Dodaj do ulubionych

Bal maskowy?

IP: 62.29.133.* 01.02.02, 14:51
Myślę, że dla wielu spośród piszących na forum osób,taka anonimowa forma
wypowiedzi może być jedyną okazją szczerego wyrażenia siebie.
Równie liczna jest grupa frustratów, dla których forumowe życie jest oazą w
jałowej rzeczywistości. Ci drudzy są jak aktorzy,którzy nadając sobie nowe
imię, krok po kroku tworzą swój nierzeczywisty image. To co z początku jest
tylko ideą czy rolą ,której się uczą jak przygotowujący się do spektaklu
aktorzy, z czasem staje się ich drugą naturą. Gra taka może,z czasem, stać się
grożna, a nawet doprowadzić do poczucia derealizacji, braku związku
z "dziejącym się " realem i wewnętrznego rozdarcia...
Obserwuj wątek
    • kwieto Re: Bal maskowy? 01.02.02, 15:28
      No i?

A przy okazji, podoba mi sie koncepcja wprowadzenia identyfikacji uzytkownikow
      sieci, tak by nie mozna bylo np. uzywac roznych nickow itp.
      • Gość: Angi24,5 Re: Bal maskowy? IP: 62.29.133.* 01.02.02, 15:43
        Tak? A ja myślę, że to zakusy na naszą wolność. Każdy ma prawo decydować, czy
        chce się ukrywać czy nie. Ta anonimowość to jeden ze smaczków netu.
        • Gość: Angi14,5 Re: Bal maskowy? IP: *.polczyn.sdi.tpnet.pl 01.02.02, 15:55
          Chyba kwietowi nie o to chodziło (?). Po prostu, jak się teraz czujesz, kiedy
          ktoś podszywa się pod twoje(?) imię(?)? A co ma powiedzieć taki stały bywalec,
          jak kwieto?
          kaszub
        • Gość: Angi24,5 Re: Bal maskowy? IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 01.02.02, 16:26
          O wlasnie kaszub ladnie ujal o co chodzi. W mysl tego co mowisz zamachem na
          Twoja wolnosc jest PESEL czy dowod osobisty... Ja wole wiedziec z kim
          rozmawiam. Mialem raz afere z podszywaniem sie pod nicki i juz teraz wiem jak
          namierzyc kogos do dzielnicy miasta (domu niestety nie) po jego IP. Ale - po
          diabla sobie zycie utrudniac (wyposarzajac sie w specjalistyczne programy,
          uczac sie ich itd.) jesli mozna sobie ulatwic? Moge sie podpisywac imieniem i
          nazwiskiem. Moge miec numerek, ktory pojawia sie np. przy kazdym moim poscie, i
          nikomu nic nie mowi, a ja nie moge go zmienic tak jak np. nicka - i to zalatwia
          sprawe...

Kwieto
          • Gość: angieblu Re: Do Angie24,5 IP: 62.29.133.* 01.02.02, 16:36
            Różnica pomiędzy nami jest tez taka, że ja nie robię błędów ortograficznych w
            podstawowych słowach!
    • Gość: Angi24,5 Re: Bal maskowy? IP: 62.29.133.* 01.02.02, 16:34
      Przekonaliście mnie, wystarczy.
    • Gość: Renka Re: Bal maskowy? IP: *.home.cgocable.net 02.02.02, 03:41
      W sumie, nikt tu nie jest anonimowy. Operatorzy systemu wiedza, kto(IP) pisze.
      Jest to bardzo proste technicznie dostac pelna informacje o nicku.Kazde wejscie
      na serwer przeciez jest rejestrowane.Ale nie bede tutaj otwierac otwartych
      drzwi.Bo niby skad po odwiedzeniu niektorych polskich websites mam na prywatna
      poczte, ktorej nikomu nie podaje jakies oferty? Czyli , znaleziono IP, a po tym
      adresy e-mail, ktore z tym IP sa zwiazane. Wyglada na hackowanie :)
      • Gość: dodo Re: Bal maskowy? IP: *.sympatico.ca 02.02.02, 03:53
        a moze to jest najczystsza forma wymiany mysli i pogladow? nie licza sie imiona, wiek, zawod, stan
        majatkowy tylko argumenty?
        i co to za roznica, czy ja dzis jestem dodo czy jutro odod - chodzi przeciez tylko o to, co mam do
        powiedzenia, czego bronie a czemu sie przeciwstawiam, prawda?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka