Dodaj do ulubionych

ziemia słoneczna

27.09.09, 09:08
Witam, chcę kupic sobie ziemię słoneczną zachęcona komentarzami w necie.
Wybrałam słoneczną a nie egipską bo ma wyłącznie dobre opinie. Ale troche boje
się wydać 120 zł w niesprawdzonym sklepie. Czy ktoś może mi dać link do
dobrego sklepu? Ja znalazłam ten, może ktoś tam kupował i mi poleci?
esentia.pl/Lavertu_Puder_Ziemia_Sloneczna_p25577.htm
Obserwuj wątek
    • ada2308_71 Re: ziemia słoneczna 27.09.09, 09:09
      Aha- i jeszcze sobie wybieram ten najjaśniejszy odcień 03- mam jasną karnację z
      rozszerzonymi naczynkami.Czy dobrze robię?
    • driadea Re: ziemia słoneczna 27.09.09, 17:13
      Moim zdaniem szkoda pieniędzy na Lavertu. O niebo lepsza jest ziemia egipska,
      ale tylko pod warunkiem, że oryginalna Bikora, a nie jakiś Ikos od siedmiu
      boleści... Jeśli jednak się upierasz, to lepiej udaj się najpierw na jakieś
      targi kosmetyczne i wypróbuj, bo ten kosmetyk nie pozwala na takie manipulowanie
      kolorem, jak ziemia egipska.
      Pozdrawiam.
    • lilithh Re: ziemia słoneczna 29.09.09, 15:18
      Mam Lavertu zakupione właśnie na esentii. Również wybrałam odcień najjaśniejszy - cerę co prawda mam niezbyt jasną, oliwkową, ale bałam się że ciemniejszy odcień pudru da sztuczny efekt solarium, którego za wszelka cenę chciałam uniknąć.
      Używam tego kosmetyku do wymodelowania rysów twarzy i lekkiego podkolorowania, i w tym celu sprawdza się znakomicie. Przy nałożeniu drugiej-trzeciej warstwy można osiągnąć efekt opalenizny, nawet głębokiej (ale, jak już pisałam na nim mi akurat nie zależny).
      Czy tuszuje naczynka lub blizny potrądzikowe - tego nie wiem, bo nie posiadam.
      Czy jest lepszy od ziemi egipskiej - nie wiem, bo nie używam. Raz kiedyś jakaś pożal-się-boże konsultantka podmalowała mnie tym cudem i wyglądałam jak narzeczona Winnetou, więc się zraziłam - ale nie wykluczam że umiejętne użycie ziemi egipskiej również daje dobry efekt. Ja w każdym razie jestem zadowolona z Lavertu i na egipską nie zamienię na pewno.

Acha - podstawą jest dobry, gruby pędzel, pędzelkiem dołączonym do opakowania możesz sobie co najwyżej dokonywać drobnych poprawek, ale do nakładania na cała twarz na pewno sie nie nadaje.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka