Dodaj do ulubionych

Uczucie GLODU a OKRES???

IP: *.authnix-hvtn-16.Uni-Koeln.DE 11.03.04, 19:34
nie wiem, czy to pytanie na to forum, ale jestem w rozpaczy!!! nie zauwazylam wczesniej, zeby wraz
ze zblizajacym sie okresem wzrastalo u mnie uczucie glodu, ale wiem, ze jakis zwiazek miedzy tymi
dwoma kwestiami istnieje. Wlasnie za 2 dni mam dostac miesiaczke i od paru dni jestem tak wsciekle
glodna, ze nie wiem, co to jest? Nie moge zasnac, nie potrafie spokojnie siedziec przy buirku 1
godziny, do tego dziwnie boli mnie zoladek.... Mialyscie podobnie? Wdzieczna bede za Wasze rady...
Obserwuj wątek
    • lola211 Re: Uczucie GLODU a OKRES??? 11.03.04, 19:50
      Skoro jestes taka głodna, to po prostu sie najedz.Przed okresem tak to juz
      jest, pewnie hormony dyktuja ten wilczy apetyt.
      • Gość: inka Re: Uczucie GLODU a OKRES??? IP: *.authnix-hvtn-16.Uni-Koeln.DE 11.03.04, 20:47
        no jem, jem, ale sie nie potrafie najesc, Czyli rzeczywiscie przed okresem chce sie jesc? Ale czemu ja
        tego przez wiele lat nie doznalam... no nic, na to pytanie chyba mi nie odpowiecie. Podzrawiam.
        • Gość: gOSIA Re: Uczucie GLODU a OKRES??? IP: 83.144.70.* 11.03.04, 21:24
          tO CZĘSTY objaw PMS[pre menstrual syndrom]czyli napięcia przedmiesiączkowego,
          jeśli do tej pory tego nie miałaś to być może teraz jest to
          kwestią "zabieganego życia"tzn.ostatnio żyłaś w znacznie większym napięciu niż
          do tej pory ,organizm nie zmagazynował odpowiedniej ilości jedzenia ,z
          pewnością dostałaś chwilowego niedoboru progeteronu który kontrolije poziom
          cukry we krwi[glikemii] i stąd Twój niepohamowany apetyt,który świadczy że
          glikemia Ci się obniżyła gwałtownie.Kup sobie preparaty magnezu niezbędnych
          kwasów tłuszczowych[może też być olej z wiesiołka], zredukuj stres ,w tym
          miesiącu już na to nic nie poradzisz w czasie miesiączki sytuacja się unormuje.
          Musisz pamiętać po niej i w jej trakcie o prawidłowej diecie wierz mi to chyba
          nie PMS masz tylko jeden objaw a to skomplikowana choroba{bardziej
          wieloobjawowa} [jeśli się to będzie powtarzać to zobaczymy]ale po prostu
          prawidłowe jedzenie,odżywianie się może to złagodzić a nawet zniwelować.To
          tyle.Pozdrawiam serdecznie
          • Gość: kaska3 Re: Uczucie GLODU a OKRES??? IP: *.authnix-hvtn-16.Uni-Koeln.DE 11.03.04, 21:38
            Gosia, no... dziekuje Ci bardzo! Czy niedobor cukru moze byc spowodowany nie wysilkiem fizycznym a
            psychicznym, bo ja ostatnio mam cholerny stres?
            Czyli magnez i olej nienasycony i powinno byc ok? Wlasnie jem, i zdaje mi sie ze przytyje z 2 kilo w
            pare dni, jak tak dalej pojdzie...
            Mam uczucie, ze chce mi sie tluszczu, nie weglowodanow...
    • kimmay Re: Uczucie GLODU a OKRES??? 12.03.04, 02:01
      Ja juz tydzien przed okresem jem wszystko co jest w zasiegu mojego wzroku :>
      I usprawiedliwiam siebie
      W koncu organizm sie dopomina to trzeba mu dac co chce!
    • Gość: goska Re: Uczucie GLODU a OKRES??? IP: *.gizycko.mm.pl 12.03.04, 07:52
      Mam to samo,za każdym razem,już od dobrych kilku lat.Na tydzień przed mam
      ogromną ochotę na same pikantne i słone potrawy typ.:kanapka z
      wędliną,cebulą,ogórkiem kiszonym i duuużo majonezu,jesu,już mam ślinotok.Nigdy
      nie byłam z tym problemem u lekarza,a może warto by.Może czegoś brakuje w
      organizmie,nie wiem.Pozdrawiam.
      • maja822 Re: Uczucie GLODU a OKRES??? 12.03.04, 09:32
        Ja mam zawsze na dwa dni przed ochote na słodycze, których nie lubię i
        normalnie nie jadam... Pożeram więc przez te dwa dni snickersy. Po co walczyć z
        sobą? Za to z miesiąc czy dwa temu miałam ochotę na kwaśne i strasznie się
        zdziwiłam, co się dzieje nowego z moim organizmem. Ale to było jednorazowe.
        Skoro masz ochotę, to jedz i się nie przejmuj. Okres wszystko usprawiedliwia;)
    • Gość: K. Re: Uczucie GLODU a OKRES??? IP: *.mtvk.pl 12.03.04, 09:54
      To normalne. Ja tez jestem wtedy potwornie glodna, mam ochote na niezdrowe
      jedzenie (miesko, czekolada). Ale jak sie najem, to czuje sie jeszcze gorzej.
      Staram sie wiec panowac nad tym apetytem i zamiast kolejnego batona jem np.
      serek homogenizowany albo suszone owoce. Czuje sie o wiele lzejsza i nie taka
      obolala.
      • Gość: kaska3 Re: Uczucie GLODU a OKRES??? IP: *.authnix-hvtn-16.Uni-Koeln.DE 12.03.04, 10:42
        ja sie tylko zastanawiam, skad to u mnie tak nagle, mam 27 lat i nigdy takiego objawu nie zauwazylam.
    • jazza.nova Re: Uczucie GLODU a OKRES??? 12.03.04, 11:29
      Hej,
      Nie zamartwiaj sie tym za bardzo, wiesz, to sie zmienia. Jestem w Twoim
      wieku i nigdy nie mialam tego problemu, nie rozumialam o czym moje kolezanki
      mowia. Ale od jakiegos czasu: czipsy czekolada i duzo miecha, to standard.
      Mysle, ze to jest zwiazane z trybem zycia, wysilek psychiczny "pochlania"
      energie w niezwykly wrecz sposob, a jako, ze jestes jeszcze przed okresem,
      jestes dodatkowo oslabiona, wiec potrzebujesz "doladowania". I nie zapominaj,
      ze idzie przesilenie wiosenne, no niestety - to wszystko sie kumuluje: brak
      witamin po zimie pewno tez sie odezwal. Zadbaj o dietke, jedz duzo orzechow,
      ziaren, ciemnego pieczywa, tam jest sporo magnezu, ktory latwo tracisz np. przy
      nadmiarze stresu, jak pijesz duzo kawy, jak bierzesz tabletki antykoncepcyjne.
      Moze warto nabyc jakis dobry preparat wspomagajacy (mineraly+witaminy). Bedzie
      dobrze, zobaczysz.
      • Gość: kaska3 Re: Uczucie GLODU a OKRES??? IP: *.authnix-hvtn-16.Uni-Koeln.DE 12.03.04, 11:51
        dzieki, fajna odpowiedz. Te "glody" napadaja mnie dopiero popoludniem i nasilaja sie wieczorem.
        Rzeczywiscie moze byc u mnie moga o ostatnio wyraznym napieciu psychicznym, ale czy przez stres
        tracimy kalorie, o ktore sie organizm pozniej ubiega?
        tego nie wiem. Kupie sobie dzis magnez, nie zaszkodzi. Moze to wszystko rzeczywisice minie. Ale ja
        mam wrazenie, jakbym caly czas "czula" moj zoladek, taki jest jakis wrazliwy, wsciekly czy co...
        • Gość: jazza.nova Re: Uczucie GLODU a OKRES??? IP: *.cable.wanadoo.nl 12.03.04, 12:29
          To naturalne, ze "glody" napadaja Cie popoludniem, bo rano jest najwiekszy
          wysilek, Twoj organizm sie mogilizuje, a wieczorem, kiedy stres mija,
          dochodzisz do siebie, napiecie "puszcza" - wszystko wola "jesc". Znasz
          powiedzenie, ze "stres zzera", prawda? Stres spala naprawde duzo, a dodatkowo
          wyzwala niestety nadmiar kwasu zoladkowego, ktory moze powodowac, ze "czujesz"
          swoj zoladek, ze jest on wrazliwy. Obserwuj siebie, bo stany stresowe,
          zwlaszcza dlugotrwale, to dosc prosta droga do wrzodow zoladka :-( Jezeli moge
          Ci radzic, kup sobie w aptece np. MANTI (ok 4 zl), takie tabletki, ktore
          smakuja jak pasta do zebow (blee), ale maja odczyn zasadowy i te dolegliwosci
          zwiazane z nadwrazliwoscia zoladka powinny natychmiast ustapic. A wogole badz
          dla siebie dobra i nie katuj sie tym, ze duzo jesz, bo to Cie wpedzi w jeszcze
          wiekszy stres... Pozwol sobie, az skonczy sie ten trudny dla Ciebie okres. Ale
          o dietke magnezowa zadbaj ;-).
          • Gość: gOSIA Re: Uczucie GLODU a OKRES??? IP: 83.144.70.* 12.03.04, 12:58
            hEJ WIECZOREM NAPISZĘ JESZCZE PARĘ SŁÓW ,TERAZ NIE MAM ZA BARDZO CZASU NA
            KOMENTARZ ale później...........
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka