Dodaj do ulubionych

skład odzywki

18.08.10, 10:13
jest do włosów farbowanych moze jakas uczona forumka pomoze rozszyfrowac skład, ma szanse robic cos dobrego albo chociaz nie szkodzic mocno;-)

Skład: Aqua, Cetearyl Alcohol, Glyceryl Stearate SE, Propylene Glycol, Panthenol, Benzophnone-4, Quaternium-87, Behentrimonium Chloride, Isopropyl Alcohol, Stearamidopropyl Dimethylamine, Niacinamide, Parfum, Citronellol, Pheneoxyethanol, Citric Acid.

dzieki:-)
Obserwuj wątek
    • marta_monika Re: skład odzywki 18.08.10, 13:42
      Jak sie wpisze w wyszukiwarke nazwe tej odzywki Rossmann to mozna miedzy innymi
      przeczytac, ze:
      Odżywka ma prosty skład, ale jest w niej wszystko, co powinno być w odżywce.
      Emolienty, które zmiękczą i natłuszczą włos oraz utworzą na włosie błonkę
      zapobiegającą utracie wody. Środki antystatyczne wygładzą i zapobiegną plątaniu
      się włosów. Wysoko w składzie także nawilżający humektant i zbawienny dla włosów
      pantenol. Jest też kationowy kondycjoner - wyrówna powierzchnię włosa,
      prowizorycznie uzupełni ubytki we włosie. Do składu załapała się nawet witamina
      B3, wartościowy dla włosów składnik (niestety przy końcu składu). Jedyny mało
      przyjemny składnik to alkohol isopropylowy, który ma działanie odtłuszczające,
      ale zapewne użyty jest tu w konkretnym celu i na pewno nie zaszkodzi.
      I po co te zagadki?
      • myszmusia Re: skład odzywki 18.08.10, 13:57
        > I po co te zagadki?

??? nie rozumiem cie
        przeczytałam opienie bodajze na wizazu - były bardzo rózne , ja chemicznie jestem bardzo kiepska dlatego poprosiłam o wyjasnienie poszczególnych składników. Zadne zagadki - tylko prosba o rozszyfrowanie poszczególnych rzeczy ze składu. NIe chodzi mi o opis producenta bo to potrafie przeczytac:-)a o skłąd chemiczny

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka