maga19 15.02.04, 17:36 Szczególnie chodzi mi o to, od którego roku życia można go używać. Jakoś nie mogę doszukać się tej informacji na żadnej ulotce ani w żadnej gazecie. Wiem, że nadaje się na dzień i na noc, również pod oczy. Pomóżcie! Magda Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
justy1 Re: Vichy-Myokine Wiecie coś na ten temat? 15.02.04, 19:23 ja traktuję go jako "pierwszy krem przeciwzmarszczkowy". oczywiście na dzień należy nałożyć na niego coś ze skutecznym filtrem min.spf15- wtedy dopiero można mówić o walce ze zmarszczkami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gocha221 do justy1 IP: *.icpnet.pl 16.02.04, 00:28 mogłabyś napisać czego z filtrami uzywasz?? ja do tej pory troche to zaniedbywałam, potem staralam sie kupowac kremy i podklady z filtrami, ale 1 nie zawsze tak latwo cos upolowac, a jesli juz to filtr jest niski 2 czasami bardziej odpowiada mi krem czy podklad bez filtrów.. moglabys polecić cos z filtrami w miare niedrogiego.. aha! i jak to klasc? pod kram czy na krem?? dzieki i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justy Re: do justy1 IP: *.visp.energis.pl 18.02.04, 15:28 w tej chwili mela d (spf15, z tym, ze teoretycznie jest to krem wybielajacy) na zmianę z Vichy spf40 w sprayu. z tańszych a nieźle chroniacych: Iwostin spf15. filtry nakładamy jako ostatnią warstwę. Odpowiedz Link Zgłoś
balbina_alexandra Re: Vichy-Myokine Wiecie coś na ten temat? 15.02.04, 20:30 Jestem jeszcze przed 30 ale strasznie spodobał mi się ten krem i kupiłam go po tym jak dostałam próbki w aptece. Jeden z niewielu kosmetyków vichy co mnie nie uczula, bardzo przyjemny, delikatny, slicznie pachnie. Wygładza, ale drażni mnie ta dzika ilość silikonów z tym kremie. Nie wierzę w jakieś specjalne działanie tego kremu, strasznie irytuje mnie ze w przeciwzmarszczkowym kremie aptecznym brak nie ma filtra - o ironio... Co do wieku - nie ma chyba płynnej granicy. W gazetkach pisało ze 30 - 35 lat, ale tego typu kremy mogą uzywać już kobiety po 20 życia - stosuje się je zapobiegawczo. Zresztą potwierdziła to w jakimś wywiadzie kobieta która pracowała nad stworzeniem tego kremu. Odpowiedz Link Zgłoś
justy1 Re: Vichy-Myokine Wiecie coś na ten temat? 15.02.04, 20:39 balbina_alexandra napisała: > strasznie irytuje mnie ze w przeciwzmarszczkowym kremie > aptecznym brak nie ma filtra ten krem stosuje sie też na noc- filtr byłby w tym przypadku balastem (z drugiej strony Vichy mogło zrobić osobne Myokine na noc). w praktyce dużo lepiej sprawdza sie stosowanie filtra (najlepiej wyzszego niz spf15) osobno, choć nie przeczę, że krem pielęgnujący z dodatkiem filtra jest wygodny. Odpowiedz Link Zgłoś
balbina_alexandra Re: Vichy-Myokine Wiecie coś na ten temat? 15.02.04, 20:51 No wiem Justy, masz oczywiście rację... też nie rozumiem, dlaczego nie mozna było wypuścić jeden na dzień, drugi na noc... wiem że pewnie to az tak sie nie różni, ale ja jestem łatwowierna i lubuię kremik z napisan "night" bo wierze ze coś dobrego dla skóry robię :))) Inna sprawa że gdyby był filtr, to i tak pewnie bardzo skromniutki... Odpowiedz Link Zgłoś
agus7 Re: Vichy-Myokine Wiecie coś na ten temat? 15.02.04, 21:54 Vichy najwyrazniej ma jakis problem ze stworzeniem dobrych kremow z filtrami, czego przykladem jest Thermal S UV - zdecydowanie gorszy od S1 i S2... doszlam do wniosku ze chyba faktycznie - tak jak pisze justy bede uzywac kremow bez filtra ktore lubie (np moj ukochany nutrilogie 1), a na to bede nakladac filtr City spf15 Clinique, ktory jest lekki i nietlusty. Testy Myokine jeszcze przede mna :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maxfaktorzystka Re: Vichy-Myokine Wiecie coś na ten temat? IP: 195.94.206.* 18.02.04, 11:53 Ta kobieta w wywiadzie stwierdziła, że już studentki od 20 roku życia powinny go stosować! Cóż, jak tak dalej pójdzie, to będziemy wsmarowywać kremy przeciwzmarszczkowe w buźki niemowląt - bo im wcześniej, tym lepiej... Aż mi przykro, bo lubię Vichy (od lat używam Thermal S2), a NIE lubię, jak ktoś chrzani... Dziewczyny, wydaje mi się, że jeśli ten krem jest na zmarszczki mimiczne, to na dzień (nocą min nie robimy). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Vichy-Myokine Wiecie coś na ten temat? IP: *.jastrzebie.sdi.tpnet.pl 15.02.04, 21:17 zdecydowanie krem jest dla kobiet od 35 roku zycia. Moja Pani dermatolog odradzała mi go! (mam 25) Zdecydowałam sie na dermike Proventi. Na dziń i na noc (osobno) Dziewczyny nie stosujcie takich silnych kermów w wieku 20 lat!!! Odpowiedz Link Zgłoś
justy1 Re: Vichy-Myokine Wiecie coś na ten temat? 15.02.04, 22:36 Gość portalu: kasia napisał(a): > Dziewczyny nie stosujcie takich silnych kermów w wieku 20 lat!!! a dlaczego? i od kiedy myokine jest silnym kremem??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miau25 Re: Vichy-Myokine Wiecie coś na ten temat? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.04, 23:55 grupa docelowa to 30 - 40 lat. Widzialam w info na ten temat (nie reklama, wiadomo)jeszcze zanim krem pojawil sie w sklepach. Odpowiedz Link Zgłoś
justy1 Re: Vichy-Myokine Wiecie coś na ten temat? 16.02.04, 00:03 ja też widziałam (info dla aptek). ale to o niczym nie świadczy. dla młodzych grup docelowych Vichy ma przecież Oligo 25. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joanna Pytanie IP: *.zgora.cvx.ppp.tpnet.pl 27.03.04, 16:15 Witam! Czy można stosować ten krem na noc? Czy na ten krem używając na dzień można kłaść Iwostin z filtrem? I czy nie jest za silny na kurację w wieku 22 lat? Dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś
justy1 Re: Pytanie 27.03.04, 19:25 to krem do nakładania na noc i na dzień (+filtr). czy można nałożyć na niego iwostin? tak, o ile sie to wszystko wchłonie (czyli zależy od rodzaju cery) nie jesteś za młoda. Odpowiedz Link Zgłoś
_kasia_ do justy i balbiny 28.03.04, 09:32 co sądzicie o fakturze tego kremu ? kupiłam go wczoraj i jego gęstość wprawiła mnie w osłupienie nawet wysnułam podejrzenia, że coś z nim jest nie tak z góry dziękuję za odzew :) Odpowiedz Link Zgłoś
justy1 Re: do justy i balbiny 28.03.04, 14:50 owszem- jest bardzo gęsty, dlatego, ze zawiera woski mające optycznie tuszowac zmarszczki. osobom mającym skłonność do zatykania się porów proponuję ostrożność. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: balbina_alexandra Re: do justy i balbiny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.03.04, 14:57 On taki jest - bardzo gęsty właśnie, zawiera dużo silikonów po to aby dać złudzenie idealnie gładkiej twarzy. OSoby które nie są do takich kremów przyzwyczajone mogą być niezadowolone - będą pewnie miały uczucie jakiegoś filmu na twarzy. Justy naprawdę myślisz że może zatykac pory? Przeanalizowałam skład na wszystkie strony i stwierdziłam ze bezpieczny... No w każdym razie mi bardzo służy (mam już końcóweczkę), nie zauważyłam żadnego pogorszenia się cery. Chyab pierwszy krem Vichy który aż tak mi się podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
justy1 Re: do justy i balbiny 28.03.04, 15:00 > Justy naprawdę myślisz że może zatykac pory? niestety, mi wyskoczyłu drobne grudki na szczytach policzków w okolicach oczu już po dwukrotnym użyciu Myokine i zeszłu dopiero po ok. tygodniu :( Odpowiedz Link Zgłoś