carpediem77 15.10.09, 11:33 moje oczy są podkrązone i do tego mam sińce pod oczami, czy mozecie polecic jakies zabiegi kosmetyczne/dermatologiczne na taki problem? dziękuje z góry Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
issey_miyake Re: zabiegi na podkrążone oczy 15.10.09, 12:30 Najpierw wyklucz zdrowotne aspekty: - brak snu, wyczerpanie organizmu - niewłaściwe odżywianie (niedobory żelaza i witamin) - upośledzone krążenie krwi w skórze pod oczami - skłonność dziedziczna do sińców pod oczami (bardzo cienka skóra powiek i wokół oczu) - zastoje limfatyczne - dziedziczna skłonność do odkładania się pod oczami tkanki tłuszczowej - choroby: serca, nerek - stany wyczerpania nerwowego Zabiegi - polecam - Enerpeel EL. Odpowiedz Link Zgłoś
marszaleczek [...] 01.11.09, 17:05 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
sabriel Re: zabiegi na podkrążone oczy 01.11.09, 18:17 Do zależy jakie jest tego podłoże. Jeżeli dziedziczne ( jak u mnie) to raczej nic poza operacja plastyczną nie pomoże. Odpowiedz Link Zgłoś
e-robaczka Re: zabiegi na podkrążone oczy 10.11.09, 00:52 Ja jestem fanką kosmetyków Academie. Ta firma ma zabieg na opuchniecia okolic oczu. Moja mama zrobila ich sobie z 5 i sobie chwali. Ja co prawda takiej kuracji nie potrzebowalam, ale korzystalam z innych, na twarz i bardzo sobie chwale efekty. Spróbuj Odpowiedz Link Zgłoś
kakarigeiko Re: zabiegi na podkrążone oczy 12.11.09, 16:04 ja słyszałam wiele dobrego o zabiegu firmy Norel "magic touch" jest tam masaż kamieniami półszlachetnymi okolic oczu co pobudza krążenie zatem powinno też dobrze działać na sińce pod oczami Odpowiedz Link Zgłoś
issey_miyake Re: zabiegi na podkrążone oczy 12.11.09, 16:59 kakarigeiko napisała: > ja słyszałam wiele dobrego o zabiegu firmy Norel "magic touch" jest tam masaż > kamieniami półszlachetnymi okolic oczu co pobudza krążenie zatem powinno też > dobrze działać na sińce pod oczami norel nie jest wiele wart, niestety - to podrzędna firma, a działanie ma równie przeciętne Odpowiedz Link Zgłoś