Dodaj do ulubionych

depilacja laserowa

22.07.10, 12:15
Dziewczyny, za dwa tygodnie wyjeżdżam nad morze i myślałam o depilacji
laserowej. Myślicie , że to dobra opcja? Na dourody.pl przeczytałam, że po 1
zabiegu skóra jest bardzo wrażliwa i przez miesiąc nie można jej wystawiać na
słońce. Poradzicie mi coś?
Obserwuj wątek
    • jop Re: depilacja laserowa 22.07.10, 16:40
      Jest wrażliwa.

Poza tym jakiś konkretny efekt to jest po 2-3 zabiegach robionych w
      odstępie miesiąca, więc przedurlopowo to już za późno.
      • czarownica_ja Re: depilacja laserowa 22.07.10, 21:09
        o takich rzeczach myśli się na wiosnę,a przynajmniej 6tyg. przed
        urlopem.
        • wolandlodz Re: depilacja laserowa 23.07.10, 11:52
          Wiem, że powinnam o tym wcześniej pomyśleć!! Chyba w takim razie nie pozostaje
          mi nic innego jak depilator. A któraś z Was usuwała włosy laserowo?
          • czarownica_ja Re: depilacja laserowa 23.07.10, 12:08
            ja usuwałam kilka lat temu.
          • blue.berry Re: depilacja laserowa 23.07.10, 12:10
            idz na wosk do kosmetyczki. jest o wiele skuteczniejszy niz depilator i na okres
            urlopu w zupełności powinien wystarczyć. o laserze pomyśl na jesieni :)
            • blue_kalmarka Re: depilacja laserowa 27.09.10, 17:09
              Czy depilacja laserowa nie jest trochę przereklamowana? Faktycznie jest taka skuteczna?
              • kluskini Re: depilacja laserowa 28.09.10, 11:03
                Dla mnie to dobry sposób. Praktycznie w moim przypadku jedyny skuteczny.
                • blue_kalmarka Re: depilacja laserowa 28.09.10, 12:11
                  Zastanawiam się nad takim zabiegiem. Ale nie należy to do najtańszych rzeczy… No i trochę się boje, jak to jest z reakcją skóry – w końcu to laser…
                  • marcys5 Re: depilacja laserowa 28.09.10, 19:29
                    Ja myśle ze nie powinnas sie tutaj niczego bać.
                    Taki zabieg aplikowany jest na skórę wybiórczo, tworząc wzór równomiernie rozmieszczonych stref mikrotermalnych. W strefy te kierowane jest światło lasera, które głęboko i precyzyjnie penetruje zarówno komórki tkanki podskórnej jak i skóry właściwej. Ponieważ skóra wokół nie jest naruszona, gojenie się następuje niezwykle szybko, a zabieg nie powoduje widocznych ran.A mowa tutaj dokładnie o zabiegu fraxel.
                    • kluskini Re: depilacja laserowa 29.09.10, 10:27
                      Ja tam rozumiem jej obawy, ale z doświadczenia wiem, ze nie ma sensu. Nic się nie bój – na też tak myślałam, ale w gabinecie, w którym zdecydowałam się na depilacje zrobili próbę. Dodam tylko, ze konsultacja była bezpłatna, wiec jakby cos wyszło źle, to niczym nie ryzykujesz :)
                      • blue_kalmarka Re: depilacja laserowa 30.09.10, 13:04
                        Ciekawe. Tam gdzie dowiadywałam się, powiedzieli, ze musze za to tez płacić… I w sumie po tym mam wrażenie, ze to jakieś naciąganie… Ja chce tak zrobić pachy i bikini. Teraz szukam sensownego miejsca.
                        • kluskini Re: depilacja laserowa 30.09.10, 16:48
                          Robiłam w Elite w Warszawie i jestem bardzo zadowolona - wszystko mi wytłumaczyli, co i jak. Uprzedzili, ze mogą się pojawić zaczerwienienia i jak tak miałam, to nie wpadłam w paranoje :)
                          • biedronka2only Re: depilacja laserowa 05.01.11, 14:18
                            Witaj w klubie. Też tam robiłam. Które urządzenie użyli u ciebie? Pamiętasz może?
                        • asteraki Re: depilacja laserowa 01.10.10, 13:10
                          poszukaj innego gabinetu gdzie konsultacja jest bezplatna. wg mnie zawsze powinno tak byc. poza tym to dobra "reklama" dla salonu jesli jest bezplatna. bo w czasie konsultacji masz probe i dowidujesz sie wszystkiego co cie nurtuje, a przy tej okazji mozesz sprawdzic fochowosc salonu
                          • kluskini Re: depilacja laserowa 12.10.10, 17:05
                            Ja dlatego wracam do Elite na robienie nóg :) Zaczęłam od pach, potem bikini. Podobno najgorsze już za mną, bo usunięcie włosków z nóg jest najłatwiejsze. Zobaczymy :)
                            • margo8888 Re: depilacja laserowa 02.01.11, 09:57
                              A ja polecam Kos-Med w Warszawie. Pełny profesjonalizm, bardzo dokładnie to robia i po przystępnej cenie.
                            • ibar-bara Re: depilacja laserowa 14.02.11, 14:48
                              Salon elite powiadasz? Mijam go codziennie jak idę do pracy:) Na ile starcza taka depilacja? Niby słyszałam,że u niektórych dziewczyn wystarczy tylko jeden zabieg a jak było u ciebie?
              • frue Re: depilacja laserowa 03.10.10, 01:48
                o moja droga, jak dla mnie depialcja laserowa to najlepszy zabieg kosmetyczny, jaki można wynaleźć! efekty utrzymują się na całe życie, skóra jest gładka, no czego zlego sie w tym doszukiwać? :) jestem po zabiegach na łydki i bikini w studiulaser i w życiu bym nie cofnęła decyzji o zrobieniu depialcji, moja skóra nigdy nie wyglądała i nie była tak zdrowa:)
    • fo-o Re: depilacja laserowa 23.07.10, 12:34
      jeżeli jedziesz za dwa tygodnie to lepszym rozwiązaniem będzie wosk, albo
      depilator, depilacja laserowa wymaga paru zabiegów, a do tego faktycznie potem
      trzeba szczególnie dbać o skórę, żeby nic się z nią nie działo, także w Twoim
      wypadku takie rozwiązanie nie zda egzaminu
    • cdnastapi Re: depilacja laserowa 24.07.10, 16:21
      Ja co roku na sezon letni robię sobie depilację laserową i mam spokój na grubo
      ponad dwa miesiące. Już po pierwszym zabiegu efekt był taki o jaki mi chodziło,
      czyli wakacyjny wyjazd bez obowiązku golenia lub depilacji depilatorem. Potem
      włoski odrastają ale mnie zadowala to, że mam gładkie nogi latem. Oczywiście
      efekt może być odmienny u każdej kobiety, u mnie okres gładkich nóg utrzymuje
      się jak wspomniałam ok 3 miesięcy. Jednak zabieg na dwa tygodnie przed wyjazdem
      to za późno według mnie. Trzy tygodnie to optymalny czas, ponieważ tyle trwa
      mniej więcej wypadanie włosów, jak też przez taki okres zalecane jest unikanie
      słońca aby nie pojawiły się przebarwienia. Laserowa depilacja nie zawsze
      gwarantuje zupełne pozbycie się owłosienia nawet po wielu zabiegach, ale jak dla
      mnie warto przynajmniej latem cieszyć się beztroską gładkością :)
      • wolandlodz Re: depilacja laserowa 26.07.10, 14:59
        Depilację laserową robić co rok? Myślałam, że po kilku zabiegach włosy znikają
        już na zawsze. Przynajmniej tak było napisane. Od czego w takim razie to zależy?
        Jakości zabiegu, czy owłosienia?
        • nchyb Re: depilacja laserowa 02.08.10, 09:54
          > Depilację laserową robić co rok? Myślałam, że po kilku zabiegach
          włosy znikają
          > już na zawsze.

z doświadczeń mojej przyjaciółki wynika, ze nie na zawsze. Po
          kilkunastu zabiegach powróciła do woskowania. Taniej wychodzi...
      • a1ma Re: depilacja laserowa 26.07.10, 15:08
        cdnastapi napisała:

> Ja co roku na sezon letni robię sobie depilację laserową i mam spokój na grubo
        > ponad dwa miesiące.

Dziwne - ja zrobiłam serię zabiegów dwa lata temu i nie mam problemu do dziś. Ta
        metoda jest opisywana jako skuteczna na kilka lat, więc trzy miesiące to
        naprawdę bardzo mało. A robisz serię, czy tylko jeden zabieg? Bo jeśli jeden
        zabieg, to pewnie dlatego efekt jest tak słaby.
    • a1ma Re: depilacja laserowa 26.07.10, 15:10
      To bardzo zły pomysł.
      Po depilacji przez miesiąc powinnaś unikać słońca, inaczej grożą Ci
      przebarwienia lub nawet poparzenia.
      Zdecydowanie wybierz się na wosk do kosmetyczki, a depilację laserową zacznij
      jesienią. Pamiętaj, że to seria, nie jeden zabieg.
      Ja też robiłam całą serię (w Łodzi - jesteś z Łodzi?) i bardzo sobie chwalę
      efekty, po 2 latach jest wciąż idealnie gładko :)
      • charlottea Re: depilacja laserowa 26.07.10, 15:29
        a1ma, mogłabyś napisać, gdzie robiłaś w Łodzi depilację?

• a1ma Re: depilacja laserowa 26.07.10, 16:08
          W Estetico na Kopernika.
          Wiem, że opnie mają różne, ale ja byłam zawsze zadowolona (5 sesji depilacji i
          inne zabiegi u nich właśnie), no i cenowo jest bardzo korzystnie.
          • wolandlodz Re: depilacja laserowa 27.07.10, 10:22
            Dziękuję Wam dziewczyny, w takim razie zdecyduje się na zabieg jesienią ( tzn.
            planuję oczywiście kilka zabiegów) Mam nadzieję, że będą efekty. Fajnie, że
            podałyście mi miejsce. Ja też jestem z Łodzi, więc dobrze, że już wiem co jest
            sprawdzone.
            • minniemouse Re: depilacja laserowa 28.09.10, 02:01
              Dziękuję Wam dziewczyny, w takim razie zdecyduje się na zabieg jesienią ( tzn.
              planuję oczywiście kilka zabiegów)
    • maximaximaximaxi Re: depilacja laserowa 27.07.10, 12:08
      Ten zabieg na nic Ci się nie przyda, po pierwsze trzeba go powtórzyć 4-5 razy by
      w pełni pozbyć się owłosienia, więc jedna seria przed wyjazdem nic Ci nie da. Po
      drugie skóra po laserze jest podrażniona więc nie powinno się jej wystawiać na
      słońce. Ogólnie depilacja jest super i jak najbardziej polecam ale poczekaj na
      po urlopie.
      • kkk Re: depilacja laserowa 27.07.10, 12:36
        Depilacja laserowa powtórzona w seriach - włosy znikają na zawsze,
        zniszczona jest cebulka i nie ma oc odrastac ;0
        A ze po zabiegu pzrez jakis czas włoski tez się nie pojawiają to
        fakt, ale po jakims dłuższym czasie jesli chce się mieć spokój na
        zawsze trzeba powtarzac az znikną wszystkie.
        • ola5777 Re: depilacja laserowa 27.07.10, 16:39
          Ktoś mi kiedyś powiedział,ze te włoski odrastają po jakimś
          czasie,ale sa bardzo słabe i blade.Spokojnie mozna wówczas
          przejechac maszynką.To prawda?
          • a1ma Re: depilacja laserowa 27.07.10, 19:07
            ola5777, po dwóch latach prawie nie odrastają, tylko te jasne (bo tych laser
            "nie chwyta"), taki meszek bardziej.
          • czarownica_ja Re: depilacja laserowa 27.07.10, 21:37
            tak,nie ma nic na zawsze. i żadna kosmetyczka nie da Ci gwarancji,że
            włosy NIGDY nie odrosną.
    • frue Re: depilacja laserowa 01.08.10, 23:07
      oj przed urlopem to nie rób! zabieg daje super efekty, ale zaraz po nim przez
      min. 2 tygodnie musisz kategorycznie chronić skórę przed słońcem, a później
      mozna opalać się tylko z dużym filtrem i ostrożnie. Poczytaj sobie choćby na
      stronie studialaser, ja tam robiłam swoje zabiegi i tam jest wszystko opisane -
      jak postępować przed i po zabiegu. Na Twoim miejscu poczekałabym do jesieni, i
      tak bedzie w spodniach chodzić i tak:)
    • buriti Re: depilacja laserowa 24.08.10, 15:44
      a powiedzcie mi jeszcze, czy do tej depilacji trzeba się jakoś specjalnie
      przygotować ??
      Tzn. czy trzeba zapuścić włosy, żeby miały ona odpowiednią długość???
      czy to nie ma znaczenia.
      • frue Re: depilacja laserowa 25.08.10, 01:20
        a to zdaje się zależy od konkretnego salonu, czasem wymagaja wygolonej
        skóry ,czasem golą na miejscu - musiałabyś się dopytac. Ja akurat w SL
        miałam mieć ogoloną skórę, poza tym jakichś specjalnych przygotowań nie
        przedsięwzięłam;) poczytam sobie na stronie najlepiej jak się
        przygotować
        • lupa_87 Re: depilacja laserowa 25.08.10, 10:49
          Dziweczyny - a depilacja laserowa (oczywiście przestrzegając
          wszystkich zaleceń po), jest bezpieczna? Czy często słyszy się o
          negatywnych skutkach czy powikłaniach jakichś?
          • colleen83 Re: depilacja laserowa 18.09.10, 12:42
            Nie wiem o jakiego typu powikłaniach piszesz.
            Z doświadczenia wiem, że przy depilacji laserowej można mieć poparzenia. Mi zostały ciemne przebarwienia jeszcze, a robiłam kilka miesięcy temu. Mam nadzieję, że zejdą. Sądzę, że ten laser mógł być przegrzany albo coś takiego, bo po kolejnych razach nie miałam takich "dodatków".
            • asteraki Re: depilacja laserowa 18.09.10, 15:10
              ja mialam przebarwienia po wosku :) i to spore. smarujesz je czyms? ja pozbylam sie ich dzieki masci Melacerin (krem na przebarwienia skory) firmy Oceanic. kupowalam w aptece i z tego co pamietam to nie kosztowal duzo, a efekty byly super, wiec polecam. smaruje sie go 2 razy dziennie na zmienione miejsca, az sie wchlonie. jest nie perfumowany, bez konserwantow i barwnikow, wiec nie powinien wywolac zadnego.
        • biedrona999 Re: depilacja laserowa 25.01.11, 22:49
          Zawsze przed wykupieniem serii czy nawet pojedynczym zabiegiem musicie zrobic sobie tzw 'patch test'. W trakcie takiej konsultacji bedziecie poinformowane jak nalezy sie przygotowac (dwie tabletki paracetamolu pol godziny przed sa zbawienne), co robic po (zel z aloesem jest swietny). Zwykle trzeba ogolic dane miejsce dzien przed zabiegiem.
          Uwaga, niektore salony nawet kaza placic za usluge golenia!
    • varka85 depilacja laserowa a fotoepilacja 24.08.10, 16:24
      a czy metoda depilacji jest skuteczniejsza od fotoepilacji?
      • a1ma Re: depilacja laserowa a fotoepilacja 24.08.10, 16:26
        O niebo!
        Na mnie fotoepilacja nie działała w ogóle.
    • anieeelica30 [...] 15.09.10, 12:07
      Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
    • coolista80 Re: depilacja laserowa 15.09.10, 16:06
      Depilacja laserowa jest trochę nieprzyjemna jak dla mnie, dlatego właśnie najlepiej po takiej depilacji zastosować jakiś krem łagodzą, bo jednak odczuwa się takie nieprzyjemne pieczenie. Jak ktoś ma wrażliwa skórę, to już obowiązkowo coś takiego trzeba zastosować.
      • whitediamond Re: depilacja laserowa 16.09.10, 14:44
        a czy ktos usuwal sobie laserem wlosy z bikini? z calego bikini (brazilian)??? pytam bo jest to jedyne miejsce gdzie wrastaja mi wloski (po wosku) i boli i myslalam juz o tym laserze ale nie wiem czy nie padne z bolu
        • asteraki Re: depilacja laserowa 18.09.10, 14:15
          ja mialam wczoraj pierwszy zabieg laserem IPL na pachy (dopiero jak przyniesie skutek zrobie bikini :) ). z tego co czytalam i rozmawialam z dziewczynami oraz z pania ktora mi robila, to IPL jest bezpieczniejsze od zwyklego lasera, nie powoduje poparzen i mniej boli. u mnie trwalo to ok 5 min. uczucie takie jakby cos bardzooo cieplego (ale nie wrzatek) dotykalo skory a potem chwila jakby goraca igielka sie wbijala w cialo. byly momenty gdzie naprawde bolalo ale byl to bol do zniesienia, poza tym trwalo to na tyle krotko ze dalo sie wytrzymac) sila bolu uzalezniona jest od miejsca: im wiecej wlosow tym bardziej boli. IPL jest o tyle lepsze od laseru (pomijajac kwestie bolu - przede mna byla dziewczyna ktora zrobila 3 serie laserem i zmienila na IPL bo bol byl nie do zniesienia), ze swiatlo idzie w rozne strony i na rozna glebokosc (cebolki nie zawsze sa na jednej glebokosci), a laser wchodzi tylko w okreslona wysokosc. poza tym po IPL nie ma poparzen, ja po 5 min od wyjscia z gabinetu nawet nie pamietalam ze cos robilam. skora jest troche wrazliwsza na dotyk, ale poza tym nie mam nic zaczerwienione i nic nie boli :) jest jeden minus: przy IPL czesto trzeba zrobic o jeden zabieg wiecej, ale jak sobie wczoraj policzylam cene serie zabiegow IPL, a laserem to i tak wychodzi taniej :)
        • oshima Re: depilacja laserowa 18.09.10, 14:54
          hej, ja robiłam bikini 2 lata temu. Ból jest nieodzowny- wszak to bardzo delikatne miejsce- ale da się wytrzymać. Polecam ze swojej strony :)
          • asteraki Re: depilacja laserowa 18.09.10, 15:03
            jakie rodzaj bikini robilas? bo ja nie moge sie zdecydowac :( bikini pewnie boli troche bardziej bo to przeciez jeszcze wrazliwsze miejsce niz pachy, ale naszczescie bol trwac bedzie ok 10 min (przynajmniej taka mam nadzieje :))
          • asteraki Re: depilacja laserowa 19.09.10, 00:42
            robilas IPLem? bo czytam od kilku godzin rozne fora i opinie sa tak podzielone, ze boje sie malej skutecznosci tej metody :( moze lepiej zainwestowac wieksze pieniadze w laser mimo ze bardziej boli o w moim wypadku jest o prawie 100% drozszy.
            • oshima Re: depilacja laserowa 19.09.10, 14:31
              hej, robiłam laserem diodowym Light Sheer. Robiłam tzw. bikini głębokie z linią stringów. Od ostatniego zabiegu minęło przeszło 2 lata. Włoski, które odrastają są jasne i delikatne, narazie nie myślę o zabiegu przypominającym.
              Ból da się wytrzymać, tym bardziej, jeśli osoba przeprowadzająca depilację chłodzi skórę lodem lub/i sprejem chłodzącym. U mnie zabiegi trwały ok 25-30 minut.
              Osobiście muszę przyznać, że ból jest porównywalny z depilacją pach, i- przynajmniej u mnie- jest zdecydowanie wzmożony podczas okresu.
              Pozdrawiam
              • asteraki Re: depilacja laserowa 19.09.10, 21:04
                ja tez wlasnie mysle nad glebokim, bo jak juz sie meczyc to na calego, a nie pozniej znowu dogalac wargi :/ ale zastanawiam sie czy to nie wyglada brzydko pod strojem (czy nie opina sie w taki rowek:) ). a w jakim miescie robilas? bo szukam czegos sprawdzonego w trojmiescie, najlepiej za cene miejsza niz 400 :D (choc to chyba niemozliwe). znalazlam jeden taki salon ktory ma w cenie znieczuelenie chlorkiem etylu. z tego co wyczytalam na necie to jest w formie spreyu wiec mam nadzieje ze nie bedzie tak zle. co ile mialas robione zabiegi przy bikini?

Pozdrawiam
              • marcys5 Re: depilacja laserowa 27.09.10, 21:29
                Słuchajcie ja sie prawie zdecydowałam na ten zabieg-chodzi mi o depilacje bikini.Dziewczyny,jak to jest z okolicami warg.Czy ten ból jest do zniesienia ?
                Oczywiście oprócz bolu dochodzi do mnie tez odrobina wstydu,dlatego tez szukałam bardzo dyskretnego gabinetu...
    • gocha221 Re: depilacja laserowa 28.09.10, 20:21
      To ja może tez 2 słowa.
      jestem po 1 zabiegu na łydki i efekt przerósł moje oczekiwania.
      W skrócie: kiedyś depilowałam woskiem, ale mam b. dużą skłonność do naczynek i na moich nogach pojawialy sie coraz nowsze pęknięcia.
      Później zaczęłam nogi golić i przez ok. pół roku było ok, ale później musiałam golić łydki co drugi dzień.
      Po pierwszym zabiegu laserem oceniam, ze nie mam 70% włosków a te, które zostały są mocno osłabione i mniej widoczne. Gole łydki raz na ok. 10 dni, od zabiegu goliłam je chyba 2 razy...
      Po samym zabiegu skóra nie wygląda źle, gorzej jest po 2 dniach. U mnie łydki wyglądały kiepsko ok. 2 tygodni!!!!Trzeba to brać pod uwagę.
      Ja mam kolejny zabieg za ok. 4 tygodnie, czyli po 8 tygodniach od pierwszego.
      koszt 400pln.
      • marcys5 Re: depilacja laserowa 29.09.10, 19:38
        Dlatego własnie takie zabiegi najlepiej jest wykonywac jesienią,zimą kiedy nie musisz wystawiac wydepilowanych częsci ciała na promienie słoneczne.
        Z depilacja bikini nie ma tutaj problemu.Ale jestem ciekawa tego progu bólu.
        • gocha221 Re: depilacja laserowa 29.09.10, 22:40
          Ja bym z tym bólem nie przesadzała. Wiadomo, że to sprawa indywidualna, ale spokojnie.
          Kosmetyczka, która wykonywała zabieg mówiła, że nie zdarzyło sie żeby ktoś nie wytrzymał, czasem trzeba robić dłuższe przerwy.
          U mnie bylo ok, najbardziej bolała wewnętrzna strona łydek, ale naprawdę do wytrzymania.
          Tył łydek prawie nie bolał, nawet nie zauważyłam, kiedy skończyła.

Planuję też bikini i pachy, bo efekty super, ale ze wzg finansowych to będzie etap II i III ;)
          • whitediamond Re: depilacja laserowa 30.09.10, 13:15
            ja tak naiwnie zapytam: Co to jest ta gleboka linia stringow? czy to znaczy ze wszystkie wloski sie usuwa? czy cos zostaje? paseczek z przodu? help ;)
            i jaki jest koszt?
            • marcys5 Re: depilacja laserowa 30.09.10, 19:46
              Dlaczego pytasz o ból?
              Ja po prostu wiem jak sie zachowywałam kiedy nawet depilowałam nogi depilatorem...Stad moje obawy.
    • jaktodziewczyna Re: depilacja laserowa 01.10.10, 01:08
      Hej, a jak z depilacją rąk?
      Ja miałam takie całkiem porządne 'futro' na rączkach, włoski cienkie ale dość długie i dość ciemne - nigdy ich nie goliłam bo bałam się odrastania - tej twardej szczeciny którą czasem miałam okazję pooglądać u jakichś koleżanek... :/
      No ale ostatnio się już zacięłam i zgoliłam... odrastają bardzo bardzo powoli, nie jakieś bardzo twarde. Przy decyzji że golę, byłam zdecydowana że pójdę na depilację laserową, no ale jeśli odrastają tak powoli i takie słabe to może nie ma sensu?
      Czy to się pogorszy z czasem i lepiej usunąć to laserowo?
      • asteraki Re: depilacja laserowa 01.10.10, 13:06
        z mojego doswiadczenia powiem nie gol!!

ja sie gole od ponad 12 lat, wiec co nieco juz wiem. wszystkie wlosy ktore sa golone po raz 1, 2 rosna wolno i sa slabe, ale z kazdym razem golenie je wzmacnia. za kilka lat bedziesz je musiala golic 2 razy dziennie, bo beda tak szybko rosnac ze wyglad estetyczny bedzie doprowadzal cie do szalu :) ja coprawda rak nie gole, mimo ze mam bardzo ciemne i dosc dlugie wlosy, ale gole wszystko inne ( w wakacje po 2 razy dziennie dlatego tez sie zbieram do zabiegu laserem). najlepiej albo wyrywaj woskiem, albo idz na laser :) tylko nie gol!!
        • jaktodziewczyna Re: depilacja laserowa 01.10.10, 14:48
          Ha, coś mi się tak właśnie wydawało... :)
          Dzięki :)
      • marcys5 Re: depilacja laserowa 05.10.10, 15:51
        Z tymi rekami to jest dokładnie tak samo jak z depilacja nóg.Z tymze po prostu nogi to czasami przykrywasz,leginsy,jeansy...a tutaj latem rece masz zawsze odkryte.Wiec ja zrobiłabym najpierw depilacje rak ,bikini i na końcu nóg.
        • karolinaa2-1 Re: depilacja laserowa 13.10.10, 13:12
          Witam! Nie wiem czy wstrzele sie w temat... w poniedzialek wykonalam depilacje laserowa okolic bikini(glebokie) laserem Light Sheer,,, wiem ,ze za wczesnie na jakikolwiek efekt... u mnie wyglada to tak, ze w miejscach gdzie byly włosy sa teraz strupki, doslownie z kazdego wlosa wychodzi strupek, piecze- pewnie taki efekt przypalomej kury bedzie ok 2 tygodnie. Jak jest u Was? czy to norma? Czy trzeba sie nacierpiec az efekt bedzie normalny??
          • kluskini Re: depilacja laserowa 19.10.10, 15:13
            Strupków nie miałam, ale też miałam takie czerwone punkciki. Szybko minęło. Może poczytaj tu: www.elite.waw.pl/depilacja-laserowa/ Jest sporo informacji o depilacji. Ja wypytywałam się po zabiegu :D
            • ziut-a13 Re: depilacja laserowa 21.10.10, 10:09
              punkciki czerwone są ale to bardzo wrazliwa okolica więc nic dziwnego, ja przychylam się do opinii że do depilacji służy laser a nie IPL- rozproszenie w nim światła działa na niekorzyść zabiegu! odczucia bólowe dal mnie bez róznicy ale efekty po laserze o NIEBO lepsze i trwalsze!
              • maja_sikora Re: depilacja laserowa 29.12.10, 14:50
                Depilacja laserowa jest wybawieniem dla kobiet, pozbawiając je uciążliwego problemu. Udało mi się ostatnio ją bardzo tanio i co najważniejsze profesjonalnie zrobić w DivaClinic w Warszawie, za jedyną 1zł. To był mój najtańszy zabieg w życiu, ale oczywiście nie mam nic przeciwko, takim cenom :) Polecam wszystkim
    • kal_ho_naa_ho Re: depilacja laserowa 02.01.11, 10:59
      co racja to racja depilacja laserowa jest wybawieniem dla kobiet które mają poważne problemy ze włoskami.
      Ja też się w końcu zdecydowałam na to, żeby się udać na taki zabieg i jestem zachwycona.
      warto było naprawdę ;)
    • biedronka2only Re: depilacja laserowa 05.01.11, 14:15
      z tego co się orientuję to zabieg laserodepilacji najlepiej jest wykonywać przed sezonem letnim. M.in. dlatego, że trzeba go powtórzyć w zależności od rodzaju włosków.

Co do bólu to nie przesadzajmy. W moim wypadku nie było tak źle. Natomiast efekt końcowy rekompensuje wszystko. Wiele też zależy od metody. W Elite mieli 3 urządzenia. Nie wiem od czego zależy ich dobór.
      • karrantum Re: depilacja laserowa 06.01.11, 18:54
        Z tym sprzętem to jest tak, że to już na miejscu dobierany jest indywidualnie sprzęt do klienta. Ja tez miałam takie szerokie możliwości, ale Pani, która robiła zabieg sama wybrała to co w moim przypadku przyniesie najlepsze rezultaty...i miała rację:)
        • najlepszychochlik Re: depilacja laserowa 07.01.11, 10:47
          Depilacja laserowa rewelacja!!! Co prawda nie byłam na zabiegu bo fundusze jak na razie nie pozwalają, ale moja koleżanka poleciła mi jakiś taki program gdzie można wykonać cała serię depilacji i dostać rabat nawet do 60 %, chyb całkiem nieźle.No nic poczekam aż ona pójdzie na pierwszy zabieg i się okaże
        • biedronka2only Re: depilacja laserowa 10.01.11, 12:52
          no tak. Nawet nie śmiałam narzucać czegokolwiek. To oni są specjalistami i wiedzą najlepiej
      • bast3k Re: depilacja laserowa 12.01.11, 15:50
        W magazynie Business Woman Life, jest bon -50% (m. in. na depilację laserową) w Klinice Urody w Wilanowie. Skorzystałam, polecam.
        • karrantum Re: depilacja laserowa 16.01.11, 11:03
          Jasne promocje są ok, ale dla mnie znaczą jedno. Nie mamy klientów spuśćmy cenę może ktoś się trafi...Najważniejsze żeby zabieg był dobrze zrobiony.
          • maja_sikora Re: depilacja laserowa 17.01.11, 21:37
            jeżeli chodzi o DivaClinic to jest nowy salon, czyli oni raczej chcą pozyskać nowych klientów, a że konkurencja duża to wymyślili zabiegi za złotówkę. Tak czy inaczej ja byłam zadowolona z wykonanego zabiegu, według mnie profesjonalnie zrobiony, więc pewnie dorzucę im od czasu do czasu do biznesu parę złotych :)
            • najlepszychochlik Re: depilacja laserowa 20.01.11, 09:49
              To nie jest zawsze tak że firmy dają pomocję tylko i w łacznie dlatego żeby ściągnąć klientów. Są również promocje które maja na celu zdobycie od klientów informacji o danym zabiegu o wrazeniach przed, w trakcie oraz po zabiegu, o odczuciach. Takie informację potrzebne dla pozostałych klientów, są również promocję nowo otwartych salonów, gabinetów, klinik, więc nie uprzedzajmy się od razu, że to co ma promocję to od razu złe i nieskuteczne lub kiepskiej jakości.
            • fo-o Re: depilacja laserowa 25.01.11, 15:07
              Coraz bardziej kusi mnie zrobienie tego zabiegu. Jest to na pewno o wiele wygodniejsze niż ciągłe użeranie się z depilatorem. No ale niestety depilacja laserowa ma swoją cenę, także na razie nie stać mnie na tego typu zabieg, ale zbieram pieniądze cierpliwie i kiedyś się w końcu wybiorę ;)
              • truskawkowapolewa Re: depilacja laserowa 27.01.11, 16:35
                Ja jeszcze nie zdecydowałam się na taki zabieg, ale szczerze powiedziawszy coraz bardziej się nad tym zastanawiam. Wiem, ze jest to wygodne, ale boję się, ze po takiej depilacji pozostaną mi nieładne ślady na skórze. Powiedzcie mi gdzie najlepiej jest przeprowadzić taki zabieg, żeby mieć pewność że zostanie od prawidłowo i starannie przeprowadzony?
                • najlepszycekin Re: depilacja laserowa 28.01.11, 14:43
                  Zależy skąd jesteś. J w sumie znam jeden taki salon, w którym robi się depilację laserową w przyzwoitej cenie i profesjonalnym sprzętem. Salon Nazywa sie Studio Laser i mieści się w Warszawie, ale z tego co wiem, to maja też swój salon w Poznaniu. Profesjonalnie obsługują swoich klientów i panuje tam znakomita atmosfera.
                  • minniemouse Re: depilacja laserowa 29.01.11, 09:25
                    Z doświadczenia wiem, że przy depilacji laserowej można mieć poparzenia.

mozna ale jest wina zle dobranego za mocnego lasera. zwykle blad osoby ktora wykonuje zabieg - tak samo mozna poparzyc skore zbyt goracym woskiem.

co racja to racja depilacja laserowa jest wybawieniem dla kobiet które mają pow
                    > ażne problemy ze włoskami

jest wybawieniem to prawda ale tez KAZDA kobieta moze z tego korzystac,
                    nie tylko taka ktora ma "powazne problemy z wloskami"
                    ale kazda ktora chce miec swiety spokoj z goleniem depilacja itp itd.

Minnie
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka