Gość: Anka IP: *.szczecin.mm.pl 24.08.03, 17:05 Szukam psychologa klinicznego.Szczecin, Gorzów ,może Poznań? (Tak na marginesie, czym różni się psycholog kliniczny od nieklinicznego? Za pomoc będę bardzo wdzięczna. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: jar Re: Psycholog kliniczny poszukiwany IP: *.ppi-sa.com.pl 24.08.03, 20:49 > (Tak na marginesie, czym różni się psycholog kliniczny od nieklinicznego? > Za pomoc będę bardzo wdzięczna. jezeli cos pomyle to pewnie ktos po psychologii mnie poprawi:), p.kliniczna to po prostu subdyscyplina psychologii, tak jak jest p.pracy czy p.spoleczna i iles tam jeszcze innych, na tyle odrebne to sie zrobily zagadnienia, ze jako osobne nauki sa prowadzone Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mevillian Re: Psycholog kliniczny poszukiwany IP: *.blich.krakow.pl 24.08.03, 22:55 Gość portalu: jar napisał(a): > > (Tak na marginesie, czym różni się psycholog kliniczny od nieklinicznego? > > Za pomoc będę bardzo wdzięczna. > > jezeli cos pomyle to pewnie ktos po psychologii mnie poprawi:), > p.kliniczna to po prostu subdyscyplina psychologii, tak jak jest p.pracy czy > p.spoleczna i iles tam jeszcze innych, na tyle odrebne to sie zrobily > zagadnienia, ze jako osobne nauki sa prowadzone rzeczywiscie, kliniczna ps. to dzial psychologii :> nie do konca sa to oddzielne nauki... np. kliniczna moze miec duzo wspolnego ze ps. spoleczna, zdrowia... ba :> nawet pracy :P A psycholog kliniczny od nieklinicznego rozni sie specjalizacja - czy to robiona w czasie studiow, czy tez po studiach w czasie stazu u specjalisty - psychologa klinicznego II stopnia [chyba II :P]. Potem egzamin.. Co do nazwisk: pogrzeb w sieci, na stronach uniwerkow i PTP. Pozdrawiam :> Mev [niekliniczna :P] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A Re: Psycholog kliniczny poszukiwany IP: *.oskbraniewo.pl 25.08.03, 22:47 Gość portalu: Mevillian napisał(a): > Gość portalu: jar napisał(a): > > > > (Tak na marginesie, czym różni się psycholog kliniczny od niekliniczn > ego? > > > Za pomoc będę bardzo wdzięczna. > > > > jezeli cos pomyle to pewnie ktos po psychologii mnie poprawi:), > > p.kliniczna to po prostu subdyscyplina psychologii, tak jak jest p.pracy c > zy > > p.spoleczna i iles tam jeszcze innych, na tyle odrebne to sie zrobily > > zagadnienia, ze jako osobne nauki sa prowadzone > > rzeczywiscie, kliniczna ps. to dzial psychologii :> nie do konca sa to > oddzielne nauki... np. kliniczna moze miec duzo wspolnego ze ps. spoleczna, > zdrowia... ba :> nawet pracy :P > A psycholog kliniczny od nieklinicznego rozni sie specjalizacja - czy to > robiona w czasie studiow, czy tez po studiach w czasie stazu u specjalisty - > psychologa klinicznego II stopnia [chyba II :P]. Potem egzamin.. > Co do nazwisk: pogrzeb w sieci, na stronach uniwerkow i PTP. > Pozdrawiam :> > Mev > [niekliniczna :P] Na studiach nie robi się specjalizacji (żadnej ani klinicznej ani pracy itp) to specjalności które nic nie dają bo dyplom masz i tak jako mgr psycholog i już. Specjalizacja to długa droga do tytułu - co do PTP to sie zgadzam ale czy na pewno potrzebny ci ps kliniczny? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Psycholog kliniczny poszukiwany IP: *.customer.telia.com 26.08.03, 13:12 ps.kliniczny zajmuje sie chorobami klinicznymi jak: neriwce, leki, psychozy, depresja itp. itp. od psychiatry różni się wyłacznie nie możnością zapisywania i przepisywania recept/leków. ps. społeczny to całkowicie inna bajka. przykro mi ale nie znam żadnego z psychologów w danym rejonie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: Psycholog kliniczny poszukiwany IP: *.szczecin.mm.pl 27.08.03, 09:09 Potrzebny mi specjalista od uzależnień, polecono nam psychologa klinicznego i takiego szukam, ale za każdą radę jestem i będę wdzięczna.Dziękuję i pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
alfika Re: Psycholog kliniczny poszukiwany 27.08.03, 09:32 Zadzwoń do jakiegokolwiek psychologa (książka telefoniczna, ogłoszenia miejscowej Gazety Wyborczej - tam są tacy, którzy zajmują się tematem), zapytaj, czy zajmuje się tą dziedziną albo ew. poproś o polecenie specjalisty w tym zakresie. O to samo możesz pytać psychologa z ośrodka leczącego uzależnienia. O ile dobrze wiem, psychologiem klinicznym jest każdy, który ma oficjalne pozwolenie na prowadzenie terapii i jest zarejestrowany w Towarzystwie Psychologicznym (? - mogłam napisać niepełną nazwę instytucji państwowej). Odpowiedz Link Zgłoś
ariel23 Re: Psycholog kliniczny poszukiwany 27.08.03, 10:10 a moze wejdz na forum o uzaleznieniach? Moze tam Ci kogos poleca? forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=176 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lagatta Re: Psycholog kliniczny poszukiwany IP: *.gorzow.mm.pl 27.08.03, 10:43 Postaram sie poszukac w Gorzowie .Znam kilka osob ale nie mam pewnosci czy to psychologowie kliniczni .Jesli cos znajde nazwisko ,telefon gdzie moglabym ci to przeslac ? Odpowiedz Link Zgłoś