Dodaj do ulubionych

Piekące oczy od kremu do make-upu

IP: 194.200.250.* 12.02.02, 17:45
Od kilku lat stosowałam make-up w kremie Elizabeth Arden - Flawless Finish.

W zeszlym roku zauwazylam ze coraz bardziej mnie piekły oczy.

Gdy nie miałam nałożonego make-upu uczucie pieczenia znikało.

Kupiłam sobie inny kre, tym razem Lancome Fotogenic. Ten co prada wygladal
b.ladnie, ale tak mnie oczy po nim piekły że po kilku razach go odstawiłam.

Takie same miałam objawy po: Shiseido, Clinique, Estee Lauder.

Za każdym razem omijam starannie okolice oczu.

Wreszcie po wielu próbach (oczywiście brałam próbki) trafiłam na Max Factor i
ten jakoś nie wywołuje nieprzyjemnych objawów.

Czy któraś z Was ma podobne przeżycia?

Zauważyłam też, że latem kładąc na twarz krem ochronny z wysokim filtrem
UVB/UVA to pieczenie też powracało

Obserwuj wątek
    • Gość: Anka Re: Piekące oczy od kremu do make-upu IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 13.02.02, 02:10
      Dziwne rzeczy piszesz... Na szczęście nic takiego mi się nie przytrafiło, ale
      gdybym coś takiego przeżyła za, bagatelka, takie sumy, jakie trzeba wydać na
      w/w preparaty, chyba bym się wściekła!
      • Gość: ixi Re: Piekące oczy od kremu do make-upu IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 14.02.02, 16:18
        Ja mam może nie to samo, ale w tym stylu - po większości tuszy i podkładach
        boli mnie glowa. Dziwne, ale prawdziwe. Podkladów m.in. przez to nie używam -
        przestawiłam się na kremy koloryzujące.
    • Gość: lola Re: Piekące oczy od kremu do make-upu IP: 193.0.124.* 14.02.02, 17:31
      Mam to samo także po Revlonie- koszmar. Wydanie 70 zl na podkład to dla mnie i
      tak poważny wydatek - dlatego wpadłam w dziką rozpacz. Mam jednak chyba "lepszy
      problem"- po podkładzie Vichy SCHODZI MI SKÓRA z powiek i okolic oczu - to
      też "fantastyczna sprawa".
      • Gość: .klamka. Re: Piekące oczy od kremu do make-upu IP: *.pl 15.02.02, 20:21
        wydaje mi sie,ze poprostu jestescie uczulone na jakies skladniki. ja np mam
        uczulenie na emulgator i nie wszystkie podklady moge uzywac. na waszym miejscu
        odwiedzilabym dermatologa i zrobila testy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka