Dodaj do ulubionych

powody problemów z cerą

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.04, 09:31
Dziewczyny1
Skąd Wy wiecie co Wam szkodzi, co powoduje wypryski?
Ja nie mam pojęcia czy krostki pojawiają mi się dlatego, że akurat taki
nieszczęsny miesiąc, czy dlatego że szkodzą mi pigułki czy też z powodu kremu
albo "przekarmienia" skóry... (swoją drogą nie wiem jak to jest z
tym "przekarmieniem" - jedna teoria głosi, że nie da się zaszkodzić skórze
kosmetykami, bo ona i tak weźmie sobie z nich to co jej potrzebne, a druga,
że jednak da się ją "przekarmić")
I w zwiazku z tym nie wiem co robić - odstawić pigułki? zmienić krem?
przeczekać?
Strasznie mi się cera psuje!
Ratunku!
Obserwuj wątek
    • beba2 Re: powody problemów z cerą 05.02.04, 12:25
      Koniecznie wejdź na www.parazyt.gower.pl/acneexpress2003.htm.Tam jest wszystko
      nic dodać nic ująć.Dr Różański ma łeb nie od parady.Sprawdziłam na sobie i po
      15 latach walki z "trądem" mam go prawie z głowy.
      • Gość: gość Re: powody problemów z cerą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.04, 10:59
        Tak, tylko że ja nie mam trądziku.
        Cerę mam raczej suchą, a od czasu do czasu pojawiaja się krostki. Czasem mniej,
        czasem więcej... Ale w wieku 26 lat przy tego rodzaju cerze wolałabym nie mieć
        tych "niespodzianek".
        Kłopot w tym ,że po prostu nie wiem co jej powoduje :(
        • beba2 Re: powody problemów z cerą 06.02.04, 23:28
          Jakbyś zechciala się wczytać w tę stronkę to jest podstrona o"złych
          substancjach w kosmetykach",która odpowie na Twoje pytanie "co je
          powoduje".Ten lekarz jest dermatologiem i zna potrzeby i problemy każdej
          skóry.Napisał też,że wiele składników w kremach po prostu się nie wchłania ,bo
          są robione na nieodpowiedniej bazie np.parafinie.Naprawdę jeszcze raz polecam -
          zajrzyj tam.
      • Gość: kaśka Re: powody problemów z cerą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.04, 20:17
        no co ja moge powiedziec... DZIEKI WIELKIE za ten link!!! no cos wspanialego!!!
        tam jest wszystko!!! jeszcze nie wiem jak to wszystko dziala ale zaraz sie
        biore za przygotowywanie korektora:)))
        jeszcze raz dzieki i polecam wszystkim zalamanym swoim widokiem w lustrze;/
    • Gość: J. Re: powody problemów z cerą IP: *.zgora.dialog.net.pl 05.02.04, 14:22
      ja tez czesto zagladam i teraz kupuje przewaznie tylko rzeczy polecane przez
      niego, szkoda, ze tych preparatow jest malo (ocena kosmetykow)
    • ab1960 Re: powody problemów z cerą 06.02.04, 13:10
      Po pierwsze należy obserwować siebie, swoją skórą. np. przed miesiączką i po i
      porównaj, podobnie i z pastylkami, to wymaga trochę czsu i chwili
      zasstanowienia się nad samą sobą.
      Teraz co do brania przez skórę składników z kremów. Rzeczywiście skóra bierze
      to co potrzebuje ale to muszą być kosmetyki takie które działają pobudzająco
      na komórki, które niestety łatwo sie rozleniwiają. Poza tym jak masz kosmetyki
      z terminem ważności 3-4 lata, to jak myślisz, co dobrego w nich może być? Poza
      tym co rzeczywiście w nich dobre to "TONA" konserwantów. Rzadko się zdarza, że
      ktoś uczulony jest na składniki w danym kremie, najczęściej właśnie na
      konserwanty.
      Masz ochotę to napisz do mnie zadam parę pytań dotyczących Twojej cery i
      postaram się coś mądrego doradzić. mój e-mail:ab1960@gazeta.pl
      pozdrawiam
      • Gość: baba Re: powody problemów z cerą IP: *.aster.pl / *.aster.pl 07.02.04, 15:46
        daj spokoj z tą akwizycją...
        • Gość: kika Re: powody problemów z cerą IP: *.aster.pl / *.aster.pl 07.02.04, 16:28
          hehe..
        • ab1960 Re: powody problemów z cerą 07.02.04, 22:14
          Do "baby" mam pytanie czy Ty wiesz co znaczy akwizycja?, bo mam wrażenie, że
          mylisz pojęcia. Zajrzyj do encyklopedii albo może zapytaj na forum????????????
          Poza tym jeżeli ktoś nawet ma takie zajęcie to co w tym złegO!!!!!!!!
          Pozdrawiam, jak do mnie napiszesz to też odpowiem :ab1960@gazeta.pl
          • Gość: pina Re: powody problemów z cerą IP: *.aster.pl / *.acn.pl 08.02.04, 13:24
            no aż zajrzałam z ciekawości, bo może i ja w nieświadomości żyję?
            ..

akwizycja (słownik wyrazów obcych)
            (łc. acquisitio od acquirere, acquisitum ‘zjednać sobie’) ekon. zjednywanie
            sobie kogoś w celu uzyskania zamówienia na dany towar lub usługę; także w celu
            bezpośredniego zbycia towaru klientowi.

wszędzie ciebie pełno i na wszystko masz cudowne rady..
            przestań już..
          • Gość: baba a co to jest ? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 08.02.04, 20:01
            upierdliwa reklama w każdym wątku ?!
            myślisz, że co ?
            że ja nie czytam może w Twoich myślach, co ?:)

akwizycja !!!akwizycja !!!akwizycja !!!akwizycja !!!akwizycja !!!akwizycja !!!
            • ab1960 Re:chyba ????? 09.02.04, 19:01
              właściwie szkoda tracić na tego typu ludzi czas.
              pozdrawiam Cię ab1960@gazeta.pl
    • ula_s Re: powody problemów z cerą 07.02.04, 18:00
      Takie male pryszcze z bialymi koncowkami robia mi sie czesto jak stosuje kremy z
      substancjami zatykajacymi pory. Mam cere mieszana i wyjatkowa sklonnosc do
      zatykania porow na czole oraz w okolicy ust.
      Natomiast duze, bolace pryszcze - robia sie glownie w okolicy miesiaczki wiec to
      raczej sprawa hormonalna.
      Mnie sie prawie udalo wyeliminowac pryszcze odkad zaczelam kupowac kosmetyki do
      cery tlustej/miesznaje, ktore zwykle sa wolne od substancji zatykajacych pory.
      Polecam kosmetyki ktore maja zaznoczone "non-comedogen" (czyli po poslku
      niekomedogeniczne = nie zatykajace porow) oraz "oil-free" (beztluszczowe).
      Niestety wiekszosc zwyklych kremow do "kazdego" rodzaju cery moze powodowac
      zatykanie porow. Mozesz sie zastanowic nad zaryzykowaniem eksperymentu ze zmiana
      kremu.

Z konkretnych ogolnie dostepnych kremow polecam apteczne - Hydraphase legere z
      La Roche Posey, Hydrance legere Avene, ewentualnie serie Erisa do cery tlustej
      (z 20 na opakowaniu). Wiekszosc drozszych kosmetykow (Dior, Chanel, Clinique,
      Clarins etc.) wystepuje w dwoch wersjach - krem i emulsja. Emulsje sa
      przeznaczone do cery mieszanej, tlustej i rowniez nie powinny zatykac porow ale
      oczywiscie zdarzaja wyjatki.
      Jesli eksperyment z kremem sie nie powiedzie, zawsze mozesz sprobowac odstawic
      pigulki.
    • magdzie Re: powody problemów z cerą 09.02.04, 19:15
      polecam Dromin, dostepny w aptece.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka