malwinkakarbowiak 08.08.07, 15:54 Panicznie boję się myszy, wiem, że to fobia i zastanawiam się co może mi pomóc?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: nieznayany Re: boje sie myszy, co robic?? IP: *.chello.pl 20.08.07, 15:26 Młodahrbina też się bała i jak zobaczyła mysz to na stół wskakiwała jak się zesarzała i nogi miała brzydkie to się przestałabaćmyszy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kosmos Re: boje sie myszy, co robic?? IP: *.prokom.pl 20.08.07, 16:15 A kto sie nie boi myszy, to norma! Spoko :))) Pozdrawiam MK www.wypady.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pijak Re: boje sie myszy, co robic?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.07, 16:51 ja się boję białych myszy, boję się że mnie zjedzą, albo co gorsze wypiją moją wódkę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: my Szy Re: boje sie myszy, co robic?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.07, 23:22 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: my Szy piiii! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.07, 23:24 piii!! pji! pii! piuiiiiiiiiiiiiii!!!!!!!!! piiii!!! pjiiii!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: d. Re: boje sie myszy, co robic?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.07, 18:23 Myszy się nie boję, ale szczurów już tak. Od zeszłego roku, kiedy zszedłem raz do piwnicy poszukać jakiegoś garnka, nachylam się nad półką, grzebię między naczyniami, a tu pierdut - jeden taki wielki i tłusty skoczył mi na twarz, odbił się pazurkami od policzka, wylądował na podłodze i jak gdyby nigdy nic sobie poszedł. Panaceum rzeczywiście był kot, a teraz nawet dwa. Od tej pory szczurów nie ma. Myszki natomiast są takie malutkie i słodziutkie, że nie wiem czego się tu bać. Mogę chyba na nie poradzić chomika, albo coś podobnego. Trzeba się przyzwyczaić. Odpowiedz Link Zgłoś
brat_remigio Re: boje sie myszy, co robic?? 20.08.07, 13:18 Hmmm... pewnie psycholog... ale najpierw spróbuj sam poradzić sobie z tym problemem. Może poprzez oglądanie myszy na zdjęciach, czytaniu o Twym prześladowcy:)Codziennie:) Wtedy może dojdzie do Ciebie że ten gryzoń boji się Ciebie o wiele bardziej niż Ty jego!!! Ja kiedyś bałem się pająków. Z czasem jakoś się przełamałem. Życzę powodzenia!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: boje sie myszy, co robic?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.07, 13:48 Ja też mam ten problem, jak pomyślę, że mysz mogłaby po mnie chodzić to aż ciarki przechodzą brr, kiedyś myszki mieszkały u mnie w piwnicy i postanowiłam się jakoś do nich przyzwyczaić, ale gdy zobaczyłam 3 na raz, uciekłam z krzykiem :). Rok temu byłam w Nowym Jorku, mieszkałam na jakimś 10 piętrze w hostelu i w nocy okazało się, że w naszym pokoju bywa mysz, co ja wtedy przeżyłam..., żeby się przyzwyczaić, chyba jedyna rada poczytać i pooglądać sobie myszki w jakieś klatce, ja kiedyś miałam chomika i białą myszkę w domu i nie było, źle potem mnie coś napadło Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gryzoniolubna Re: boje sie myszy, co robic?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.07, 14:08 Poszukaj znajomego, który ma na przykład myszoskoczki. Usiądź spokojnie przy klatce (w bezpiecznej wg Ciebie odległości) i poobserwuj. Przy okazji myśl o tym, że to ssaki przecież. Tyle, że mniejsze i ofutrzone. Jeśli gdzieś mieszkasz w woj. podlaskim, zapraszam. Szczurki też mamy, ale nie sądzę, że zechcesz na nie popatrzeć, choć to one wśród gryzoni wyróżniają się niezwykłą inteligencją. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mutant Re: boje sie myszy, co robic?? IP: *.telprojekt.pl 20.08.07, 15:56 dziecko, ile masz lat? z tego sie wyrasta to po pierwsze a po drugie to ja nie widzialem juz myszy chyba z 10 lat na oczy kiedys sie lapało na pułapki, moze powiedz mamie, zeby kupiła pare pułapek na myszy, włóż tam kiełbase i tyle Odpowiedz Link Zgłoś
ludwigvanbeethoven Po co sie bac myszy?! 21.08.07, 12:20 To mniejsza istota od nas wiec chyba cos tu nie gra.Do tego sa stworzeniami nocnymi,kiedy my spimy.Generalnie nie wchodzimy sobie w droge...Ja mam chomika,kiedys mialem pania szczurowa i wszystko gralo.Ale jesli bardzo sie boisz to moze uratowal by Cie kot?Gorzej jesli masz alergie bo wtedy to juz tylko pozostaje sprawic sobie weza...Tez sa fajne i takie cieplutkie w dotyku wbrew pozorom.Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
htoft Re: boje sie myszy, co robic?? 20.08.07, 18:13 Wg Freuda lęk przed myszami i szczurami wiąże się z podświadomym lękiem przed męskim narządem płciowym (chodzi głównie o ich nagie ogonki). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: boje sie myszy, co robic?? IP: *.srg.vectranet.pl 20.08.07, 20:20 Co za bzdura porównywac "lęki przed facetami" do ... Facetów uwielbiam a myszy boje sie panicznie od dziecka Chyba juz się z tego nie wylecze O myszach,szczurach zywych czy na obrazkach nie moge nawet pomysleć bo robi mi sie slabo /dostaję jakiejs trzesawki/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konew-ka Re: boje sie myszy, co robic?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.07, 22:30 może gorąca kąpiel w rozmarynie? fuga.blox.pl/html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: satan Re: boje sie myszy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.08.07, 14:51 a ja Czarnego Luda (z białą plastikową wkładką pod szyją) Odpowiedz Link Zgłoś
katee1 Re: boje sie myszy 21.08.07, 15:36 rozumiem Cie doskonale, moja fobia myszo-szczurza jest tak duza, ze nie mogę zobaczyć nawet na zdjęciu, bo "odskakuję" od razu, jak się w filmie pojawia motyw zwierzaków to zaciskam oczy. Dramat. A jestem dużą dziewczynką, świadoma wielu rzeczy i to nie jest kwestia wyrośnięcia czy dojrzałości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karolina Re: boje sie myszy, co robic?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.07, 21:09 Ja też się boję, nie jesteś sama na tym świecie z tą fobią. Mam dom letniskowy w lesie i tam w okresie jesieni nornice (małe czarne myszki) przychodzą "na pokoje". Niestety, nie mam kota ani psa (!). Często budzę sie w nocy i nadsłuchuję ich chrobotania. Koszmar !! ! jedyne wyjście - to tabletki na sen lub drink. Wszędzie w domu porozkładane są trutki. W tym roku starałam sie podejść do sprawy pragmatycznie i pogodzić sie z losem, no trudno są to są, nic na to nie poradzę i już. Staram się o tym nie myśleć, ale już się trzęsę, bo noc tuż, tuż... Odpowiedz Link Zgłoś
firmland Re: boje sie myszy, co robic?? 25.08.07, 17:00 nie patrz na nie i nie mysl o nich a jak je zobaczysz to je olewaj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: norek Re: boje sie myszy, co robic?? IP: *.toya.net.pl 25.08.07, 21:19 Jeśli to problem tzw. "życia i śmierci" (najczęściej myszy), a nie możesz żyć w środowisku ich pozbawionym rada jest jedna - specjalna terapia u psychologa. Tam cię wyleczą jeśli nie z myszofobii to na pewno z poczucia normalności ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zuzka Re: boje sie myszy, co robic?? IP: 80.50.235.* 30.08.07, 15:21 hej,a pomyślałaś kiedyś jak ta myszka boi sie ciebie???jesteś od niej kilkadziesiąt razy większa wiec kto tu sie powinien bać????pozdro pa Odpowiedz Link Zgłoś