a.lice
14.09.10, 14:28
Idzie jesień, a skóra na moich rękach już zaczyna pękać! Jest straszna: sucha, popękana i szorstka- nie mogę na nią patrzeć:( Wcześniej nie miałam takich problemów i zaczęły się nagle w zeszłym roku- nie wiem czemu- przecież nosiłam rękawiczki i dbałam o skórę dłoni! Nie przypominam sobie też, żebym je odmroziła! Próbowałam wielu maści, smarowałam się dobrymi kremami, byłam na kuracji parafinowej, ale nic nie wyleczyło tej skóry (jedynie podleczało), a problem zniknął dopiero wiosną, kiedy zrobiło się cieplej. I teraz zaczyna się wszystko od początku! Już po prostu nie mam siły znowu próbować.. zresztą już nawet nie wiem czego :/ Umówiłam się znowu do dermatologa (kuracja parafinowa była jego pomysłem), może wymyśli coś lepszego. Jeżeli któraś z was miała podobny problem i jakoś udało jej się go rozwiązać to proszę o radę, bo już na prawdę nie mam pomysłow..
Jeszcze tak sobie myślę... może to przez zmianę diety? W zeszłym roku odchudzałam się mniej więcej w tamtym okresie, ale trwało to krótko i raczej polegało na zmniejszaniu porcji niż na odmawianiu sobie jakiś potraw. W każdym razie może wizyta u dietetyczki nie jest głupim pomysłem???
aaaaaa... ratunku!!!