Dodaj do ulubionych

Lasting performance Max Factor- pytanko:)

17.12.09, 17:06
Dziewczyny, jestem na etapie poszukiwań kryjącego i matującego
podkładu- a na wizazu bardzo dobre opinie ma LP Max Factora.
Chciałabym go kupić, tylko czy on rzeczywiście dobrze kryje i
matuje ? Mam cerę mieszaną i trochę do ukrycia. Aha i jeszcze nie
mogę połapać się w odcieniach- moja cera jest jasna(włosy blond) ale
nie blada- widzę, że najczęściej używany jest nr 105 soft beige.
Niżesze kolory 100, 101, 102 są uważane za białe z domieszką różu.
Czy ten 105 to jest stosunkowo jasny ?
bo rozumiem, że 106 i dalsze są już ciemniejsze?
Obserwuj wątek
    • laracroft82 Re: Lasting performance Max Factor- pytanko:) 17.12.09, 17:12
      co do pierwszej czesci - tak jest dobrze kryjacy, matujacy rowniez,
      niedoskonałosci jak najbardziej ukryjesz, chyba ze sa bardzo duze to moze byc
      problem, ale z drobnymi daje sobie b.dobrze rade, jest rowniez trwały..co do
      drugiej czesci sie nie wypowiem, gdyz akurat mam ciemna karnacje i jasne
      odcienie sa mi obce...
      • madzialenka_live Re: Lasting performance Max Factor- pytanko:) 17.12.09, 17:23
        dzięki, a czy wchodzi w pory i zmarszczki?
        • laracroft82 Re: Lasting performance Max Factor- pytanko:) 17.12.09, 18:03
          madzialenka_live napisała:

> dzięki, a czy wchodzi w pory i zmarszczki?

nie miałam takiego problemu, generalnie jak dla mnie badzo porzadny podkład,
          uzywałam go bardzo długo, pozniej przerzuciłam sie na mineralny astora - tez
          bardzo dobry jednak z drobinkami złota czyli efekt bardziej rozswietlenia niz
          matu ;)
    • pusza123 Re: Lasting performance Max Factor- pytanko:) 17.12.09, 19:50
      tez mam ciemną karnację i używam zdaje się 109. ale jestem bardzo
      zadowolona. podkłada fajnie kryje, jest dośc trwały. polecam
    • ladyinblack Re: Lasting performance Max Factor- pytanko:) 17.12.09, 20:22
      Nie jestem bardzo blada a używam odcienia 101 (też mam jasną cerę i blond włosy). Czasami w lecie jak się bardziej opalę to pasuje mi odcień 102. Nie zgadzam sie, że to białe kolory :)
      Wydaje mi się, że dla jasnej karnacji 105 będzie o wiele za ciemny, ale to wszystko też zależy od odcienia skóry. Niestety, trzeba sameu pobróbować.

A podkład jako taki bardzo polecam - ładnie i trwale kryje nie tworząc maski.
    • labellaluna Re: Lasting performance Max Factor- pytanko:) 24.12.09, 12:21
      To jest rewelacyjny podkład! Używam go od wielu lat. Gdy miałam problemy z cerą
      - strrrrraszne pryszcze - używałam go plus puder Creme Puff Max Factor plus
      korektor też MF (korektor kładłam tam gdzie było to potrzebne ale na podkład i
      dopiero puder na to) - i w ogóle nie było nic widać! Cera jak u lali, ale bardzo
      naturalny wygląd, żadnej maski. Mam mieszaną cerę i podkład owszem, matowi
      pięknie, ale u mnie na jakies 4 godziny - potem strefa T się błyszczy i trzeba
      zrobic poprawkę. Mimo to wybaczam mu to :) Jak dla mnie są to kosmetyki
      pierwszej potrzeby i mam zamiar pozostać im wierna jeszcze długo. A odkąd się
      dowiedziałam , że założyciel firmy Max Factor urodził się w Polsce, w Łodzi, to
      mam jeszcze większy sentyment do tej firmy :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka