Dodaj do ulubionych

Najlepsza maseczka oczyszczająca

IP: *.nfosigw.gov.pl / *.nfosigw.gov.pl 02.04.04, 10:42
Witam

Jaka jest najlepsza maseczka oczyszczajaca do twarzy, tzn. taka, która
dokładnie oczyści pory, usunie martwy naskórek i załagodzi podraznienia.

Ja mam 27 lat, tłustą i wrażliwą skórę, z rozrzerzonymi porami, ze
skłonnościa do zaczerwienienia i wyprysków.

Prosze polećcie coś!!! Próbowałam kilku i nadal szukam najlepszej (oczywiście
w rozsądnej cenie)

Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: ElisaDay Avon? IP: *.tele2.pl 02.04.04, 11:11
      w sumie nie wiem czy maseczka jest zdolna oczyscic pory, bo jak stosowalam
      oczyszczająco-rozgrzewającą z Avonu to po prostu usawala ona martwy naskorek, a
      krostki byly latwiejsze do usuniecia.
      nie wiem, czy tobie to odpowiada ale ja jestem zadowolona.
      tylko nie wiem czy jet jeszcze w ofercie.
      • Gość: kasia.lomanczyk Re: Avon? IP: 213.199.221.* 02.04.04, 11:23
        Moim zdaniem ta maseczka jest KOSZMARNA. Może to mi się trafił jakiś trefny
        egzemplarz, ale była tak gęsta że musiałam się nieźle namęczyć żeby ją wycisnąć
        z tubki, a do tego robiła jej się u wylotu taka twarda zaschnięta kulka, którą
        trzeba było za każdym razem wyciągnąć. Owszem, jak już udało się to świństwo
        wydobyć z tubki, to działała nawet dość dobrze oczyszczająco, ale śmierdziała
        przy tym niemiłosiernie. Ja jestem estetką, lubię sobie robić w
        kąpieli "seanse" kosmetyczno-maseczkowe i traktuję to jako zabieg zarówno dla
        ciała jak i dla duszy. Dlatego używanie śmierdzącej wkurzającej maseczki jak
        dla mnie mija się z celem.
        • Gość: justa Re: Avon? IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 02.04.04, 12:01
          Kasia, nie tylko Ty masz taki problem, pod tym względem ta maseczka jest
          okropna. zamykałam ją dokładnie, a po kilku użyciach i tak zaschnęła w środku i
          żadna siła nie chciała jej wyciągnąć. przecięłam tubkę od góry i przełożyłam do
          słoiczka. dla mnie też nie jest przyjemna w stosowaniu. a w dodatku taki efekt
          rozgrzewania nie jest polecany przy cerze naczynkowej. nie zauważyłam, żeby
          jakoś szczególnie oczyszczała.
          • lola211 Re: Avon? 02.04.04, 13:47
            Mialam kiedys okazje uzywac rozgrzewająca maseczke angielskiej firmy Helen
            Harnik(tak sie chyba pisze)i byla wspaniala, choc stosunkowo droga.Wtedy po raz
            pierwszy zetknelam sie z tego typu kosmetykiem.
            Gdy ukazala sie w Avonie maska 1 min, rozgrzewajaca, ucieszyłam sie ze bedzie
            dzialac podobnie.
            Podobienstwo widze tylko przy nakladaniu- obie mocno grzeją, co bardzo mi sie
            podoba.Jednak ta avonowska rzeczywiscie ma problem z wydostaniem sie z tubki,
            no i przegrywa jesli chodzi o zapach.Natomiast efekt oczyszczania jest, cere
            mam po jej zastosowaniu gladziutka, oczyszczoną.
    • misia777 Re: Najlepsza maseczka oczyszczająca 02.04.04, 11:39
      maseczka rozgrzewajaca z Avonu jest do d.... Ja uzywam z Oriflame (choc nie
      lubie tych kosmetykow ale ta maseczka jest dla mnie extra) maseczke
      oczyszczajaca z glinka. Mam sucha skore i ona naprawde fajnie oczyszcza, zweza
      pory a na dodatek nie wysusza, co jest dla mnie wazne.
    • lola211 Re: Najlepsza maseczka oczyszczająca 02.04.04, 11:46
      Maseczki z glinką Argiletz- pare rodzajów, znajdziesz cos dla siebie.
      Maseczka Sensu z Nu Skin, oczyszcza pory, koi podraznienia, dziala
      antybakteryjnie.
    • Gość: Kasia Re: Najlepsza maseczka oczyszczająca IP: 195.94.201.* 02.04.04, 15:11
      Mimo ze niedostepna w Polsce, ale i tak polecam: maseczka Blue Corn z The Body
      Shop.
    • ruda_80 Re: Najlepsza maseczka oczyszczająca 02.04.04, 15:26
      Najlepszą maseczką oczyszczającą jaką miałam jest zielona glinka Argiletz
      • Gość: romcia Re: Najlepsza maseczka oczyszczająca IP: *.slp.pl 02.04.04, 18:56
        ja też uwazam ze zielona glinka Argiletz jest najlepsza, juz nawet przestałam
        szukać i testować innych bo ta mnie zadowala w 100% :)
    • Gość: beatka Re: Najlepsza maseczka oczyszczająca IP: *.wroclaw.mm.pl 02.04.04, 22:26
      Polecam maseczkę oczyszczająco- wygładzającą Miraculum z glinką, ekstraktem
      papai, gejpfruta i z zielonymi algami. Świetna do mieszanej cery i
      wrażliwej.Jedyny minus to zbyt rzadka jak dla mnie
    • vitalia Re: Najlepsza maseczka oczyszczająca 02.04.04, 22:49
      A ja polecam <<Glacial Marine Mud>> z morskiego mułu polodowcowego.Ona
      przynajmniej działa tak jak jest w opisie.Jest świetna i polecam ponieważ jest
      jedyna w swoim rodzaju.Bardzo wydajna i delikatna .Zawiera oligoelementy,i
      minerały tylko naturalne.Nu Skin
      • Gość: mała:) Re: Najlepsza maseczka oczyszczająca IP: *.blue-net.com.pl 04.04.04, 08:36
        Hej,interesuje mnie ta maseczka, zastanawiam sie ile moze ona kosztowac i gdzie ją znależć?W aptekach, drogeriach?A czy Nu Skin to taka marka, nie spotkałam sie z nią.napisz prosze ile kosztuje.Dziekuje
        • vitalia Re: Najlepsza maseczka oczyszczająca 04.04.04, 13:00
          Gość portalu: mała:) napisał(a):

> Hej,interesuje mnie ta maseczka, zastanawiam sie ile moze ona kosztowac i
          gdzie
          > ją znależć?W aptekach, drogeriach?A czy Nu Skin to taka marka, nie spotkałam
          s
          > ie z nią.napisz prosze ile kosztuje.Dziekuje

Nu Skin to firma która dystrybuuje kosmetyki tak jak np Oriflame.Trzeba
          zamawiać u konsultantek albo zostać tylko stałym klientem.ą jeśli chodzi o tą
          maseczkę to naprawdę polecić można kademu.Jest ona doskonałą alternatywą
          liftingu dla skóry naczyniowej,alergicznej,wrażliwej,ze wzmożoną grą
          naczynkową.!!Zawieradużo minerałów odpowiedzialnych za produkcję kolagenu i
          elastyny.spłyca zmarszczki a także rozstępy.Składniki mułu polodowcowego
          spowalniają procesy degradacji komórek i odywiają skórę.Efekty stosowania są
          fantastyczne,ale zadługo by yu o nich pisać.
          • vitalia Re: Najlepsza maseczka oczyszczająca 04.04.04, 13:09
            vitalia napisała:

> Gość portalu: mała:) napisał(a):
            >
            > > Hej,interesuje mnie ta maseczka, zastanawiam sie ile moze ona kosztowac i
            > gdzie
            > > ją znależć?W aptekach, drogeriach?A czy Nu Skin to taka marka, nie spotka
            > łam
            > s
            > > ie z nią.napisz prosze ile kosztuje.Dziekuje
            >
            > Nu Skin to firma która dystrybuuje kosmetyki tak jak np Oriflame.Trzeba
            > zamawiać u konsultantek albo zostać tylko stałym klientem.ą jeśli chodzi o

> maseczkę to naprawdę polecić można kademu.Jest ona doskonałą alternatywą
            > liftingu dla skóry naczyniowej,alergicznej,wrażliwej,ze wzmożoną grą
            > naczynkową.!!Zawieradużo minerałów odpowiedzialnych za produkcję kolagenu i
            > elastyny.spłyca zmarszczki a także rozstępy.Składniki mułu polodowcowego
            > spowalniają procesy degradacji komórek i odywiają skórę.Efekty stosowania są
            > fantastyczne,ale zadługo by yu o nich pisać.

Zapomniaam napisać ,że nie jest nidestety tania.Ok.100 zł jest jej 200 ml. jest
            bardzo wydajna i gotowa do natychmiastowego użycia Nie wysycha i łatwo się
            nakłada.
            • lola211 Re: Najlepsza maseczka oczyszczająca 04.04.04, 14:18
              Vitalio!
              Czy ona moze byc uzyta sama czy koniecznie z tymi dodatkami w saszetkach?
              • vitalia Re: Najlepsza maseczka oczyszczająca 04.04.04, 14:35
                Jak najbardziej może być sama używana.Ja mam te dodatki, ale jeszcze nie
                używałam bo nie widzę narazie takiej potrzeby,ponieważ maska sama w sobie ma
                tyle składników odżywczych że narazie mi wystarcza...
    • 18lipiec Kiki - najlepsza jest Miraculum w zielonej sasze 02.04.04, 22:55
      tce , oczyszczajaco - wygładzajaca z glinką. super kolor po niej ma skóra i
      jest wyraźnie oczyszczona!!!
    • Gość: Ag Re: Najlepsza maseczka oczyszczająca IP: *.provider.pl 03.04.04, 12:39
      Ostatnio kupilam maseczke peel-off z chinskimi ziolami firmy bodajze Polyanna?
      Polanna? Jakos tak, duza tubka bialo-zielona w bialym pudelku, w Rossmanie, za
      jakies 10 pln. Jestem bardzo, bardzo zadowolona. Maseczka mocno zastyga (dla
      mnie to zaleta), sciaga sie praktycznie cala za jednym zamachem, ladnie
      oczyszcza, wygladza, dla mnie jest bardzo fajna. Na razie po jakis 5
      zastosowaniach zostalo wiecej jak pol, wiec jest dosc wydajna.

Pozdrawiam
      Ag
    • mroofka2 Re: Najlepsza maseczka oczyszczająca 03.04.04, 16:35
      A gdzie można dostać tą Argiletz i ile kosztuje? Dzięki
      • ruda_80 Re: Najlepsza maseczka oczyszczająca 05.04.04, 09:27
        W normalnej tubie (100 g) kosztuje ok. 20 zł. W Warszawie kupuje ją zawsze w
        drogerii Forte Farma na ul. Świętokrzyskiej (na przeciwko Ministerstwa
        Finansów), można ją też kupić na esenti.
        • Gość: Jolcia Re: Najlepsza maseczka oczyszczająca IP: *.nfosigw.gov.pl / *.nfosigw.gov.pl 07.04.04, 08:38
          próbowałam wczoraj Dermiki Prefekcję oczyszczajacą - nie wiem, ale moim zdaniem
          nie oczyszcza. Kolejna spróbuje Miracilum - zobaczymy, coć co do maseczek to ja
          juz starciłam nadzieje - ja chyba jestem slepa bo nigdy nie widze efektów ;-)

Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka