Dodaj do ulubionych

jak zdjąć farbę z włosów

01.04.10, 00:23
Wybrałam się na strzyżenie do fryzjera. Droooogi jak jasny gwint.... Chciałam tylko cięcie, a on namówił mnie na koloryzację. Mam swoje, jasne, nigdy nie farbowane włosy. Nie wiem ki czort mnie podkusił, żebym się na ten kolor zgodziła. Zrobił mi zloty, który przyciemnił ze dwa tony moje włosy i wpadają one teraz w jasno rudy. Masakra. Nie jestem zadowolona i nie mogę patrzeć w lustro na siebie. A miało być tak fajnie.... Wiosna, new image.... A mnie się płakać chce. Farba jakaś ekologiczna, nieśmierdząca, a nawet pachnąca jogurtem. Nie wiem co to, bo się na farbach nie znam. Co można z tym fantem zrobić? Czekać na odrośnięcie???? To porażka, bo mam liche włosy, które rosną w żółwim tempie. Raczej farba sama się nie zmyje chyba?
Obserwuj wątek
    • enith Re: jak zdjąć farbę z włosów 01.04.10, 01:14
      Idź na poprawkę do tego fryzjera, który cię tak urządził. Powiedz to samo, co nam tu napisałaś, że źle się czujesz w tym kolorze. Być może uda się farbę zdjąć, a przynajmniej odrobinę zmienić w kierunku, który tobie odpowiada.
      • minniemouse Re: jak zdjąć farbę z włosów 01.04.10, 04:34
        a co inni na to? moze nie jest tak zle jak ci sie wydaje.

znam kilka osob ktore uparcie czepiaja sie kolorow w ktorych wcale im nie jest dobrze,a a juz masakra z pasemkami (postarzaja jak jasny gwint)
        za to jak przypadkiem fryzjer polozy im cos ciekawego w czym im do twarzy to zaraz leca zdejmowac.
        zastanow sie- moze potrzebujesz tylko zmienic makeup - inny blyszczyk lub szminka, inny cien do powiek, jakis roz
        i nawet nie uwierzysz jaka to zrobi roznice.

bo z wlosami jak z ciuchami i dodatkami - wszystko trzeba pod kolor.

no ale jak juz naprawe tak zle sie czujesz to niekoniecznie musisz zmywac (jest zmywacz/dekoloryzator) mozesz np zrobic pasemka (nie zaraz same blond) lub polozyc inny kolor.

Minnie
        • pani_okazja Re: jak zdjąć farbę z włosów 01.04.10, 10:32
          Też miałam kiedyś taki problem-nowa fryzura, nowy kolor...i totalne
          niezadowolenie z efektu. Fryzjer oczywiście twierdził, że wyglądam
          super, ale ja niestety nie czułam się dobrze. Poszłam po dwóch
          dniach na przyciemnienie, ale po kilku myciach włosy wróciły do
          jasnego blondu, który wcale mi się nie podobał. W końcu zdecydowałam
          się na usunięcie farby, ale poszłam już do innego fryzjera. Podobno
          ten zabieg niszczy włosy, ale pewnie nie bardziej niż farbowanie, a
          ja przynajmniej miałam...problem z głowy!:)
    • lemon55 Re: jak zdjąć farbę z włosów 01.04.10, 11:19
      Mam ten sam problem. Wiosna idzie, a ja się dałam namówić na farbę. Miało być pięknie, a jest fatalnie. Włosy wyszły rude, fryzjerka mi je przyciemniła i teraz mam kasztanowe. Mam dosyć czekania, aż mi włosy odrosną, bo czekałam już rok po nieudanym strzyżeniu. W sobotę znowu idę do poprawki. Mam już kolejny raz nauczkę. Ale jak to jest, że siedząc u fryzjera człowiek nie jest w ogóle asertywny.
      • iwonagos Re: lemon 01.04.10, 15:28
        Kurcze, też się właśnie zastanawiam, dlaczego tak jest :( A później w domu ględzę, narzekam, a buzi do niego nie odezwałam i to za własne, duże pieniądze..... W ogóle nigdy nie miałam zamiaru się farbować. Mam marne włosy, ale naprawdę fajny swój kolor, zero siwych włosów.
        A fryzjer mi, że będę wyglądała wyraźniej, że kolor zupełnie nie będzie się różnił od naturalnego, że będą się lepiej układały, będą bardziej błyszczące. Uchhhhhhhhhh, ale jestem zła
        • lemon55 Re: lemon 03.04.10, 18:35
          A już najgorzej, jak fryzjer/fryzjerka jest miły. To już nie potrafię powiedzieć potem, że to on/ona namówił mnie na farbę, a ja np. chciałam balejaż. Teraz mam włosy rude pokryte ciemnobrązową farbą, bo nie było innego wyjścia. A szłam z zamiarem balejażu blond.
    • bell82 Re: jak zdjąć farbę z włosów 01.04.10, 17:19
      a fryzjer pokazywał Ci ten kolor jakos na palecie??? bo jezeli nie byłas
      specjalnie swiadoma efektu, mozesz z paragonem zareklamowac taka usługe..powiedz
      ze nie takiego koloru oczekiwałas i zle sie w nim czujesz, popros o poprawke i
      tyle..gorzej bedzie jezeli widziałas ten kolor wczesniej i dobrowolnie poddałas
      sie koloryzacji tym odcieniem, a nie na tzw słowo ze bedzie po prostu inny kolor ;)
    • postponed Re: jak zdjąć farbę z włosów 01.04.10, 17:46
      brakuje Ci asertywności, forumki Ci w tym nie pomogą.
      • pani_okazja Re: jak zdjąć farbę z włosów 02.04.10, 10:16
        Fryzjerzy mają niestety tendencje do naciągania i bajerowania. Już
        nie raz dałam się na to naciagnąć-ale mogę Wam powiedzieć alsolutnie
        szczerze, że najlepiej zaufać własnej intuicji. Jeśli wiesz, że w
        jakiejś fryzurze/kolorze nie będziesz czuła się dobrze, to żadne
        zapewnienia fryzjera tego nie zmienią...Dobrze mieć poza tym zaufany
        salon, do którego zawsze się przychodzi-to też jakaś gwarancja, że
        wyjdziemy zadowolone:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka