fnoll 23.11.03, 01:14 czy cię to martwi że będziesz martwy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nabokoff Re: my martwi 23.11.03, 01:16 fnoll napisał: > czy cię to martwi że będziesz martwy? już jestem, już byłem, jest we mnie więcej tego co już nie ma Odpowiedz Link Zgłoś
fnoll Re: my martwi 23.11.03, 01:17 nabokoff napisał: > fnoll napisał: > > > czy cię to martwi że będziesz martwy? > > już jestem, już byłem, jest we mnie więcej tego co już nie ma żyzna ziemia? Odpowiedz Link Zgłoś
nabokoff Re: my martwi 23.11.03, 01:19 fnoll napisał: > nabokoff napisał: > > > fnoll napisał: > > > > > czy cię to martwi że będziesz martwy? > > > > już jestem, już byłem, jest we mnie więcej tego co już nie ma > > żyzna ziemia? paletka na nasiona Odpowiedz Link Zgłoś
ziemiomorze Re: my martwi 24.11.03, 00:23 jesli umrzesz, zanim umrzesz, to nie umrzesz, kiedy umrzesz lalala Odpowiedz Link Zgłoś
alfika Re: my martwi 23.11.03, 01:16 nie martwi, bo nie będę martwa jeśli wersja mniej optymistyczna - jak będę, to i tak tego nie zauważę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: girlfriend Re: my martwi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.03, 01:19 Nie, ponieważ ja nie będę martwa. Odpowiedz Link Zgłoś
fnoll Re: my martwi 23.11.03, 01:21 Gość portalu: girlfriend napisał(a): > Nie, ponieważ ja nie będę martwa. racja, ta kość to przecież nie będziesz ty, ciebie nie będzie Odpowiedz Link Zgłoś
nabokoff Re: dokładnie tak :) n/t 23.11.03, 01:25 fnoll napisał: > to po co być? skoro tylko... fala Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: girlfriend Re: dokładnie tak :) n/t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.03, 01:30 fnoll napisał: > to po co być? skoro tylko... Ty potrzebujesz dodatkowych powodów? Nie podoba Ci się tu? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
fnoll Re: dokładnie tak :) n/t 23.11.03, 01:35 Gość portalu: girlfriend napisał(a): > fnoll napisał: > > > to po co być? skoro tylko... > > Ty potrzebujesz dodatkowych powodów? Nie podoba Ci się tu? ;) nie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gf Re: dokładnie tak :) n/t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.03, 01:36 fnoll napisał: > Gość portalu: girlfriend napisał(a): > > > fnoll napisał: > > > > > to po co być? skoro tylko... > > > > Ty potrzebujesz dodatkowych powodów? Nie podoba Ci się tu? ;) > > nie to jest re na pierwsze czy na drugie pytanie? :) Odpowiedz Link Zgłoś
fnoll Re: dokładnie tak :) n/t 23.11.03, 01:41 Gość portalu: gf napisał(a): > fnoll napisał: > > > Gość portalu: girlfriend napisał(a): > > > > > fnoll napisał: > > > > > > > to po co być? skoro tylko... > > > > > > Ty potrzebujesz dodatkowych powodów? Nie podoba Ci się tu? ;) > > > > nie > > to jest re na pierwsze czy na drugie pytanie? :) nie podoba mi się tu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gf Re: dokładnie tak :) n/t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.03, 01:42 fnoll napisał: > Gość portalu: gf napisał(a): > > > fnoll napisał: > > > > > Gość portalu: girlfriend napisał(a): > > > > > > > fnoll napisał: > > > > > > > > > to po co być? skoro tylko... > > > > > > > > Ty potrzebujesz dodatkowych powodów? Nie podoba Ci się tu? ;) > > > > > > nie > > > > to jest re na pierwsze czy na drugie pytanie? :) > > nie podoba mi się tu co konkretnie? Odpowiedz Link Zgłoś
fnoll Re: dokładnie tak :) n/t 23.11.03, 01:43 Gość portalu: gf napisał(a): > > nie podoba mi się tu > > co konkretnie? ty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gf Re: dokładnie tak :) n/t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.03, 01:45 fnoll napisał: > Gość portalu: gf napisał(a): > > > > nie podoba mi się tu > > > > co konkretnie? > > ty to faktycznie masz problem :) Odpowiedz Link Zgłoś
fnoll Re: dokładnie tak :) n/t 23.11.03, 01:55 Gość portalu: gf napisał(a): > fnoll napisał: > > > Gość portalu: gf napisał(a): > > > > > > nie podoba mi się tu > > > > > > co konkretnie? > > > > ty > > to faktycznie masz problem :) problem? to jest moja wątroba, zarazem miękka jak i bezwględna, dopóki może Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: girlfriend Re: dokładnie tak :) n/t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.03, 02:03 fnoll napisał: > Gość portalu: gf napisał(a): > > > fnoll napisał: > > > > > Gość portalu: gf napisał(a): > > > > > > > > nie podoba mi się tu > > > > > > > > co konkretnie? > > > > > > ty > > > > to faktycznie masz problem :) > > problem? to jest moja wątroba, zarazem miękka jak i bezwględna, dopóki może oświeć mnie, niech nie umrę głupia, jaki jest związek pomiędzy jednym a drugim? Odpowiedz Link Zgłoś
fnoll Re: dokładnie tak :) n/t 24.11.03, 18:09 Gość portalu: girlfriend napisał(a): > fnoll napisał: > > > Gość portalu: gf napisał(a): > > > > > fnoll napisał: > > > > > > > Gość portalu: gf napisał(a): > > > > > > > > > > nie podoba mi się tu > > > > > > > > > > co konkretnie? > > > > > > > > ty > > > > > > to faktycznie masz problem :) > > > > problem? to jest moja wątroba, zarazem miękka jak i bezwględna, dopóki moż > e > > oświeć mnie, niech nie umrę głupia, jaki jest związek pomiędzy jednym a drugim? tzn. ze taka jest kurde prawda :) to nie jest cos, co mozna rozwiazac, tak jak nie sposob rozplatac w sobie tych wszystkich podwojnych helis, to sie po prostu ma, bo taka jest kurde prawda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Imagine Re: my martwi IP: *.adsl.navix.net 23.11.03, 01:21 wyroslem juz z tego fnoll. jesli sie martwie, to tylko o to, by moje dzieci sie nie martwily. reszta nie ma zadnego znaczenia. Imagine. Odpowiedz Link Zgłoś
fnoll Re: my martwi 23.11.03, 01:22 Gość portalu: Imagine napisał(a): > wyroslem juz z tego fnoll. jesli sie martwie, to tylko o to, by moje dzieci > sie nie martwily. reszta nie ma zadnego znaczenia. > Imagine. z tego się nie wyrasta, to się rozkłada Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Imagine Re: my martwi IP: *.adsl.navix.net 23.11.03, 01:26 najpierw wyrasta, potem rozklada Odpowiedz Link Zgłoś
alfika Re: my martwi 23.11.03, 01:28 wierzyć tylko w widzialne? coś mi się nie wydaje, zeby to było rozsadne... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Imagine Re: my martwi IP: *.adsl.navix.net 23.11.03, 01:32 nie, pies ma lepsze zycie Odpowiedz Link Zgłoś
alfika Re: my martwi 23.11.03, 01:33 nie, no zależy który - a u ludzi to samo - jeden lepsze, drugi gorsze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gf Re: my martwi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.03, 01:34 gorsze, bo krótsze Odpowiedz Link Zgłoś
alfika Re: my martwi 23.11.03, 01:37 gorszość nie zależy od długości czasem od bólu i głodu lepszość - to ta lubi długość i słusznie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: girlfriend Re: my martwi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.03, 01:41 ja sie tam nie zamieniam z żadnym psem ;) Odpowiedz Link Zgłoś
r.richelieu Re: my martwi 23.11.03, 01:58 ma lepsze życie bo nie może sobie uświadomić swojego kiepskiego położenia wobec 15 lat życia. Ma lepsze życie bo przez to, że nie ma wyimaginowania i nic głupiego w życiu nie zrobi bo nie wie co to głupota zawsze na końcu trafia do psiego raju Odpowiedz Link Zgłoś
fnoll Re: my martwi 23.11.03, 01:36 alfika napisała: > pies ma jak my > pies nie skonstruował bomby atomowej Odpowiedz Link Zgłoś
alfika Re: my martwi 23.11.03, 01:38 pies ma zęby czasem niepotrzebnie na innego to podobnie Odpowiedz Link Zgłoś
fnoll Re: my martwi 23.11.03, 01:40 alfika napisała: > pies ma zęby > > czasem niepotrzebnie na innego > > to podobnie > może i tak zęby nam rosną? Odpowiedz Link Zgłoś
alfika Re: my martwi 23.11.03, 01:42 zawsze mieliśmy ale różnie się ujawniały ot co Odpowiedz Link Zgłoś
fnoll Re: my martwi 23.11.03, 01:44 alfika napisała: > zawsze mieliśmy > ale różnie się ujawniały > ot co zabiję cię jeśli jesteś innej wiary Odpowiedz Link Zgłoś
alfika Re: my martwi 23.11.03, 01:46 o, na przykład :) ale podobieństw mi do głowy tyle przychodzi, że strach :) niebycie psa jest takie samo jak nasze martwość też bycie po śmierci też tylko poziom inny i efekty inne Odpowiedz Link Zgłoś
fnoll Re: my martwi 23.11.03, 01:56 alfika napisała: > niebycie psa jest takie samo jak nasze zatem czemu się nie bawisz? Odpowiedz Link Zgłoś
alfika Re: my martwi 23.11.03, 02:00 nie widzę powiązania zabawy z umieraniem a jeśli miałeś na myśli nie niebycie, a bycie - toć jeszcze było o poziomie i efektach jestem człowiekiem i nie chcę tego zmieniać Odpowiedz Link Zgłoś
fnoll Re: my martwi 23.11.03, 02:07 jeśli jesteśmy jak psy - to bawmy się, bo nie ma nic więcej, nie ma czego ścigać, bierzmy to co jest, na gorąco Odpowiedz Link Zgłoś
alfika Re: my martwi 23.11.03, 02:11 eeetam, nie zrozumiałeś było jeszcze o innym poziomie? było i o innym efekcie życia? też było w kontekście niebycia, fnollu, piszę nie o celach w życiu Odpowiedz Link Zgłoś
r.richelieu Re: my martwi 23.11.03, 01:35 przecież wszystko ma początek, środek i koniec. ja też. prawa przyrody, i po co sobie tym głowę zajmować Odpowiedz Link Zgłoś
fnoll Re: my martwi 23.11.03, 01:39 r.richelieu napisała: > przecież wszystko ma początek, środek i koniec. ja też. prawa przyrody, i po > co sobie tym głowę zajmować słoiki jak słoik, ma swoje granice, można go wypełnić moczem do analizy, można i konfiturą pytanie... nie warto pytać? Odpowiedz Link Zgłoś
r.richelieu Re: my martwi 23.11.03, 01:52 "nie zajmuj się życiem i tak nie wyjdziesz z tego cało" znaczy zostaw słoik pusty bo po co się wysilać a jeśli chodzi o mocz i konfiturę ;D to ja wybieram słoik z moczem. Ile ciekawych rzeczy można się o mnie dowiedzieć. Zresztą ja wypełniam tylko moczem, na konfitury jestem zbyt cierpka czy to znaczy, że mój słoik będzie do niczego? wiem, wiem, nie na temat ;) Odpowiedz Link Zgłoś
fnoll Re: my martwi 23.11.03, 01:59 r.richelieu napisała: > > "nie zajmuj się życiem i tak nie wyjdziesz z tego cało" > znaczy zostaw słoik pusty bo po co się wysilać po co się wysilać!? bo jest coś więcej niż ten słoik! > czy to znaczy, że mój słoik będzie do niczego? słoik nie jest twój Odpowiedz Link Zgłoś
r.richelieu Re: my martwi 23.11.03, 02:07 fnoll napisał: >> > po co się wysilać!? bo jest coś więcej niż ten słoik! a kalwini mówią o odgórnym naznaczeniu ;) a po co mi pełen słoik konfitur zbieranych całe życie kiedy całe życie głodna byłam wzmagając swój głód widokiem konfitur zza szkła no i co ma wynikać z wartości słoika kiedy i tak na tym świecie każdy ceni inne słoiki, a niekoniecznie trzeba wierzyć w ostateczne rozrachunki no chyba że sztuka dla sztuki czyli słoik dla słoika niech żyją słoiki > > > czy to znaczy, że mój słoik będzie do niczego? > > słoik nie jest twój jest mój, wypożyczyłam go, a raczej został mi przydzielony z musu. Kiedy wypełnię czymkolwiek MÓJ słoik to go umyją i dadzą innemu Odpowiedz Link Zgłoś
fnoll Re: my martwi 23.11.03, 02:16 r.richelieu napisała: > fnoll napisał: > > >> > > po co się wysilać!? bo jest coś więcej niż ten słoik! > > > a kalwini mówią o odgórnym naznaczeniu ;) wygodne > a po co mi pełen słoik konfitur zbieranych całe życie kiedy całe życie głodna > byłam wzmagając swój głód widokiem konfitur zza szkła twó głód kształtuje konfiturę > no i co ma wynikać z wartości słoika kiedy i tak na tym świecie każdy ceni > inne słoiki, a niekoniecznie trzeba wierzyć w ostateczne rozrachunki wycena słoików.... rzecz zmienna, słoik i tak nie należy do ciebie, a kto niby > (słoik) jest mój, wypożyczyłam go, a raczej został mi przydzielony z musu. Kiedy > wypełnię czymkolwiek MÓJ słoik to go umyją i dadzą innemu nie, ty jesteś czymś więcej nić pomyje Odpowiedz Link Zgłoś
r.richelieu Re: my martwi 23.11.03, 02:27 fnoll napisał: > > a kalwini mówią o odgórnym naznaczeniu ;) > > wygodne no nie? że też nikomu tego zmienić się nie chce > > > a po co mi pełen słoik konfitur zbieranych całe życie kiedy całe życie gło > dna > > byłam wzmagając swój głód widokiem konfitur zza szkła > > twó głód kształtuje konfiturę czym bardziej jestem głodna tym więcej konfitury. bo cały czas wyrzekam się łyżeczki przyjemności na rzecz musów, które sobie narzuciałam albo słoik mi narzucił bo chciał mieć gęstą zawartość powideł ze śliwek a nie rozrzedzony głupotą napój o smaku owocowym > > > (słoik) jest mój, wypożyczyłam go, a raczej został mi przydzielony z musu. > > Kiedy > > wypełnię czymkolwiek MÓJ słoik to go umyją i dadzą innemu > > nie, ty jesteś czymś więcej nić pomyje nie, z moich konfitur umyją słoik gdy Richelieu się zdematerializuje. Przełożą moje konfitury do wielkiej kadzi historii, a jeśli napój to wyleją do butli z napojami, słoik umyją i dadzą następnemu nieszczęśliwcowi ;) Odpowiedz Link Zgłoś
alfika Re: my martwi 23.11.03, 01:39 Kardynałko, ale o jaki koniec się rozchodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
r.richelieu Re: my martwi 23.11.03, 01:54 alfika napisała: > Kardynałko, ale o jaki koniec się rozchodzi? > o ten koniec kiedy mózg przestanie wydawać ostatnie pomrukiwania a nie ten koniec gdy ostatni z ostatnich zapomni o nas Odpowiedz Link Zgłoś
alfika Re: my martwi 23.11.03, 02:01 no to jest u Ciebie to niewidzialne czy nie jest? Odpowiedz Link Zgłoś
r.richelieu Re: my martwi 23.11.03, 02:09 czy koniec u mnie jest niewidzialny? nie wiem, jeszcze nie miałam przyjemności Odpowiedz Link Zgłoś
alfika Re: my martwi 23.11.03, 02:13 czt zostaje niewidzialne po śmierci tylko tyle :) Odpowiedz Link Zgłoś
r.richelieu Re: my martwi 23.11.03, 02:19 alfika napisała: > czt zostaje niewidzialne po śmierci > tylko tyle > > :) > no, gdy mózg przestanie tykać to i oko siądzie, Richelieu się rozpadnie na kawałeczki użyźniające cmentarną ziemię, a ja będę oddechem tych brylantów co to spadają z nieb różnych Odpowiedz Link Zgłoś
alfika Re: my martwi 23.11.03, 02:24 to fizyka i chemia a inne nauki? zmolestuję Cię czy jak? :) Odpowiedz Link Zgłoś
r.richelieu Re: my martwi 23.11.03, 02:40 alfika napisała: > to fizyka i chemia > > a inne nauki? > > zmolestuję Cię czy jak? > :) > a oddech to biologia jak w pysk strzelił chyba że oddech wulkanu, który ziewnął po przebudzeniu i przeciągnął się dwoma lawowymi ramionami albo oddech gleby na wiosnę, króra jak kotka w rui aż paruje z pożądania zapłodnienia nasieniem żyta i pszenicy albo oddech firanki miarowy z lekkimi nasileniami podmuchów, zachodni front atmosferyczny idzie, mówi ps. mnie nie sposób z mole stować bom nie z wełny Odpowiedz Link Zgłoś
alfika Re: my martwi 23.11.03, 03:07 no dobrze, to przyrodę mamy ZE sobą :) Skoro suma masy i energii jest wielkością stałą, a myśl i emocje to energia - to co po śmierci z tą energią? a jeszcze inne nauki? metafizykę, religię, teologię właściwie (własną, nie jakieś inne). Odpowiedz Link Zgłoś
trzcina My zmartwieni 23.11.03, 01:51 Coraz mniej mnie martwi - martwa przestanę się martwić. t. Odpowiedz Link Zgłoś
trzcina Re: My zmartwieni 23.11.03, 02:16 Myślisz tu i teraz, czy tam i potem? Martwica duszy - dla mnie - kiedy jest wszystko jedno. Martwienie się tu i nie martwienie tam, to ciągle życie. Duszy. A takie przerosty zmartwionego, to zwykłe zmęczenie materiału - dorosłością imaginową, odchodzeniem oswojonego, kurczeniem pary w komórkach. Odpowiedz Link Zgłoś
r.richelieu Re: My zmartwieni 23.11.03, 02:34 trzcina napisała: > Myślisz tu i teraz, czy tam i potem? > Martwica duszy - dla mnie - kiedy jest wszystko jedno. > Martwienie się tu i nie martwienie tam, to ciągle życie. > Duszy. > > A takie przerosty zmartwionego, to zwykłe zmęczenie materiału - dorosłością > imaginową, odchodzeniem oswojonego, kurczeniem pary w komórkach. > ja staram się myśleć o tu i teraz, ale i tak najczęściej myślę o potem no i jeszcze przedtem mnie w postaci zadupń nawiedza. Kalejdoskop i nie mam czasu na teraz kiedy dwa fronty blisko martwić się, a myśleć o to też różnica. właśnie. Od zmartwień się robią zmarszczki na wątrobie. > Odpowiedz Link Zgłoś
trzcina Re: My zmartwieni 23.11.03, 02:42 Nie marszczysz watroby, nie o wysiadywaniu zmartwień myślę. Myślę - kiedy mózg się marszczy na widok. Sam. I serce. Tu i teraz. Nie grozi martwicą. Godzi z martwotą, nazywaną tak z braku. Głównie właściwego języka. Odpowiedz Link Zgłoś
trzcina aaaa-pees 23.11.03, 02:50 A to Twoje zadupie i mnie nawiedza (w myślenicach) po Twoim wątku. O tem potem i pewnie gdzie indziej. t.)) Odpowiedz Link Zgłoś
fnoll Re: My zmartwieni 23.11.03, 02:04 trzcina napisała: > Coraz mniej mnie martwi - martwa przestanę się martwić. dłużej nas nie było niż było, ech ta przykra konieczność życia... Odpowiedz Link Zgłoś
trzcina Re: My zmartwieni 23.11.03, 02:21 tylko nie przykra, oddzieranie bywa przykre bywa i piękne a jesteśmy w sam raz t. Odpowiedz Link Zgłoś
ziemiomorze Re: my martwi 24.11.03, 00:24 retorycznie zawisam: ilu ludzi uznaloby, ze warto zyc, jesli nie musieliby umierac? elias canetti Odpowiedz Link Zgłoś
jmx Re: my martwi 24.11.03, 01:03 fnoll napisał: > czy cię to martwi że będziesz martwy? Bardziej mnie martwi martwota innych... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gf Re: my martwi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.03, 01:09 > Bardziej mnie martwi martwota innych... kogoś konkretnego koleżanka ma na myśli? ;) dobry wieczier :)) Odpowiedz Link Zgłoś
jmx Re: my martwi 24.11.03, 01:19 Dla jednych dobry dla innych okropny (to po to by wszystkich zadowolić ;-D) No tak to co napisałam można rozumiec dosłownie i nie... ...nie, nie miałam żadnych konkretów na myśli ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gf Re: my martwi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.03, 01:22 Trzeba tu zrobić jakieś zamieszanie, tak sobie myślę :) Jakiego rene sprowadzić czy inszego czorta, hihi ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
jmx Re: my martwi 24.11.03, 01:29 Czorta Ci brak? A przecież wg niektórych Ty nim jesteś ;-)))))) Zamieszanie będzie rano - znowu psujemy wątek... ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gf Re: my martwi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.03, 01:42 Tak sobie myślę, co to jest 1 czort? mało :( Trzeba by importować, oj jezusicku, ale pokusa we mnie rośnie, ojejciu, ojejciu... ;) Odpowiedz Link Zgłoś