Gość: Kasia IP: 195.94.201.* 12.02.04, 09:28 Jakie sa Wasze doswiadczenia w zakupach na esentia.pl? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: misia Re: esentia.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.04, 10:37 doświadczenie b. pozytywne. na paczke czekałam 5 dni (w tym sob. i nie.) dołączyli próbki kosmetyków (kremy przeciwzmarszczkowe) tematycznie powiązane z zamówieniem (j.w.). Odpowiedz Link Zgłoś
marghot Re: esentia.pl 12.02.04, 10:44 moje pozytywne, zamiawiałam dwa razy raz przesyłka przyszła błyskawicznie - 2 dni drugim razem zebranie produktów zabało więcej czasu, ale i tak po 5 dniach miałam wszystko u siebie próbki dość marne i w znikomej ilości - najczęściej tanich polskich kremów - mnie akurat uczuliły :( teraz nie zamiawiam, bo okazuje się że w piotrze i pawle mam taniej (radzę bardzo dokładnei porównać ceny)- mam wrażenie że esentia mocno zawyża ceny sklepowe; poza tym zniechęcił mnie wymóg złożenia zamówienia na conajmniej 40zł Odpowiedz Link Zgłoś
masia27 Re: esentia.pl 12.02.04, 11:08 mnie jeszcze dodatkowo zniecheca brak mozliwosci zaplacenia karta lub przelewem, przez co musze placic wiecej za przesylke - poczta polska pobiera oplate 5zl za paczke do 1kg, a w esentii za przesylke pobieraja 9,5zl Odpowiedz Link Zgłoś
balbina_alexandra Re: esentia.pl 12.02.04, 11:53 Do tej pory byłam zadowolona, przychodziło błyskawicznie. Ceny jak dla mnie ok, zamawiam dość rzadko na bardzo duzą kwote i to mi sie opłaca. Podobało mi sie to że mogę tam dostać takie rzeczy o które cięzko normalnie (zywa ziemia wulkaniczna, Idea 25 czy Boreade). Próbki jak próbki, chyba dość przypadkowe, na tych mi akurat nie zależało, dałam siostrze. Teraz trafia mnie cięzki szlag bo zrobiłam tydzień temu spore zamówienie i od tygodnia jest już potwierdzone, ale wysyłki nie ma. Chyba mają jakiś problem ze skompletowaniem ale to mnie już drażnic zaczyna. Obawiam się że kontakt z nimi bedzie albo utrudniony albo wręcz niemozliwy. Wczoraj wysłałam maila - ciekawe czy raczą odpisać. Uważam że jesli czegoś nie mają, to powinni zdjąć to z oferty... albo skontaktować się ze mną, bo moze nie mogę tyle czekać i zrezygnuję z zakupu, ech... Do tej pory myslałam tak jak masia - że wygodniej było by płacic przelewm, nie płacić haraczu poczcie itp. Ale właśnie zmieniłam zdanie. Gdybym im zapłaciła 250 zł i czekała kilka tygodni na przesyłke, chyba bym naprawdę z wściekłości pękła... Nie bede ich na razie szkalować, może odpiszą mi na mojego maila... Odpowiedz Link Zgłoś
marghot Re: esentia.pl 12.02.04, 12:00 balbina_alexandra napisała: > Do tej pory myslałam tak jak masia - że wygodniej było by płacic przelewm, nie > płacić haraczu poczcie itp. Ale właśnie zmieniłam zdanie. Gdybym im zapłaciła > 250 zł i czekała kilka tygodni na przesyłke, chyba bym naprawdę z wściekłości > pękła... ale można także płacić przelewem już po skompletowaniu zamówienia - taka opcja pojawia się w zamówieniach w księgarni merlin i jest to OK Odpowiedz Link Zgłoś
masia27 Re: esentia.pl 12.02.04, 12:07 ja kiedys pisalam do nich z pytaniem czy maja zamiar wprowadzic inne formy platnosci, to odpisali, ze to musialoby sie wiazac z podniesieniem cen o ile jestem w stanie to zrozumiec w przypadku platnosci karta (bo sklep placi chyba haracz w wysokosci 5% wartosci kazdej transakcji), to juz w przypadku placenia przelewem zupelnie nie widze uzasadnienia Odpowiedz Link Zgłoś
balbina_alexandra Re: esentia.pl - zwracam honor 12.02.04, 12:59 No prosze a jednak odpisali! Słusznie domyslałam się z czym mają problemy - czekaja na peeling Boreade, ponoc ma być dziś albo jutro najpóźniej. No zobaczymy, w rózne obiecanki nie wierzę, najwyżej zrezygnuję z tego zakupu jak do przyszłego tygodnia nie wyślą. W każdym razie mile zaskoczyli mnie odpowiedzią na mój mail. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dalloway Re: esentia.pl - zwracam honor IP: *.chello.pl 13.02.04, 10:22 mi też kiedyś odpisali, czego tam nie mogli skompletować, więc postanowiłam z tej rzeczy zrezygnować - odpisalam natychmiast po otzrymaniu odpowiedzi na mojego maila. potem czekalam na nastepnego maila bardzo dlugo, az w koncu sie doczekalam i dowiedzialam, ze odpisalam za pozno!!!! i już zrezygnować nie moge. potem czekalam jeszcze dwa tygodnie, czyli razem cztery. czasami cos tam zamawiam jak juz musze (bo nigdzie nie ma), ale uwazam, ze to jest bardzo nierzetelna firma. Odpowiedz Link Zgłoś
balbina_alexandra Re: esentia.pl - zwracam honor 13.02.04, 11:31 Dalloway... Ty mnie nie strasz proszę :(((( wiem że są niesolidni, ale są jedyni jak na razie, do tej pory mi się udawało, szło wszystko w miare szybko :(((((((( jak przyjdzie mi czekać miesiąc... chyba wybiorę sie do jakieś normalnej apteki/sklepu po cośkolwiek :(((( Odpowiedz Link Zgłoś
eoia Re: esentia.pl - zwracam honor 13.02.04, 13:05 kupowalam w esentii juz wiele razy. fakt, zdarzalo sie, ze nie mieli jakiegos produktu na stanie ale zawsze moglam zrezygnowac z tego produktu (co kilka razy zrobilam bo zalezalo mi na czasie). wydaje mi sie, ze to, ze czekalas miesiac bylo tylko Twoim wyborem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dalloway Re: esentia.pl - zwracam honor IP: *.chello.pl 13.02.04, 13:50 przeczytaj DOKLADNIE po dwoch tygodniach napisalam maila z prosba o przyspieszenie dostalam odpowiedz ze moge z czegos tam zrezygnowac i wtedy dostane od razu wiec natychmiast ( 5 minut!!!) odpisalam, ze chce tak zrobic nastepnie czekalam i czekalam, az w koncu przyszedl mail, ze nie moge zrezygnowac, bo juz za pozno dla mnie jest ewidentne, ze firma nie chciala zrezygnowac z zarobku i dlatego nie pozwolila mi zrezygnowac poza tym moje kolezanki tez maja negatywne doswiadczenia ciesze sie, ze Tobie szlo lepiej Odpowiedz Link Zgłoś
lahliq Re: esentia.pl 13.02.04, 13:50 Kupowałam około 10 razy, ostatnie dwa razy zniechęciły mnie do nich - zbyt długie oczekiwanie (ponad dwa tygodnie), brak towaru. Poza tym mam już dość oczekiwania kiedy wprowadzą inne formy płatności poza pobraniem - nie cierpie tej formy płatności. Do rezygnacji z nich skłoniło mnie równiez to, że porównałam sobie ceny w Rossmanie. Teraz mam taniej i od razu, bez oczekiwania tygodniami... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gocha221 Re: esentia.pl IP: *.icpnet.pl 13.02.04, 15:10 ja jeszcze nic nie kupowałam ale pisze w sprawie cen!!!! -odzywke Pierre Rene kupilam w naturze za 14,50zl, czyli niewiele taniej, ale jednak -szampon Argiletz, ktory na esentii jest za 11 z groszami, ja widzialam w malym osiedlowym sklepie zielarskim za 9,50 ale maseczki w tym sklepie byly juz 2 zl drozsze. wiec nie we wszystkim te ich ceny sa takie wspaniale i korzystne... Odpowiedz Link Zgłoś
masia27 Re: esentia.pl 13.02.04, 15:20 wlasnie, a jak sie doliczy do tego jeszcze koszty przesylki, to konkurencyjnosc esentii maleje jeszcze bardziej Odpowiedz Link Zgłoś