Dodaj do ulubionych

Znacie dobre odżywki ułatwiające rozczesywanie??

IP: *.rolmlecz.com.pl / *.rolmlecz.com.pl 25.02.04, 09:51
Mam do Was pytanko czy znacie dobre odżywki po których rozczesanie umytych
włosów nie jest koszmarem. Mam dość długie i za każdym razem męcze sie
kwadransami by je rozczesać. Stosowałam Gliss Kur, ale o ile dobrze wpływa na
włosy to średnio ułatwia rozczesywanie.
Za wszelkie propozycje będę wdzięczna.
Ada
Obserwuj wątek
    • Gość: toto Re: Znacie dobre odżywki ułatwiające rozczesywani IP: *.aster.pl / *.acn.pl 25.02.04, 10:27
      polecam Loreal Professionnel(tylko u fryzjera) maska nazywa sie: intense
      repair - cuti liss system. zolte opakowanie. rewelacja, nigdy nie mialam
      lepszej a przez farbowanie juz od 7 lat wlosy niemilosiernie przesuszyly
      sie.produkt moze nie jest najtanszy ale bbb wydajny (ok 4-5 mies)
      • Gość: Ada Re: Znacie dobre odżywki ułatwiające rozczesywani IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.04, 20:39
        A faktycznie używałam odżywki Loreala Professionnel, tylko nie wiem jakie było
        opakowanie zbiorcze, bo jak wcześniej sama sobie farbowałam włosy to zawsze
        taką małą tubkę dołanczali.
        Popatrzę też za Goldwellem w salonach i coś wybiorę. Zaraz wyślę drugiego posta
        o lokalizację i ceny we Wrocławiu.
        dzięki za porady
        Ada
    • Gość: Iza Re: Znacie dobre odżywki ułatwiające rozczesywani IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 25.02.04, 10:36
      Bardzo dobrze działają szampon i odżywki Vichy, też żółte. (chyba żółty na
      opakowaniu z reguły dotczy włosów suchych.)
      Jest tam też odżywka w sprayu. Przydatna, jesli nie myjesz głowy, a grzebień
      nie da się przepchnąc po dobroci.
    • Gość: Pantene PRO-V Re: Znacie dobre odżywki ułatwiające rozczesywani IP: *.adsl-dynamic.inode.at 25.02.04, 11:00
      Ja uzywam po kazdym myciu
      Pantene Pro-v Glatt&Seidig
      Do wlosow suchych i zniszczonych,zielony
      NAPRAWDE
      Wygladza, i latwo sie rozczesuje
      I jest wydajny.
    • naila Re: Znacie dobre odżywki ułatwiające rozczesywani 25.02.04, 12:35
      Polecam bardzo odżywki Goldwell'a z serii Kerasilk. Dostępne w salonach i
      sklepach fryzjerskich. Odkąd używam lepszego szamponu i odżywki skończyły mi
      się problemy z rozczesywaniem i mam miękkie, błyszczące i śliskie włosy.
      Poszukaj ich odżywki z proteinami jedwabiu, jest rewelacyjna.
      A tak w ogóle, to właśnie zwróciłabym się w stronę preparatów profesjonalnych
      odwracając się plecami od 'marketowych'.
    • Gość: Sandra Re: Znacie dobre odżywki ułatwiające rozczesywani IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.02.04, 12:42
      A ja radze ci sie zastanowic nad szamponem kroego uzywasz..sama mam taki
      problem - szampon o konsystencji zelu jest do niczego, natomiast konsystencja
      mleczka czy emulsji jest super.
    • Gość: Monika Re: Znacie dobre odżywki ułatwiające rozczesywani IP: 5.3.1R* / 195.75.14.* 25.02.04, 16:45
      sama mam ten problem i nie wazne, jakiego szamponu uzyje, zawsze musze tez
      stosowac odzywke. Zreszta wlosy po odzywce wygladaja lepiej :)
      Co dwa-trzy tygodnie chodze do fryzjera na jakas maske Kerastese, taka po
      ktorej trzeba troche posiedziec pod lampa rozgrzewajaca. Wystrczaja do 5 myc
      wlosow i sa naparwde dobre. Fryzjera dobiera maske do aktualnego stanu wlosow
      W domu uzywam odzywki ze splukiwaniem Kanebo (niebieska buteleczka). Dosc
      droga, ale jak wszystkie produkty Kanebo zawiera jedwab, pieknie pachnie i
      naprawde dba o moje wlosy (sa niesamowicie miekkie po niej). To jest na razie
      odzywka, ktora dla mnie nie rowna sie z zadna inna!
      Jest bardzo wydajna!
    • Gość: beba2 Re: Znacie dobre odżywki ułatwiające rozczesywani IP: *.autocom.pl 25.02.04, 19:44
      Ja dozgonnie chyba będę wierna odżywce Rigenol włoskiej firmy FRAMESI (do
      kupienia w salonach fryzjerskich ok. 25 zł).
      • Gość: Monika Re: Znacie dobre odżywki ułatwiające rozczesywani IP: *.qtn.pl / *.qtn.pl 26.02.04, 00:00
        Polecam szampon i odzywke dove do wlosow suchych i zniszczonych- niedrogie a
        naprawde rewelacyjne- po nich moje wlosy ( krecone, dotad szopa) zaczely sie
        ladnie blyszczec, i w koncu krecic a nie puszyc, sa nawilzone i dobrze sie
        rozczesuja.pozdrawiam.
    • Gość: monika Re: Znacie dobre odżywki ułatwiające rozczesywani IP: *.frigoglass.pl 26.02.04, 08:16
      a probowalas Gluss Kur ale serie Jedwabny Polysk? ja uwazam, ze to rewelacja za
      male pieniadze, mam bardzo suche, zniszczone wlosy, ktore w uzyciu zwyklego
      szamponu zamieniaja sie w kłąb siana, ktoego nie sposob rozczesac, wtedy nie ma
      mowy o tym, zeby nie uzyc odzywki lub balsamu; tymczasem po uzyciu samego
      szamponu Gliss Kur Jedwabny Polysk wlosy rozczesuja sie bez zadnego problemu,
      nie mam juz potrzeby stosowania odzywki z tej samej serii, korzysc jest
      dwojaka: oszczedza sie pieniadze, ktore w innym wypadku wydalabym na odzywki a
      wlosy nie sa nadmiernie obciazane balsamem
    • balbina_alexandra Re: Znacie dobre odżywki ułatwiające rozczesywani 26.02.04, 09:04
      Z natury mam podły gatunek włosa - nawet nie farbowany, nie traktowany
      suszarką, łamie się w połowie i już. Szampony w większość plączą mi włosy,
      które są potem brzydko postrzępione. Nie ma się co oszukiwać, przy
      problematycznych włosach, szampony i odżwyki supermarketowe nie pomogą, trzeba
      udać się do fryzjera po jakieś profesjonalne produkty. Wielu uzywałam i Loreal
      Professionel, Wella SP, Goldwell, ale bezwzględnie najlepszy jest Kerastase, to
      był pierwszy szampon który nie skołtunił mi włosów, rozczesują sie bez
      problemu, wszystkie są bardzo drogie, ale wydajne. Od jakiegoś czasu uzywam
      Schwarzkopfa z serii Bonacure i jestem bardzo zadowolona - polecam tę serię,
      zwłaszcza szampon i odzywkę do zniszczonych, z czerwonym paskiem i napisem
      Repair (te z kolei są całkiem niedrogie).
      • Gość: Pomocna dłoń Re: Znacie dobre odżywki ułatwiające rozczesywani IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.02.04, 11:50
        Ojej,a moglabyś napisać ile to "Bonacure" Schwarzkopfa kosztuje ,choć w
        przybliżeniu?Firma ma stronę bez cen,nawet w Niemczech.
        • ksas Re: Znacie dobre odżywki ułatwiające rozczesywani 26.02.04, 11:58
          a znacie moze produkty firmy LAKME... kiedys przypadkiem bylam u fryzjera w
          Kielcach / impreza i czesalam sie na miejscu/ i fryzjerka troche na sile
          namowila mnie na odzywke tej firmy! zawsze uzywalam drogich markowych
          kosmetykow, bo myslalm,ze jak zaplace mnostwo kasy to efekt bedzie
          niezrownany,ale ta odzywka byla rewelacyjna! nigdzie w warszawie nie widzialam
          tej marki kosmetykow... ktokolwiek widzial??? nie chce mi sie jechac do
          Kielc...bardzo prosze...
          • Gość: aga Re: Znacie dobre odżywki ułatwiające rozczesywani IP: *.chello.pl 26.02.04, 23:28
            Produkty Lakme są w hurtowni fryzjerskiej na Bora Komorowskiego(Gocław)a jadąc
            w stronę Otwocka Wałem Miedzeszyńskim(na wysokości mostu Swiętokrzyskiego po
            lewej stronie jest tam skręt)jest dystrybutor tej firmy-niebieski budynek. Mam
            nadzieję, że mniej więcej będziesz wiedziała:)
        • balbina_alexandra Schwarzkopf 27.02.04, 00:21
          Ceny Bonacure nie są jakies straszne - w gruncie rzeczy dość przyzwoite,
          uwazam. W zależności od rodzaju - ok 30 lub trzydzieści parę zł, do 40 zł.
          Myślę że warto - naprawdę nie kołtunią mi włosów.
    • Gość: niebieska Re: Znacie dobre odżywki ułatwiające rozczesywani IP: 5.2.* / *.chello.pl 26.02.04, 15:44
      Dobra jest odżywka KERASTASE: NUTRITIVE LAIT VITAL PROTEINE. Kupić ją można w
      salonach fryzjerskich Loreala.Jest lekka, nie obciąża włosów, a działa bardzo
      skutecznie, jeżeli chodzi o walory odżywcze i ułatwiające rozczesywanie.
      Minusem jest cena, bo do najtańszych niestety kosmetyki KERASTASE nie należą.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka