urlooop 01.07.10, 15:55 Jaki krem/balsam po opalaniu polecacie? Szukam czegoś sprawdzonego, mocno nawilżającego i dobrego na podrażnienia :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
malwina79 Re: jaki balsam po opalaniu?? 01.07.10, 16:44 Ja mam AVENE i polecam :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: jaki balsam po opalaniu?? 01.07.10, 16:59 Jesteśmy dorosłe i umiemy się nie poparzyć :P Serio, unikaj słońca. Chorej z poparzenia skóry już żadnym balsamem nie przywrócisz do stanu używalności Odpowiedz Link Zgłoś
duola77 Re: O\T 01.07.10, 17:31 . Ziaja masło kakaowe (krem do > twarzy, nie balsam do ciała). > wiem ,że jesteś fanką tego kremu ja zresztą tez go lubię ale pojawiła się nowa formuła - emulsja do twarzy i ciała " Masło Kakaowe" całkiem "pretty" :) 50 mg\1g theobroma cacao zerknij w drogerii, może Ci się spodoba jako i mnie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: O\T 01.07.10, 18:00 > całkiem "pretty" :) 50 mg\1g theobroma cacao > zerknij w drogerii, może Ci się spodoba Widziałam go kiedyś! Myślałam, że to wycofali, bo tylko raz kupiłam, a potem już nigdzie nie mogłam znaleźć (jest tylko balsam w identycznej butelce, ale o innym składzie Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: O\T 16.07.10, 15:00 duola77 napisała: > w Rossmanie :) Udało mi się w końcu dopaść w Realu. Mój Rossman jest wybitnie źle zaopatrzony :) Odpowiedz Link Zgłoś
od_siebie Re: jaki balsam po opalaniu?? 01.07.10, 19:41 img12.allegroimg.pl/photos/oryginal/10/88/80/39/1088803924 -- kłamstwo ma krótkie nóżki...jak kaczuszka Odpowiedz Link Zgłoś
galicja27 Re: jaki balsam po opalaniu?? 14.07.10, 00:19 Ja polecam Alantan Plus Krem :) Łagodzi podrażnienia spowodowane opalaniem i mocno nawilża. Odpowiedz Link Zgłoś
nothing.at.all Re: jaki balsam po opalaniu?? 14.07.10, 07:56 A ten Alantan nie jest na podrażnienia tylko? Ja używam zwykłego balsamu do suchej skóry Garnier. Odpowiedz Link Zgłoś
ani-mag Re: jaki balsam po opalaniu?? 14.07.10, 13:13 Alantan Plus krem jest na spaloną skórę, jak zapomnisz się posmarować filtrem to będzie akurat- to jest raczej maść lecznicza. Ale Alantan ma też dobre balsamy do ciała, dobre po opalaniu. Ja używam takiego niebiesko- różowego do wrażliwej skóry. Bardzo fajny: nie uczula, mocno nawilża i ma w sobie jakieś substancje łagodzące z rumianku, a to w sumie ważne po opalaniu. A balsamu do bardzo suchej skóry (czerwonego) z Garniera też używam i też bardzo go lubię, ale to tylko po kąpieli. Na lekkie podrażnienia po opalaniu niestety mi nie pomaga :/ Odpowiedz Link Zgłoś
a.lice Re: jaki balsam po opalaniu?? 16.07.10, 10:30 Ja najbardziej lubię balsam po opalaniu Soraya, utrwalający opaleniznę :) Odpowiedz Link Zgłoś
kkk Re: jaki balsam po opalaniu?? 16.07.10, 10:42 dobry na poparzenia/podrażnenia jest Alantan i Panthenol Nirmalnie po opalaniu jak i cały rok zawsze uzywam zwykłych balsamów nawilżających. Skóra odzywiana i nawilzana cały rok a nie tylko po opalaniu odwdzięczy ci się ;) Odpowiedz Link Zgłoś
pani_okazja Re: jaki balsam po opalaniu?? 16.07.10, 13:08 Ja używałam ostatnio balsamu AA Therapy-bezpieczne słońce. Jest nietłusty i naprawdę dobrze regeneruje skórę:) Odpowiedz Link Zgłoś
zonafranka Re: jaki balsam po opalaniu?? 16.07.10, 13:32 Hoduje kilka aloesow i w razie wypadku nacieram sie galaretka wycisnieta z tej rosliny. Zeby bylo przyjemniej to mieszam z jakims zelem, balsamem lub kremem, bo zapach surowego aloesu nie jest zbyt ladny. Odpowiedz Link Zgłoś
ericastefani Re: jaki balsam po opalaniu?? 16.07.10, 14:45 Ja używam kosmetyków na bazie masła kakaowego firmy Palmers. Zamawia się je tylko przez internet. Świetnie pachną, a co ważniejsze, są bardzo wydajne i naprawdę dobrze nawilżają. Odpowiedz Link Zgłoś
wanilijka Re: jaki balsam po opalaniu?? 17.07.10, 09:54 wszystkie kosmetyki po opalaniu kojarzą mnie się z lekką konsystencją, sama wypróbowałam Daxa - polecam, Ziaję z wapnem - również byłam zadowolona, a w sumie niewielkim wydatkiem jest balsam po opalaniu SunOzon - rzeczywiście łagodzi, cena to 4zł, więc można spróbować. ostatnio jednak bardzo polubiłam oliwkę Babydream - przy takich upałach i częstych prysznicach nietrudno o przesuszenie skóry czy podrażnienia słoneczne; oliwka nie jest typowo olejowa, dobrze się wchłania, zawiera wyciągi z nagietka i rumianku, więc łagodzi, zawiera również olejek jojoba bardzo podobny 'właściwościami' do naszego sebum, więc teoretycznie nic złego nie powinno się po niej nam dziać. ja jestem b. zadowolona i polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
poczta_j Re: jaki balsam po opalaniu?? 03.08.10, 14:52 Ja też polecam Alantan. Ostatnio wypróbowałam balsam w piance Alantan Plus. Szybko się wchłania, jest leciutki. Przyjemny jest też zapach, mango bodajże. Ktoś wyżej pisał o maści Alantan Plus. Też jest świetna, ale bardzo tłusta. Ja bym jej używała gdy rzeczywiście jest problem ze spaloną skórą. Odpowiedz Link Zgłoś
postponed Re: jaki balsam po opalaniu?? 03.08.10, 18:42 pollena eva sun cośtam w spreju. super nawilża, łagodzi, chłodzi, prawie nie pachnie dla mnie rewelacja Odpowiedz Link Zgłoś
ola2305 Re: jaki balsam po opalaniu?? 13.08.10, 12:17 A ja ostatnio trafiłam na świetne kremy :) Seria nazywa się alantandermoline. Zawiera kilka kremów, ale wybrałam dwa: do twarzy nawilżający w niebieskiej tubce, a do ciała w różowej tubce z witaminami A i E. Ten nawilżający jest lekki, stosuję go nawet pod makijaż. A tym tłustym smarowałam się przy każdej okazji, i na plaży, i po kąpieli, podczas opalania i po opalaniu. Odpowiedz Link Zgłoś