Dodaj do ulubionych

Trądzik po 30

09.01.04, 18:40
Mam mieszaną cerę, ale do trzydziestki raczej żadnych problemów z nią nie
miałam. Teraz z miesiąca na miesiąc jest coraz gorzej. Tłuści sie coraz
bardziej i masa wulkanów mi wyskakuję, nawet na policzkach. Żadne z
kupowanych przeze mnie kremow nie pomagają. Pani dermatolog zapisała mi
antybiotyk do zmywania buzi Zineryt. PO przeczytaniu ulotki, że zawiera
alkohol nie kupiłam go. Boję się o moje rozszerzone naczynka. Może ktoś to
stosował?Bardzo proszę o jakąś radę.
Obserwuj wątek
    • Gość: śliczna Re: Trądzik po 30 IP: *.acn.pl 09.01.04, 18:55
    • Gość: śliczna Re: Trądzik po 30 IP: *.acn.pl 09.01.04, 18:57
      kup sobie krem BIODERMINE pięknie matuje i oczyszcza (w aptekach,ok.20 zł),a
      poza tym idź do dermatologa.Ja mam 28 lat i zawsze miałam problemy.Teraz kończę
      kurację TETRALYSALEM i jest DUUUUUUŻO lepiej
      • Gość: elam Re: Trądzik po 30 IP: *.gdynia.mm.pl 10.01.04, 21:38
        A jak długo przyjmowałaś ten antybiotyk bo moje dziecko bierze juz 3 miesiąc,
        faktycznie na buzi jest dużo lepiej na plecach raczej nie, ale sie boję o jego
        żołądek i watrobę.

Pozdrawiam elzbieta
        • Gość: Małgosia Re: Trądzik po 30 IP: 217.153.178.* 11.01.04, 20:28
          Ja też przyjmowałam Tetralysal. Ogólnie mam wrażenie, że mi pomógł. A miałam
          takie głębokie, niemożliwe do usunięcia wykwity pomimo 29 lat.
          Pani doktor kazała dawkować rano i wieczorem po jednej kapsułce. I tak brałam
          może trzy, cztery tygodnie. Po tym okresie pojawiło mi się na dekoldzie
          uczulenie - czerwone maciupkie krostki. Tak jak w ulotce zalecono natychmiast
          odstawiłam lek i jak narazie krostki znikają. Narazie nie biorę tego Coć
          zostało mi jeszcze półtora opakowania.
          Pozdrawiam, Małgosia.
    • Gość: Mariusz Re: Trądzik po 30 IP: *.swic.dialup.inetia.pl 11.01.04, 20:00
      Zineryt znam - mam 32 lata i miałem podobny problem po zastosowaniu Zineryt i
      kosmetyków z Oriflame nie mam problemów (kosmetyki trzeba odpowiednio dobrać).
      jezeli chcesz coś wiedzieć wiecej to napisz masikm@gazeta.pl
    • ula_s Re: Trądzik po 30 12.01.04, 11:17
      A moze to cos z hormonami? Nie masz za duzo stresow?

• Gość: Monika Re: Trądzik po 30 IP: 5.3.1R* / 195.75.14.* 12.01.04, 11:43
      Ja uzywalam Zinerit i tez mam popekane naczynka, pomoglo mi a naczynkom nie
      zaszkodzilo.
      Polecam ci kuracje kwasami zluszczajacymi, wykonuje ja lekarz. Ja mialam dwa
      razy easy peel i raz yelow peel - rezultaty byly naprawde zaskakujace, jestem
      bardzo zadowolona, polecam bardzo! Nie sa to tanie zabiegi, ale biorac pod
      uwage te wszystkie mascie, leki, kremy, maseczki itp - na pewno sie oplaca!
      • Gość: M do Moniki IP: *.kra.cdp.pl / *.kra.cdp.pl 12.01.04, 12:02
        Monika,
        a jak porównujesz easy peel i yellow peelem?
        Bo ja mialam easy ale teraz nei moge sie wylaczyc ani na moment z pracy. Mysle
        o yellow? Jak to jest - efekty i mozliwosc pokazania sie ludzkosci??
        Poodbno tez niezly jest gliko peel ale nie wiem, jak to sie ma do yelow.
        Pa, M
        • Gość: Monika Re: do Moniki IP: 5.3.1R* / 195.75.14.* 12.01.04, 15:20
          Po easy peel schodzila mi bardzo skora tylko za pierwszym razem, za drugim bylo
          juz super i jesli zrobisz go np. w czwartek to do poniedzialku wszystko powinno
          byc ok i bedziesz sie mogla w pracy pokazac. Po yellow peelu skora mi prawie
          nie schodzila, byly taki prawie niewidoczne znaki, ale ogolnie sedzialam przy
          stole z rodzina podczas swiat bez stresu :) Mialam tylko bardzo sucha skore i
          nawilzalam ja silnie i tyle. Problem tylko w tym, ze wydaje mi sie, ze easy
          jednak silniej i lepiej dziala (no i jest tanszy). Radze ci mimo wszystko
          sprobowac easy, za drugim razem naparwde jest mniej widoczny! Powodzenia!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka