Dodaj do ulubionych

CZY KTÓRAŚ Z was STOSOWAŁA OLEJEK PICHTOWY????????

IP: *.chello.pl 18.02.04, 00:45
Obserwuj wątek
    • Gość: haga Re: CZY KTÓRAŚ Z was STOSOWAŁA OLEJEK PICHTOWY??? IP: 212.14.48.* 18.02.04, 07:46
      Stosowałam jakieś 3 dni na wypryski, efektu nie widziałam (może miałam za mało
      cierpliwości) a że mnie ten zapach do szału doprowadzał to dałam sobie spokój ;)
    • Gość: carla Re: CZY KTÓRAŚ Z was STOSOWAŁA OLEJEK PICHTOWY??? IP: 195.94.193.* 18.02.04, 10:16
      Co to takiego? Czy to to samo co PICHTOWOJE MASŁO (olejek z sosny syberyjskiej)?
      Jeżeli tak, to ja bardzo często stosuję.
      • Gość: haga Re: CZY KTÓRAŚ Z was STOSOWAŁA OLEJEK PICHTOWY??? IP: 212.14.48.* 18.02.04, 10:18
        tak to olejek z tej sosny
        :)
        a masło to do jedzenia? czy jak bo o masle nie słyszałam?
        pozdr
        • Gość: Aga* Re: CZY KTÓRAŚ Z was STOSOWAŁA OLEJEK PICHTOWY??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.04, 10:47
          W języku rosyjskim masło to właśnie olejek, olej, więc skoroto olejek z sosny
          syberyjskiej mamy wyjaśnienie pojęcia masła (w tym konkretnym przypadku) :)
    • ula_s Re: CZY KTÓRAŚ Z was STOSOWAŁA OLEJEK PICHTOWY??? 18.02.04, 10:19
      tak to olejek z sosny syberyjskiej. A do czego stosujesz? Bo ja do kapieli.
    • Gość: carla Re: CZY KTÓRAŚ Z was STOSOWAŁA OLEJEK PICHTOWY??? IP: 195.94.193.* 19.02.04, 13:15
      Olejku z sosny syberyjskiej nie stosowałam do kąpieli (mam prysznic).
      Kupiłam go na Litwie i jest koncentratem. Stosowałam go na raczej w celach
      leczniczych. Idealny na inhalacje, ból gardła, kaszel, na katar, trudno gojące
      się rany i przede wszystkim na "wieczną" młodość.
      • Gość: aśka Re: CZY KTÓRAŚ Z was STOSOWAŁA OLEJEK PICHTOWY??? IP: *.zgora.cvx.ppp.tpnet.pl 19.02.04, 15:14
        A w jaki sposób należy go stosować żeby byc wiecznie młodym?? :-)

Mam równiez w domu buteleczke tego specyfiku, głównie stosuję go do inhalacji
        podczas przeziębienia. Chociaż ostatnio kiedy podczas miesiączki wyrzuciło mi
        na ciele jakies dziwne guzkowate pryszcze, smarowałam tym olejkiem bo skączył
        mi się antybiotyk w płynie i wszystko ładnie sie wchłonęło. Moja teściowa
        stosuje go natomiast prawie na wszystko i jest zachwycona. Leczy nim m.innymi
        przeziębienia, grypę, bóle reomatyczne stawów, wypryski, stosuje go równiez do
        kąpieli.
        Pozdrawiam
        • Gość: carla Re: CZY KTÓRAŚ Z was STOSOWAŁA OLEJEK PICHTOWY??? IP: 195.94.193.* 19.02.04, 15:54
          Codziennie, 2-3 krople na język podobno odmładzają. W ten sam sposób leczę ból
          gardła. Ja to robie przed pójściem spać, bo przez jakiś czas jest się żywą
          sosenką...
    • lola211 Re: CZY KTÓRAŚ Z was STOSOWAŁA OLEJEK PICHTOWY??? 28.02.04, 10:39
      Ja dodaje 1 krople do kremu, gdy smaruje twarz na noc.Nie tylko fajnie skóre
      pielegnuje, ale i zapach swietnie relaksuje.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka