mona.blue 10.03.08, 22:23 Na czym Waszym zdaniem polega związek partnerski? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
szarylemur Re: Związek partnerski 10.03.08, 22:44 "Nie idź przede mną, gdyż mogę nie nadążyć, nie idź za mną, gdyż mogę zbłądzić, po prostu idź obok i bądź mym przyjacielem." na jakims innym forum kiedys tak znalazlam Odpowiedz Link Zgłoś
akwarysta84 Re: Związek partnerski 10.03.08, 23:20 O tym się chyba nie pisze, to raczej się chyba czuje? Dla mnie to wątłą równowaga, o którą trzeba bardzo dbać, ale kiedy już zachodzi człowiek to porostu czuje. Odpowiedz Link Zgłoś
solaris_38 Re: Związek partnerski 11.03.08, 21:55 na tym ze jak obie strony równie mocno czegoś chcą to ucierają konsensus do skutku Odpowiedz Link Zgłoś
boruta_wwa Re: Związek partnerski 11.03.08, 23:00 kochaj ale szanuj wolność i odrębności drugiej osoby! niby proste ale w życiu jak to w życiu, różnie bywa... b. Odpowiedz Link Zgłoś
mskaiq Re: Związek partnerski 12.03.08, 11:00 Mysle ze zwiazek ma sens tylko kiedy kochasz druga osobe. Wtedy potrafisz wybaczyc, znalesc radosc, sens, szacunek, piekno, itp. Nie ma formuly na zwiazek, tylko milosc rozwija zwiazek i pozwala mu trwac, zmieniajac go coraz piekniej. Serdeczne pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
mona.blue Re: Związek partnerski 13.03.08, 14:45 Chodziło mi o coś jeszcze, ale nawet nie bardzo umiem o tym pisac. Dla mnie stanowi trudnośc bycie w związku z osobą, którą podziwiam, którą uważam w jakim sensie za "lepszą" od siebie - tak jakbym stawiała ją na piedestale - i mam wtedy trudnośc w nawiązaniu "normalnych", partnerskich relacji. Odpowiedz Link Zgłoś
mona.blue Re: Związek partnerski 13.03.08, 23:31 Jak sobie w takich sytuacjach poradzić? Odpowiedz Link Zgłoś
mskaiq Re: Związek partnerski 16.03.08, 01:51 Podziw nie jest uczuciem milosci. Zwykle nie pozwala kochac drugiego czlowieka, bo wybierasz podziw a nie milosc. Kiedy uwazasz kogos za lepszego od siebie to Twoja samoocena staje sie negatywna. Kiedy stawiasz ja na piedestale natychmiast tworzysz lek przed ta osoba. W taki sposob tworzysz dwa negatywne uczucia ktore blokuja milosc. Serdeczne pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś