Dodaj do ulubionych

Brunetka czy blondynka?

10.03.04, 11:59
Witam dziewczyny! Mam pytanie. Jaki macie kolor włosów i czy nie nudzi się
Wam wciąż ten sam kolor. A jak zmieniacie kolor to jaki lubicie najbardziej?
Ja jestem brunetką i mam zamiar zmienić na blond, mam brązowe oczy i jasną
cerę, czy pasował by mi blond? Czy kolor blond pasuje do ciemnych oczu i
jasnej cery? Pozdr. i dziekuję za odpowiedź.
Obserwuj wątek
    • justa_79 Re: Brunetka czy blondynka? 10.03.04, 12:20
      a dokładnie jaki masz kolor włosów, czarny? mam nadzieję, że jesteś świadoma
      tego, że rozjaśnianie włosów b. je niszczy, im ciemniejszy kolor wyjściowy, tym
      bardziej. jeśli masz jasną cerę i chłodny kolor włosów (tzn. np. czarny, a nie
      ciepły brąz czy kasztan), to pasowałby Ci ew. chłodny odcień blondu, modne
      ostatnio były popelate blondy. do ciepłej karnacji ciepłe odcienie blondu. i
      koniecznie zadbaj o regenerację włosów po rozjaśnianiu.

a co do zmian koloru włosów, to ja zmieniałam dosyć często, a co kila lat
      radykalnie, mój naturalny kolor włosów to ciemny blond, a na włosach miałam już
      od jasnego blondu poprzez rudości i śliwki po czerń. jednak stwierdzam, że
      najbardziej pasuje mi kolor włosów zbliżony do naturalnego, a nie zupełnie
      odmienny. teraz wracam do naturalnego koloru włosów i staram się podkreślić
      jego naturalną barwę. oczywiście nie wiem, jak długo wytrzymam w tym
      postanowieniu, bo zmiany koloru włosów czasami bardzo mnie korcą ;)
      • ivette1 Re: Brunetka czy blondynka? 10.03.04, 15:18
        Wielkie dzięki za radę. Z natury jestem szatynką, a po zafarbowaniu włosów
        brunetką (kolor czarny). Wcześniej miałam różne odcienie czerwieni, jasne i
        ciemne, a nawet rudy (tycjan), nigdy zaś blond, dlatego chciałabym spróbować
        czy pasowałby mi ten kolor i jakie są jego odcienie. Dziękuję za podpowiedź,
        skorzystam więc z chłodnego odcienia blondu ze względu na mój typ cery i kolor
        oczu. Jedyne czego się obawiam to zła kondycja włosów po rozjaśnieniu, ale
        myślę, że dobre odżywki, maseczki i szampon załagodzą te problemy. Pozdr
        serdecznie...
      • ivette1 Re: Brunetka czy blondynka? 10.03.04, 15:19
        Wielkie dzięki za radę. Z natury jestem szatynką, a po zafarbowaniu włosów
        brunetką (kolor czarny). Wcześniej miałam różne odcienie czerwieni, jasne i
        ciemne, a nawet rudy (tycjan), nigdy zaś blond, dlatego chciałabym spróbować
        czy pasowałby mi ten kolor i jakie są jego odcienie. Dziękuję za podpowiedź,
        skorzystam więc z chłodnego odcienia blondu ze względu na mój typ cery i kolor
        oczu. Jedyne czego się obawiam to zła kondycja włosów po rozjaśnieniu, ale
        myślę, że dobre odżywki, maseczki i szampon załagodzą te problemy. Pozdr
        serdecznie...
    • oksana.zarewicz Re: Brunetka czy blondynka? 29.03.04, 23:15
      Witam
      Najrozsądniej byłoby przy tak ważnej decyzji posłuchać rady dobrego fryzjera,
      który przyjrzy się Pani urodzie i doradzi, jaki kolor najlepiej będzie pasował.
      Niestety, jeżeli dojdzie do uszkodzenia struktury włosów w trakcie zabiegu
      rozjaśniania, to trzeba liczyć się, że okres potrzebny na regenerację włosów
      będzie długi a same odżywki, maseczki i szampony nie „załagodzą” tego problemu.
      Pozdrawiam
      Oksana

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka