16.09.10, 09:34
czy warto kupować kremy tej firmy? Mam ochotę ale samo zachwalanie przez konsultantkę to za mało
DAM SOBIE RADĘ!
Obserwuj wątek
    • kasha77 Re: Amway 16.09.10, 12:22
      obiektywnie: pewnie są dobre te kremy,tak jak większośc ich produktów,ale ja nie kupują od nich dla zasady - nie będę płaciła na firmę która działa na zasadzie sekty.takie moje zdanie.
      • gucia.2 Re: Amway 16.09.10, 12:55
        pewnie masz rację, ale mnie jest obojętne czy płacę w sklepie czy dla Amwaya, zależy mi po prostu na dobrych kosmetykach
        • whitediamond Re: Amway 16.09.10, 14:39
          lepiej uwazaj bo jak cos od nich kupisz to przyczepia sie do ciebie na dobre (wiem cos o tym)
          • bed.shosanna Re: Amway 17.09.10, 10:33
            Oj,to prawda z tym przyczepieniem się,najlepiej omijać ich z daleka.
            • skory1 Re: Amway 19.09.10, 21:55
              bed.shosanna napisała:

> Oj,to prawda z tym przyczepieniem się,najlepiej omijać ich z daleka.

Ja z daleka omijam głupców...
        • skory1 Re: Amway 19.09.10, 21:54
          gucia.2 napisała:

> mnie jest obojętne czy płacę w sklepie czy dla Amwaya, z
          > ależy mi po prostu na dobrych kosmetykach

I to jest JEDYNE właściwe podejście. Całe to gadanie o "sekcie" AMWAY-a to zwykłe oszołomstwo, w którym logiki nie ma za grosz, za to cała fura negatywnych emocji.
      • skory1 Re: Amway 19.09.10, 21:53
        kasha77 napisała:

> nie będę płaciła na firmę która działa na zasadzi
        > e sekty.takie moje zdanie.

A jakież to zasady? ;)
        • kasha77 Re: Amway 24.09.10, 21:14
          nie będę się wdawała w bezsensowne dyskusje,nie kupuje i koniec-takie mam prawo, mamy wolny runek:)miłego dnia.
    • magdeczkas Re: Amway 19.09.10, 20:34
      kremów nie używałam, peeling grejpfrutowy super ale drogi można ten etap pielęgnacji wykonać dużo tańszym kosztem; tusz do rzęs Aristry - do kitu, pojedyncze cienie Aristry podobnie odradzam. Pasta do zębów + płyn do ust mega super. Generalnie jestem wielką zwolenniczką środków czyszczących i kosmetyki Amway stosuję doraźnie bardzo. Pewnie spróbuję aby wiedzieć jak bardzo mam być nachalna;) A tak na serio uważam, że albo środki czyszczące albo kosmetyki więc te ostatnie kupuję w drogerii/aptece. Zresztą po kolorówce dziękuję, chcesz spróbuj - sama ocenisz:) Pozdrawiam - i nie wszyscy jesteśmy nachalni każdy z nas ma prawo wyboru i decydowania co dla niego najlepsze. Udanych zakupów... gdziekolwiek:)
    • marzeka1 Re: Amway 19.09.10, 20:43
      Od sekciarzy nie kupuję niczego.
      • magdeczkas Re: Amway 19.09.10, 21:08
        I masz do tego święte prawo:) Każdy z nas wydaje pieniądze w sposób, który mu odpowiada w końcu sami na nie pracujemy. Ja np. nie kupuję podrób - dla zasady również, albo mnie na coś stać albo nie, e`finito. Złodziejom mówię nie, Ty masz prawo to "nie" powiedzieć w stosunku do innych osób. W końcu jesteśmy świadomi i nie ubezwłasnowolnieni więc Twój portfel, Twój wydatek oby jak najlepszy dla Ciebie, w końcu to powinno się liczyć.
      • skory1 Re: Amway 19.09.10, 21:57
        marzeka1 napisała:

> Od sekciarzy nie kupuję niczego.

Polecam. ;)
        psycholog.studentnews.pl/serwis.php?s=1549
    • skory1 Re: Amway 19.09.10, 21:52
      gucia.2 napisała:

> czy warto kupować kremy tej firmy?

Nie tylko moim zdaniem - tak.
      I nie mówię tego, jako dystrybutor AMWAY lecz - tak, tak - użytkownik. Oczywiście, kremów głównie używa jednak moja żona. ;)
      Zwracam uwagę na to, że wszystkie produkty AMWAY posiadają 3-miesięczna gwarancję zwrotu pieniędzy, więc jeśli COKOLWIEK by Ci nie odpowiadało - finansowo niczym nie ryzykujesz. Tylko firma oferująca naprawdę dobre jakościowo produkty może dać taką gwarancję. Ciekawe, dlaczego firmy oferujące swoje produkty w drogeriach i tak usilnie zachwalające je w reklamach takiej gwarancji nie mają? ;)
      • minniemouse Re: Amway 19.09.10, 23:15
        nie przesadzajcie z ta sekta.

Amway to po prostu siec, dziajaca na zasadzie piramidy, i tyle.
        ale jak mowie, nie sekta, bez przesadyzmu.

sama kupowalam od kolezanki produkty Amwaya lata temu i zupelnie dobre.
        ale ja lubie zmieniac, wiec jak mi sie znudzily to zaczelam kupowac co innego.
        niemniej jednak polecam. kremy, bo kolorowki nie uzywalam.

Minnie
        • skory1 Re: Amway 20.09.10, 00:08
          minniemouse napisała:

> Amway to po prostu siec, dziajaca na zasadzie piramidy,

Czego??? ;)
          • minniemouse Re: Amway 20.09.10, 23:09
            > Czego??? ;)

piramidy dziecko. nie da sie ukryc, zeby nie wiem co.
            ale to ze ma strukture piramidy, to jeszcze nie przestepstwo. to tylko struktura.

www.scam-fraud.com/wp-content/uploads/2009/12/Illegal-Pyramid-Scheme.jpg

Minnie
            • skory1 Re: Amway 21.09.10, 13:19
              minniemouse napisała:

> piramidy dziecko.

Po pierwsze - nie dziecko, wypraszam sobie ten ton.
              Po drugie - nieprawda.

www.senat.gov.pl/k5/dok/sten/oswiad/borkowsk/3101o.htm
              • skory1 Re: Amway 21.09.10, 13:31
                skory1 napisał:

> minniemouse napisała:
                >
                > > piramidy dziecko.

Gdyby ci się nie chciało czytać, albo ci umknęło, zacytuję:

"Oprócz typowych piramid finansowych istnieją metody sprzedaży, które wykazują pewne podobieństwa, i które często są mylone."

Wykazują PEWNE podobieństwa, co nie oznacza, że to to samo co piramidy.
              • crises Re: Amway 28.09.10, 22:13
                Ależ Twoja przedpiśczyni była wręcz uderzająco uprzejma, nie napisała przecież "zdebilały domokrążca z wypranym mózgiem".
                • skory1 Re: Amway 04.10.10, 12:44
                  crises napisała:

> Ależ Twoja przedpiśczyni była wręcz uderzająco uprzejma, nie napisała przecież
                  > "zdebilały domokrążca z wypranym mózgiem".

Wystarczy, że ty to napisałaś.
      • nessie-jp Re: Amway 21.09.10, 00:48
        > więc jeśli COKOLWIEK by Ci nie odpowiadało - finansowo nic
        > zym nie ryzykujesz. Tylko firma oferująca naprawdę dobre jakościowo produkty mo
        > że dać taką gwarancję.

A skąd! Tylko firma sprzedająca bardzo drogo produkty, których wykonanie kosztuje grosze, może sobie pozwolić na takie zagrywki... To klasyczne zagranie marketingowe: walnąć taką marżę na produkt, żeby się zwróciło z nawiązką i w przypadku ewentualnych zwrotów...
        • skory1 Re: Amway 21.09.10, 13:28
          nessie-jp napisała:

> Tylko firma sprzedająca bardzo drogo produkty, których wykonanie kosztu
          > je grosze, może sobie pozwolić na takie zagrywki...

Gwarancja satysfakcji klienta to nie "zagrywka" tylko możliwość wybrania produktu, który nam naprawdę odpowiada. Jeśli nam nie odpowiada - zwracamy go i dostajemy kasę z powrotem, nawet jeśli opakowanie jest częściowo zużyte.
          Ja dwukrotnie zwracałem zakupione w AMWAY produkty i za każdym razem zwrócili mi pieniądze. Nie miałem okazji co prawda zwracać produktów chemicznych, ale to dlatego, że nie miałem po prostu powodu, by je zwracać. Jestem z nich zadowolony. Jeśli jednak ktoś nie jest, niech zwróci, oddadzą pieniądze, GWARANTUJĘ.

> To klasyczne zagranie marke
          > tingowe:

Skoro "klasyczne" to podaj mi przykład innej firmy, która oferuje taką gwarancję, spoza sektora mlm, oczywista. ;)
          • nessie-jp Re: Amway 21.09.10, 16:52
            > Skoro "klasyczne" to podaj mi przykład innej firmy, która oferuje taką gwarancj
            > ę, spoza sektora mlm, oczywista. ;)

Każda sieciówka odzieżowa. Każdy sklep z butami. Zresztą inne firmy kosmetyczne uprawiające marketing szeptany (np. Avon) również mają identyczne zasady zwrotu.

Zaden to cymes i przywilej mieć prawo zwrócić zły produkt.
            • skory1 Re: Amway 21.09.10, 23:09
              nessie-jp napisała:

> Zaden to cymes i przywilej mieć prawo zwrócić zły produkt.

Nadal się nie rozumiemy.
              Gwarancja satysfakcji to nie gwarancja JAKOŚCI, to gwarancja WYŻSZEGO rzędu.
              Produkt może być dobry, ale nie odpowiada konkretnej osobie. Ten sam produkt może odpowiadać jednocześnie komuś innemu. Przykład?
              Perfumy. Spróbuj oddać kupiony w drogerii flakon perfum, zwłaszcza napoczęty. Nasz możesz, bo akurat się rozmyśliłaś i stwierdziłaś, że jednak ten zapach ci nie odpowiada, co nie oznacza, że te perfumy są złe.
              • nessie-jp Re: Amway 21.09.10, 23:45
                > Perfumy. Spróbuj oddać kupiony w drogerii
                > flakon perfum, zwłaszcza napoczęty.

Oddałam kiedyś. Nikt nie robił problemów. Tak samo zresztą w Avonie. To jest zwyczajny marketing, wliczony w marżę produktu.

Twoje wykręty dotyczące składu kosmetyków są żałosne. Jeśli nie wiesz, co krem zawiera, to o jakiej "gwarancji satysfakcji" tu można mówić? Przecież nawet nie wiesz, co ci sprzedali! Niby jakim cudem miałbyś być usatysfakcjonowany?

Na wszystkich kremach sprzedawanych w Polsce MUSI być podany pełny skład. Jeśli na kremach twojej żony nie ma takiego składu, to wywal to świństwo czym prędziej do śmieci i przekonaj ją, żeby kupiła jakieś bezpieczne i normalne kosmetyki.
                • skory1 Re: Amway 28.09.10, 11:01
                  nessie-jp napisała:

> o jakiej "gwarancji satysfakcji" tu można mówić?

O normalnej. Krem działa, nie szkodzi mi - jestem z niego zadowolony. Proste.
                  Jak widzę, proste rzeczy najtrudniej ci zrozumieć. ;P
                  • nessie-jp Re: Amway 28.09.10, 23:15
                    > Krem działa, nie szkodzi mi - jestem z niego zadowolony.

Co to znaczy "działa"?

Ze jako sprzedawca jesteś "zadowolony" to nie wątpię, że krem jakoś tam działa, też nie wątpię
                    • skory1 Re: Amway 04.10.10, 12:50
                      nessie-jp napisała:

> > Krem działa, nie szkodzi mi - jestem z niego zadowolony.
                      >
                      > Co to znaczy "działa"?

Widać rezultaty. Koleżanki mojej żony zwróciły na to uwagę, że jej cera wyraźnie się poprawiła, odkąd zaczęła używać tych kosmetyków. I to mi wystarcza. Jeśli tobie nie - to twój problem. Pobaw się w "małego chemika" i zrób doświadczenia chemiczne tych kosmetyków jeśli chcesz, ;) mnie to nie bawi.

> Ze jako sprzedawca jesteś "zadowolony" to nie wątpię,

Nie zajmuję się sprzedawaniem kosmetyków. Nie moja działka. Wypowiadam się wyłącznie jako ich konsument.
                      • crises Re: Amway 05.10.10, 11:28
                        >Koleżanki mojej żony zwróciły na to uwagę, że jej cera wyraźnie się poprawiła, odkąd
                        > zaczęła używać tych kosmetyków.

A teraz, drogie dzieci, podziękujcie wujkowi za bajeczkę, paciorek, siusiu i spać.
                        • skory1 Re: Amway 05.10.10, 15:10
                          crises napisała:

> A teraz, drogie dzieci, podziękujcie wujkowi za bajeczkę,

Paranoik nigdy nie przyzna, że ma paranoję.
                          Wszyscy kłamią.
                          A jeśli nie - patrz wyżej. ;P
    • black-cat Re: Amway 20.09.10, 09:54
      Ja bym chętnie poznała dokładny skład pierwszego, lepszego kremu do twarzy tejże firmy. I zobaczymy czy warto:)
      • skory1 Re: Amway 20.09.10, 22:35
        black-cat napisała:

> Ja bym chętnie poznała dokładny skład pierwszego, lepszego kremu do twarzy tejż
        > e firmy. I zobaczymy czy warto:)

Najlepiej skontaktuj się z dystrybutorem, który specjalizuje się w kosmetykach. Możesz to zrobić za pośrednictwem stromy AMWAY.
      • takababa Re: Amway 20.09.10, 23:10
        Dokładnie tak :) Może skory1 zamiast odsyłać do dystrybutora spisze skład z pudełeczka kremu żony i zakończymy tę dyskusję :)
        • minniemouse Re: Amway 21.09.10, 07:59
          z tego co sie orientuje akurat Amway szczyci sie tym ze jako jedna z niewielu kompanii
          podaje sklad swoich produktow 'online'.
          mozna wiec wrzucic dany krem i poszukac pod sklad albo ingredients.
          ale rzeczywscie najprosciej zobaczyc na opakowaniu.

Minnie
          • black-cat Re: Amway 21.09.10, 08:50
            Szukałam online, kremy znalazłam, z ogólnym opisem jakie to cuda czynią i co dobrego mają w sobie, ale szczegółowego składu jakoś znależć nie mogłam.
            • issey_miyake inci 28.09.10, 02:56
              Inci, Artistry, beruhigende Feuchtigkeitslotion

Aqua, Squalane, Glyceryl Polymethacrylate, Glycerin, Sodium Hyaluronate, phospholipids, Spihngolipids, Cholesterol, Panthenol, Proline, Calendula officinalis flower extract, Tili Americana flower extract, anthemis nobilis flower extract, vitis vinifera seed extract, retinyl palmitate, phenyl thrimeticone, tocopheryl acetate, acrylates/C10-30 alkyl acrylates crosspolymer, arginine, polysorbate-20, propylene glycol, diazolidinyl urea, methyparaben, polyparaben
        • skory1 Re: Amway 21.09.10, 13:21
          takababa napisała:

> Może skory1 zamiast odsyłać do dystrybutora spisze skład z pudełeczka kremu żony i
          > zakończymy tę dyskusję :)

A o który konkretnie krem chodzi, bo jest ich całkiem sporo, a moja żona nie używa wszystkich.
          • nessie-jp Re: Amway 21.09.10, 16:54
            > A o który konkretnie krem chodzi, bo jest ich całkiem sporo, a moja żona nie uż
            > ywa wszystkich.

Odnoszę wrażenie, że dyskutujesz ze złą wolą. Wyraźnie napisano, że interesuje nas skład "pierwszego lepszego" kremu i że może być przepisał skład z tego, którego używa twoja żona. Pierwszego lepszego, którego używa.

Możesz to zrobić, czy nie?
            • skory1 Re: Amway 21.09.10, 23:11
              nessie-jp napisała:

> Odnoszę wrażenie, że dyskutujesz ze złą wolą.

Odnosisz mylne wrażenie.

> Wyraźnie napisano, że interesuje
              > nas skład "pierwszego lepszego" kremu

A ja wyraźnie napisałem, że moja żona nie używa wszystkich, więc nie wiem co jest w składzie tych, których nie używa.
              • issey_miyake skory1 28.09.10, 02:58
                SKORY1 walka z wiatrakami

skład jest na opakowaniu KAŻDEGO kosmetyku, nieważne czy ktoś go używa czy nie
          • takababa Re: Amway 21.09.10, 21:14
            > A o który konkretnie krem chodzi, bo jest ich całkiem sporo, a moja żona nie używa wszystkich.

Jak juz wspomniano, chodzi o jakikolwiek, ale niech będzie, że ciekawa jestem składu tego:

"Beautycycle powietrze krem regenerujący dla skóry dojrzałej na noc". Skład oczywiście wg INCI bo taki na opakowaniu jest wymagany polskim prawem.

Na stronie amwaya niczego oprócz typowych informacji nie ma, a przez przypadek trafiłam na formularz zamówienia :) Nie skorzystałam, nie chcę wizyt.

Składów w sieci nie znalazłam, tylko na allegro opis kremu nawilżajacego bez konkretów.

• skory1 Re: Amway 21.09.10, 23:21
              takababa napisała:

> Jak juz wspomniano, chodzi o jakikolwiek,

Na niektórych jest bardziej a na niektórych mniej szczegółowy opis. Szczerze mówiąc, nie interesowałem się tym aż tak, skoro mam gwarancję satysfakcji. Gdyby któryś z kremów żonie nie odpowiadał, to mogłaby go oddać, bez względu na to, co ten krem zawiera lub nie i dostać pieniądze z powrotem.

> "Beautycycle powietrze krem regenerujący dla skóry dojrzałej na noc".

Nie wiem, bo tego akurat u nas nie ma.
              Jeśli bardzo ci zależy na poznaniu szczegółowego składu, sugeruję jednak zapytać o możliwość zapoznania się z nim bezpośrednio w firmie.
              • takababa Re: Amway 22.09.10, 00:54
                > Nie wiem, bo tego akurat u nas nie ma

A jaki jest?

> Na niektórych jest bardziej a na niektórych mniej szczegółowy opis.

Chyba się skory1 nie zrozumieliśmy :) Nie chcemy opisu, chcemy listę składników zgodną z międzynarodowymi normami. Tylko tyle :)

> Jeśli bardzo ci zależy na poznaniu szczegółowego składu, sugeruję jednak zapyta
                > ć o możliwość zapoznania się z nim bezpośrednio w firmie.

Nie kupuję kremów bez poznania składu, a dostęp do nich nie ma być okupiony podawaniem niemal rozmiaru buta :) i nie chcę wizyt konsultantki. Ja chce tylko poznać skład i NIC wiecej. To mi w zupełności wystarczy by stwierdzić czy krem mi odpowiada czy nie. Nie ma również znaczenia, że mogę go oddać.

Po raz pierwszy spotykam się z takim oporem przed ujawnieniem składników kremu :)

• skory1 Re: Amway 28.09.10, 11:07
                  takababa napisała:

> Nie chcemy opisu, chcemy listę składników
                  > zgodną z międzynarodowymi normami. Tylko tyle :)

O jakich normach mówisz?
                  Ważne, czy krem przeszedł testy i dostał certyfikat dopuszczający go do obrotu.

> nie chcę wizyt konsultantki. Ja chce tylko po
                  > znać skład i NIC wiecej.

Powiedziałem ci co zrobić. Zrobisz co zechcesz.
              • minniemouse Re: Amway 22.09.10, 07:40
                Na niektórych jest bardziej a na niektórych mniej szczegółowy opis. Szczerze mówiąc, nie interesowałem się tym aż tak, skoro mam gwarancję satysfakcji.

pieprzysz koles, zadnych kremow Amwaya nie masz, bo jakbys mial to juz bys dawno jakikolwiek sklad podal.

(watpie aby jakas zona takze byla)

po prostu z nudow zawracasz glowe.

Minnie
                • skory1 Re: Amway 28.09.10, 11:14
                  minniemouse napisała:

> pieprzysz koles, zadnych kremow Amwaya nie masz,

Proszę nie robić ze mnie kłamcy na bazie własnej paranoi.
                  Oto kremy, których aktualnie używa moja żona:
                  TIME DEFIANCE Liftingujący krem pod oczy
                  TIME DEFIANSE Krem ochronny na dzień SPF 15
                  TIME DEFIANCE Krem ochronny na noc SPF15
                  TIME DEFIANCE Ujędrniający podkład w kremie
                  ARTISTRY Emulsja Plus z kwasami owocowymi
                  TIME DEFIANCE Emulsja ochronna na dzień SPF 15
                  • astrum-on-line Re: Amway 28.09.10, 16:36
                    Po co w kremie na noc SPF?
                    • gucia.2 Re: Amway 28.09.10, 20:11
                      a co to jest SPF?
                      • kasha77 Re: Amway 28.09.10, 20:19
                        filtr przeciwsłoneczny:)w dobie dziury ozonowej nie znac takiego skrótu;)?
                  • minniemouse Re: Amway 28.09.10, 23:58

Proszę nie robić ze mnie kłamcy na bazie własnej paranoi.
                    Oto kremy, których aktualnie używa moja żona:

przepisales pajacyku nazwy z internetu i udajesz ze "masz zone ktora uzywa".
                    dlatego nie mozesz podac skladu

BO JAKBYS MIAL TO BYS DAWNO PODAL.

obojetnie jakiego.

papa

Minnie
            • issey_miyake wszystkie składy inci jakie są wymagane 28.09.10, 03:10
              Nie wiem w czym problem.

Wystarczy wejść na stronę www.amway.com - wybrać Shop, kliknąć któryś z produktów i wejść w zakładkę INGREDIENTS

i wszystko jak wół wypisane

google Kobietki, google
              • nessie-jp Re: wszystkie składy inci jakie są wymagane 28.09.10, 23:13
                issey_miyake napisała:

> Nie wiem w czym problem.

Problem w niekompetentnych akwizytorach tej firemki, usiłujących wypowiadać się na forum o rzeczach, o których nie mają pojęcia (ten pan nawet nie rozumiał, albo dalej nie rozumie, o co chodzi ze składem kremu...)
                • issey_miyake Re: wszystkie składy inci jakie są wymagane 29.09.10, 00:32
                  nessie-jp napisała:

> issey_miyake napisała:
                  >
                  > > Nie wiem w czym problem.
                  >
                  > Problem w niekompetentnych akwizytorach tej firemki, usiłujących wypowiadać się
                  > na forum o rzeczach, o których nie mają pojęcia (ten pan nawet nie rozumiał, a
                  > lbo dalej nie rozumie, o co chodzi ze składem kremu...)
                  >

ale rozmowa była wciąż o tym samym, czyli o chęci dowiedzenia się jaki jest skład INCI. Toteż podałam!:)
                • skory1 Re: wszystkie składy inci jakie są wymagane 04.10.10, 12:46
                  nessie-jp napisała:

> issey_miyake napisała:

> Problem w niekompetentnych akwizytorach tej firemki,

Nigdzie nie napisałem, że zajmuję się dystrybucją kosmetyków. Ja ich tylko używam.
                  • kasha77 Re: wszystkie składy inci jakie są wymagane 05.10.10, 15:22
                    taaaa,tylko używasz i tak zajadłe bronisz,ze to nie sekta,ze dobre itd.tak zupełnie bezinteresowanie:)? hehe weź mnie nie rozśmieszaj.nie chciałam dyskutowac ale ciezko się powstrzymac.
                    • skory1 Re: wszystkie składy inci jakie są wymagane 05.10.10, 15:33
                      kasha77 napisała:

> taaaa,tylko używasz i tak zajadłe bronisz,

Bo nie znoszę ludzkiej podłości i nikczemności, objawiającej się m.in. w publicznym pluciu na uczciwą firmę i uczciwych ludzi. To jest ohydne i w ABSOLUTNEJ sprzeczności z RZEKOMĄ katolickością Polaków.
                      www.andrzejowo.org/osme_przykazanie.pdf
                      • kasha77 Re: wszystkie składy inci jakie są wymagane 05.10.10, 15:48
                        ja Cieeeeee,toś pojechał teraz hehehehehe:))))Ty tak na serio?!! nie no spadłam z krzesła ze śmiechu:)katolicy,podłośc....hmmm..a ja myślałam,że my o kremach mamy to forum.pomijając fakt,że nikt nie wspominał nic o ludziach którzy pracują w amwayu?? chłopie!! dżissss.....:))
                        • skory1 Re: wszystkie składy inci jakie są wymagane 05.10.10, 16:06
                          kasha77 napisała:

> pomijając fakt,że nikt nie wspominał nic o ludziach

Nie, no oczywiście, że nie, pomijając fakt, ;P że zarzucano mi tu BEZPODSTAWNIE, że kłamię, gdy napisałem że tych kremów używamy.
                          • kasha77 Re: wszystkie składy inci jakie są wymagane 05.10.10, 16:26
                            to po kiego grzyba ty tu wchodzisz? jako chłop nie masz nic lepszego do roboty niż siedzenie na forum"uroda"????:))
                            • skory1 Re: wszystkie składy inci jakie są wymagane 06.10.10, 07:52
                              kasha77 napisała:

> to po kiego grzyba ty tu wchodzisz? jako chłop nie masz nic lepszego do roboty
                              > niż siedzenie na forum"uroda"????:))

Aha to faceci już o urodę nie dbają, tak? ;)
                              • kasha77 Re: wszystkie składy inci jakie są wymagane 06.10.10, 11:16
                                nie widzialam tu żadnego twojego wpisu na temat urody,tylko się rozpisujesz o amwayu.....
                                • skory1 Re: wszystkie składy inci jakie są wymagane 10.10.10, 20:58
                                  kasha77 napisała:

> nie widzialam tu żadnego twojego wpisu na temat urody,tylko się rozpisujesz o a
                                  > mwayu.....

Moja pierwsza wypowiedź dotyczyła kremów AMWAY oraz gwarancji, jakie one posiadają. Tyle.
                                  • kasha77 Re: wszystkie składy inci jakie są wymagane 10.10.10, 21:19
                                    a potem już tylko bezsensowne dyskusje na czym się znają dziewczyny na czym nie...bla bla bla:)
                      • mia_siochi Re: wszystkie składy inci jakie są wymagane 11.10.10, 08:42
                        skory1 napisał:

> kasha77 napisała:
                        >
                        > > taaaa,tylko używasz i tak zajadłe bronisz,
                        >
                        > Bo nie znoszę ludzkiej podłości i nikczemności, objawiającej się m.in. w public
                        > znym pluciu na uczciwą firmę i uczciwych ludzi. To jest ohydne i w ABSOLUTNEJ s
                        > przeczności z RZEKOMĄ katolickością Polaków.

...i tak oto płynnie przeszliśmy od kremów od akwizytora do religii.
                        Brawo.

Normalny człowiek poszedłby do łazienki, wziął ten żoniny krem, przepisał skład i stwierdził "macie durne baby, czytajcie". Nie wiem po co ta zaciekła walka, to bronienie własną piersią "tajemnicy" (w cudzysłowiu, bo tajemnica to żadna) ;)
    • mia_siochi Re: Amway 22.09.10, 17:37
      Teraz, po tej dyskusji, wiem jedno na 100% - nie kupię żadnego produktu firmy, jeśli poznanie składu jej produktów napotyka takie trudności. To jakaś tajemnica, a to dobrze nie wróży.
      • minniemouse Re: Amway 23.09.10, 03:37
        jeśli poznanie składu jej produktów napotyka takie trudności.

jakie znowu "takie" trudnosci?? na pewno pisze na opakowaniu, a tak to malo ktory sklad znajdziesz online ot tak.

Minnie
    • gucia.2 Re: Amway 29.09.10, 19:42
      kupiłam krem pod oczy Artistry i jest tam podany skład -więc nie rozumiem skąd ta dyskusja o braku podania składu w tych kosmetykach; ale moje pytanie w wątku dotyczyło tego czy warto te kosmetyki kupować. Ale skoro już się zdecydowałam i zakupiłam to za jakiś czas dam znać o efektach
      • skory1 Re: Amway 04.10.10, 14:34
        gucia.2 napisała:

> kupiłam krem pod oczy Artistry i jest tam podany skład -więc nie rozumiem skąd
        > ta dyskusja o braku podania składu w tych kosmetykach;

Bo tu nie o to tak naprawdę chodzi, tylko o przyp...nie AMWAY-owi. ;)
        Jak chcesz uderzyć psa to kij się zawsze znajdzie...
        • nessie-jp Re: Amway 04.10.10, 19:13
          > Bo tu nie o to tak naprawdę chodzi, tylko o przyp...nie AMWAY-owi. ;)

Tu chodzi o to, że wyjeżdżasz z 15 postami w wątku o kremach, których rzekomo używasz, a poproszony o spisanie składu udajesz, że nie wiesz o co chodzi... Prosta piłka
          • skory1 Re: Amway 04.10.10, 19:37
            nessie-jp napisała:

> Tu chodzi o to, że wyjeżdżasz z 15 postami w wątku o kremach, których rzekomo u
            > żywasz,

Na jakiej podstawie robisz ze mnie kłamcę? Faktycznie ich używam wraz z żoną. To, że ty w to nie wierzysz, to twój problem.

> poproszony o spisanie składu udajesz, że nie wiesz o co chodzi...

Nie wczytywałem się w skład, that's all.
            • nessie-jp Re: Amway 04.10.10, 19:51
              > > poproszony o spisanie składu udajesz, że nie wiesz o co chodzi...
              >
              > Nie wczytywałem się w skład, that's all.

Jeszcze raz
              • issey_miyake Zagrywki psychologiczne. 04.10.10, 21:32
                Ta dyskusja jest bezsensowna, bo SKORY wie doskonale co robi i dlaczego nie odpowiada konkretnie na konkretnie zadane mu pytania. Bawi się w psychologa, a lepiej by się żoną zajął.
              • skory1 Re: Amway 05.10.10, 15:07
                nessie-jp napisała:

> Jeszcze raz
                • issey_miyake Re: Amway 05.10.10, 16:11
                  skory1 napisał:

> powiedz mi co z tego rozumiesz? Jesteś chemikiem?
                  > Wątpię.
                  > To po co ci taki skład? Co ci to powie?

Nie trzeba być chemikiem, by rozumieć skład.
                  • skory1 Re: Amway 06.10.10, 07:51
                    issey_miyake napisała:

> Nie trzeba być chemikiem, by rozumieć skład.

Ale co ci ten skład mówi??? Co wiesz o działaniu konkretnej substancji BEZ wiedzy chemicznej? Nie dociera do ciebie to co mówię? Czytaj ze zrozumieniem.
                    • issey_miyake Re: Amway 06.10.10, 13:36
                      skory1 napisał:

> Ale co ci ten skład mówi??? Co wiesz o działaniu konkretnej substancji BEZ wied
                      > zy chemicznej? Nie dociera do ciebie to co mówię? Czytaj ze zrozumieniem.

Mnie osobiście mówi wiele (nie Twoja "brocha" co), ale znam forumowiczki, które nie mają wykształcenia w tym kierunku i równie wiele im mówi. Chyba masz za małe pole manewru w umyśle.
                      • skory1 Re: Amway 10.10.10, 21:00
                        issey_miyake napisała:

> Mnie osobiście mówi wiele (nie Twoja "brocha" co),

Trele morele, pogadaj sobie.
                        Znasz działanie KAŻDEJ substancji chemicznej, która znajduje się w kosmetykach?
                        Pozwolisz, że nie uwierzę. ;P
                • agas301 Re: Amway 05.10.10, 18:49
                  To teraz powiedz mi co z tego rozumiesz? Jesteś chemikiem?
                  Wątpię.
                  To po co ci taki skład? Co ci to powie?

tak może powiedzieć laik ale to akurat forum tematyczne wiec są tu osoby dla których skład ma znaczenie kluczowe
                  • skory1 Re: Amway 06.10.10, 07:54
                    agas301 napisała:

> tak może powiedzieć laik ale to akurat forum tematyczne wiec są tu osoby dla kt
                    > órych skład ma znaczenie kluczowe

No tak, tu przecież sami chemicy i analitycy laboratoryjni się wypowiadają, sorki. ;P
                    • agas301 Re: Amway 06.10.10, 10:18
                      nie SAMI ale większość wie co to jest skł chemiczny kosmetyków i naTEJ podstawie dokonuje wyboru a nie tylko za kolorowe opakowanie czy ładny zapach
                      • skory1 Re: Amway 10.10.10, 20:55
                        agas301 napisała:

> nie SAMI ale większość wie co to jest skł chemiczny kosmetyków

Przepraszam, ale czy ty nie jesteś nieco opóźniona? ;P
                        CO ci powie nazwa związku chemicznego, skoro NIE WIESZ jak działa???
                        Może najpierw pomyślisz, zanim coś napiszesz?
                        • issey_miyake Re: Amway 10.10.10, 22:55
                          skory1 napisał:

> agas301 napisała:
                          >
                          > > nie SAMI ale większość wie co to jest skł chemiczny kosmetyków
                          >
                          > Przepraszam, ale czy ty nie jesteś nieco opóźniona? ;P
                          > CO ci powie nazwa związku chemicznego, skoro NIE WIESZ jak działa???
                          > Może najpierw pomyślisz, zanim coś napiszesz?
                          >

nie jest opóźniona, tylko ty jesteś opóźniony

kretyńska ta dyskusja i prowadzi donikąd
                          • gucia.2 Re: Amway 11.10.10, 20:09
                            a rozpoczęłam watek żeby spytać się czy kosmetyki sprzedawane przez Amway są dobre, i tak naprawdę nie uzyskałam odpowiedzi pomimo tylu postów, aż sama się przekonałam że chyba są dobre, a kompletnie nie interesuje mnie kto, jak, gdzie i dlaczego je sprzedaje, a skład mają podany, co zresztą nic mi nie mówi bo nie znam się na tym, jak zapewne większość tu piszących. Pozdrawiam wszystkich
                            • skory1 Re: Amway 13.10.10, 09:18
                              gucia.2 napisała:

> a rozpoczęłam watek żeby spytać się czy kosmetyki sprzedawane przez Amway są do
                              > bre,

Moim zdaniem są, bo inaczej byśmy ich nie używali.
                              Każdy, kto mi zarzuca kłamstwo, że ich używamy to paranoik.

> a kompletnie nie interesuje mnie kto, jak, gdzie i
                              > dlaczego je sprzedaje, a skład mają podany, co zresztą nic mi nie mówi bo nie
                              > znam się na tym, jak zapewne większość tu piszących.

Widzę, że tutaj tylko ty tak naprawdę zachowujesz zdrowy rozsądek, nie bijąc piany.
                              Szkoda, ale zawsze to jedna osoba. ;)
                              Pozdrawiam
                              • kasha77 Re: Amway 13.10.10, 09:44
                                to się chyba nazywa świadome kupowanie jeśli wiemy jaką drogę przebył produkt przed tym jak znalazł się w naszym koszyku i na szczęscie coraz wiecej ludzi jednak zwraca na to uwagę.
                                • gucia.2 Re: Amway 13.10.10, 19:04
                                  wiesz, masz rację z tym świadomym kupowaniem, więc jak sadzę skrupulatnie sprawdzasz czy np dany produkt nie zostal wyprodukowany w Chinach gdzie wykorzystuje się ludzi ponad miarę i szerokim lukiem omijasz takie produkty, albo dokladnie sprawdzasz w jakich warunkach byly przetrzymywane kurczaki przed ubojem, no i również ich nie kupujesz? Obawiam sie ze jesteś idealistką
                                  • kasha77 Re: Amway 13.10.10, 19:40
                                    akurat trafiłaś z tymi kurczakami bo i jajka i kurczaki kupuję ze sprawdzonego źródła:)ale też masz rację,ze wszystkiego się nie sprawdzi,ale co mogę to sprawdzam i staram się kupowac z głową,pozdr.
                              • gucia.2 Re: Amway 13.10.10, 18:57
                                dzieki i wzajemnie pozdrawiam
                • nessie-jp Re: Amway 05.10.10, 18:55
                  > Wiesz co to wyszukiwarka, prawda? ;)
                  > Wpisz tam ARTISTRY Essential ingredients.

Jeszcze raz: poprosiłam CIEBIE o podanie składu TYCH kremów, których rzekomo używasz. Nie chcesz albo nie możesz tego zrobić.

Więc po co ta gadka i wykręty?

> To teraz powiedz mi co z tego rozumiesz?

Podaj mi skład kremów, których używasz. A ja ci powiem, co z tego rozumiem.

> To po co ci taki skład? Co ci to powie?

Bardzo wiele. Na przykład powie mi, czy reklamy producenta i akwizytorów mają jakiekolwiek odzwierciedlenie w rzeczywistej zawartości kremu, czy też jest to jak zwykle woda z parafiną i ładnym zapachem opakowana w mnóstwo reklamy i pseudoideologii.
                  • skory1 Re: Amway 06.10.10, 07:56
                    nessie-jp napisała:

> Podaj mi skład kremów, których używasz. A ja ci powiem, co z tego rozumiem.

I kto tu stosuje wykręty? ;P
                    Podałem ci, jak znaleźć owe składniki.
                    Rób co chcesz.
                    • peliczapla Re: Amway 17.10.10, 18:43
                      > Podałem ci, jak znaleźć owe składniki.
                      No ale dlaczego nie raczyłeś jednak spisać danych z przynajmniej jednego pudełka kremu ze zbiorów swojej żony? Czemu nie chcesz rozmówczyni ułatwić zapoznania się ze składem tych kosmetyków? "Znajdź se w necie" to częsta, ale mało uprzejma postawa, zwłaszcza jak na osobę zaangażowaną w ten akurat biznes, o którym tu mowa. Wymówki typu "nie podam ci, bo ten skład i tak ci nic nie powie" są już zupełnie rozbrajające: po pierwsze - nie wiesz, czy powie, czy nie powie i ile powie, nie Tobie to oceniać; po drugie - nawet gdyby faktycznie miało nic nie powiedzieć, należało dla zasady uczynić zadość prośbie rozmówczyni. Wybacz, ale pełno Cię na każdym forum, w którym pojawia się cokolwiek o Amwayu, i zawsze w tym samym histerycznym tonie się wypowiadasz. Cały świat podłych, czepialskich ludzi przeciwko "temu wspaniałemu biznesowi". Daruj...
                      • skory1 Re: Amway 17.10.10, 19:17
                        peliczapla napisała:

> zawsze w
                        > tym samym histerycznym tonie się wypowiadasz.

Histerię nakręcają krytycy, trąbiący o jakiejś "sekcie", "piramidzie", "łowcach jeleni" itp.
                        Czyli robiąc - omen nomen - pranie mózgów ludziom, którzy te brednie czytają.
                        • kasha77 Re: Amway 17.10.10, 20:19
                          wiesz co skory1 wlasnie z powodu takich ludzi jak ty uwazam,ze ta firemka wypiera mózgi-to juz nie pierwsze forum na którym PRÓBUJESZ bez skutku zachwalac amwaya.u nas twierdzisz ,ze nie jestem związany z firma natomiast na innym forum twój wpis:
                          Od razu zaznaczam - nie udaję nikogo, współpracuję ze wspomnianą
                          wyżej firmą, co więcej - jestem z tego dumny, znając jej etykę i uczciwość.
                          Ty chłopie co to za uczciwosc? placa Ci za przesiadywanie na forach i wypiywanie hymnów pochwalnych na amwaya??nawet nika nie zmieniles....normalnie żal mi w sumie takich ludzi jak Ty.
                          • skory1 Re: Amway 18.10.10, 10:10
                            kasha77 napisała:

> wiesz co skory1 wlasnie z powodu takich ludzi jak ty uwazam,ze ta firemka wypie
                            > ra mózg

Uważać sobie możesz, a każdy, kto potrafi myśleć logicznie zauważy, że logicznych - a nie emocjonalnych - argumentów używam w dyskusji. Poglądy poglądami a człowiek myślący powinien opierać się na faktach a nie na odczuciach.
                            A faktem jest, że kosmetyki AMWAY są dobre, inaczej nie były by kupowane przez tyle osób.
                            Jaka firma miałaby w ofercie od WIELU lat produkty, które się NIE sprzedają? ;)
                            Pomyśl LOGICZNIE.

> u nas twierdzisz ,ze nie jestem związany z firma

Nie zrozumiałaś tego co napisałem na początku.
                            JESTEM dystrybutorem AMWAY, ale w odniesieniu do kosmetyków wypowiedziałem się jako ich KONSUMENT. Nie mam do tego prawa?
    • ulagra63 Re: Amway 18.10.10, 17:11
      Jakie produkty są warte polecenia?
      • skory1 Re: Amway 29.10.10, 08:48
        ulagra63 napisała:

> Jakie produkty są warte polecenia?

Jak widzę, mój post został skasowany, naprawdę nie wiem dlaczego, bo wypowiadałem się jako KONSUMENT. Napisz do mnie na maila, to ci napisze, czemu warto się przyjrzeć, moim zdaniem.
    • roksanna1 musialam 15.07.15, 11:18
      po tylu latach bo po tylu ale musialam tu napisac, szukam składów kremu z artistry bo pani konsultantka mowila jak one nie są wspaniałe i jak parabeny stosuja firmy inne do naszych kosmetykow, tudziez po przejrzeniu składu kremow z amwaya okazuje sie że tam parabeny rowniez są, a skory pisuje na różnych forach broniąc swojego Amwaya i dlatego trafilam na tą i tą drugą dyskusje:

http***://****forum.trojmiasto.pl***/AMWAY-t163013,1,100.html
      skaujcie sobie gwiazdi ktore wstawilam bo inaczej nie puszcze tego linku, link do rozmowy skory z innymi przeciw Amwayowi
      • skory1 Re: musialam 12.10.15, 21:36
        roksanna1 napisała:

> po przejrzeniu składu kremow z amway
        > a okazuje sie że tam parabeny rowniez są,

Owszem, dwa parabeny - nie pamiętam nazw. Jakiś czas temu dostałem info od AMWAY Polska i sprawdziłem, że są to najlepiej poznane parabeny, w których nie wykryto ŻADNEGO związku z działaniem rakotwórczym. Rozpętywanie zatem histerii z tego powodu, że AMWAY je stosuje jest zupełnie nieuzasadnione.

> skory pisuje na różnych forach broniąc swojego Amwaya

Nie swojego, tylko AMWAY-a.
        To nie moja korporacja - żałuję, bo chciałbym, aby była. ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka