elamax 19.08.04, 15:26 Czy tsh 2,49 jest wysoki czy mam niedoczynność czy nie ma sie czym przyjmowac prosze napiszcie , może macie doświadczenia w leczeniu tarczycy dzis odebrałam wynik i nie wiem czy jest ok Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
to-ja-007 Re: TSH -TARCZYCA 19.08.04, 15:34 Spotkalam sie z dwiema granicami gornymi norm tsh - 4 i 6 a wiec Twoj wynik powinien byc raczej w normie. Nie podali Ci norm w Twoim lab? Odpowiedz Link Zgłoś
ojka1 Re: TSH -TARCZYCA 20.08.04, 15:38 Mój pierwszy wynik to 29,0 i to była niedoczynność. Twój TSH jest w porządku co nie znaczyże że musisz mieć zdrową tarczycę. Jeśli masz jakieś wątpliwości musisz się spotkać z lekarzem (tylko nie rodzinnym, oni zazwyczaj nie maja pojęcia jeżeli chodzi o choroby tarczycy). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DRSZAMAN Re: TSH -TARCZYCA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.04, 16:09 Oj, zraniłaś mnie na wskroś! Znają się znają, tylko NFZ nic poza TSH praktycznie nie finansuje, więc macamy wam tarczycę i grzecznie się uśmiechamy. TSH masz w normie ale jeden wynik to mało. Odpowiedz Link Zgłoś
ojka1 Re: TSH -TARCZYCA 20.08.04, 16:20 Miło, jeśli prynajmniej się uśmiechasz.A może przy okazji znasz jakiegoś dobrego endokrynologa w Warszawie lub Lublinie.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: drszaman Re: TSH -TARCZYCA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.04, 19:48 m-m, ;-(, ale powodzenia....... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dominika Re: TSH -TARCZYCA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.04, 21:38 aja mam pytanie,od roku nie można mi wyrównać hormonów tarczycy, jeśli ja mam teraz TS:H = 0,006, a FT4= 1,1 Norma:0,9-1,9. to trwa już pół roku. I co mam ztym zrobić? jak zaczynam brać metizol, cała puchnę, boli mnie niemiłosiernie głowa i stawy-czyli robi się niedoczynność! A tsh jest cały czas na niezmienionym poziomie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alicja czarodz Re: TSH -TARCZYCA..niedoczynnosc IP: *.bi.hts / *.hts.com.pl 31.08.04, 08:45 mam podobnie- o co chodzi....? ktoś to przerabiał?:))) A. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alicja czarodz Re: TSH -TARCZYCA..niedoczynnosc IP: *.bi.hts / *.hts.com.pl 06.09.04, 13:59 A jak ja dostałam Thynidazol 20 i Letrox 50 dl aTSH<0,025 to wpadłam na TSH=44 i mam w/w objawy i jestem jak śpiaca królewna...jak ciapa śpiaca.Co robić?? Pozdrowionka? Ktos cos poradzi????????? Aha...mam teraz schodzenie z Thyrozolu na dawke5 mg. A stawy daja mi w kośc jak licho...jak to długo potrwa? czy to odwracalne??????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alicja czarodz Re: TSH -TARCZYCA..niedoczynnosc IP: *.bi.hts / *.hts.com.pl 06.09.04, 14:01 sorry-chodziło o lek:Thyrozol 5. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alicja czarodziejk Re: TSH -TARCZYCA..niedoczynnosc IP: *.bi.hts / *.hts.com.pl 07.09.04, 07:55 Powtarzam temat:))))czeeeeeeeść:))) Odpowiedz Link Zgłoś
kamila1234 Re: TSH -TARCZYCA 07.09.04, 09:49 ja mam wynik 2,35 i jest ok ....ale zobacz co ty piszesz!!! najpierw mialas 2,45 a po lekach niedoczynnosc masz 44!! wez idz do specjalisty a pozatym jezeli mialas tsh w normie to po co przyjmowalas leki?????????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alicja czarodz Do Kamilii--przeczytaj prosze ... IP: *.bi.hts / *.hts.com.pl 07.09.04, 11:48 Zauważ Kamilo-napisałam TSH< 0,025 a weszłam na TSH=44. Kuracja zastosowana przez dobrego-opinia w krakowie-ENDOKRYNOLOGA> Patrz post wyżęj-tam pisze o zastosowanych lekach. Także tak zadziałął specjalista....hm.... A TSH prawie bliskie zeru-tu oznaczało jednak nadczynność, pozdrawiam, pa Ala Odpowiedz Link Zgłoś
fizia11 Re: TSH -TARCZYCA 07.09.04, 09:53 Jestem miesiąc po operacji tarczycy (guzki zimne). Przed operacją nie przyjmowałam żadnych leków, wyniki były w normie (robiłam TSH, FT4, FT3, scyntygrafię, BACC, USG). Po operacji biorę jedną tabletkę Euthyroxu 75 rano oraz rano i wieczorem po tabletce Propranololu 10. Endokrynolog przepisał mi leki na trzy miesiące i w listopadzie mam sie do niego zgłosić. Nie zlecił mi żadnych badań, czy to dobrze? Miałam kołatanie serca teraz zostały uciski w klatce piersiowej i trudności z oddychaniem, czasami kaszel. Ostatnio drapie mnie w gardle, ciśnie w uszach i od tygodnia prawe oko swędzi mnie i wskazuje to na jakieś zapalenie. Po operacji ani chirurg ani endokrynolog nie powiedzieli mi co moge robić czego nie. Proszę o udzielenie mi rad jak postępować, czy powinnam przyjmować jakieś inne leki (gardło, oko, kaszel)? Czy blizne po operacji należy jakoś pielęgnować czy są jakieś maści? Proszę o pomoc. Pozdrawiam. Wdzięczna za każda radę. Odpowiedz Link Zgłoś