jan_stereo 05.10.08, 00:16 To co byscie sobie w pierwszej kolejnosci kupili, tylko bez szalenstw, jakies skromne opisy prosze :") Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
giga70 Re: Gdybyscie mieli 10 PLN 05.10.08, 00:22 mam tyle i ...powaznie na nic nie mam ochoty. Odpowiedz Link Zgłoś
jan_stereo Re: Gdybyscie mieli 10 PLN 05.10.08, 00:28 giga70 napisała: > mam tyle i ...powaznie na nic nie mam ochoty. zachlystnelas sie kasa i teraz nie wiesz co z nia zrobic zwyczajnie.. Odpowiedz Link Zgłoś
menk.a Re: Gdybyscie mieli 10 PLN 05.10.08, 01:04 jan_stereo napisał: > giga70 napisała: > > > mam tyle i ...powaznie na nic nie mam ochoty. > > zachlystnelas sie kasa i teraz nie wiesz co z nia zrobic zwyczajnie.. To się chyba nazywa zblazowaniem. :D Odpowiedz Link Zgłoś
my_dying_bride zakladajac, ze 06.10.08, 08:29 owa dycha to ostatnie pieniadze, bez mozliwosci przyplywu... zamowilabym w lokalnej gazecie ogloszenie o poszukiwaniu pracy (gdyby zycie mialo toczyc sie dalej) jesli zas mialby nastapic np koniec swiata- tym bardziej bym jej nie wydawala bowiem- kilka godzin pozniej juz bym nie zyla- to, jakie znaczenie mialaby ta dycha? czy towar za nia kupiony? jesli zas przezylabym- tak jak garstka ludzi (zawsze przezywa)- moglaby mi byc pomocna dosc szybko Odpowiedz Link Zgłoś
szarylemur Re: zakladajac, ze 06.10.08, 15:20 w tym swiecie po zagladzie twoje 10pln byloby warte mniej niz papier toaletowy, prawdopodobnie. wyobraz sobie, ze kanalami z warszawy docierasz do brukseli, powiedzmy, i tam z blyskiem w oku wyciagasz te 10 zlotych, jak skarb jakis zza pazuchy, ze stanika, ze skarpety. a odzewu brak.., ziemniaki ma? tyton? moze bletki? buta pani moge na cukier wymienic, a tak w ogole to raczej rabujmy co sie da, zamiast epatowac papierkami, nie te czasy, pani, nie te czasy... Odpowiedz Link Zgłoś
my_dying_bride Re: zakladajac, ze 06.10.08, 15:55 szarylemur napisała: > w tym swiecie po zagladzie twoje 10pln byloby warte mniej niz papier toaletowy, > prawdopodobnie. > wyobraz sobie, ze kanalami z warszawy docierasz do brukseli nie masz racji,moze wlasnie te 10 zl bedzie zaplata za moj transport do Brukseli + reszta w naturze rzecz jasna ;)))) Odpowiedz Link Zgłoś
szarylemur Re: zakladajac, ze 06.10.08, 16:26 udanej wycieczki zatem, ja w tym czasie zapale Odpowiedz Link Zgłoś
shachar Re: Gdybyscie mieli 10 PLN 05.10.08, 00:24 ale na ostatnia wieczerze, czy jutro swiezy doplyw? Odpowiedz Link Zgłoś
jan_stereo Re: Gdybyscie mieli 10 PLN 05.10.08, 00:25 zadnych magicznych doplywow, jeno jednorazowy zastrzyk gotowki.. Odpowiedz Link Zgłoś
elissa2 Re: Gdybyscie mieli 10 PLN 05.10.08, 00:42 jan_stereo napisał: > zadnych magicznych doplywow, jeno jednorazowy zastrzyk gotowki.. > skoro jednorazowy to nici z papsierosków zatem ... 5kg kartofli :) Odpowiedz Link Zgłoś
shachar Re: Gdybyscie mieli 10 PLN 05.10.08, 00:44 dycha to malo, kawe i drozdzowke w empiku, wzielabym pare papierowych przedmiotow i czekala na koniec przegladajac Odpowiedz Link Zgłoś
jan_stereo Re: Gdybyscie mieli 10 PLN 05.10.08, 00:50 elissa2 napisała: > skoro jednorazowy to nici z papsierosków a jakie kopcisz ? > zatem ... 5kg kartofli > :) i to sie nazywa zaszalec z fantazja :")) Odpowiedz Link Zgłoś
rzeka.suf Re: Gdybyscie mieli 10 PLN 05.10.08, 00:45 tyton i bletki, oczywiscie, bo nie lubie sepic Odpowiedz Link Zgłoś
menk.a Re: Gdybyscie mieli 10 PLN 05.10.08, 00:47 To tyle kasy, że trudno się zdecydować, jak ją mądrze wydać. :D Odpowiedz Link Zgłoś
jan_stereo Re: Gdybyscie mieli 10 PLN 05.10.08, 00:52 nie mialo byc latwo, latwizna jest dla cieniasow,a my z dychy robimy cuda.. Odpowiedz Link Zgłoś
menk.a Re: Gdybyscie mieli 10 PLN 05.10.08, 00:53 jan_stereo napisał: > nie mialo byc latwo, latwizna jest dla cieniasow,a my z dychy robimy cuda.. To konkurs na roztropność?;) Odpowiedz Link Zgłoś
jan_stereo Re: Gdybyscie mieli 10 PLN 05.10.08, 00:57 menk.a napisała: > To konkurs na roztropność?;) tylko roztropni wiedza jak wydac taki szmal :") Odpowiedz Link Zgłoś
menk.a Re: Gdybyscie mieli 10 PLN 05.10.08, 00:58 jan_stereo napisał: > menk.a napisała: > > > To konkurs na roztropność?;) > > tylko roztropni wiedza jak wydac taki szmal :") Ja zapewne bym roztrwoniła na przyjemności. :P Odpowiedz Link Zgłoś
jan_stereo Re: Gdybyscie mieli 10 PLN 05.10.08, 01:00 menk.a napisała: > Ja zapewne bym roztrwoniła na przyjemności. :P Przyjemnie jest tak sobie myslec :") Odpowiedz Link Zgłoś
menk.a Re: Gdybyscie mieli 10 PLN 05.10.08, 01:03 jan_stereo napisał: > menk.a napisała: > > > Ja zapewne bym roztrwoniła na przyjemności. :P > > Przyjemnie jest tak sobie myslec :") Samo myślenie o tym jest przyjemne. W ogóle myślenie bywa przyjemne.;) Odpowiedz Link Zgłoś
shachar Re: Gdybyscie mieli 10 PLN 05.10.08, 00:55 simple pleasures za dyche- wlaczyc pralke publiczna i patrzec jak sie piana miedli w jedna strone Odpowiedz Link Zgłoś
jan_stereo Re: Gdybyscie mieli 10 PLN 05.10.08, 00:58 shachar napisała: > simple pleasures za dyche- wlaczyc pralke publiczna i patrzec jak > sie piana miedli w jedna strone chyba by mi sie zakrecilo w glowie od tego wydatku.. Odpowiedz Link Zgłoś
shachar Re: Gdybyscie mieli 10 PLN 06.10.08, 22:27 zrobiloby Ci sie bardzo przyjemnie, umiarkowane bęcwalstwo Odpowiedz Link Zgłoś
elissa2 Re: Gdybyscie mieli 10 PLN 05.10.08, 00:56 jan_stereo napisał: > nie mialo byc latwo, latwizna jest dla cieniasow,a my z dychy robimy cuda.. > Z 5 kilo kartofli cuda można zrobić! Cu-da!!! :) Odpowiedz Link Zgłoś
jan_stereo Re: Gdybyscie mieli 10 PLN 05.10.08, 00:56 elissa2 napisała: > Z 5 kilo kartofli cuda można zrobić! Cu-da!!! > :) cudowne frytki ? Odpowiedz Link Zgłoś
menk.a Re: Gdybyscie mieli 10 PLN 05.10.08, 00:57 elissa2 napisała: > jan_stereo napisał: > > > nie mialo byc latwo, latwizna jest dla cieniasow,a my z dychy robimy cuda > .. > > > Z 5 kilo kartofli cuda można zrobić! Cu-da!!! > :) Można wystrugać ludziki z ziemniorów, a potem usmażyć i zjeść z keczupem. :P Odpowiedz Link Zgłoś
jan_stereo Re: Gdybyscie mieli 10 PLN 05.10.08, 00:59 ja bym zrobil miazsz do pierogow, no i skory, znaczy sie katany dla pierogowych ludzikow... Odpowiedz Link Zgłoś
menk.a Re: Gdybyscie mieli 10 PLN 05.10.08, 01:02 jan_stereo napisał: > ja bym zrobil miazsz do pierogow, no i skory, znaczy sie katany dla pierogowych > ludzikow... Dobra. Co prawda z podpowiedzią, ale może to będzie roztropne: paczka prezerwatyw, coby było bezpieczniej, i cola na PO. I jak? Wygrałam coś?;] Odpowiedz Link Zgłoś
jan_stereo Re: Gdybyscie mieli 10 PLN 05.10.08, 01:04 no reszty to nie bedzie z tych zakupow, ciekawi mnie co to jest to PO ? Odpowiedz Link Zgłoś
menk.a Re: Gdybyscie mieli 10 PLN 05.10.08, 01:05 jan_stereo napisał: > no reszty to nie bedzie z tych zakupow, ciekawi mnie co to jest to PO ? PO to powód, dla którego kupiłabym te gumki. :] Odpowiedz Link Zgłoś
jan_stereo Re: Gdybyscie mieli 10 PLN 05.10.08, 01:08 menk.a napisała: > PO to powód, dla którego kupiłabym te gumki. :] a ja myslalem, ze cole :") Odpowiedz Link Zgłoś
menk.a Re: Gdybyscie mieli 10 PLN 05.10.08, 01:13 jan_stereo napisał: > menk.a napisała: > > > PO to powód, dla którego kupiłabym te gumki. :] > > a ja myslalem, ze cole :") Cola celem uzupełnienia elektrolitów PO. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
shangri.la Re: Gdybyscie mieli 10 PLN 05.10.08, 09:23 Tyle mniej więcej kosztuje rok utrzymania dziecka na studiach. Nie miałabym wątpliwości, aby przelać mu je na konto i nauczyć rozsądnego ich wydawania:) Odpowiedz Link Zgłoś
jan_stereo Re: Gdybyscie mieli 10 PLN 05.10.08, 13:40 shangri.la napisała: > Tyle mniej więcej kosztuje rok utrzymania dziecka na studiach. Chyba rok utrzymania rybek w akwarium kosztuje wiecej, ale skoro mozna dziecko utrzymac i to na studiach za te dyche, to tylko Ci pogratulowac... > Nie miałabym wątpliwości, aby przelać mu je na konto i nauczyć rozsądnego ich wydawania:) Zamiast przelewac na konto, latwiej bylo by chyba dac mu do kieszeni :") Odpowiedz Link Zgłoś
spinline Zlotowki 05.10.08, 10:00 staly sie dla mnie abstrakcyjne. 10.tys to malo. Ale wystrczaajco na zorganizowanie czegos co da dobry obrot. Poszukalabym kilku innych, ktorzy chca dac tyle samo. Zbadalabym marknad w Polsce, co jest dochodowe co nie. I wspolnie otworzylabym malutki biznesik,np. typ webb hotel, gdzie sprzedajesz domeny i miejsce hotelowe. Ale jak mowie, nie znam, ani wartosci zlotowki, ani jak wyglada marknad. Odpowiedz Link Zgłoś
jan_stereo Re: Zlotowki 05.10.08, 13:37 spinline napisała: > staly sie dla mnie abstrakcyjne. > > 10.tys to malo. Ale wystrczaajco na zorganizowanie czegos co da > dobry obrot. Ja rozumiem, ze zlotowki to moze byc dla kogos abstrakcja, ale zeby liczby rowniez ? dziesiec, Spinline, wyglada tak: 10 dziesiec tysiecy, tak: 10000 :")) Odpowiedz Link Zgłoś
spinline Re: Zlotowki 05.10.08, 13:45 ;=)))) Do pierwszej kawy jestem ...slepa:=)) Kupialabym sobie ciastko marchewkowe. Odpowiedz Link Zgłoś
wen_yinlu Re: Gdybyscie mieli 10 PLN 05.10.08, 19:11 Kilka kolb kukurydzy :) żeby je ugotować i zjeść z masłem i solą. Odpowiedz Link Zgłoś
elielieli Re: Gdybyscie mieli 10 PLN 06.10.08, 15:29 A to jest niby test na myslenie abstrakcyjne? Odpowiedz Link Zgłoś
jan_stereo Re: Gdybyscie mieli 10 PLN 06.10.08, 19:58 elielieli napisała: > A to jest niby test na myslenie abstrakcyjne? nie, to jest test na myslenie... ps. abstrakcja by sie moze i zaczela gdybym wyskoczyl z 1 groszem polskim przedwojennym w czasach starozytnych... Odpowiedz Link Zgłoś
elielieli Re: Gdybyscie mieli 10 PLN 06.10.08, 22:28 to ja sie nie wypowiadam:jeszcze ktos posadzi mnie o myslenie i zdiagnozuje obsesje, urojenia albo cos gorszego.. Odpowiedz Link Zgłoś
jan_stereo Re: Gdybyscie mieli 10 PLN 06.10.08, 22:33 smialo, smialo, duzo na tej obsesji/urojeniach nie stracisz, najwyzej dyche.. Odpowiedz Link Zgłoś
rzeka.suf Re: Gdybyscie 06.10.08, 23:55 elie, od posadzania/ etykietkowania ty bylas ostatnio pierwsza. potem bylo psychoguru ( powstrzymywane nieco glodem 'dalszego wywiadu') i ja - krecaca sie wokol zmiennych teorioosi ;p --- nosil wilk razy kilka, poniesli i wilka Odpowiedz Link Zgłoś
malakas Re: Gdybyscie mieli 10 PLN 06.10.08, 15:51 Cięzka sprawa. 5 bardzo tanich piw, 4 tanie, 3 średnie, 2 dobre. 2 nalewki albo wina. Nalewki lepiej walą o glebe. Ćwiartkę? Dykta nie wiem po ile, Przemysławki dawno już nie ma. 50g Ballantines? Wiem, gdzie jest po 8, jeszcze na Wojaka zostanie. Wprost nieograniczone mozliwości. Dywersyfikacja najwazniejsza:-) Odpowiedz Link Zgłoś
rudolf.ss Re: Gdybyscie mieli 10 PLN 06.10.08, 21:52 jan_stereo napisał: > To co byscie sobie w pierwszej kolejnosci kupili, tylko bez szalenstw, jakies s > kromne opisy prosze :") 5 litrów mleka, albo kilogram wieprzowej łopatki. Odpowiedz Link Zgłoś