ala.l 01.06.08, 21:30 może mieć romans z pacjentka ??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ala.l a czy powinien 01.06.08, 21:34 pozwalac na sytuacje w ktorej pacjentka,moze sie poczuc przez niego adorowana? Odpowiedz Link Zgłoś
malawinka Re: a czy powinien 01.06.08, 21:35 a co,poczułaś się dowartościowana,głaskana i zrobiło ci się mokro ?? i zakrzyknęłaś -zgwałcił mnie ,buahahaaa ! Odpowiedz Link Zgłoś
ala.l Re: a czy powinien 01.06.08, 21:38 malawinka napisała: > a co,poczułaś się dowartościowana,głaskana i zrobiło ci się mokro ?? > i zakrzyknęłaś -zgwałcił mnie ,buahahaaa ! a czy Ty musisz od razu byc taka wscibska??? Odpowiedz Link Zgłoś
mona.blue Re: a czy powinien 01.06.08, 21:37 ala.l napisała: > pozwalac na sytuacje w ktorej pacjentka,moze sie poczuc przez niego adorowana? Nie powinien. Ale to podobno normalne, że psychoterapeuta wzbudza w pacjentce cieplejsze uczucia, podobno zawsze tak jest. Odpowiedz Link Zgłoś
ala.l Re: a czy powinien 01.06.08, 21:39 mona.blue napisała: > ala.l napisała: > > > pozwalac na sytuacje w ktorej pacjentka,moze sie poczuc przez > niego adorowana? > > Nie powinien. > > Ale to podobno normalne, że psychoterapeuta wzbudza w pacjentce > cieplejsze uczucia, podobno zawsze tak jest. Czy zdarza sie ze umieja w odpowiednim momencie,wyjasnic nieporozumienie,skirowac znajomosc na tory lekarz-pacjent? Odpowiedz Link Zgłoś
mona.blue Re: a czy powinien 01.06.08, 21:41 Z mojego doświadczenia to nie robią tego, wydaje mi się, że im pochlebia taka adoracja pacjentek/klientek, niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
ala.l Re: a czy powinien 01.06.08, 21:45 mona.blue napisała: > Z mojego doświadczenia to nie robią tego, wydaje mi się, że im > pochlebia taka adoracja pacjentek/klientek, niestety. a jesli pacjantka sie w nim zakocha? Odpowiedz Link Zgłoś
mona.blue Re: a czy powinien 01.06.08, 21:50 Dla mnie to jest całkiem fałszywa sytuacja. Na sesji oni stosują różne techniki: uważnego słuchania, empatii, są życzliwi, że tak powiem zawodowo. W zwyczajnym życiu moim zdaniem oni są inni, tak samo czasem beznadziejni jak dajmy na to sąsiad. To ta sytuacja, że kobieta jest wysłuchana, zrozumiana, "dopieszczona" spawia, że kobieta zakochuje się. Odpowiedz Link Zgłoś
ala.l Re: a czy powinien 01.06.08, 21:55 mona.blue napisała: > Dla mnie to jest całkiem fałszywa sytuacja. Na sesji oni stosują > różne techniki: uważnego słuchania, empatii, są życzliwi, że tak > powiem zawodowo. W zwyczajnym życiu moim zdaniem oni są inni, tak > samo czasem beznadziejni jak dajmy na to sąsiad. To ta sytuacja, że > kobieta jest wysłuchana, zrozumiana, "dopieszczona" spawia, że > kobieta zakochuje się. to zrozumiale ze samotna niezrozumiana przez innych kobieta,jest narazona na takie bezpieczenstwo. Pewnie taki "Gosciu"zdaje sobie z tego sprawe,czy jest swiadomy tego ze moze stracic prawo wykonywania zawodu? Odpowiedz Link Zgłoś
mona.blue Re: a czy powinien 01.06.08, 21:59 Nie wiem, jak podchodzi do tego prawo w Polsce. Gdzieś tylko czytałam, że tak teoretycznie kobieta powinna powiedziećo swoich uczuciach i powinni to "przerobić" terapeutycznie he,he,he Odpowiedz Link Zgłoś
malawinka Re: a czy powinien 01.06.08, 22:02 buahahahaaaaaa, a po co ona do niego chodzi,żeby rozmawiać o tym, że on jej nie zauważa jako kobiety ?? Odpowiedz Link Zgłoś
mona.blue Re: a czy powinien 01.06.08, 22:06 Ależ on ją zauważa i w tym tkwi cała jego perfidia. Odpowiedz Link Zgłoś
malawinka Re: a czy powinien 01.06.08, 22:14 buahahaaa,zauważa,bo miło uśmiecha się,i jej się wtedy zdaje,że no, no,ho,ho,tego... Odpowiedz Link Zgłoś
mona.blue Re: a czy powinien 01.06.08, 22:16 Jeżeli ona jest w złej formie psychicznej, ma problemy i znajdzie kogoś, kto jej pomaga, kto jest miły to dziwisz się? Odpowiedz Link Zgłoś
mona.blue Re: a czy powinien 01.06.08, 22:22 Gdyby była silna psychicznie albo miała oparcie w innych ludziach, to pewnie nie byłaby taka beznadziejnie głupia. Odpowiedz Link Zgłoś
ala.l Re: a czy powinien 02.06.08, 18:39 buahahahaaaaaa, a po co ona do niego chodzi,żeby rozmawiać o tym, że on jej nie zauważa jako kobiety ?? nie o tym...o swoich klopotach tak ogolnie... a po co on sie raklamuje jako psycholog lub terapeuta? Odpowiedz Link Zgłoś
ala.l Re: a czy powinien 01.06.08, 22:03 mona.blue napisała: > Nie wiem, jak podchodzi do tego prawo w Polsce. > > Gdzieś tylko czytałam, że tak teoretycznie kobieta powinna > powiedziećo swoich uczuciach i powinni to "przerobić" terapeutycznie > he,he,he :)))) hiba sie na jaks terapie zapisze.. to przerabianie moze byc interesujace.. ??? Odpowiedz Link Zgłoś
spinline Re: Nie moze ale napewno:=) 01.06.08, 21:34 Jezeli cos i do siebie kreci, a problem pacjentki jest z tym laniem od ojca za rower 1946....to jeszcze sa szanse i na cos wiecej pomiedzy pacjentka a psychologiem. Odpowiedz Link Zgłoś
ala.l Re: Nie moze ale napewno:=) 01.06.08, 21:40 spinline napisała: > Jezeli cos i do siebie kreci, a problem pacjentki jest z tym laniem > od ojca za rower 1946....to jeszcze sa szanse i na cos wiecej > pomiedzy pacjentka a psychologiem. > > acha...napisz jesze raz.. Odpowiedz Link Zgłoś
spinline Re:Alu, widze ze kreci cie temat! 01.06.08, 22:00 Tak na serio powiadam, co to za mezczyzna, ktory wybral na zawod do zarabiania do chleba i kielbasy z czosnkiem- zawod psychologa!:=) Jaki to zawod siedzi taki i oczami przewraca gdy widzi klijentki. Meski mezczyzna ma meski zawod. Jest taki ze i rure przeczysci i dach przybije szpilkami i trawe zetnie. To jest mezczyzna! Psycholog to taki babski zawod. To nie facet. Odpowiedz Link Zgłoś
mona.blue Re:Alu, widze ze kreci cie temat! 01.06.08, 22:08 Spinline, mylisz się ,że to niemęski zawód. Faceci w końcu potrafią słuchać lepiej niż kobiety, na ogół. Odpowiedz Link Zgłoś
spinline Re:Oj tak mezczyzni 01.06.08, 22:43 to doskonali psycholodzy a jacy terapeuci... Tak jak w tym filmie... www.youtube.com/watch?v=YhrHO5vE_8I&NR=1 Odpowiedz Link Zgłoś
ala.l Re:Alu, widze ze kreci cie temat! 02.06.08, 18:41 mona.blue napisała: > Spinline, mylisz się ,że to niemęski zawód. Faceci w końcu potrafią > słuchać lepiej niż kobiety, na ogół. a nie slyszalyscie ze zanika meskosc mezczyzn? teraz sa podobni do pierwowzorow tylko... Odpowiedz Link Zgłoś
szemtak Re: czy psychoterapeuta 01.06.08, 22:04 nie może. każdy psychoterapeuta powinien należeć do jakiegoś stowarzyszenia psychoterapeutycznego i tam mają swoje kodeksy, w nich zawsze jest na temat takiej sytuacji i o tym, że psychoterapeuta nie może romansowac z klientką psychoterapia+warszawa+www.pozacentrum.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
gadagad Re: czy psychoterapeuta 01.06.08, 22:20 O!,znowu będzie inteligentnenaprawdęinteligentne rozwiązanie <(^^)> Odpowiedz Link Zgłoś