Dodaj do ulubionych

Za duzo śnię

IP: *.chello.pl / *.chello.pl 13.09.03, 10:27
Doslownie! I jest to bardzo uciazliwe... Bez wzgledu na to jaki mialam
dzien, musi mi sie cos zawsze przysnic. I tak kazdej nocy... Niestety moje
sny nie naleza do tych oczekiwanych, najczesciej przezywam w nich leki i
fobie z dnia codziennego. Nie wiem jak powstrzymac ten senny maraton, bo mam
juz tego serdecznie dosc. Moge sie maksymalnie zmeczyc, a i tak cos mi sie
przysni...nad ranem Czasami miewam, dwa, trzy rozne sny pod rzad, czasami
sie powtarzaja. Nie sa to sny przyjemne i mile, w ogole w moich snach nigdy
nie ma pozytywnych uczuc, jest zawsze taka ciezka atmosfera...
Czemu mi sie tak czesto cos sni????????
Moze wiecie jak to powstrzymac??
Obserwuj wątek
    • Gość: boszek Re: Za duzo śnię IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 13.09.03, 12:37
      niektore sny mozna przewidziec czytajac przed snem posty na tym forum.
      • Gość: boszek Re: Za duzo śnię IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 13.09.03, 12:40
        "filmy" do ogladania w nocy
    • Gość: oak Re: Za duzo śnię IP: iB.rudanet.com:* 13.09.03, 13:44
      Gość portalu: ania napisał(a):

> Moze wiecie jak to powstrzymac??

całkowicie to nie. Znam sposób jednak na pomniejszenie dyskomfortu - mniej i
      krócej sypiać.
      • Gość: masala dosa Re: Za duzo śnię IP: *.teleton.pl / 213.136.231.* 13.09.03, 15:12
        ja rozumiem ze to moze byc meczace ale z drugiej strony wydaje mi sie bardzo
        ciekawe-zygmunt freud twierdzil ze sny sa krolewska droga do nieswiadomosci
        wiec analiza twoich snow moze przyniesc ci sporo wiedzy na wlasny temat a takie
        samopoznanie ma wartosc takze terapeutyczna
        a jak nie snic? zapal sobie trawe-nie zdarzylo mi sie po niej snic:):)
        • Gość: urthona Re: Za duzo śnię - rozdroze IP: *.ipt.aol.com 13.09.03, 18:59
          a ja bym polecil zamiast Freuda, ktory we wszystkim dopatruje sie jakichs form
          utajonego seksualizmu, usychajacych z kazirodczej milosci do matki Edypow, czy
          jakichs naszpikowanych egoistycznym orgazmem Elektr, interpretacji snow wedlug
          Junga, ktory dostrzega bardziej duchowe zrodlo w nieswiadomosci, a nie czysto
          fizjologiczne. A skoro tyle Ci sie sni, to znaczy chyba ze Twoja nieswiadomosc
          jest bardzo bogata, aktywna. Toz to przeciez inspiracja dla wlasciwej
          swiadomosci. Nieswiadomosc blaga Cie o swiadomosc, bo inaczej zamieni sie w
          instynktowne odreagowywanie. Trzeba zdobyc rzetelna wiedze o symbolach,
          archetypach. Wielu mlodym ludziom snia sie sny niemile, zwiazene z lekiem,
          uciekaniem, spadaniem. Lub sny powtarzajace sie. Erich Fromm tez napisal
          ciekawa ksiazke o interpretacji snow (ale Jung jest lepszy. Fromm to
          freudysta). W kazdym razie w tej masie symboli jest ukryty sens ktory objawic
          sie moze tylko w Tobie, jesli zareagujesz aktywnie. Skarby przed Toba sie
          jawia, a Ty je chcesz odrzucic? No, no, no, masz wolna wole. Sa rozne sposoby
          tlumienia swojego wnetrza, mozna np. sie tak zmeczyc za dnia, praca, nauka,
          jakims sportem, etc. ze padasz do lozka jak kamien i spisz jak zabita, a rano
          nic nie pamietasz, chocby Ci sie snila Apokalipsa.
          • tea_time Za malo spie 15.09.03, 09:57
            za krotko, za lekko, a na dodatek snie wcale nie relaksujaco. Wiem, wiem, stres
            dnia odbija sie noca. Ale wczoraj sie wkurzylam:) Ledwie zasnelam przysnilo mi
            sie, ze zapalam kinkiet. Zapalilam, zrobilo sie zwarcie, iskrami rozblysk
            swiat, a ja sie obudzilam. I dlugo zasnac nie moglam. Bynajmniej nie z powodu
            snu, ktorego nawet nie probowalam tlumaczyc:), ale z powodu mego mezczyzny. Ow
            rzekl: a to wszystko przez te medytacje, jogi i tego rodzaju nawiedzenia:) Tak
            to jest byc z Realista:)
            Pozdrawiam serdecznie:)
            Tea
    • Gość: jar Re: Za duzo śnię IP: 195.136.33.* 15.09.03, 12:36
      ach widzisz.. ja tez duzo snie... ale koszmarki to tylko na kacu miewam..oooo
      boooshee.. no straszne sa ..ale dzielnie walcze z nimi hahaha:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka