Dodaj do ulubionych

problem z naskórkiem na stopach ...

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.04, 19:43
Dziewczyny ! Ciagle mi narasta naskorek, mimo, ze go systematycznie scieram
tarką ... poza tym na duzym paluchu gdy ponosze dluzej buty lub ZANURZE na
chwilę STOPY W WODZIE naskorek robi sie biały ...tak samo jest na calej
powierzchni pięt na gornej podeszwie i wlasnie na paluchu i na jego bocznej,
zewnetrznej czesci ... Jak sobie z tym poradzić ?Przestałam juz nawet chodzic
na basen bo to wyglada okropnie ... jak grzybica ? nie wiem... w kazdym badz
razie mnostwo ludzi zwraca na to uwage, bo to bardzo rzuca sie w oczy ...
białe, nabrzmiałe pięty .. biały nabrzmiały paluch ... POMÓŻCIE !
Obserwuj wątek
    • Gość: s. Re: problem z naskórkiem na stopach ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.04, 20:04
      up
    • Gość: s. Re: problem z naskórkiem na stopach ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.04, 21:04
      UP ! błagam, pomóżcie ..
      • Gość: emka Re: problem z naskórkiem na stopach ... IP: *.acn.pl 03.03.04, 21:08
        Wydaje mi się że to zwyczajnie zrogowaciały naskórek i tu niestety powstaje
        błędne koło, bo im więcej, częściej będziesz go ścierała, to węcej go spowrotem
        narośnie. I nie da się go pozbyć na stałe. Spróbuj używać Xerial 50, wcierać
        wmasowując, a nasepnie zestrzeć tarą. Pomoże, ale naskórek i tak będzie
        widoczny.
    • Gość: s. Re: problem z naskórkiem na stopach ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.04, 21:56
      dziekuję ... Może ktoś jeszcze zna jakieś sposoby, cokolwiek, by się to
      obrzydlistwo wytępić ... Mówię, najgorzej jest w wodzie, po kilku minutach te
      w/wymienione miejsca stają się białe i nabrzmiałe, rzeczywiscie to jest
      narosniety naskorek ... Kapiel w soli moze pomoc ?
    • Gość: s. Re: problem z naskórkiem na stopach ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.04, 23:00
      up
    • Gość: justa Re: problem z naskórkiem na stopach ... IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 04.03.04, 09:42
      nie wiem, jakiej tarki używasz, ale faktem jest, że zwykłe tarki powodują i tak
      grubienie naskórka. zaopatrz się w tarkę węglikową, np. firmy Gulivere.
    • Gość: bea Re: problem z naskórkiem na stopach ... IP: 195.187.135.* 04.03.04, 13:39
      W marcowym numerze któregoś z pism o zdrowiu obalano mity związne z pielęgnacją
      urody. I tam właśnie wyczytałam, że używanie tarki pobudza narastanie naskórka
      na piętach. I chcac mieć zadbane piety nie wolno jej używać. jedynie delikatne
      pumeksy i kremy. I cos w tym jest. Im delikatniejszych metod próbuję tym stopy
      mam ładniejsze.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka