mu jestem obojetna Ach...obojętność kogoś, kogo się kocha rani najbardziej :-( Cóż... gdy się rozejrzysz uważniej wkoło - z pewnością dostrzeżesz kogoś, kto dla Ciebie jest obojętny ale Ty dla niego jesteś kimś ważnym :-) I tak to się kręci... Aż wreszcie trafisz na kogoś, kto odwzajemni Twoje uczucia :-). Odpowiedz Link Zgłoś