Dodaj do ulubionych

Rozdwajace sie paznokcie

IP: *.turboline.skynet.be 04.02.02, 22:14
Czy mozecie polecic mi jakas odzywke, ktora pomoglaby mi wzmocnic moje
paznokcie. Zasadniczo moje paznokcie sa twarde, ale ostatnio zaczely sie
rozdwajac i niestety musze je obcinac bardzo krotko, choc uwielbiam miec je
troche dluzsze.
Obserwuj wątek
    • kasiulek Re: Rozdwajace sie paznokcie 04.02.02, 22:39
      Mialam takie problemy z paznokciami jakies 1,5 roku temu i niestety musze sie
      przyznac, ze leczylam je przez po roku chyba... Podejrzewam, ze byl to efekt
      bardzo duzych stresow w pracy i kiepskiego odzywiania sie (nie mialam na nic
      czasu, a jak nadchodzil juz wieczor, to nawet mi sie jesc nie chcialo...), a
      poza tym palilam wtedy jeszcze na dokladke. Mysle, ze pomogly mi troche
      pastylki z drozdzy i inne ze skrzypem i Merz Spezial Dragees, a z kosmetykow
      moze Sally Hansen przeciwko rozdwajaniu i Yves Rocher (taki rozowy lakier, na
      paznokciach wyglada troche jak gorna warstwa French manicure). Ale przesadzac z
      tymi odzywkami tez nie nalezy. Aha, zaczelam tez wtedy uzywac kremu do rak po
      kazdym umyciu (niezly byl krem do rak i paznokci Avon)
      • Gość: Anka Re: Rozdwajace sie paznokcie IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 04.02.02, 22:44
        Sally Hansen ma naprawdę rewelacyjne ratujące preparaty.
        • Gość: Apia Re: Rozdwajace sie paznokcie IP: *.turboline.skynet.be 05.02.02, 10:46
          Dzieki bardzo za rady!! Jak tylko bede w Polsce(a to juz w piatek-hurrra!!), to
          natychmiast kupie sobie te odzywki do paznokci(tu u nas w Belgii nie ma Sally
          Hansen). Mysle tez, ze chyba warto bedzie kupic sobie takie specjalne tabletki
          na wzmocnienie moich "pazurkow".Maja byc ze skrzypem, tak???
    • Gość: Marta Re: Rozdwajace sie paznokcie IP: 10.128.131.* 05.02.02, 11:36
      A ja jeszcze polecam łykanie tabletek cynku.Cynk bardzo wzmacnia
      paznokcie.Miałam ten sam problem gdy po chorobie paznokcie mi się rozdwajały i
      łamały, to pani w aptece poleciła mi cynk.Efekt widać już po paru dniach-
      paznokcie robią się twarde,że nie sposób je nawet złamać.
      • kasiulek Re: Rozdwajace sie paznokcie 05.02.02, 21:14
        Te pastylki ze skrzypem to sie chyba nazywaja 'Wyciag ze skrzypu z witaminami'
        i sa w aptekach i w sklepach zielarskich chyba tez (???). W aptekach na pewno.
        I pomagaja.
        • Gość: dorota Re: Rozdwajace sie paznokcie IP: 192.168.0.* 30.03.02, 20:57
          fakt, skrzyp polny naprawde daje rezultaty, w moim
          przypadku juz po kilku dniach paznokcie zrobily sie
          gladkie i blyszczace, a po okolo tygodniu, dwoch
          przestaly sie rozdwajac.Az bylam zaskoczona, ze tak
          szybko:)
          • Gość: justy Re: Rozdwajace sie paznokcie IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 01.04.02, 13:09
            Skrzyp jest na prawdę bardzo dobry, nie tylko na paznokcie, ale też na włosy i
            skórę. Najszybciej efekty łykania tabletek ze skrzypem widać na skórze, potem
            na paznokciach a najpóźniej na włosach (bo rosną najwolniej).

Istnieje olejek do paznokci ze skrzypem. Nazywa się "Skrzyp-olejek do
            paznokci", firma: Paramed, cena: ok.11zł za 10 ml, w aptekach. Dobry jako
            uzupełnienie łykania tabletek.
            Pozdrawiam :)
            • Gość: atka Re: Rozdwajace sie paznokcie IP: *.acn.waw.pl 01.04.02, 13:33
              Ja walczyłam ze swoimi paznokciami ok. 2 lat. Nie było mowy o malowaniu, bo
              potem schodziły mi kolejne warstwy. Żadne odżywki nie pomogły. Po preparatach
              witaminowych wzrastał mi niebezpiecznie apetyt. Trafiłam na lekarza, który
              zalecił mi codziennie jedną kapsułkę witaminy A+E. Po trzech miesiącach problem
              się skończył, ale cały czas łykam kapsułki. Mogę już spokojnie malować
              paznokcie.
    • Gość: justy Re: Rozdwajace sie paznokcie IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 01.04.02, 13:50
      Jeszcze coś mi się przypomniało. Z preparatów do łykania (oprócz Wyciągu ze
      skrzypu z witaminami) dobre opinie słyszałam o:
      * "Vitapil" firma:Puritan's Pride, 60 tbl za ok 30 zł, starcza na 2 miesiące,
      zawiera min. cynk, drożdże, witaminy
      * "Wapń-Magnez-Cynk" firma:Wallmark , 30 lub 100 tbl, niezbyt drogi
      * "Humavit z pokrzywą i skrzypem" ok. 10 zł za 200 tbl, zawiera drożdże, skrzyp
      i pokrzywę.
      A jeśli chodzi o preparaty stosowane zewnętrznie, to bardzo dobra jest odżywka
      Sally Hansen "No more peeling" z liposomami i wapniem. Fajna jest też odżywka
      Revlon "Intense Therapy", ale mogą być kłopoty z jej zdobyciem (tak, jak z
      pozostałymi kosmetykami Revlon).
      Pozdrawiam :)
      • Gość: okęciak Re: Rozdwajace sie paznokcie IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 01.04.02, 15:03
        Gość portalu: justy napisał(a):

> Jeszcze coś mi się przypomniało. Z preparatów do łykania (oprócz Wyciągu ze
        > skrzypu z witaminami) dobre opinie słyszałam o:
        > * "Vitapil" firma:Puritan's Pride, 60 tbl za ok 30 zł, starcza na 2 miesiące,
        > zawiera min. cynk, drożdże, witaminy
        > * "Wapń-Magnez-Cynk" firma:Wallmark , 30 lub 100 tbl, niezbyt drogi
        > * "Humavit z pokrzywą i skrzypem" ok. 10 zł za 200 tbl, zawiera drożdże, skrzyp
        >
        > i pokrzywę.
        > A jeśli chodzi o preparaty stosowane zewnętrznie, to bardzo dobra jest odżywka
        > Sally Hansen "No more peeling" z liposomami i wapniem. Fajna jest też odżywka
        > Revlon "Intense Therapy", ale mogą być kłopoty z jej zdobyciem (tak, jak z
        > pozostałymi kosmetykami Revlon).
        > Pozdrawiam :)

A z jakimi kosmetykami masz problem zeby je kupic i w jakim miescie ?.Napisz to
        moze bede mogl pomoc
        • justy1 Re: Rozdwajace sie paznokcie 01.04.02, 15:50
          Dzięki za dobre chęci. Ja osobiście nie mam większych problemów z kupowaniem
          kosmetyków Revlon. O kłopotach napisałam na podstawie wypowiedzi na forum
          wizaz.pl. Dziewczyny skarżyły się, że Revlon jest w niewielu sklepach, jak już
          w ogóle jest, to nie ma połowy asortymentu itp, więc na wszelki wypadek
          uprzedziłam o tym.
          Serdecznie pozdrawiam, justy :)
          • bibelot Re: Rozdwajace sie paznokcie 02.04.02, 07:58
            a ja mam
            w Poznaniu nie znam stoiska z pełną ofertą Revlonu
            jakieś resztki tu i tam
            znajomosć oferty tylko z ulotek i forum

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka