Dodaj do ulubionych

psychoterapia grupowa

IP: 193.0.117.* 24.01.02, 17:55
Moi Drodzy,
a czy macie jakieś doswiadczenia z terapiami grupowymi? Czy wiecie gdzie w
Warszawie sie odbywaja, czy mozecie polecic takies miejsca (oprócz Laboratorium
Psychoedukacji). Mam wrazenie, ze w tym momencie bardziej mi jest potrzebna
terapia grupowa niz indywidualna, z ktora mam juz niejakie doswiadczenia (jak
juz kiedys pisalam :))). Owszem, ogolnie skuteczna, ale chyba niewystarczajaca.
Bylabym wdzieczna za informacje
pozdrawiam
Masza
Obserwuj wątek
    • Gość: Masza Re: psychoterapia grupowa IP: 193.0.117.* 28.01.02, 17:33
      Kochani,
      jak mi przykro, ze nikt nie chce podzielic sie ze mna swoimi doswiadczeniami
      tudziez wiedza na temat psychoterapii grupowej. Liczylam, ze znacie jakies
      ciekawe miejsca takich spotkan,ale jesli nie to trudno...
      pozdrawiam
      Masza
    • Gość: daggy Re: psychoterapia grupowa IP: *.chello.pl 28.01.02, 18:45
      Masza, ja brałam udział w psychoterapii grupowej, ale to było 6 lat temu i nie
      wiem, czy ten ośrodek jeszcze istnieje (był państwowy, w międzyczasie była
      reforma zdrowia itp). Nazywał się OTIRO - Osrodek Terapii i Rozwoju Osobowości.
      Wspominam bardzo dobrze. Mieścił się w Warszawie na Sobieskiego (ale nie tam,
      gdzie szpital, tylko przy Dolnej). Jeżeli chcesz wiedzieć więcej, napisz na
      priva - daggy@gazeta.poczta.pl
      • Gość: daggy Re: psychoterapia grupowa IP: *.chello.pl 28.01.02, 18:46
        Pomyliłam się w adresie daggy@poczta.gazeta.pl
        • Gość: Masza Re: psychoterapia grupowa IP: 193.0.117.* 29.01.02, 17:38
          Dziękuję serdecznie za odzew:))))
          Daggy, przypomnialas mi, ze moja dobra kolezanka chodzila tez jakies 6 lat temu
          do OTIRO. Zapomnialam o tym, bo ona byla ogolnie rozczarowana. W kazdym razie
          na pewno warto sie dowiedziec wlasnie na Sobieskiego, dziekuje.
          A kwieta post na ten temat czytalam. Obawiam sie takich grup prowadzonych bez
          programu, to moze byc strata czasu no i nadziei. Obawiam sie, ze Laboratorium
          jest przereklamowane. Reklama i terapia jakos nie ida w parze moim zdaniem. Moj
          terapeuta jest szalenie skromnym czlowiekiem, jego nazwisko pewnie nie bedzie
          nigdy tak znane, jak panow i pan z LP, a uratowal juz mnostwo istnien, jestem o
          tym przekonana. Dlatego moze nie mam zaufania to takich "słynnych" instytucji
          terapeutycznych.
          Pozdrawiam
          Masza
    • kwieto Re: psychoterapia grupowa 28.01.02, 19:05
      Bralem udzial w psychoterapii grupowej, w LP. (Gdzies juz o tym na forum
      pisalem)
      Efekty terapii - ogolnie rzecz biorac: brak.
      • Gość: c Re: psychoterapia grupowa IP: *.philadephia-10rh15rt-pa.dial-access.att.net 28.01.02, 22:49
        ja mam bardzo pozytywne doswiadczenia z terapii grupowej.
        Wszystko zalezy od terapeuty, no i od tego jaka grupe sobie zorganizuje.
        My mamy tak swietna wymiane czuc i mysli, ze terapeuta mowi iz wychodzi ze
        szpitala lepszym czlowiekiem po kazdej sesji. Moze dlatego, ze miewalismy
        skrajne doswiadczenia, kiedy trzeba bylo tulic kogos kto chcial natychmiast
        popelniac samobojstwo, potem walczyc o przyjazn, a nie milosc...
        jesli chcesz wiecej szegolow to napisz na moj adres: czarek4@poczta.gazeta.pl
        • Gość: Masza Re: psychoterapia grupowa IP: 193.0.117.* 29.01.02, 17:41
          A do c napisze lada dzien

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka