Dodaj do ulubionych

Psycholog kliniczny poszukiwany

IP: *.szczecin.mm.pl 24.08.03, 17:05
Szukam psychologa klinicznego.Szczecin, Gorzów ,może Poznań?
(Tak na marginesie, czym różni się psycholog kliniczny od nieklinicznego?
Za pomoc będę bardzo wdzięczna.

Obserwuj wątek
    • Gość: jar Re: Psycholog kliniczny poszukiwany IP: *.ppi-sa.com.pl 24.08.03, 20:49
      > (Tak na marginesie, czym różni się psycholog kliniczny od nieklinicznego?
      > Za pomoc będę bardzo wdzięczna.

jezeli cos pomyle to pewnie ktos po psychologii mnie poprawi:),
      p.kliniczna to po prostu subdyscyplina psychologii, tak jak jest p.pracy czy
      p.spoleczna i iles tam jeszcze innych, na tyle odrebne to sie zrobily
      zagadnienia, ze jako osobne nauki sa prowadzone
      • Gość: Mevillian Re: Psycholog kliniczny poszukiwany IP: *.blich.krakow.pl 24.08.03, 22:55
        Gość portalu: jar napisał(a):

> > (Tak na marginesie, czym różni się psycholog kliniczny od nieklinicznego?
        > > Za pomoc będę bardzo wdzięczna.
        >
        > jezeli cos pomyle to pewnie ktos po psychologii mnie poprawi:),
        > p.kliniczna to po prostu subdyscyplina psychologii, tak jak jest p.pracy czy
        > p.spoleczna i iles tam jeszcze innych, na tyle odrebne to sie zrobily
        > zagadnienia, ze jako osobne nauki sa prowadzone

rzeczywiscie, kliniczna ps. to dzial psychologii :> nie do konca sa to
        oddzielne nauki... np. kliniczna moze miec duzo wspolnego ze ps. spoleczna,
        zdrowia... ba :> nawet pracy :P
        A psycholog kliniczny od nieklinicznego rozni sie specjalizacja - czy to
        robiona w czasie studiow, czy tez po studiach w czasie stazu u specjalisty -
        psychologa klinicznego II stopnia [chyba II :P]. Potem egzamin..
        Co do nazwisk: pogrzeb w sieci, na stronach uniwerkow i PTP.
        Pozdrawiam :>
        Mev
        [niekliniczna :P]
        • Gość: A Re: Psycholog kliniczny poszukiwany IP: *.oskbraniewo.pl 25.08.03, 22:47
          Gość portalu: Mevillian napisał(a):

> Gość portalu: jar napisał(a):
          >
          > > > (Tak na marginesie, czym różni się psycholog kliniczny od niekliniczn
          > ego?
          > > > Za pomoc będę bardzo wdzięczna.
          > >
          > > jezeli cos pomyle to pewnie ktos po psychologii mnie poprawi:),
          > > p.kliniczna to po prostu subdyscyplina psychologii, tak jak jest p.pracy c
          > zy
          > > p.spoleczna i iles tam jeszcze innych, na tyle odrebne to sie zrobily
          > > zagadnienia, ze jako osobne nauki sa prowadzone
          >
          > rzeczywiscie, kliniczna ps. to dzial psychologii :> nie do konca sa to
          > oddzielne nauki... np. kliniczna moze miec duzo wspolnego ze ps. spoleczna,
          > zdrowia... ba :> nawet pracy :P
          > A psycholog kliniczny od nieklinicznego rozni sie specjalizacja - czy to
          > robiona w czasie studiow, czy tez po studiach w czasie stazu u specjalisty -
          > psychologa klinicznego II stopnia [chyba II :P]. Potem egzamin..
          > Co do nazwisk: pogrzeb w sieci, na stronach uniwerkow i PTP.
          > Pozdrawiam :>
          > Mev
          > [niekliniczna :P]
          Na studiach nie robi się specjalizacji (żadnej ani klinicznej ani pracy itp) to
          specjalności które nic nie dają bo dyplom masz i tak jako mgr psycholog i już.
          Specjalizacja to długa droga do tytułu - co do PTP to sie zgadzam ale czy na
          pewno potrzebny ci ps kliniczny?
          • Gość: xyz Re: Psycholog kliniczny poszukiwany IP: *.customer.telia.com 26.08.03, 13:12
            ps.kliniczny zajmuje sie chorobami klinicznymi jak: neriwce, leki, psychozy,
            depresja itp. itp. od psychiatry różni się wyłacznie nie możnością zapisywania
            i przepisywania recept/leków.
            ps. społeczny to całkowicie inna bajka. przykro mi ale nie znam żadnego z
            psychologów w danym rejonie
          • Gość: Anka Re: Psycholog kliniczny poszukiwany IP: *.szczecin.mm.pl 27.08.03, 09:09
            Potrzebny mi specjalista od uzależnień, polecono nam psychologa klinicznego i
            takiego szukam, ale za każdą radę jestem i będę wdzięczna.Dziękuję i
            pozdrawiam.
            • alfika Re: Psycholog kliniczny poszukiwany 27.08.03, 09:32
              Zadzwoń do jakiegokolwiek psychologa (książka telefoniczna, ogłoszenia
              miejscowej Gazety Wyborczej - tam są tacy, którzy zajmują się tematem),
              zapytaj, czy zajmuje się tą dziedziną albo ew. poproś o polecenie specjalisty w
              tym zakresie.
              O to samo możesz pytać psychologa z ośrodka leczącego uzależnienia.
              O ile dobrze wiem, psychologiem klinicznym jest każdy, który ma oficjalne
              pozwolenie na prowadzenie terapii i jest zarejestrowany w Towarzystwie
              Psychologicznym (? - mogłam napisać niepełną nazwę instytucji państwowej).
              • ariel23 Re: Psycholog kliniczny poszukiwany 27.08.03, 10:10
                a moze wejdz na forum o uzaleznieniach? Moze tam Ci kogos poleca?

forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=176
    • Gość: lagatta Re: Psycholog kliniczny poszukiwany IP: *.gorzow.mm.pl 27.08.03, 10:43
      Postaram sie poszukac w Gorzowie .Znam kilka osob ale nie mam pewnosci czy to
      psychologowie kliniczni .Jesli cos znajde nazwisko ,telefon gdzie moglabym ci
      to przeslac ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka