kluchucha 29.04.10, 08:44 jak w temacie, stosujecie/stosowałyście? polecono mi urt-oil z naftą oczyszczoną, używam od paru dni, odnoszę wrażenie, że kłaki wyglądają lepiej, ale może sobie tylko wmawiam? co myślicie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kluska-2 Re: nafta kosmetyczna 29.04.10, 13:53 nafta stosowana tradycyjnie (na włosy przed myciem)u mnie przyniosła bardzo dobre efekty - włosy mocno nawilżone, ciężkie, lejące. Największy minus to dokładne zmywanie nafty z włosów - potrzebowałam 1/3 butelki szamponu, zeby zmys ją do końca. Teraz robie tak: w miseczce mieszam szampon z mniej wiecej łyżeczką nafty i takim szamponem myję włosy. nie ma potrzeby robienia nic więcej i efekt jest. Odpowiedz Link Zgłoś
lazurowe-wybrzeze Re: nafta kosmetyczna 29.04.10, 15:49 hmmm, a gdzie taką naftę mogę kupić? w aptece? i czy jest sens stosować ją na krótkie włosy, takie do ucha? czy raczej na dłuższe? Odpowiedz Link Zgłoś
kluska-2 Re: nafta kosmetyczna 30.04.10, 14:02 w aptece. buteleczka chyba 100 ml kosztuje do 10 zł Odpowiedz Link Zgłoś
ta_karola Re: nafta kosmetyczna 29.04.10, 20:55 Nafta daje mi bardzo dobre efekty ale rzadko stosuję, gdyż mam wrażenie, że mi farba z włosów schodzi bardziej. Odpowiedz Link Zgłoś
lovecosmetics Re: nafta kosmetyczna 29.04.10, 23:41 he he - ja nie używałam, ale moja siostra stosowała w kuracji u swej małej, jak ta z przedszkola weszki przyniosła;) Oczywiście najpierw wytruła zarazy jakimś innym mega sklejającym silikonowym cudem;) Odpowiedz Link Zgłoś
konopielka80 Re: nafta kosmetyczna 01.05.10, 23:36 Używam nafty od ponad miesiąca i widzę efekty. Piękne, mocne, zdrowe włosy. Stosuję ją 2-3 razy w tygodniu, na okolo 20-30minut przed myciem włosów. Nie mam kłopotów ze zmywaniem, używam szamponu Timotei Henna. I na koniec drobna uwaga. Należy unikać kontaktu nafty ze skórą głowy. Może powodować podrażnienie. Odpowiedz Link Zgłoś
anuszka996 Re: nafta kosmetyczna 24.06.16, 09:49 Długo zastanawiałam się, czy używać nafty. Najbardziej bałam się tego, że włosy będą się dużo szybciej przetłuszczały. Pozytywne zaskoczenie. Już po kilku użyciach zauważyłam poprawę. Stosuję teraz naftę New Anna z olejem rycynowym. Naprawdę polecam Odpowiedz Link Zgłoś
emiemilka90 Re: nafta kosmetyczna 28.07.16, 14:58 róznież stosuje od czasu do czasu Odpowiedz Link Zgłoś